Dobrý den, dnes jsem se na několika webových stránkách dočetl, že se tento papoušek chová často jako domácí mazlíček. Do dnes jsem si myslel, že se dá chovat pouze ve voliérách, protože potřebuje hodně létat. Je vhodný i jako mazlíček do bytu? Jak je to u nich s hlučností? Dokrmuje je někdo ručně? Může samička bez samce naklást neoplozená vejce a zasednou na ně? Máte někdo s pap. nádhernými zkušenosti jako z mazlíčky?
Děkuji.
michael281
napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem se na několika webových stránkách dočetl, že se tento papoušek chová často jako domácí mazlíček. Do dnes jsem si myslel, že se dá chovat pouze ve voliérách, protože potřebuje hodně létat. Je vhodný i jako mazlíček do bytu? Jak je to u nich s hlučností? Dokrmuje je někdo ručně? Může samička bez samce naklást neoplozená vejce a zasednou na ně? Máte někdo s pap. nádhernými zkušenosti jako z mazlíčky?
Děkuji.
Ano mozu ja som mal vlastnorucne odchovanu samicku niekolko rokov v byte ale zacala znàsat vajicka tak som jej doprial partnera a isla do voliery, samcek prirodzeny odchov skrotol natolko ze bral piskotu z ruky, od nadhernèho vsak necakajte ze bude moc kontaktny vlastne, je to tak ze kontakt on sàm vyhladàvat nebude ale ho strpi hlucnost nieje nijaky extrèm, tàto krotkà samicka umna odchovala niekolko generàcii prisiel som onu nestastnou nàhodou.