Zimní výstava Strakonice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2011 14:18
mysak

XXX.XXX.46.80

Asi nejlepší prácheňský káník modrý opál. bělopruhý. fakt jak malovaný.:-)

6.2.2011 14:22
mysak

XXX.XXX.46.80

A ze vzácná hnědá pigmentace - jedna ze základních holubích barev. Hnědě plavá pruhová "bC+" a ještě vzácnější vlevo bezpruhá "bc".

6.2.2011 14:24
mysak

XXX.XXX.46.80

Moravský bělohlávek černý, nádherný kus. I když vím, že se ozvou někteří, že by měl být více fouklý. Mě by to stačilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2011 15:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

mysak napsal(a):
Moravský bělohlávek černý, nádherný kus. I když vím, že se ozvou někteří, že by měl být více fouklý. Mě by to stačilo.

Na to že má jen rok je velmi pěkný a ta volatost taky může ještě přijít, ale jinak fakt moc pěkný na to že se u nás na výstavách vůbec nevidí.:-)

6.2.2011 16:55
mysak

XXX.XXX.46.80

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na to že má jen rok je velmi pěkný a ta volatost taky může ještě přijít, ale jinak fakt moc pěkný na to že se u nás na výstavách vůbec nevidí.:-)

Jestli to je holubička tak určitě.

6.2.2011 16:57
mysak

XXX.XXX.46.80

Český stavák rec. červený čc. Bohužel drezura není a mě docházely baterky.

6.2.2011 16:59
mysak

XXX.XXX.46.80

Český stavák modrý opálový pruhový.

6.2.2011 17:01
mysak

XXX.XXX.46.80

Mor. pštros rec. červený př. Aleše

6.2.2011 17:02
mysak

XXX.XXX.46.80

Gigant homer červeně plavý pruhový čc.

6.2.2011 17:04
mysak

XXX.XXX.46.80

Německá modenka modrá šupinatá.

6.2.2011 17:05
mysak

XXX.XXX.46.80

A nakonec to nejlepší - vítěz výstavy or. racek, radost pohledět.

22.10.2011 22:04
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

mysak napsal(a):

Mě jen trochu zaráží, že má bílé letky... Chtěl bych se zeptat, jak byl holoubek hodnocen. - Nemyslím to nijak zle, jsem začátečník a nevím, co si o tom mám myslet.
Jinak je to samozřejmě krásný holub, ale nevím, jestli typický bělohlávek.
Děkuji!

23.10.2011 09:25
fiala

XXX.XXX.244.207

holoubek je to pěkný ale neměl by být vůbec hodnocen kvůli bílím letkám protože Moravský bělohlávek (Hanácký lysák) nesmí mít bílé letky

23.10.2011 09:58
ccira

XXX.XXX.187.237

cerny.kamil napsal(a):
Mě jen trochu zaráží, že má bílé letky... Chtěl bych se zeptat, jak byl holoubek hodnocen. - Nemyslím to nijak zle, jsem začátečník a nevím, co si o tom mám myslet.
Jinak je to samozřejmě krásný holub, ale nevím, jestli typický bělohlávek.
Děkuji!

Kamile,

bělohrotí moravští bělohlávci jsou spíše doménou pp. Korouse a Božáka (†) z Lenešic u Loun. Na Moravě se snad ani nevyskytují nebo alespoň nevystavují. Vznikli křížením plnobarevných bělohlávků se slovenskými voláči, moravskými voláči sedlatými a možná tam dali i něco jiného. Ono je je vcelku jednoduché udělat, ale v posledním vzorníku nejsou uvedeni. Jak to bylo ve starších, tak nevím, ale holubářských publikacích je tato varieta uvedena. Jirka T.

23.10.2011 10:26
cerny.kamil

XXX.XXX.51.246

Děkuji za upřesnění!
A jak to vlastně chodí na výstavách s posuzováním těchto holoubků? - Podle jakého vzorníku jsou hodnoceni? Jsou např. u tohoto holoubka bílé letky nedostatkem nebo předností? Díky!

23.10.2011 11:05
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý den, bělohrotá kresba je uznaná a často chovaná u německé obdoby našeho MB, u DURYNSKÉHO VOLÁČE. J.S.

23.10.2011 11:28
ccira

XXX.XXX.187.237

Posuzuje se podle platného vzorníku, tj. českého. Vystavený holub by mohl být posouzen snad v kategorii "novošlechtění", opakuju že ve stávajícím vzorníku není, takže o nějaké přednosti nemůže být ani řeč, ale to by Ti spíše zodpověděli posuzovatelé, kteří navštěvují ifaunu.

Na durýnské voláče jsem zapomněl, pomocí nich vytvoříš bělohroté bělohlávky už i v první generaci. Já by jsem se ale touto cestou nepouštěl a bělohroté bělohlávky by jsem nešlechtil. Jirka T.

23.10.2011 14:47
petrovicky

XXX.XXX.64.242

mysak napsal(a):
Český stavák modrý opálový pruhový.

Dobrý den,kdopak vystavoval toho ČS modrého bělopruhého.

23.10.2011 19:42
fiala

XXX.XXX.244.207

ccira napsal(a):
Posuzuje se podle platného vzorníku, tj. českého. Vystavený holub by mohl být posouzen snad v kategorii "novošlechtění", opakuju že ve stávajícím vzorníku není, takže o nějaké přednosti nemůže být ani řeč, ale to by Ti spíše zodpověděli posuzovatelé, kteří navštěvují ifaunu.

Na durýnské voláče jsem zapomněl, pomocí nich vytvoříš bělohroté bělohlávky už i v první generaci. Já by jsem se ale touto cestou nepouštěl a bělohroté bělohlávky by jsem nešlechtil. Jirka T.

Ano p. Korous a zesnulý p. Božák dávali do bělohlávků durýrnské volače a bělohlavci poté byli bělohrotí, byl i pokus o zařazení bělohrotých do vzorníku, ale bez úspěchu a myslím si, že je to dobře. Když jsem od p. Korouse pred 7lety přivezl své první bělohlávky vše jsem měl bělohroté nyní mám chov čistý ale i teď je 1/4 líhně bělohrotá všechna taková holoubata okamžitě likviduji.

Fiala Kamil

24.10.2011 21:14
bosest

XXX.XXX.152.12

fiala napsal(a):
Ano p. Korous a zesnulý p. Božák dávali do bělohlávků durýrnské volače a bělohlavci poté byli bělohrotí, byl i pokus o zařazení bělohrotých do vzorníku, ale bez úspěchu a myslím si, že je to dobře. Když jsem od p. Korouse pred 7lety přivezl své první bělohlávky vše jsem měl bělohroté nyní mám chov čistý ale i teď je 1/4 líhně bělohrotá všechna taková holoubata okamžitě likviduji.

Fiala Kamil

Teoreticky je bělohrotost dominantní, to znamená, že dva tmavohrotí rodiče nemohou vyštěpit bělohrotého mladého.
Já chovám bělohroté i tmavohroté a ještě se mi nestalo abych měl od tmavohrotých bělohrotého mladého.
Mohl by někdo vysvětlit jak může k výše uvedenému případu dojít. B. Šesták.

24.10.2011 21:37
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.117.121

mysak napsal(a):
Asi nejlepší prácheňský káník modrý opál. bělopruhý. fakt jak malovaný.:-)

Juraji, pěkně prosím, pošlete mi kontakt na chovatele tohoto holuba: Děkuji Jarda Pokorný (jaroslav69pokorny@seznam.cz)

Přidejte reakci

Přidat smajlík