Nerrro

XXX.XXX.108.29
bibin
napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, proč jako modrá barva letos? V jaké souvislosti? O co jde? Díky za odpověd.
Dobrý den, jestli dotaz myslíte vážně (tady už vážně občas nevím...), tak každý rok je určitá barva kroužku. Vloni byla třeba zlatá, předtím už nevím, fialová nebo zelená, tak letos je modrá. Já osobně to dodržuju, jako i dávám kroužek v lichý rok na levou a v sudý na pravou nožku. Letos teda dávám modrý kroužek na levou nožku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eli22 to napsala správně. Já osobně nedodržuji levou a pravou nohu. Kroužkuji každý rok na levou nohu. A každý rok na pravou nohu ty mláďata, která mají červené oko. V dospělosti už červené oko nemají a tak v hejnu, bez nutnosti chytání ptáků vidím,
které je černooké a které červenooké. Důležitá je barva kroužku, rozlišování nohou je už jen dosažení dokonalosti a ukázka znalosti dané věci. Takto to má opravdu být. Já používám nohy na rozeznání barvy očí. Ani na výstavách s tím není problém. Odpovědět na otázku proč letos modrá barva je ned moje síly.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Eli22 to napsala správně. Já osobně nedodržuji levou a pravou nohu. Kroužkuji každý rok na levou nohu. A každý rok na pravou nohu ty mláďata, která mají červené oko. V dospělosti už červené oko nemají a tak v hejnu, bez nutnosti chytání ptáků vidím,
které je černooké a které červenooké. Důležitá je barva kroužku, rozlišování nohou je už jen dosažení dokonalosti a ukázka znalosti dané věci. Takto to má opravdu být. Já používám nohy na rozeznání barvy očí. Ani na výstavách s tím není problém. Odpovědět na otázku proč letos modrá barva je ned moje síly.
Dělam to také u zebřiček mramorek červené a černé oči.
andulka9
napsal(a):
Dekuji za odpověď já právě mám samici kakariki a ta má zeleny kroužek a číslo 2015 tak jsem nevěděl co s tím
Pokud nechcete vystavovat na nějaké soutěži, kde se dodržování barva x rok striktně dodržuje, tak je úplně jedno jakou barvu zvolíte. Je pouze pravdou, že si můžete krapet uškodit při prodeji ptáka, protože třeba zrovna zelená byla stanovena pro rok 2014. Takže pokud byste ji třeba prodával, tak dost lidí kolem přepravky jen projde, koukne na barvu kroužku, řekne si hmm 3 letý pták a jde pryč. Ono by to zrovna u tohohle druhu nevadilo, ale třeba u drobotě to už je jiná, tam 3 letý pták = starý pták. Tam zájem o koupi klesá rapidně. A jsou lidi, kteří se nezeptají, jen kouknou a jdou pryč.