Ara - návštěva u chovatele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2015 17:09
Doky

XXX.XXX.112.7

Ahojte. Rozšiřuju si obzory, sbírám informace-tak snad začíná každý laik. Nevím, jestli si koupit párek, jaký druh papouška, apod.. Můj otec mi dnes domluvil návštěvu starého známého-chovatele. Netušili jsme, že pán má 150 voliér s chovnými páry amazoňanů, mj. i ary. Víc se rozepisovat nebudu, jen jedna informace od pana chovatele k diskuzi: každá ara, která je chovaná jako mazlíček, když po čtvrtém roku dospěje, začne být vůči svému chovateli agresivní ( ukousne prst, apod. ), nevyzpytatelné chování a je rázem po miláčkovi. A tehdy se prý většina z nich ptáka zbaví...

6.12.2015 22:40
BananRoman

XXX.XXX.35.87

Jediné co k tomu napíšu, že aru chovám jako mazla a prsty mám všechny.

6.12.2015 23:01
maxa

XXX.XXX.125.165

Na tohle zadání a nebo provokaci ani nikdo nereagujte !

6.12.2015 23:25
papousci.net

XXX.XXX.128.20

Doky napsal(a):
Ahojte. Rozšiřuju si obzory, sbírám informace-tak snad začíná každý laik. Nevím, jestli si koupit párek, jaký druh papouška, apod.. Můj otec mi dnes domluvil návštěvu starého známého-chovatele. Netušili jsme, že pán má 150 voliér s chovnými páry amazoňanů, mj. i ary. Víc se rozepisovat nebudu, jen jedna informace od pana chovatele k diskuzi: každá ara, která je chovaná jako mazlíček, když po čtvrtém roku dospěje, začne být vůči svému chovateli agresivní ( ukousne prst, apod. ), nevyzpytatelné chování a je rázem po miláčkovi. A tehdy se prý většina z nich ptáka zbaví...

7.12.2015 01:07
Doky

XXX.XXX.112.7

Pokud si hodlám pořídit živého tvora, který mě jako společník má provázet do konce minimálně mého života, je nanejvýš zodpovědné zjistit si všechny dostupné informace, pro i proti. Např. pokud vidím dokument, kde louská skořápky para ořechů jako by byly z papíru, přijde mi můj dotaz docela logický. Netušila jsem, že tohle téma je pro Vás TABU. Myslela jsem, že jsem v diskusním fóru, ne na stránkách nějaké sekty.
Čekala jsem příspěvky typu: " Mám sedmiletou Arušku, která se mnou spí v posteli...", nebo: " Moje desetiletá ararauna je stále stejně přítulná, nevěřte všemu".
Z vaší reakce mám spíš dojem opačný.
A nemusíte se obtěžovat dalšími mě urážlivými vzkazy ostatním. Opouštím tento zdroj jako možnost se něco zajímavého dozvědět od majitelů, kteří mají doma dospělé jedince jako mazlíky.
Petra Marková.

7.12.2015 06:55
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Doky napsal(a):
Pokud si hodlám pořídit živého tvora, který mě jako společník má provázet do konce minimálně mého života, je nanejvýš zodpovědné zjistit si všechny dostupné informace, pro i proti. Např. pokud vidím dokument, kde louská skořápky para ořechů jako by byly z papíru, přijde mi můj dotaz docela logický. Netušila jsem, že tohle téma je pro Vás TABU. Myslela jsem, že jsem v diskusním fóru, ne na stránkách nějaké sekty.
Čekala jsem příspěvky typu: " Mám sedmiletou Arušku, která se mnou spí v posteli...", nebo: " Moje desetiletá ararauna je stále stejně přítulná, nevěřte všemu".
A nemusíte se obtěžovat dalšími mě urážlivými vzkazy ostatním. Opouštím tento zdroj jako možnost se něco zajímavého dozvědět od majitelů, kteří mají doma dospělé jedince jako mazlíky.
Petra Marková.

Http://www.ifauna.cz/podminky_uziti/#pravidlaDiskuse.

7.12.2015 08:13
helena.

XXX.XXX.66.189

Tak tvrzení že vám ve 4 letech každá ara uštípe prsty nebo vás jinak zraní mi příjde jako hloupost.to by si je lidi nepořizovaly jako mazlíky spíš pan chovatel a lidé kterým ptáky na mazlení prodal udělaly někde chybu ve výchově nebo jim provedly něco co se ptákům nelíbilo tak se ptáci bránily.

7.12.2015 09:32
mspacil

XXX.XXX.242.195

Doky napsal(a):

Dobrý den,
nedivte se, tady si každý druhý myslí že je nejchytřejší a všechno ví, napřed napadání, urážky a potom snad nějaký náznak pomoci.
Ale k otázce.
Trochu se zamyslete... opravdu si myslíte si že pokud by to bylo jak Vám řekl pan chovatel, že by to byl tak často chovaný druh jako domácí mazlíček?
Stát se to samozřejmě může, ale většinou je to je chyba chovatele.

milda 33

7.12.2015 10:07
milda 33

XXX.XXX.142.32

Taky by mě zajimali přispěvky a zkušenosti majitelu ar a kakadu a velkejch amazonanu kteří je maj přes udávanejch pět let věku to jsou jen bláboli typu počkejte až pohlavně dospěje to uvidite atd.

7.12.2015 10:52
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Zdravím Vás kolegové, paní/slečna vůbec neuvedla jakého aru měla na mysli (ara malý, ararauna atd), ale předpokládám že měla na mysli araraunu. Já velké ary chovám, všichni do jednoho se ke mě dostali jako nechtění mazlíčci různého stáří - mám tedy zkušenost pouze jak z nich opět vychovat normální zvířata s přirozenými pudy. Jeden 7-letý samec ararauny je tak dominantní, že mu vadí i níže posazené bidlo než má vedle ve tři metry vzdálené volieře pár zelenokřídlých arů. Než jsem na to přišel tak to bylo něco ! Arové jsou asi nejdominantnější ze všech papoušků a problém může nastat v dospívání hlavně u samců s vytvářením sociální hierarchie. On tomu chce prostě velet a je jedno jestli ve volieře nebo v obýváku. Ale jako ve všem i zde existují vyjímky a i mezi arami jsou flegmatici, kterým je všechno jedno(takové mám taky). Už jsem to zde na diskusi vysvětloval několikrát, že délka dospívání u velkých arů vytváří dojem, že je to ideální pet papoušek. Až hormony udeří plnou silou je z toho složitá situace - pořizují si je mladí lidé, přijde rodina a on prostě ty změny těžko zvládá. Je to pořád jen ochočené divoké zvíře s přirozenými pudy. A velmi inteligentní, někdy svojí inteligencí převyšuje i svého držitele.

7.12.2015 17:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

Doky napsal(a):
Petra Marková.

Me stacilo samotne osloveni ahojte, neboli ahojky.Opravdu super pro mentalne nedospele.

milda 33

7.12.2015 17:55
milda 33

XXX.XXX.142.32

Proč tu paní napadate jen se zeptala.

7.12.2015 18:52
akrobat

XXX.XXX.116.253

A zase dobré počteníčko pro zasmání.

11.12.2015 23:36
ararauna.cz

XXX.XXX.218.167

Taky přidám vlastní zkušenost. Přede dvěma lety jsem dostal téměř pětiletého ochočeného samce ararauny (choval jsem v té době jeden pár), který byl zvyklý jen na svojí majitelku. Po týdnu mi už lezl na ruku a teď je z něj super mazel, a to mu je už přes šest let. Prsty mám všechny. Spíš teď řeším opačný problém, jak ho "bezbolestně" spárovat s čtyřletou samicí odchovanou pod rodiči.

Přidejte reakci

Přidat smajlík