Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

korelka

19.10.2016 09:14
korelka

XXX.XXX.49.228

Dobry den, ručne dokrmujem korelu, ma 4 týždne a zda sa mi, že vzduch v hrvoli. Korelke sa uplne nevyprazdni hrvol ani po 8 hodinach. Prosim o rady, čo sa s tym da robit.

19.10.2016 14:46
lalda

XXX.XXX.168.24

Dobrý den, zřejmě Vám špatně tráví. Příčana může být ve špatné teplotě kaše. Pokud je to na začátku a nemá zánět volete, zkuste kmínový čaj Dejte malé množství teplého čaje a jemně masírujte volátko. Udržujte mládě v teple. Já do kaše přidávám probiotika. Pokud se volátko vyprázdní začněte pozvolna trochu řidší kaší přikrmovat. Kaši rozdělávám ještě cca dva dny v kmínovém čaji, vždy čerstvou..Pokud má zánět dávám kapku jablečného octa do trošky čaje. Hodně zdaru.

korelka

20.10.2016 09:58
korelka

XXX.XXX.220.64

Dakujem za radu, vyskusam ten caj. A tie probiotika sa kde daju kupit?

20.10.2016 10:03
lalda

XXX.XXX.168.24

Dobrý den, přidávám PROBI-ZYME, od Versela-laga, dají se běžně koupit i na burzách. Přidávám je do kaše stále a nemám problémy s trávením hlavně u korel, které jsou na to náchylné. Hlavně hlídejte teplotu kaše, hustotu, krmte po malých dávkách a častěji.

korelka

20.10.2016 10:15
korelka

XXX.XXX.220.64

Dobry den, a v akom množstve to pridavate? A teplotu kontrolujete teplomerom? a kolko presne ma byt? Viem že okolo 38-39°C ale neviem či to je presne.

20.10.2016 10:27
lalda

XXX.XXX.168.24

Přidávám dle návodu,1g na 100g suché kaše. Teplotu si pohlídejte rychloběžkou cca 37°c. Ne více, popálíte vole. Zkuste si trochu kaše na předlokní nesmí to pálit. Pokud nemáte zkušenost radši každou kaši přeměřte. Pokud je kaše studená a mládě hladové, zhletne to a pak je problém s trávením. Mládě nechte v teple, já takle malé přikrývám dětským ručníkem ze kterého udělám hnízdečko( obtočím to kolem nich). Hlavně nekrmte pokud je ve voleti kaše, mohla by začít kvasit. Já dávám čaj dokud není volátko prázdné, pak teprve dám malé množství kaše. Krmím pak třeba co hodinu, aby vole bylo stále vyprázdněné. Zvažte si mládě a mělo by dostat 10% kaše své váhy ne více. Korely jsou žravé a snadno se překrmí.

korelka

20.10.2016 10:34
korelka

XXX.XXX.220.64

Rychlobežku nemam a doteraz som to tak robila, že som skusala na ruke, ked nepalilo, tak som podavala. S tym mam problem, že vole sa nevyprazdnuje. Včera večer som mu dala kusok kaše, a rano bolo vo voleti ešte krmivo aj vzduch. To bolo asi po 9 hodinach. A male je hladne, aj kus chudne. A mam ho v teple.

20.10.2016 10:44
lalda

XXX.XXX.168.24

Já kaši nedávám dokud není vole prázdné úplně, váhově půjde dolu, to pak dožene. Chyba je přidat do nestráveného další kaši. Pokud to trvá déle tak může mít už zánět volete( pokud si čichnete k zobáčku je cítit kysele) Pak zkuste do stříkačka 10ml s teplém čajem dát 3 kapky jablečného octa. A to mu po malých dávkách dávat.Teplota je důležitá, rychloběžka by se měla dát koupit v lékárně. Dejte mu napít a jemně masírujte volátko.

korelka

20.10.2016 10:51
korelka

XXX.XXX.220.64

Čuchala som, ale nezdalo sa mi to kysle. No aj tak to skusim s tym jablčnym octom, ubližiť by mu to nemalo, aj kedy nemal zapal vsak? A hned idem kupit tu rychlobežku.

20.10.2016 10:55
lalda

XXX.XXX.168.24

Ublížit ne, pokud nedáte více, to by mu polálilo vole. Dejte mládě třeba na topení, tím, že mu není dobře potřebuje hodně tepla, pokud je mu zima, bude rychleji hubnout. Hodně zdarů.

korelka

20.10.2016 10:59
korelka

XXX.XXX.220.64

Urobim, tak ako ste napisali. A dalo som na radiator a zabalila aj do uteraka, takže mu je teplučko. Velmi pekne dakujem za rady.

20.10.2016 11:00
lalda

XXX.XXX.168.24

Není za co, hlavně ať je maličkému dobře. smajlík

korelka

24.10.2016 20:06
korelka

XXX.XXX.49.228

Drobec sa ma už ovela lepšie, ešte raz velke dakujem. :).

26.10.2016 10:16
sigi9

XXX.XXX.189.120

lalda napsal(a):
Přidávám dle návodu,1g na 100g suché kaše. Teplotu si pohlídejte rychloběžkou cca 37°c. Ne více, popálíte vole. Zkuste si trochu kaše na předlokní nesmí to pálit. Pokud nemáte zkušenost radši každou kaši přeměřte. Pokud je kaše studená a mládě hladové, zhletne to a pak je problém s trávením. Mládě nechte v teple, já takle malé přikrývám dětským ručníkem ze kterého udělám hnízdečko( obtočím to kolem nich). Hlavně nekrmte pokud je ve voleti kaše, mohla by začít kvasit. Já dávám čaj dokud není volátko prázdné, pak teprve dám malé množství kaše. Krmím pak třeba co hodinu, aby vole bylo stále vyprázdněné. Zvažte si mládě a mělo by dostat 10% kaše své váhy ne více. Korely jsou žravé a snadno se překrmí.

Dobrý den.Taky dokrmuji korelku.Píšete, že teplota kaše má být 37°.Ale co jsem četla články o dokrmování, všude se uvádí 39°.Tak teď nevím, kde je pravda.Do teď jsem ohřívala na těch 39°.

26.10.2016 11:12
lalda

XXX.XXX.168.24

Dobrý den, takto to mám já vyzkoušené a roky osvědčené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík