Dobry den
mam otazku na zkusene chovatele Ary.Mame mladou samicku cca 4 mesice prozatim ji mame doma ale na leto ma pripravenu volieru zalet 1.5*2*2m a proletova plocha 4.5*2*2m
Chci se optat ma nekdo zkusenosts jakymi papousky se ve voliere snesou?
mam kakadu ruzoveho a kralovaky ve spolecne voliere a Are bych tam nejake spolecniky take rad dal
dekuji za vsechny rady.
Voliera jeste neni dodelana a o vysce uz jsem premyslel jeste pul metru nahoru muzu dal ne nechci zase aby precnivala a lakala okoli(
jinak casem urcite dostane nekoho do paru ale vyhledove tak za rok
kazdopadne stale bojuji s tim dat k ni neco aby to ve voliere zilo a nebyla tam jen sama samotinka
mame domaciho mazlika ruzoveho kakadaka ale zatim se moc nemusej zarli na ni).
lcandra
napsal(a):
Voliera jeste neni dodelana a o vysce uz jsem premyslel jeste pul metru nahoru muzu dal ne nechci zase aby precnivala a lakala okoli(
jinak casem urcite dostane nekoho do paru ale vyhledove tak za rok
kazdopadne stale bojuji s tim dat k ni neco aby to ve voliere zilo a nebyla tam jen sama samotinka
mame domaciho mazlika ruzoveho kakadaka ale zatim se moc nemusej zarli na ni).
Počujte vašu otázku si naklepšie zodpoviete sám, určite kolega povedal pravdu najlepšie další ara ale môj príklad krotký patagonec vek neviem odchyt umna cca 7 rokov zodpovedný otec ale nekompromisný zabijak, a verte už som skúsil všeličo.napodivu s potomstvom dva roky bez problémov cudzí patagonec skúška chovu nepríbuzného v kolonii czudzinec dzudzinka na druhý deň mrtvy tak sú sami.ide vždy o skúšku a omyl musíte si sami odskúšať.nič iné vám rozumnejšie nikto neporadi.Lebo čo funguje umna u teba nemusí.
V Ostravské zoo jsem kdysi viděla tehdy mladého hyacintového, kde mu společnost dělal malý aratinga jenday. Než mu sehnali protějsek. Je to dobré pro její socializaci, alespoň do doby než by byl na obzoru aří samec. Ary s aratingama slunecnima se tam chovají takto dlouho. Aratinga je mrštný a nebojacný. Vaše ara je v podstatě ještě mládě a prospěl by ji kontakt s podobně starým nebo menším papouškem.
Ono s tim dalsim to nebude lehke nemuzu jim nabidnou v byte dostatek prostoru a venku je prez zimu nechat nemuzu)
zkousime to s kakadakem ale ma z ary respekt a utika kam to jde)
Pritom ve spolecne voliere s klidnyma kralovakama si dobejval respekt a na kazdeho dovoloval)
zkusim k ni pustit 2-3 andulky a uvidime co to udela rozhodne mam strach riskovat smrt jakehokoli papouska treba i andulky.Preci jen jsou to bezbranna stvoreni s kterymy bych nechtel laborovat(.
Byl jsem u dvou chovatelu bez problemu je mely spolecne s kralovaky, zaky a jinymy papousky jen jsem se chtel ujistit zda ma jeste nekdo zkusenost
co se tyce nemoci chovatel od ktereho jsem tu nasi bral mne ujistil ze je to a nachylnosti stejne jako u dalsich papousku a chovatel od ktereho mame kakadu rekl to same takze jelikoz mi bez problemu kdykoly telefonicky poradily verim ze si nevymysly
nemel bych problem ji poridit samecka problem mam s tim trapit je prez zimu v malych prostorech protoze volieru na dve ary domu nedam.