Dobrý den,
chci se zeptat, zda mainská mývalí kočička se hodí do bytu bez balkonu, (tedy s žádným výběhem). Prosím o radu zkušených chovatelů. Chci si pořidit tuto nádhernou číču, ale nemám zkušenosti. Taky mě zajímá zda kočičku můžeme dát na hlídání k rodičům cca na 5 dní, když pojedeme na dovču. Jak snášejí takové osamostatnění? A zda je možné s touhle kočkou chodit na vodítku.
Děkuji
Nejsem sice chvatelka Maineček,ale kdysi jsem o ně zájem měla a byla jsem samozřejmě navštívit pár chovatelů a většina je měla v rodinném domečku,někteří s voliérou,někteří bez voliéry nebo zahrady,jedna paní měla i dvě čičiny v malém domku,asi 3+1 a v pohodě a na vodítku chodily obě kočky. No a když jeli na dovolenou nebo výstavy do zahraničí,tak vždycky že mají někoho,kdo jim chodí čičiny krmit a uklízet jejich wc a taky pomazlit pokud možno,ale je pravda,že někteří říkali,že víc,jak na 3 dny jet nemůžou,že kočku nelze někam šoupnout docizího domu nebo bytu a pak ji zase odvést domů,že je kočka zmatená a tak dále a taky si myslím,že to asi není nejlepší nápad ji někde převážet. Ale jako jestli je to 5 dní jednou za rok,tak to asi nevadí,ale pokud by to bylo častěji v roce,asi by bylo ideální,kdyby rodiče jezdili kočenku k vám krmit a uklízet a tak.No a navíc mi skoro každý říkal,že jestli nemám žádné jiné kočky nebo zvířata,je dobré pořídit Mainečky dvě,aby ta jedna nebyla samotná v bytě a měla si s kým hrát když nejste doma a nenudila se.
33314249

XXX.XXX.0.235
Dobrý den, Mainské mývalí kočičky chovám již asi 7 let, a protože mám špatné zkušenosti s vypouštěním kočiček jen tak z domu, mám je po celý rok doma. Nechodím s nimi ani na procházky. Je sice pravda, že máme velký rodinný dům, ale myslím že s Mainkou v bytě by neměl být problém. A co se týká dovolené, odjíždím s celou rodinou klidně na 10 dní. Dům nám většinou někdo hlídá, aby se o ně postaral. Pokud byste je nechala sama, asi to nebudou snášet dobře, ale pokud je dáte někam na hlídání není problém. Jsou to takoví pejskové a vždy když vás po dovolené uvidí, budou čekat za dveřma a budou rádi že jste zpátky.
Já mám jen kocoura, ale od té doby, co mi utekl z tašky při cestě na veterinu, mám na ně postroj a chodí si sám. Divila jsem se, jak lehce se dal chytit, žádné běsnění nebylo. Naštěstí, protože byl ve městě poprvé. Jsou to velice klidná zvířata, dokáže jako lvice Elsa ležet hodiny na větvi stromu a nohama spuštěnýma dolů.....