Papoušák135

XXX.XXX.57.132
Mám dvouletého papouška a na hlavě se mu objevily takové bílé tečky různých tvarů a velikostí papoušek je neustále unavený ani moc nežere.
Papoušák135

XXX.XXX.57.132
Papoušák135

XXX.XXX.57.132
Ještě ne objevilo se to dnes.
Papoušák135

XXX.XXX.57.132
Tečky umýt šly ale papoušek je pořád unavený.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Papoušák135
napsal(a):
Tečky umýt šly ale papoušek je pořád unavený.
Dobrý večer, prozradím vám tajemství.Papoušek vyvrhuje potravu, zaklepe u toho hlavou a stříká to vše do stran a ulpívá na peří.Je však důležité proč se to děje, může se jednat o samečka a je v toku, má nutkání krmit a vyvrhovat potravu, nebo má nějaký zdravotní problém, což je ve vašem případě asi pravděpodobnější když píšete, že je netečný.
Papoušák135

XXX.XXX.57.132
A je možné že by se kvůli tomu drbal na krku?
lumpicek

XXX.XXX.0.243
lumpicek
napsal(a):
Dobrý večer, prozradím vám tajemství.Papoušek vyvrhuje potravu, zaklepe u toho hlavou a stříká to vše do stran a ulpívá na peří.Je však důležité proč se to děje, může se jednat o samečka a je v toku, má nutkání krmit a vyvrhovat potravu, nebo má nějaký zdravotní problém, což je ve vašem případě asi pravděpodobnější když píšete, že je netečný.
Dobrý den, tak změna, obrázek jsem zvětšil a vidím, že se jedná o prasklé obaly nově rostoucích peříček.Vždy je skvrna na fotu umístěna na špičce nově rostoucího peříčka, jedná se o zcela běžnou věc.Takto žádný parazit nevypadá, ani se neprojevuje.
Papoušák135

XXX.XXX.57.132
Ale papoušek se pořád škrábe na krku a vypadá smutně/unaveně.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Papoušák135
napsal(a):
Ale papoušek se pořád škrábe na krku a vypadá smutně/unaveně.
Dobrý den, vaše otázka je příliš strohá.Neznám prostředí kde žije, složení stravy, to je vždy velice důležité pro posouzení příčiny problému.
Dále jak jsem popsal, papoušek přepeřuje, jedná se o stav kdy je celý organizmus zatížen odběrem energie do růstu nových per, tudíž se to může projevovat i únavou, každý pták to nese jinak, ale při správné stravě a dobré zdravotní kondici přepeřování probíhá naprosto bez jakékoli újmy.
Když jsem již nakousl vámi nepopsané prostředí, takto většinou obaly nově rostoucích per nezůstávají jako v případě vašeho papouška, dělá to vzdušná vlhkost, obaly se v suhém prostředí drolí na jemno, propadávají peřím až ke kůži, potom to svědí podobně jako člověka lupy a u papouška panuje nervozita a drbání.
Papoušák135

XXX.XXX.57.132
Děkuji vám všem za odpovědi papoušek je už zdravý.