Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Poštovní.holub

27.10.2012 21:39
Poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

Potřebuji poradit mám poštovní holuby a nevím z čeho jím mám udělat hnízdo na snášení vajec.Napište do diskuze nebo nejlepší by byli nějaké fotky.děkuji vám za odpovědi.a ještě průměr hnízda a vyšku
a hloubku .

27.10.2012 22:36
bosest

XXX.XXX.152.12

Poštovní holubi si hnízdo postaví sami. Stačí umožnit jim aby si nasbírali suchá stébla
silnějších trav, kořínků, větviček, slámy a podobně. Já holubům přidávám na stavbu
hnízd stonky lebedy a kopřiv, ty mají vhodný průměr. Jinak hotová plastová hnízda se
dají koupit a jsou pro všechna plemena stejná. B. Š.

27.10.2012 23:52
lupus4

XXX.XXX.165.45

Poštovní.holub napsal(a):
Potřebuji poradit mám poštovní holuby a nevím z čeho jím mám udělat hnízdo na snášení vajec.Napište do diskuze nebo nejlepší by byli nějaké fotky.děkuji vám za odpovědi.a ještě průměr hnízda a vyšku
a hloubku .

Jestli lítaj volně, nech to na nich, jestli jsou chudáci zavřený, dej jim do budníku hrst slámy, nebo jak je příspěvek před tímto...
Ještě jim můžeš pomoci např. obyčejným rámečkem 15 x 15 cm z latěk či prkýnek (cca 5 cm širokých)

28.10.2012 06:53
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

Já je mám avřené a musím je pustit až z jara až nasednou,protože jsou od pána který s nimi letal zavody.rámeček mám z čeho udělat ,ale nevím jak má být hluboký a široky.potřeboval bych rozměry dnes vám sem dám foto jak to u mě vypadá.

28.10.2012 07:14
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

Tady jsou nějaké hnízdní misky,poraĎte která je nelepší,ale podívejte se na rozměry není to malé?

http://www.holubnik.com/?link=vypis-kategorie&menu=e-shop&kategorie=10

28.10.2012 08:54
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

zde jsou fotky jak to u mě vypadá.

28.10.2012 16:02
lupus4

XXX.XXX.22.15

používal jsem tyhle

http://www.holubnik.com/?link=vypis-produktu&menu=e-shop&produkt=87

obyčejným rámečkem 15 x 15 cm z latěk či prkýnek (cca 5 cm širokých)

čemu na tom nerozumíš?

28.10.2012 18:04
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

a jaký máte druh holubu? a co říkate na ty fotky?

28.10.2012 19:41
cejkar

XXX.XXX.110.11

poštovní.holub napsal(a):

Sežeň si jinou napaječku, ten kyblík co máš se nedá vyčistit a nevyčištěnou napaječkou si můžeš zadělat na zdravotní problémy u holubů. Kup si nejlépe plastovou, ta se dá spolehlivě vyčistit . Do budníků co máš dej buď hnízdní misky (plastové, pálená hlína) nebo udělej rámečky 20x20 cm a na výšku 5 cm by mělo stačit.

28.10.2012 20:40
lupus4

XXX.XXX.165.46

druh holubů máme všichni stejný a to Columba livia f. domestica :-)
pokud myslíš plemeno, tak poštu jsem měl asi 15 let a MP jako kluk, to byli ještě plodní a polařili :-)
A co na fotky ?
viz kolega výše, + nad krmítko stříšku, ať si nekálej do krmení, nevidím tam ani gritník...
na stěny sedačky, vylepšil bych čela krbců (mřížka, vlet, uzavíratelné...)
inspirací na netu najdeš mraky :-) a přes zimu můžeš v klidu kutit
držím palce tobě i tvým Columba livia f. domestica :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2012 20:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

h

Zdravím. Presne ako je napísané vyššie. Treba plastovú napájačku a hlavne ju daj na vyvýšené miesto lebo vodu budú holuby lietaním znečisťovať a budeš stále na tom istom ako aj s napájačkou kt. máš momentálne. Tušim že majú holuby prístup aj von, takže najlepšie by bolo dať nap. do voliéry. A to seno a slamu by som z holubníku dal preč uplne. Keď to má byť materiál na hniezdo tak im podaj radšej tenké konáriky a orechové lístie. Holuby aj tak nenosia na hniezdo skoro nič iné.
Neviem či máš v pláne holuby nechať nasadnúť už teraz ked sa na to pýtaš, ale nechal by som to na prelom zimy a jara, alebo na jaro. Nechaj teraz holuby odpočinúť a nabrať energiu na sezónu odchovu. A pošťáky pusti až keď odchovajú prvé hniezda nech ti ostane aspoň niečo.

28.10.2012 20:51
lupus4

XXX.XXX.165.46

inspiraci najdeš hned ve vedlejším vlákně u J.Sudy - snad se nebude zlobit, když sem dám jednu z jeho
fotek :-)

31.10.2012 19:45
poštovní.holub

XXX.XXX.254.131

31.10.2012 20:18
lupus4

XXX.XXX.165.46

ahoj, předpokládám, že jsi mladej kluk, tak nevyhazuj zbytečně svoje (rodičů) peníze za předražený věci
a dej si víc práce s hledáním např. tohle je skoro to samé za čtvrtinovou cenu !
http://www.bouda-chovatelskepotreby.cz/holubi/napajecka-pro-holuby-1-litr/
krmítko si udělej sám a budeš z něj mít o to větší radost třeba takové :
http://krmnesmesikvidera.cz/index.php/eshop?page=shop.browse&category_id=89

Přidejte reakci

Přidat smajlík