vidle
napsal(a):
Jakou máte budku pro papoušky královsky. Máte přírodní nebo deskovou, siknou nebo ji máte svislou?
Ja používam pre všetky papagáje rovnaké typy búdok v- 90cm a spodok 40 x 40 cm, v 20 cm mám kontrolý otvor na boku, materiál je tkzv. šalungové dielce, hniezdia my tam i pap. amboinové a odchovávajú + kakadu ružové i královské.
S pozdravom
Tak u královských se doporučuje svislou vysokou a sešikmenou. Já jim dala krásnou obrovskou kmenovku na polici, ... a vajíčka na zemi. Tak narychlo jen obyčejná ze dvou svislých "bedýnek" na zemi, dokonce se čtvercovým otvorem, fakt pro ostudu, jen nouzovka... a šest sezon odchovů až na bidlo. I po dvojím přestěhování do jiné voliery. Vkládám fotku z první sezony.
talda

XXX.XXX.195.189
V současné době je u králováků už snad rovnou lepší dát jim na výběr jak klasickou budku tak nějakou kukaň na zem protože spousta samic do budky ani neleze a vajíčka nesou na zem. To je bohužel daň za ty řady generací odchovávaných pod chůvami a v inkubátorech.
saluki
napsal(a):
Tak u královských se doporučuje svislou vysokou a sešikmenou. Já jim dala krásnou obrovskou kmenovku na polici, ... a vajíčka na zemi. Tak narychlo jen obyčejná ze dvou svislých "bedýnek" na zemi, dokonce se čtvercovým otvorem, fakt pro ostudu, jen nouzovka... a šest sezon odchovů až na bidlo. I po dvojím přestěhování do jiné voliery. Vkládám fotku z první sezony.
To hnízdí úplně na zemi ? A co predátoři ? Mám podobný problém, králováci mají dvě budky v záletu, ale samice hrabe venku v hlíně díry jak divočák. Mám ji tam dát nějakou "kukaň" ?
Dík.
Udělal jsem pro můj pár šikmou budku je vysoká cca 190cm, a spodek je 30x40 cm a je 20cm nad podlahou, vlez do budky je ve výšce cca 200cm od podlahy, a pravidelně odchovávají, a letos si budu nechávat svoji samici která bude z přirozeného odchovu takže by neměl být problém s dalším zařazením do chovu.