Alexandr Čínský, agrese od samice k čerstvě vyletěnému mláďatu :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2017 02:10
Tigerman

XXX.XXX.59.150

Zde prosím zkušené chovatele k vyjádření se k našemu problému...
Abych to nemusel složitě popisovat, tak jsem vše natočil, kdy samice začala hodně agresivně napadat, ten den vylétnuté první mládě z budky a to takovým způsobem že i přes naše odhánění nepřestávala!
(druhé ještě v budce)
Doposud jsem žádnou agresi ze strany samice nepozoroval, až teď při výletu prvního mláděte !
Tak jsem udělal to co uvidíte ve videu...
Ale ještě víc mne dostalo to, co se dělo potom!
Mladé už druhou noc spí naproti samice na pletivu, nechápu!
Od této páry je to již třetí hnízdění, kdy každoročně vylétli 2 mladí, ale nikdy se nedožili více jak měsíce a nikdy jsem nezjistil příčinu úmrtí :(
Samec 9let
Samice 8 let
Zde je odkaz na video a budu velmi rád když se k tomu vyjádří někdo kdo ví co nyní dělat, bo je to velmi smutné je sledovat teď, po tom co sem musel s důvodu bezpečnosti o mláďata udělat :(
https://youtu.be/XvnlG9UvhWc.

23.6.2017 12:48
sagy.sagy

XXX.XXX.213.22

To je dobře, že jste si toho všiml včas. Mám pár číňanů, samici jsou tři roky a odjakživa je děsně agresivní na všechny i na samce. pořád chodí po bidle, máchá u toho jedním křídlem, je u toho příkrčená a když dojde na konec tak vzteky bouchne do pletiva a to samé udělá když jde zpět. Teď se mi pustily do kmenové budky co v ní bylo 5 malých korel. Totálně ji zlikvidovaly, bála sem se aby jim neublížily tak sem korely dala z voliéry pryc i s mladýma. Bojím se až budou mít ty číňani mladé jak to dopadne.

23.6.2017 14:44
stewe5

XXX.XXX.36.251

Cau, tak už maš ty Inky, Eklekty atd?

23.6.2017 16:46
Tigerman

XXX.XXX.59.150

Zdravím...
Můj sen se rozplynul z časových důvodů...
A taky máme na dvoře asi nějakou špatnou zónu pro chov :(
Bo jinak si nedovedu vysvětlit že se za 5 let nepodařilo odchovat do dospělosti jediné mláďě :(
Každoročně 3-4 vajca,100%ní líhnivost, nejmladší buď starší ušlapou nebo nepustí ke krmení skr velký věkový rozdíl, když se líhnou po třech dnech !
Takže 3 roky po sobě vylétají 2 krásné velké, na pohled zdravé a silné mláďata...
Poprvé mi umírali před očima asi 3-4 týdny po vyletění z budky.Během 30ti minut jsem pozoroval jak odcházejí s tohoto světa, těžce dýchali, leželi na kmeni až už neměli sílu udržet oči otevřené... Tehdy byli velké vedra, sice sem je špricoval vodou... ale nechápu že odešli v jeden den a ještě ve stejnou hodinu?!?
No a loni se dožili dokonce do poloviny září, opravdoví krasavci!
Opět odešli během jednoho týdne, jedno leželo v misce s vodou a drůhé se pak našlo na zemi opět velká záhada :(
No uvidíme co letos...
Tento rok 4 vejce, poprvé se vylíhli naráz 2, třetí přišlo na svět se značným zpožděním asi 5tý den po nich, ten den pošlo s prázdným volem, nemohl sem už nic dělat :( a čtvrté se nevylíhlo, nevím proč, vejce je v šuplíku, až budu mít náladu tak kuknu, bo teď sem s toho všeho ve stavu zoufalství...
Co se týče stravy, tak se mají jak nejlíp to jde!
Tak co já v této situaci můžu smýšlet nad rozšířením chovu :(
Možná v důchodku, ale teď mi to situace neumožňuje :(.

25.6.2017 19:59
sagy.sagy

XXX.XXX.213.22

Když už se to stalo po několikáté, tak bych je asi rači ručně dokrmila. Je to zvláštní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík