Zateplení, šíře polystyrenu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2015 23:51
martin77

XXX.XXX.140.6

Omlouvám se, asi to sem úplně nepatří. Buduji menší zimoviště do 25m2. Prosím zkušenější chovatele i zedníky o trochu zkušeností. Jaká šíře polystyrenu nahradí jakou šířku zdi? Proč se ptám? Zdi budou 25cm. Čast zimoviště budu zateplovat z venčí, nevím jestli stačí 8 nebo 10cm polys. A část budu přizdívat na sousedovu zeď, která je 30cm. A právě nevim, jestli mezi mých 25 a jeho 30cm mám nacpat taky 8 nebo 10polys nebo stačí slabší, třeba 4 či 5cm. Děkuji za rady, případně odkazy na jiné stránky.

12.5.2015 08:01
lukas bryndza

XXX.XXX.56.77

Dobrý deň, návrh hrúbky izolácie závisí od viacerých faktorov. Okrem iného to sú hrúbka muriva, plánovaná teplota vnútri miestnosti, vlhkosť atp. Izolácia by mala byť navrhnutá tak aby tzv. rosný bod, tj miesto v múre ktoré má teplotu pri ktorej začínajú vodné pary kondenzovať bola v izolácii. Pri hrúbkach 4 - 5 cm sa toto podarí len málokedy a rosný bod ostáva v murive ktoré následne poškodzuje. Laicky pokiaľ chcete mať akú takú istotu použite aspoň 8 - ideálne 10 cm EPS, Záleží akú teplotu tam plánujete udržovať ale pri predpoklade 10-15 stupňov v zime by malo tých 8 cm pri hrúbke muriva stačiť. S pozdravom LB.

12.5.2015 10:48
juraj.toth

XXX.XXX.14.246

Ja mam voliery postavene z drevenych platni 3 cm + na to som dal 3 cm polystyren. Cez zimu ked je vonku -15 vo vnutri zaletov sa teplota drzi nad 0.

12.5.2015 11:57
petajz

XXX.XXX.18.66

To chcete tvrdit že bez přitápění udržíte v takto zateplené /nezateplené/ voliéře při -15 teplotu nad nulou?To žijete kde?Toto se mi opravdu nechce věřit.

12.5.2015 15:52
martin77

XXX.XXX.140.6

lukas bryndza napsal(a):
Dobrý deň, návrh hrúbky izolácie závisí od viacerých faktorov. Okrem iného to sú hrúbka muriva, plánovaná teplota vnútri miestnosti, vlhkosť atp. Izolácia by mala byť navrhnutá tak aby tzv. rosný bod, tj miesto v múre ktoré má teplotu pri ktorej začínajú vodné pary kondenzovať bola v izolácii. Pri hrúbkach 4 - 5 cm sa toto podarí len málokedy a rosný bod ostáva v murive ktoré následne poškodzuje. Laicky pokiaľ chcete mať akú takú istotu použite aspoň 8 - ideálne 10 cm EPS, Záleží akú teplotu tam plánujete udržovať ale pri predpoklade 10-15 stupňov v zime by malo tých 8 cm pri hrúbke muriva stačiť. S pozdravom LB.

Zdravím. Zatím chovám jen austrálii, tak v zimě moc přitápět nebudu, jen tak aby nezamrzla voda, tak max. do 5st. Ale začínají se mi líbit už i větší, tak jestli si je někdy pořídím, tak aby to bylo udělané pořádně a případně jsem nepřitápěl pánu bohu do oken. Prostě když už to po letech dělám, tak ať je to pořádně. Martin.

12.5.2015 18:49
adamajko

XXX.XXX.234.248

Dobrý den, pokud budete dávat izolaci mezi dvě stěny, tak dříve či později se vám tam dostanou myši a máte zaděláno na problém.Když budete stavět z itongu, tak stačí akorát stěna od souseda přizdít, ale pokud máte místo, tak celou stavbu zaizolujte 10cm polystyrenu.Co já považuji za velmi důležité, tak je potřeba pořádně zateplit strop, kde jsou největší úniky, to znamená cca.25-30 cm skelné vaty.

Jarda.

12.5.2015 19:27
lada3

XXX.XXX.59.12

petajz napsal(a):
To chcete tvrdit že bez přitápění udržíte v takto zateplené /nezateplené/ voliéře při -15 teplotu nad nulou?To žijete kde?Toto se mi opravdu nechce věřit.

Taky me to prijde divny, ale je otazkou, jestli je to nalepene na vytapene staveni a nebo samostatne stojici.

14.5.2015 17:51
martin77

XXX.XXX.140.6

adamajko napsal(a):
Dobrý den, pokud budete dávat izolaci mezi dvě stěny, tak dříve či později se vám tam dostanou myši a máte zaděláno na problém.Když budete stavět z itongu, tak stačí akorát stěna od souseda přizdít, ale pokud máte místo, tak celou stavbu zaizolujte 10cm polystyrenu.Co já považuji za velmi důležité, tak je potřeba pořádně zateplit strop, kde jsou největší úniky, to znamená cca.25-30 cm skelné vaty.

Jarda.

Dobrý den. Neznám všechno, tak se zeptám. Jak píšete ytong, to má takové izolační vlastnosti, že se nemusí zateplovat? V tom případě bych to na souseda přizdil tím a zbytek z cihel a polys. Cihly, protože je mám, nové. Mám i pár kostek těch šedých " pilinosilikátů " nebo jak se jim řiká, strukturou jsou stejné jako porfix. To je srovnatelné s ytongem? Martin.

14.5.2015 18:14
adamajko

XXX.XXX.234.248

martin77 napsal(a):
Dobrý den. Neznám všechno, tak se zeptám. Jak píšete ytong, to má takové izolační vlastnosti, že se nemusí zateplovat? V tom případě bych to na souseda přizdil tím a zbytek z cihel a polys. Cihly, protože je mám, nové. Mám i pár kostek těch šedých " pilinosilikátů " nebo jak se jim řiká, strukturou jsou stejné jako porfix. To je srovnatelné s ytongem? Martin.

Dobrý den, ano plynosilikát je dobrý izolant, když ho přizdíte alespoň na 25cm na sousedovu zeď, tak to stačí je to v podstatě nynější ytong.

Jarda.

14.5.2015 19:46
simacek123

XXX.XXX.142.1

juraj.toth napsal(a):
Ja mam voliery postavene z drevenych platni 3 cm + na to som dal 3 cm polystyren. Cez zimu ked je vonku -15 vo vnutri zaletov sa teplota drzi nad 0.

Juraji jsi velky srandista, tohle vypravej holubum na strese., nebo deckam ve skolce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík