Dobrý den, neví někdo prosím co je to za ptáčka? Nikdy předtím jsem ho u nás neviděla. Je zhruba velikosti kosa, i chováním se mu podobá. Ale kos horský to není, je jinak vybarvený.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Drozd kvíčala.
Správné odpovědi. Vše si přečtete, pro ušetření času dodám.
Kvíčala, dříve zimní host, konzument jeřabin. Myslivci lovený a pojídaný jako pochoutka, - 70 let zpět.
Moje známá osmdesátiletá dcera myslivce na to dodnes vzpomíná.
Posledních 20 let běžně hnízdící pták. Sám jsem objevil hnízdo v roce 1980 jako ojedinělé v našem okolí, Českomoravská vrchovina, ale i tehdy zde běžně kvíčaly hnízdily.
Píšu všeobecně známá fakta, ale neopisuji, píšu vlastní zkušenost.
Moudivláček
napsal(a):
Správné odpovědi. Vše si přečtete, pro ušetření času dodám.
Kvíčala, dříve zimní host, konzument jeřabin. Myslivci lovený a pojídaný jako pochoutka, - 70 let zpět.
Moje známá osmdesátiletá dcera myslivce na to dodnes vzpomíná.
Posledních 20 let běžně hnízdící pták. Sám jsem objevil hnízdo v roce 1980 jako ojedinělé v našem okolí, Českomoravská vrchovina, ale i tehdy zde běžně kvíčaly hnízdily.
Píšu všeobecně známá fakta, ale neopisuji, píšu vlastní zkušenost.
Zdravím, nemohu se sice pochlubit osmdesátiletou dcerou, nicméně také už trochu pamatuji, takže potvrzuji. Ještě za mého dětství se kvíčaly lovily ke kulinářským účelům. Ještě si vzpomínám na jeden vtip z té doby. To takhle se ptá zákazník v řeznictví, proč je ta nabízená kvíčalí paštika tak levná?
Víte: " To je vlastně je padesátiprocentní kvíčalí paštika, já to míchám půl na půl, jednu kvíčalu, jednoho koně.".
saroun
napsal(a):
Zdravím, nemohu se sice pochlubit osmdesátiletou dcerou, nicméně také už trochu pamatuji, takže potvrzuji. Ještě za mého dětství se kvíčaly lovily ke kulinářským účelům. Ještě si vzpomínám na jeden vtip z té doby. To takhle se ptá zákazník v řeznictví, proč je ta nabízená kvíčalí paštika tak levná?
Víte: " To je vlastně je padesátiprocentní kvíčalí paštika, já to míchám půl na půl, jednu kvíčalu, jednoho koně.".
Jen upřesním, že to je moje osmdesátiletá známá, dcera myslivce a ne moje dcera.
Ale to není důležité pro tuto diskuzi. Hlavně, aby tu kvíčalu lidé poznali.