Ruční dokrmování holoubat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2011 15:26
janab

XXX.XXX.115.110

Dobrý den, prosím nemáte někdo zkušenosti s dokrmováním holoubat? Velmi by mi to pomohlo při zpracovávání mé diplomové práce. Hlavně mě zajímá, jestli jde použít jícnová sonda, lžička popř.jiná technika. A jak zpracovat krmivo-našrotovat nebo celé nebo namáčet.
Děkuji moc za odpovědi.

15.3.2011 16:38
janab

XXX.XXX.115.110

Ještě pro upřesnění: jedná se o holoubata od 14 dní stáří.

15.3.2011 17:25
beda

XXX.XXX.79.3

- dost vyčteš z "nemoderky" -ze: Súrne prosim o radu ... ze 10.3, !!! smajlík

15.3.2011 19:20
janab

XXX.XXX.115.110

děkuji za odpověď, prošla jsem si články a získala potřebné informace, jen názorů je víc, tak snad najdu vhodný kompromis. Jen jsem se nedočetla, jestli je nutné přidávat i grit nebo stačí, až si ho budou časem zobkat sami?

15.3.2011 19:58
beda

XXX.XXX.79.3

- né grit se nedává, ale je možno tu kašičku přilepšovat ať již - jogurt, vitaminy, kvasnice, suš. česnek ... ale vše s mírou!! A kontrolovat řídkost kašičky /či měkost ve voleti/ případně dodat čistou vodu! smajlík B.

16.3.2011 08:21
pavko

XXX.XXX.166.39

janab napsal(a):
děkuji za odpověď, prošla jsem si články a získala potřebné informace, jen názorů je víc, tak snad najdu vhodný kompromis. Jen jsem se nedočetla, jestli je nutné přidávat i grit nebo stačí, až si ho budou časem zobkat sami?

Napište mi na Vás meil po případě mobil na tuto adresu : belgicani@centrum.cz : Poradím vám rychlejší způsob. p:-)

16.3.2011 13:32
lupus4

XXX.XXX.94.19

janab napsal(a):

Já jsem vždy při dokrmování tak obden dával špetku gritu či jen písku - jako když si chcete osolit polévku :-)
nikdy s tím nebyl žádný problém a navíc "kamínky" v žaludku určitě potřebují pro rozmnělnění potravy , páč od 14 dnů netřeba kašičky, stačí namočené - nabobtnalé zrní - proso, pšenice, řepka, hrách a kukuřice (řádně PROPLÁCHLÉ TEPLOU VODOU) :-)před i po nakrmení jsem dával stříkačkou vlažnou vodu - v začátcích tak 10ml , v měsíci i 25 ml...bylo milé, když po vstupu do holubníku se slétali už samostatní"sirotci" a dožadovali se nakrmení a vítali "taťku"
bohužel většina se stejně nedožila většího stáří - Dr. Krahulice je většinou nakonec dříve nebo později stejně ulovila...

Přidejte reakci

Přidat smajlík