Neoféma tyrkysová - při jaké teplotě přemístit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2015 21:04
parrotsfan@seznam.cz

XXX.XXX.110.104

Dobrý den, pořídil jsem si neofému tyrkysovou a umístil jsem ji do zahradní voliéry. Zajímalo by mě, kdy je čas ji přemístit do temperované místnosti, protože jsem slyšel, že jsou dost choulostivé na nižší teploty. Při jaké teplotě je tedy nutné neofému přemístit? Děkuji za rady.

4.9.2015 10:07
lada3

XXX.XXX.59.12

Ja osobne je mam spolecne s andulkami celorocne venku.

4.9.2015 11:55
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

To závisí asi hlavne od toho, ako bola chovaná dosiaľ. Tiež je dobré vedieť, ako boli chovaní jej predkovia, sú chovy, ktoré sú na to adaptované, ale aj tak sa stretávam s názorom, že takýto typ chovu pri tomto druhu pomerne výrazne skracuje ich vek dožitia. Ja tomu, vzhľadom na to, odkiaľ pochádzajú, aj celkom verím.

4.9.2015 13:09
saroun

XXX.XXX.89.202

parrotsfan@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den, pořídil jsem si neofému tyrkysovou a umístil jsem ji do zahradní voliéry. Zajímalo by mě, kdy je čas ji přemístit do temperované místnosti, protože jsem slyšel, že jsou dost choulostivé na nižší teploty. Při jaké teplotě je tedy nutné neofému přemístit? Děkuji za rady.

Zdravím, zkuste vysvětlit především, co si představujete pod pojmem zahradní voliéra. Fotky by byly nejlepší.

Naso

4.9.2015 14:09
Naso

XXX.XXX.61.26

Dobrý deň! Úplne v pohode môže byť vonku do konca septembra. Potom si sledujte počasie podľa podnebia, kde bývate. Pokiaľ by šli teploty dlhodobo v noci pod 5 °C, neofému premiestnite. Už teraz jej však môžete ponúknuť hrubšie konáre, aby si v prípade potreby mohla prekryť nožičky perím. Neofémy tyrkysové nie sú tak chúlostivé ako neofémy modrohlavé, ktoré sú na chlad a hlavne prievan citlivejšie.

6.9.2015 21:35
parrotsfan@seznam.cz

XXX.XXX.110.104

Dobrý den, děkuji všem za názory, před průvanem mám voliérku sice chráněnou, ale jakmile by mělo být delší dobu nějak chladněji, radši je přemístím...

8.9.2015 10:22
saroun

XXX.XXX.89.202

Dobrý den, děkuji všem za názory, před průvanem mám voliérku sice chráněnou, ale jakmile by mělo být delší dobu nějak chladněji, radši je přemístím...

Zdravím, moc jste nepřiblížil vaše podmínky. Jinak neoféma tyrkysová je ideálním papouškem pro chov v celoroční voliéře. Dokonce mé zkušenosti praví, že ji celoroční pobyt venku vyhovuje daleko víc. Víc než v ve vnitřních voliérách a klecích. Teritorium jejího výskytu se neliší diametrálně od našich podmínek. To pro ty, kteří si myslí, že pochází z tropů. Jen je třeba podotknout, že voliéra musí splňovat požadavky pro celoroční chov (Ochrana před povětrnostními vlivy - pták v naší přírodě si také nevybere pro nocování v zimě opadavý strom v otevřené krajině.).

9.9.2015 11:17
chov.majster

XXX.XXX.190.212

ÁPán šaron.Zase mudruje a rýpe a pritom nemá ani šajnu o roku objavu a kto to zaznamenal. Mimochodom, ako má vo zvyku "hľadieť vtáčkom do očí" hraničí so zoofíliou. Neofémy treba dať dovnútra ak idú teploty pod 10 stupňov. Vydržia i menej ako holúbkovia diam. ale trpia. A mimochodom pochádzajú z teplých oblastí, čo on určite vie ale takto sa aspoň cíti dôležitý. Asi si lieči nejaké komplexy menejcennosti.

9.9.2015 11:54
mspacil

XXX.XXX.242.195

chov.majster napsal(a):
ÁPán šaron.Zase mudruje a rýpe a pritom nemá ani šajnu o roku objavu a kto to zaznamenal. Mimochodom, ako má vo zvyku "hľadieť vtáčkom do očí" hraničí so zoofíliou. Neofémy treba dať dovnútra ak idú teploty pod 10 stupňov. Vydržia i menej ako holúbkovia diam. ale trpia. A mimochodom pochádzajú z teplých oblastí, čo on určite vie ale takto sa aspoň cíti dôležitý. Asi si lieči nejaké komplexy menejcennosti.

Prosím Vás jak se jmenuje to co kouříte?
A kde se to prosím Vás dá koupit?
Nemáte něco na prodej?
Zřejmě dobrej oddíl.

10.9.2015 00:12
lada3

XXX.XXX.59.12

chov.majster napsal(a):

Zase sem pronikl nejaky TROLL a nebo je to uz vada od narozeni ?
Pokud nesouhlasite se zpusobem chovu, da se to rict normalne a nemusite ze sebe delat debila...
Ja osobne si za svym nazorem stojim a me neofemy mam uz 4 zimy spolecne s andulkami venku a nepozoruji zadne problemy.
Jsou z boku zavetrovane a dve zimy zpet kdyz byla opravdova zima jsem mel pletivo pretazene folii.

10.9.2015 07:47
cistic

XXX.XXX.210.95

chov.majster napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík