ptáčkař
napsal(a):
Marně shánim chemisol, prý už se nevyrábí, může mi někdo poradit něco místo toho do vody.
Též jsem ho používal roky do vody. Odborník Vám řekne, že ve vodě na pití je u papoušků příjem problematický. Nyní už několik let používám HELMIGAL. Je určen pro holuby, ale u papoušků se mně osvědčil. Myslím, že není při předávkování tak nebezpečný jako chemisol, kdy při větší dávce papoušek uhynul na ucpání střeva ochromenými škrkavkami.
Rozdrtím tabletu a dám do namočeného piškotu, že to pták spolykal mám okamžitou kontrolu. Preparát působí na škrkavky a kapilárie i další. Ptáci berou přes pletivo z ruky. I nekrotcí
vezmou z krmítka, ale nesmí jich být ve voliéře 10, někteří by nepozřeli, jiní moc. Vyrábí Slováci, možná u nás už není, veterinář zajistí nebo na burze. Balení 100 tablet 140 Kč.1 tableta asi na 300 gramů hmotnosti ptáka. Doporučuje se 2 až 3 dny po sobě.
Moudivláček
napsal(a):
Oslovil jsta pana Šimáčka. Máte pravdu, ale o toto v diskuzi nešlo. Šlo o šetrnost dvou preparátů a ne o způsob podání.
Keď budete pozornejšie čítať, tak zistíte o čo v diskusii išlo zadávateľovi ! Zadávateľ sa pýtal, čo je vhodné použiť namiesto chemisolu, o ktorom sa domnieva, že sa už nevyrába, preto som reagoval na ten Panacur.
Do vody použite napr. S76, pôsobí proti roztočom a ako vedľajší účinok je odčervenie. Pôsobí na oblé červy, nie na ploché.