Dat či nedat australii do venkovní voliery ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2016 12:59
avio

XXX.XXX.245.166

Dobrý den, mate někdo australili ve venkovních volierach ja váham jestli je mam dat ven nebo ne :/ jednalo by se o korely, andulky a kouřáky :) podle mě je škoda je nechavat ve vnitř když bývá tak hezky :)
Budu rád za každou odpověd :).

14.2.2016 13:04
bartrand

XXX.XXX.203.180

Záleží jakou máte v zimovišti teplotu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2016 13:11

avio napsal(a):
Dobrý den, mate někdo australili ve venkovních volierach ja váham jestli je mam dat ven nebo ne :/ jednalo by se o korely, andulky a kouřáky :) podle mě je škoda je nechavat ve vnitř když bývá tak hezky :)

Předem se tyto druhy nechávají přes zimu venku, potom nejsou na výkyvy počasí náchylný.Dáte je ven a přes noc půjde teplota pod nulu a jak se říká ofoukne je a můžete o některého svěřence přijít.Jedině pokud máte voliéry zadělané lexanem nebo plachtou.

14.2.2016 14:04
Pistik251

XXX.XXX.234.63

Ja pustam kazdy den pokial nieje moc velky mraz.

14.2.2016 14:16
simacek123

XXX.XXX.142.1

avio napsal(a):

Když napisi ze klidne se muze, budou zase zde takovi co neveri, andulky korely a kouraci jsou dosti odelne druhy, ba i na to premisteni z tepla ven, jestli někdo neveri at se prijde podivat.Az na to pujdes tak je premistni rano, je zajimave ze do vecera jsou v pohode.Letos jsem ani nic nezakryval zima není, byli doby kdy jsem mival obavy, ale to mrzlo třeba 14dni v kuse -25stupnu.to uz není pravda.jedina věc která jim vadi je pruvan.

14.2.2016 14:23
láďa42

XXX.XXX.89.197

Mám celoročně venku andulky, rosely, kakariky, korely, králováky, červeno křídlé, mnichy ve voliéře ze třech stran prkenné boky a čelní stranu ze dvou třetin přikrytou protkávanou folií aby na ně nefoukalo tak to mám cca5 let sylná bydla aby jim neomrzly drápky a všechno v pohodě a bydlím v Podkrkonoší.

14.2.2016 15:31
ladishk

XXX.XXX.0.30

simacek123 napsal(a):
Když napisi ze klidne se muze, budou zase zde takovi co neveri, andulky korely a kouraci jsou dosti odelne druhy, ba i na to premisteni z tepla ven, jestli někdo neveri at se prijde podivat.Az na to pujdes tak je premistni rano, je zajimave ze do vecera jsou v pohode.Letos jsem ani nic nezakryval zima není, byli doby kdy jsem mival obavy, ale to mrzlo třeba 14dni v kuse -25stupnu.to uz není pravda.jedina věc která jim vadi je pruvan.

Já mám ptáky venku celý rok a v největších mrazech se koupou.Chované druhy mám na profilu.Jenom Alexe mám jako mazla doma.

14.2.2016 18:37
vesmil

XXX.XXX.201.97

Mam voliéru podobnou jako pan laďa42 a v ní korely, zpěváky a nádherňáci celý rok venku a v pohodě.

14.2.2016 18:53
radek1025

XXX.XXX.107.244

avio napsal(a):

Ja mam celoričně venku ve volieře jak vidite kakariky jak jsou kakarici jsou zvikli nevadi jim to. https://www.youtube.com/watch?v=qD9qLqbw0gw.

14.2.2016 19:05
avio

XXX.XXX.245.166

Dobře děkuji za odpovědi :)
ja mam volieru 3x2x2 a mam ji rozdělenou na 3 oddíly kde je to z pulky kryté.

14.2.2016 19:18

avio napsal(a):
Dobře děkuji za odpovědi :)
ja mam volieru 3x2x2 a mam ji rozdělenou na 3 oddíly kde je to z pulky kryté.

Já být váma tak bych to celé nadstřešil a proboural a dal vše dohromady.Byl by to pěknější pohled kord když máte druhy které se chovají pospolu.Ale to je jen má ůvaha, nemám tucha jak máte voliéru konstruovanou, ale ted před sezonou když tam ještě nic nemáte tak to stojí za zvážení.Jinak chovu zdar.

15.2.2016 19:15
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Mám voliery se zálety, ale nevytápěné. Andulky a kakariky spí venku i v mrazech.
Začali se schovávat teprve když tady létal krahujec. Ted zmizel a spí venku zase.
Pokud je nedáváte ven z vytápěných prostor, tak bych se toho opravdu nebál.

15.2.2016 19:45
Radim 63

XXX.XXX.130.24

Dobrý den Austrálii bych se nebál chovat celoročně venku.

15.2.2016 22:35
avio

XXX.XXX.245.166

Dobře zítra vám vyfotím jak to vypada ta voliera.

16.2.2016 06:31
radek1025

XXX.XXX.107.245

Ja mam venku celoročně už jsou zvykli https://www.youtube.com/watch?v=qD9qLqbw0gw.

16.2.2016 07:23
simacek123

XXX.XXX.142.1

avio napsal(a):
Dobře zítra vám vyfotím jak to vypada ta voliera.

Když chces klidne fot, zdejsi to mají radi, ale uvazuj, jiz mnoho chovatelu i ja jsem boural a predelaval, nakonec jsem zjistil ze mam delat to co ne říká rozum, nebudes pak litovat, osazenstvo se nemusi tolerovat, ba na vlastní kuzi jsem se presvedcil ze ani u andulek samotnych není zrovna chov ve velkem v hejnu to spravne, mel jsem pohromadě pouze dvacet paru andul ve voliere 3X4X2m a byl masakr, kdyz ustal měli mlade ale od dvou tak do 5paru, pak jsem udelal to co chovatele ve velkochovu, par na klec, pary najednou se uklidnili a co podstatne zvysil se i pomerne dosti počet mladych na par. Spolecny chov ve velke voliere je pekny pohled, ale k tomu jenom pro okrasu i když se tam občas něco zadari. A jinak venku uz to mělo byti davno, ale nic se nedeje dej je ven.

16.2.2016 07:29
simacek123

XXX.XXX.142.1

Ještě dam foto ze lze chovat spolecne ale jen pro potechu oka zadny zazrak pro odchov, samotne pary nikdy nebudou mit takove soukromi jak oddeleni po parech, tam je vetsi procento uspechu na počet mladych.

16.2.2016 11:18
filipverner

XXX.XXX.184.239

radek1025 napsal(a):
Ja mam venku celoročně už jsou zvykli https://www.youtube.com/watch?v=qD9qLqbw0gw.

My víme

Přidejte reakci

Přidat smajlík