Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2017 18:02
Weisinka

XXX.XXX.56.103

Dobrý den, včera jsem od rodičů dostala k narozeninám mládě andulky. Chovatel říkal, že ji máme ručne dokrmit, ale nevíme jak na to, protože mí předchozí ptáčci už jedli normálne z krmítka, když jsem si je přivezla domů.
Tohle mláďátko ještě nemá ani pořádný ocásek, ačkoli si myslím, že opeřené je hezky.
Náš problém je, že nechce moc jíst - a to ani kupované ani domácí směsy (vajíčka s vločkami apod.), pít taky nechce. Musíme to do něj přímo rvát a po pár "soustech" už plive. Je živé, lozivé (ale jde vidět ze ješte vystrašené) a hodně spinká, jinak se na ruku i přítomnost člověka naučilo hned.
Je možné že nejí, protože se ještě bojí?

15.9.2017 18:04
eli22

XXX.XXX.181.33

Weisinka napsal(a):
Dobrý den, včera jsem od rodičů dostala k narozeninám mládě andulky. Chovatel říkal, že ji máme ručne dokrmit, ale nevíme jak na to, protože mí předchozí ptáčci už jedli normálne z krmítka, když jsem si je přivezla domů.
Tohle mláďátko ještě nemá ani pořádný ocásek, ačkoli si myslím, že opeřené je hezky.
Náš problém je, že nechce moc jíst - a to ani kupované ani domácí směsy (vajíčka s vločkami apod.), pít taky nechce. Musíme to do něj přímo rvát a po pár "soustech" už plive. Je živé, lozivé (ale jde vidět ze ješte vystrašené) a hodně spinká, jinak se na ruku i přítomnost člověka naučilo hned.
Je možné že nejí, protože se ještě bojí?

Andulka je krásná, "chovatele" nakopat do zádele a Vám určitě někdo poradí, já na to nemám nervy.

15.9.2017 19:46
Weisinka

XXX.XXX.237.85

eli22 napsal(a):
Andulka je krásná, "chovatele" nakopat do zádele a Vám určitě někdo poradí, já na to nemám nervy.

A nebo neporadí a já i andulka se můžeme jít klouzat...

15.9.2017 20:05
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Dobrý den
Tohle co Vám udělal "chovatel" je nehoráznost.
Dokrmovat by měl člověk, který s tím má zkušenosti, i když jde jenom o andulku.
Hlavně to nevzdávejte, nepíšete čím dokrmujete. Jestli máte nějakou směs, jako Nutribird tak na ní snad návod je. Jestli si děláte něco sama, tak postupovat stejně.
Když nechce žrát sama, musíte do ní něco dostat injekční stříkačkou, ale opatrně.Jinak když se to naučí, bude žrát i ze lžičky.
Kaše by měla mít tělní teplotu. Každopádně ať má pořád poblíž senegal, to je pro ně pochoutka a nejlépe ten začínají louskat.
Jestli ještě nemá vyvinuté peří, byla by pro ni lepší krabice s hoblinami.
Ty noviny, když neumí na bidlo jsou špatné.

15.9.2017 20:29
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

A ještě jestli se Vám to podaří dokrmit, vyhoďte ten plastový klacek a dejte přírodní.
Když vidím ptáka v takovéhle kleci, myslím si, že je to jenom na převoz.
Přečtěte si něco o chovu.

15.9.2017 20:31
Weisinka

XXX.XXX.237.85

pterodactyll napsal(a):
Dobrý den
Tohle co Vám udělal "chovatel" je nehoráznost.
Dokrmovat by měl člověk, který s tím má zkušenosti, i když jde jenom o andulku.
Hlavně to nevzdávejte, nepíšete čím dokrmujete. Jestli máte nějakou směs, jako Nutribird tak na ní snad návod je. Jestli si děláte něco sama, tak postupovat stejně.
Když nechce žrát sama, musíte do ní něco dostat injekční stříkačkou, ale opatrně.Jinak když se to naučí, bude žrát i ze lžičky.
Kaše by měla mít tělní teplotu. Každopádně ať má pořád poblíž senegal, to je pro ně pochoutka a nejlépe ten začínají louskat.
Jestli ještě nemá vyvinuté peří, byla by pro ni lepší krabice s hoblinami.
Ty noviny, když neumí na bidlo jsou špatné.

Ano mám koupenou smes ze zverimexu, domácí dávame rozmixovanou mrkev a vajicka. Strikackou samozrejme, jinak to nejde. Vodu ma i v pitku i v misce a taky nechce. smajlík
Jinak klec ma uz vystlanou, fotka je uplne prvni chvilka. smajlík

15.9.2017 20:34
Weisinka

XXX.XXX.237.85

pterodactyll napsal(a):
A ještě jestli se Vám to podaří dokrmit, vyhoďte ten plastový klacek a dejte přírodní.
Když vidím ptáka v takovéhle kleci, myslím si, že je to jenom na převoz.
Přečtěte si něco o chovu.

Ptaky v kleci nechovam, mam je na volno. Do klece chodi jen jist a pit, a tenhle, nez se nauci letat.

15.9.2017 20:35
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Vodu přijímá v té kašičce, když ho dokrmují rodiče také mu nedávají vodu zvlášť.
To ale neznamená, že mu trochu stříkačkou do zobáčku dát nemůžete, ale opatrně, neutopit.

16.9.2017 13:44
Erikae

XXX.XXX.35.153

Vraťte ji chovateli, když nevíte, jak dokrmovat. určitě o ni nechcete přijít. já takové chovatele nechápu. ach jo.

16.9.2017 14:05
jandigiusto

XXX.XXX.114.208

Chování chovatele samozřejmě nechápu, ale musíme Vám nějak pomoci na dálku. Andulka byla nejspíše byla odtrhnutá od ostatních mláďat a rodičů v době, kdy by již měla sama zkoušet něco ozobávat. Základem je, abyste mláděti nabídla něco měkkého, co jí půjde samo uzobávat (navlhčený piškot, kus jablka, případně i jiné měkké ovoce či zeleninu) a také jak píše kolega nade mnou. Vodu samozřejmě nechte taky v kleci ( postupem času bude zjišťovat k čemu ta voda v misce slouží). Dejte ji dostatek času, musí si zvyknout na nové prostředí, podněty a také na to, že jí vaše ruka neublíží. Případně vám ještě mohu doporučit jáhly, které spaříte ve vodě a podáváte na lžičce. Snad se Vám to podaří dotáhnout do zdárného konce. Hodně štěstí Vám přeje Honza, Animaloro.cz.

16.9.2017 15:19
Weisinka

XXX.XXX.237.85

jandigiusto napsal(a):
Chování chovatele samozřejmě nechápu, ale musíme Vám nějak pomoci na dálku. Andulka byla nejspíše byla odtrhnutá od ostatních mláďat a rodičů v době, kdy by již měla sama zkoušet něco ozobávat. Základem je, abyste mláděti nabídla něco měkkého, co jí půjde samo uzobávat (navlhčený piškot, kus jablka, případně i jiné měkké ovoce či zeleninu) a také jak píše kolega nade mnou. Vodu samozřejmě nechte taky v kleci ( postupem času bude zjišťovat k čemu ta voda v misce slouží). Dejte ji dostatek času, musí si zvyknout na nové prostředí, podněty a také na to, že jí vaše ruka neublíží. Případně vám ještě mohu doporučit jáhly, které spaříte ve vodě a podáváte na lžičce. Snad se Vám to podaří dotáhnout do zdárného konce. Hodně štěstí Vám přeje Honza, Animaloro.cz.

No dnes rano, kdyz jsem se probudila, jsem z klece slysela a po nakouknuti take zjistila, ze uz zacal zkouset (uspesne) proso. Uz leze i po rukavech, a zacina stat na bidle. Coz si myslim, je pres jednu noc celkem uspech. smajlík

16.9.2017 16:03
eli22

XXX.XXX.181.33

Weisinka napsal(a):
No dnes rano, kdyz jsem se probudila, jsem z klece slysela a po nakouknuti take zjistila, ze uz zacal zkouset (uspesne) proso. Uz leze i po rukavech, a zacina stat na bidle. Coz si myslim, je pres jednu noc celkem uspech. smajlík

Dejte senegal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík