Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2018 12:40
dada09

XXX.XXX.144.19

Dobrý den.Chci se zeptat na teplotu pro hnízdění kakarik.Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2018 13:03

Já mám páry venku a hnízdily by pořád minulý rok i v -20.V pohodě odchovali mladé, jsou zdraví nic jim neschází tak si dělají co chcou.

13.1.2018 13:30
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Jediná šance jak jim zamezit hnízdění v zimě je sebrat budky. Také se mi stalo v začátcích, že měli mladé o vánocích venku a odchovali. Když je necháte budou hnízdit i čtyřikrát ročně a nebo nepřetržitě. Jak mladé povyrostou, již k nim samice nese další vejce.Nejlépe je nechat dvakrát a sebrat budky i za tu cenu že budou snášet po zemi, ono je to přejde. Pokud je máte tam kde nemrzne, je to v pohodě. Venku bych je nechal teprve až přestane v noci mrznout.To že to zvládnou neznamená, že to je dobře, jistě se vysilují.

13.1.2018 13:36

K páru kakariků vždy dvě budky tak se zamezí aby když samička začne snášet další vajíčka něco stalo.Jako že začnou mladé vyhazovat nebo uštipovat křídla a nohy, samička snese do druhé budky a samec se stará o mladé.Tak to mám já a funguje to už několik let v pohodě.

13.1.2018 14:09
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
K páru kakariků vždy dvě budky tak se zamezí aby když samička začne snášet další vajíčka něco stalo.Jako že začnou mladé vyhazovat nebo uštipovat křídla a nohy, samička snese do druhé budky a samec se stará o mladé.Tak to mám já a funguje to už několik let v pohodě.

Ano, já tam dávám dokonce tři. Ale od jisté doby jsem to začal regulovat, protože by opravdu byli schopní hnízdit nepřetržitě. Je mi jasné, že když tam dám teď budky, budou snášet vejce ať mrzne nebo ne. Nedokážu pochopit lidi co se mě ptají jak to dělám.že mi hnízdí, že jim se to nedaří.Radím obměnit pár, protože když si sedne a má pro rozmnožování podmínky, není je možné zastavit.

13.1.2018 14:34

pterodactyll napsal(a):
Ano, já tam dávám dokonce tři. Ale od jisté doby jsem to začal regulovat, protože by opravdu byli schopní hnízdit nepřetržitě. Je mi jasné, že když tam dám teď budky, budou snášet vejce ať mrzne nebo ne. Nedokážu pochopit lidi co se mě ptají jak to dělám.že mi hnízdí, že jim se to nedaří.Radím obměnit pár, protože když si sedne a má pro rozmnožování podmínky, není je možné zastavit.

Budky zadělávám ale jedna pára je prostě nezastavitelná když nemájí budku vyhrabou si na zemi důlek a tam hnízdí.Takže jim nechávám volnost at si dělají co chcou, mají už šest let a jsou v pohodě.

13.1.2018 18:51
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý den, buď sebrat budku nebo rozdělit a dát dohromady až když chcete aby hnízdili. U mně stačí sebrat budku a je klid.

14.1.2018 13:33
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Budky zadělávám ale jedna pára je prostě nezastavitelná když nemájí budku vyhrabou si na zemi důlek a tam hnízdí.Takže jim nechávám volnost at si dělají co chcou, mají už šest let a jsou v pohodě.

To se mi stalo před loni. Samice mi vykousala do budky zezadu díru a na vánoce jsem tam našel mladé. Proto budky již na podzim vyndavám. Nechávám mladé max. třikrát, když to včas nechytím.
Ale je to jak píšete, pár od páru, některé není možné zastavit.

14.1.2018 20:27
platicerus

XXX.XXX.238.250

Chovam žltočele aj teraz m, am naneseny jeden par budky nedavam preč lebo oni hniezdia kedy uznaju za vhodne zebričky vyleteli pred mesiacom su dalsie tak isto kakariki nesilim davam potravu ako obyčajne až na to že viac slnečnice a takto hniezdia aj teraz potom spravia marec a dalšie neni pravidlo konec juna -jul možno sa to zda krute ale ked som zobral budu zo začiatku samička po dlhom vahani zniesla vajičko na zem a nebola moc nadšena tak to nehavam na prirodu na počasie a samozrejme potom maju "švedske stoly" hlavne agby nebol prievan čo by v budke nemalo byt a studene vlhko to je pre každeho živočicha neprijemne to su moje skusenosti ix ludi ma iny nazor.

17.1.2018 16:53
andulka9

XXX.XXX.150.113

Dobry den, me letos kakarika snasela 5 krat, sice po 4 snušce jsem chtěl otvor uzavřit ale ona vyhazela mláďata a už tam byli další vejce tak jsem to zavřel až po 5 snužce a jako každe rano jsem dnes před skolou sel krmit a koukam že v rohu na zemi 2 vejce nevím co mam delat protože aktualne je ve voliere 6 mladych tak je asi budu muset vyhodit protože nechci aby se už ted začala vysilovat odevru jí budku tak v březnu,
ještě vložím foto
Přeji hezky zbytek dne..

Přidejte reakci

Přidat smajlík