vesmil
napsal(a):
Díky za odpověď, ten můj zatím skáče po zemi, ale už pomalu zkouší i létat. S tím pářením také nevím.
Vice chovatelu mela skusenost ze samci bez nozky parili ale snuzka byla castecne neoplozena, u nekterych jedincu nedoslo k spravnemu pareni a tak samci s hendikepem museli byt z chovu vyrazeni.Ale vse musite skusit jinak nelze rici.
vesmil
napsal(a):
Hezký den,
v sobotu v noci přešel korelák o nohu. Kuna je potvora, ale už to má za sebou; mrcha.
Koreláček žije, žere a skáče stále po zemi. Nevím jestli bude ještě létat. Má s tímto někdo nějakou zkušenost.
Díky Milan.
Po ošetření rány měla následovat instalace druhého pletiva...
Nebo čekáte až přijde další kuna (kočka) ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

lupus4
napsal(a):
Po ošetření rány měla následovat instalace druhého pletiva...
Nebo čekáte až přijde další kuna (kočka) ?
Stím pářením o tom ani nepřemýšlejte, není už do chovu.Normálně bude žit jak ostatní mám takového penanta na dožití.

vesmil
napsal(a):
Tak a teď se zeptám, mám ve volieže dva pára korel, a jeden sameček přišel o nohu, co teď s tím? Kdo poradí?
Milan.
Už to že máte ve voliéře jen dvě páry je špatně.Samce bez nohy musíte dát prič a pořídit bohužel nového.Až by přišlo k páření nemuselo by to dopadnout dobře, mohl by ho zdraví samec napadat nebo šikanovat.Bud si samce bez nohy nechte nebo ho někomu darujte, ale nenechávejte ho stěma zdravíma učenýma na chov.Do voliéry bud jednu páru nebo pak až tři, ale né dvě.
Jak je psáno výše-páry tři, ale nevidím důvod dávat koreláka pryč...Pokud Vám stačí odchovy od dvou párů, tak pořiďte pár třetí, a dva Vám budou odchovávat-jeden bude jen "na parádu".
Může se Vám ale stát, že odchov budete mít i od koreláka bez nožky. Sama jsem měla takový pár.kde dokonce každý měl jen jednu nohu a odchovali mladé, sice jen dvě, ale vlastní. Měla jsem samici-svůj odchov a pořídila k ní samce, aby jí nebylo smutno. V odchov jsem vůbec nedoufala.
Nyní je již samice "v pánu bohu", ale samce mám stále.
Přes zimu je více párů pohromadě a nikdo ho netyranizuje.
Chce to prostě zkusit, buď to půjde, nebo ne...

atka
napsal(a):
Ještě důležitá info.- mám kakariky.
Kakarik není korela, to jako chováte celoročně v jedné voliéře výce párů kakariků?V hejnovém chovu stačí aby jeden jedinec byl slabší a už je ta dotyčná pára omezována né tak že by jeden byl tak hedikepován že nemá nohu!Nic neskoušejte bud dejte páru zvlášt jen tak, nebo na chov noví samec.V tom vám nikdo neporadí to je jen na vás pro co se rozhodnete.Rozhodně ale do chovu prostě není!

vesmil
napsal(a):
No v té volieře jsou ještě dva páry zpěváků. Voliéra je 4*1,5*2 a zatím se spolu snáší, jsou to všechno letošní mláďata. Voliera se dí rozdělit na polovinu. A děkuji za odpovědi. Milan.
Korely v hejnu můžete chovat ale zpěváky vžádném případě!Jen po páru mladé můžete mět vlastně všechny i rosely s andulkama ale jen do začátku jara pak by nastal masakr!
vesmil
napsal(a):
V době toku je mám v plánu rozdělit.Nechat jednou zahnízdit a pak snad mohou být zase pohromadě.
Ono je to trochu tak jinak, plan mate bobry skusit můžete ale skoro vse, jsou pripady kdy aji dva pary korel spolu uspesne v jedne voliere hnizdili a odchovavali, jsou pripady rovněž u kakariku ze spollecne hnízdilo několik paru, Je to tak trohu o nahode nebo souhre jednotlivcu. Ono je ovšem nejednoduzsi chov po parech kterou většina chovatelu preferuje, vydel jsem ale i tez neuveritelne, ve velikanske voliere hnízdilo tolik různorodých paru, ze by tomu ani zde nikdo neveril.

simacek123
napsal(a):
Ono je to trochu tak jinak, plan mate bobry skusit můžete ale skoro vse, jsou pripady kdy aji dva pary korel spolu uspesne v jedne voliere hnizdili a odchovavali, jsou pripady rovněž u kakariku ze spollecne hnízdilo několik paru, Je to tak trohu o nahode nebo souhre jednotlivcu. Ono je ovšem nejednoduzsi chov po parech kterou většina chovatelu preferuje, vydel jsem ale i tez neuveritelne, ve velikanske voliere hnízdilo tolik různorodých paru, ze by tomu ani zde nikdo neveril.
Ano v opravdu velké voliéře můžete mět andulky, korely, rosely, královské, nádherné, po páru ale opravdu velké voliéře.

napsal(a):
Ano v opravdu velké voliéře můžete mět andulky, korely, rosely, královské, nádherné, po páru ale opravdu velké voliéře.
Jo a samozřejmě hodně, hodně budek.
napsal(a):
Kakarik není korela, to jako chováte celoročně v jedné voliéře výce párů kakariků?V hejnovém chovu stačí aby jeden jedinec byl slabší a už je ta dotyčná pára omezována né tak že by jeden byl tak hedikepován že nemá nohu!Nic neskoušejte bud dejte páru zvlášt jen tak, nebo na chov noví samec.V tom vám nikdo neporadí to je jen na vás pro co se rozhodnete.Rozhodně ale do chovu prostě není!
Čtěte pozorně- přes zimu mám více párů pohromadě.
A neodsuzujte něco, co fungovat může.
Známý chová zpěváky pohromadě.To, že to nefunguje Vám, neznamená, že to není možné.
Jak píšu, záleží na jedincích-chce to zkusit.
Napište důvod, proč korelák bez nohy nemůže být do chovu(když je možné, že bude pářit)
- má špatné geny?
Hlavně záleží na zadavateli, co je ochoten zkusit.
Zatím mám ve voliéře dva pára zpěváků a dva pára korel. Jeden samec je teď týden bez nožky. Skáče stále jen po zemi, ale jí a není stále někde zalezlý. Na jaře uvidím, zpěváky nechám každý pár samostatně a korely taky rozdělím. Uvidím jak se s tím kluk popere. Ale jinak díky všem za Vaše názory. Chci ještě na jaro pořídit pár nádherných.
Milan.