Rada – už můžu dát ven amazonky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2015 18:09
jendule18

XXX.XXX.47.39

Zdravím múzu už dat ven Amazonky.

22.3.2015 18:15
jendule18

XXX.XXX.47.39

Poradte.

22.3.2015 18:38
loufan

XXX.XXX.155.190

Záleží v jaké teplotě je teď máte a jestli mají nějaké kryté zálety. Není kam spěchat...

22.3.2015 21:31
mastodont

XXX.XXX.157.212

Nemajú problém keď ich pustíte v čase slniečka, ak majú možnosť zaliezť do tepla.Problém môže byť ak ich držíte vo veľkom teple.Ale cez noc ich určite nenechávať von.

23.3.2015 07:49
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.166.230

Přiznám se, já je mám v kryté části voliéry s otevřeným oknem, kde přes noc neklesá teplota pod 3 °C a nocují v budce. I když vypadají, že jsou v pohodě, tak mám pocit, že jsem to uspěchal a příště určitě počkám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2015 14:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím nechápu proč se všichni a jací papoušci můžou dát ven přečtěte si nějaký knížky a neptejte se pořád tady děkuju stejně se toho moc nedovíte

31.5.2015 22:55
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím nechápu proč se všichni a jací papoušci můžou dát ven přečtěte si nějaký knížky a neptejte se pořád tady děkuju stejně se toho moc nedovíte

Vážený, reaguji na Vás a snad si to přečtou i ti tazatelé, kteří se ptají a čekají, že dostanou správnou odpověď a hned. Hluboce se mýlí. Radu na svůj dotaz asi nedostanou správnou.
Vaše doporučení schvaluji, Vaši radu podporuji. Každý dá jednoduchou otázku, chce jednoduchou odpověď, která mnohé z nás stála roky zkušeností, neúspěchů a mnoho peněz.
Ptají se, neuvedou nadmořskou výšku lokality, neuvedou teplotu přezimování. Vše se liší případ od případu. A to se nedotýkám otázky výživy při přípravě na hnízdění.
Nejdůležitější je přiblížit teploty přezimování k vnějšku.
Chovám astrildy, papoušky a další. Stěhuji na léto ven. Teplota v zimě 10 - 15 stupňů u astrildů a u AG a papoušků jihoamerických a žaků 20 stupňů. Zítra stěhuji žaky, amazoňané jsou venku 3 týdny a už sedí, ne všichni. Astildi bělolící, rákosní a AG dnes. Eklekti venku 10 dní sedí. Některé voliéry ve skle, na některé ve čtvrtině prší. Amazonky černotemenné bych už měl též v zasklených, nocují v budce, není problém s chladnou nocí, ale budou doma pro nedostatek místa venku, už měli první neúspěšné mladé, tak nebudu měnit prostředí.
Moje odpověď je spíš článek než diskuze, ale chtěl jsem naznačit, že napsat stručnou otázku a čekat odpověď, která ji vyřeší, může být veliké zklamání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík