Dobrý den přítomní chovatele chci se zeptat zkušených chovatelů na kterou stranu kroužkujete staváky vesměs všechny holuby registračním kroužky CSCH,kroužkování se mi blíží .Rozlišuje se to podle roku nebo je stanovena jedna strana.Drůbež kroužkuji vždy na pravý běhák děkuji za odpovědi
DF
U holubů můžete kroužkovat na obě nohy. Většina chovatelů kroužkuje na pravou nohu. Můžete umístěním kroužku na odlišnou nohu si třeba označit "pracovní holuby", aby jste je ihned poznal na holubníku. Beran J.
Záleží jestli jste pravák či levák..když jsem pravák tak kroužkuji na pravou nohu.jako pravák držím holuba v pravé ruce,levou rukou můžu lépe s kontrolovat číslo na kroužku.je třeba si to vyzkoušet jak vám to bude lépe vyhovovat.a číslo dávám tak abych ho mohl lépe přečíst,takže když holub stojí je číslo vzhůru.
baštris
napsal(a):
Záleží jestli jste pravák či levák..když jsem pravák tak kroužkuji na pravou nohu.jako pravák držím holuba v pravé ruce,levou rukou můžu lépe s kontrolovat číslo na kroužku.je třeba si to vyzkoušet jak vám to bude lépe vyhovovat.a číslo dávám tak abych ho mohl lépe přečíst,takže když holub stojí je číslo vzhůru.
Mí starší kamarádi kroužkovali holuby na pravou, holubice na levou. Poznali to už po týdnu, prý podle délky pysků na zádech apod. Pravda je, že to mívali správně. Jinak souhlasím s baštrisem. Jarda Pokorný