Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2013 21:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

holubice zasedne na hnízdo a vůbec nemá vejce,sedí prostě na prázdno-čím to je.Mám to u dvou párů.

10.8.2013 22:36
lupus4

XXX.XXX.252.137

Zřejmě přešlechtěné - neplodné. bo nemocné...
Zkuste jim podsadit vejce (alespoň 1 + 1 podkladek) od jiného páru (čerstvě snesené), pokud normálně odchovají mladé někdy je to "nastartuje" ..., že pak i snáší, ale viděl bych tu šanci tak na cca 10 - 20%
lupus

10.8.2013 22:58
tono

XXX.XXX.164.132

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
holubice zasedne na hnízdo a vůbec nemá vejce,sedí prostě na prázdno-čím to je.Mám to u dvou párů.

Přesně tohle pozorují asi u pěti párů, holubice sedí celými dny na hnízdě. Rozhodl jsem se uzavřit budníky a za dva dny to vzdaly. Je otázka, jestli to bude mít nějaké následky, žádne jiné problémy se nevyskytují. =to=smajlík

11.8.2013 12:19
chov.

XXX.XXX.79.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

- jo,jo - znám! V rámci snížení stavu jsem dal jeden kompletní druh holubů pryč. Z nostalgie jsem si však jeden pár ponechal a snažil se to utajit i sám před sebou! smajlík
Chovají se naprosto stejně, jak píšete!!
Pár mám samostatně, chovají se naprosto přirozeně, dokonce předpisově i já jim podstrojuji, Když však šáhnu pod holubičku - prd! smajlík
Vím, že nic nepomůže, ale stále to zkouším ... smajlík B.

11.8.2013 12:32
lupus4

XXX.XXX.252.137

chov. napsal(a):
- jo,jo - znám! V rámci snížení stavu jsem dal jeden kompletní druh holubů pryč. Z nostalgie jsem si však jeden pár ponechal a snažil se to utajit i sám před sebou! smajlík
Chovají se naprosto stejně, jak píšete!!
Pár mám samostatně, chovají se naprosto přirozeně, dokonce předpisově i já jim podstrojuji, Když však šáhnu pod holubičku - prd! smajlík
Vím, že nic nepomůže, ale stále to zkouším ... smajlík B.

Zkuste to s tím podložením smajlík Klidně jen podkladky a když uvidíte, že pečlivě sedí
a střídají se se samcem, tak dejte alespoň 1 stejně nasezené vejce.

Mě se takhle "spravila" 0,1 MP žlutá, 1/2 roku nic, pak podložené - krásně vyseděli, kašovali i krmili, pak sama normálně snesla.
To jsem byl ještě ale kluk a je to už hooodně let smajlík

11.8.2013 21:12
chov.

XXX.XXX.79.4

- mně seděla nyní docela natvrdo- podložil jsem dnes pod ní vajíčko, do půl hod. slezla a začala hnízdo ignorovat! smajlík

11.8.2013 22:11
kouták

XXX.XXX.40.110

Tak jsem byl opět vyprovokovanej,abych se šel hrabat do mé evidence.V roce 2007 kamarád na speciálce zakoupil překrásnou holubici.Stejný problém seděla a vejce žádné.V srpnu 2009 jsem si jí od něho vzal,přeléčil,zapářil a opět vejce žádné.Koncem října jsem dal pár do samostatné volierky a začal krmit pouze granule pro nosnice a grit "Čechura".Koncem prosince snesla dvě vejce,vychovala 1 holoubě a následující rok 2010 normálně odchovala 6 holoubat.Kde je tedy problém?Pravděpodobně nedostatek vitamínů a ostatních prvků potřebných pro tvorbu vajec.Je to má doměnka,ale stojí to za zkoušku.Zdraví Kouťák

12.8.2013 06:15
chov.

XXX.XXX.79.4

-pro úplnost - grit dostávají a na jaře před snáškou přidávám i směs pro nosnice /pouze přidávám/!
Když se však zamyslím co píšeš, je pravda, že jim něco může chybět! V obavě, že bych o ně přišel, nebyli pouštěni ven /jako ostatní/ a domníval jsem se, že jim dávám vše, možná né...
Jdu jim otevřít výletku ... smajlík

12.8.2013 11:27
bezdikov

XXX.XXX.117.20

toto se mi už kolikrát stalo a tak vždy podložím vejce od jiného páru, většinou se holubice rozjede a po vychování holoubat snese svoje vejce

Přidejte reakci

Přidat smajlík