lineman66

XXX.XXX.243.46
Chtěl bych se tady zeptat,zda je vůbec možné se živit chovem papoušků či jakoukoli prací okolo nich,jestli je tady někdo takový ,co to obnáší a co pro to musí člověk podnikat ,,práci mám ale bavilo by mě se živit něčím co mě baví,slyšel jsem ledacos ale chtěl bych informace od někoho kdo takto opravdu podniká,děkuji za odpověď
lineman66

XXX.XXX.243.46
můj dotaz se netýkal vás týkal se lidí kteří tu zkušenost mají urážet a ztrapňovat se můžete i jinde ,já se ptal slušně ,a do všech ZOO to mám strašně daleko
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Já myslím že vás kubanec ani neurazil ani nestrapnil.Pokud mě jistá práce opravdu baví tak se za ní přiblížím.PS-živit se chovem papoušků dokáže jen několik opravdových machrů!
No jak jsem psal bylo to tu stokrat zdědil jsem kravin budu chovat papoušky atd nikdo se neozval jestly krach nebo vydělal o nikom takovým nevim zbohatli akorat ti co chovaji dražší papoušky a našli díru ven na přímo do zahraničí ale ti se k tomu dopracovali desítkami let chovu a velkych investic
lineman66
napsal(a):
Chtěl bych se tady zeptat,zda je vůbec možné se živit chovem papoušků či jakoukoli prací okolo nich,jestli je tady někdo takový ,co to obnáší a co pro to musí člověk podnikat ,,práci mám ale bavilo by mě se živit něčím co mě baví,slyšel jsem ledacos ale chtěl bych informace od někoho kdo takto opravdu podniká,děkuji za odpověď
Určite je aj u nás niekolko chovatelov, čo sa dokážu uživiť chovom papagájov, ale nečakajte od nich rady ako to dosiahnúť.
Nie je to jednoduché sa tak živiť. Ked to aj zvládli, nemajú potrebu robiť si konkurenciu.
Chov exotov je hlavne pre potešenie a každý koníček niečo stojí. Ked aj niečo zarobíte na predaji odchovov, tak málokedy to bude v takej hodnote ako ste investovali. Či do krmiva, chovného materiálu, klietok a voliér a prípadne do energií na vykurovanie a osvetlenie. A to by ste bol iba pri vyrovnanom rozpočte .
Chovu zdar.
lineman66
napsal(a):
Dejte se na výkupčího ptactva.
Koupíte papouška za 100000 Kč .A než k němu koupíte samičku může se stát že uhyne.Než se Vám podaří mít harmonický pár ,čekáte i tři až pět let a pak zjistíte že samice nebo samec je neplodný ,jak psal předchozí chovatel je to o štěstí zájmu o ptáky o sebeobětování soboty, neděle ,svátky a finance a pak se možná úspěch dostaví.
Horák lutino
napsal(a):
Koupíte papouška za 100000 Kč .A než k němu koupíte samičku může se stát že uhyne.Než se Vám podaří mít harmonický pár ,čekáte i tři až pět let a pak zjistíte že samice nebo samec je neplodný ,jak psal předchozí chovatel je to o štěstí zájmu o ptáky o sebeobětování soboty, neděle ,svátky a finance a pak se možná úspěch dostaví.
Je to riziko ako hovoríte! Ale nikto nevravi že je to o jednom druhu a jednom pare!...
Nikdo nikomu nebrání aby začal chovat papoušky s vidinou zbohatnuti musíte mít velký pozemek radši bez sousedu tak třeba jeden mega na stavbu volier a nákup ptáků a pak jen krmit a čekat a hlavně tomu věnovat spoustu času protože ty ptáky musíte pozorovat jak se chovaj a sledovat trh v zahraničí co zrovna frčí a předvídat a pak například koupit černý rosely když přišli a rychle je namnožit aby jste byl mezi prvními než klesne cena a pak koupit modrý rosely a zase rychle množit něž ta cena opět klesne
Jediné, co mne napadá jako způsob obživy s papoušky, by bylo provozování zařízení, kde se papoušci chovají a zároveň by fungovalo jako taková soukromá zoo, tedy bylo možné, aby tam chodili návštěvníci a platili vstupné. Nemám na mysli žádný cirkus ani vystupování s papoušky, ale prostě soukromou zoo. Pak asi nic proti tomu, pokud máte vhodný pozemek na atraktivním místě a zázemí celkově, znalosti samozřejmě předpokládám automaticky, tak by to třeba fungovalo, ale jen chov? Tu ekonomickou rozvahu si nedokážu vůbec představit, aby to vycházelo v černých číslech.
kubanec
napsal(a):
No jak jsem psal bylo to tu stokrat zdědil jsem kravin budu chovat papoušky atd nikdo se neozval jestly krach nebo vydělal o nikom takovým nevim zbohatli akorat ti co chovaji dražší papoušky a našli díru ven na přímo do zahraničí ale ti se k tomu dopracovali desítkami let chovu a velkych investic
Jako maličký desítky let zájmový chovatel, který navštívil pár našich velkochovatelů z důvodu zmámosti před desítkami let jsem tam byl vpuštěn, musím říct, že s výše uvedenou odpovědí naprosto souhlasím.
Jen dodám, že ti úspěšní museli mít velkou vstupní ivestici, znalost a hodně chovatelského štěstí. Dnes je převis nabídky obyčejných ptáků, ceny poptávky stlačeny dolů. Neplatí to pro vzácné a drahé druhy a mutace.
Ti úspěšní velkochovatelé zde nediskutují. Jesti se mýlím opravte mě.
V hazardu a pod. zažijete okamžiky štěstí, pak katastrofu. Založit chov papoušků s cílem se tím dokonce živit je něco podobného..
saola
napsal(a):
Jediné, co mne napadá jako způsob obživy s papoušky, by bylo provozování zařízení, kde se papoušci chovají a zároveň by fungovalo jako taková soukromá zoo, tedy bylo možné, aby tam chodili návštěvníci a platili vstupné. Nemám na mysli žádný cirkus ani vystupování s papoušky, ale prostě soukromou zoo. Pak asi nic proti tomu, pokud máte vhodný pozemek na atraktivním místě a zázemí celkově, znalosti samozřejmě předpokládám automaticky, tak by to třeba fungovalo, ale jen chov? Tu ekonomickou rozvahu si nedokážu vůbec představit, aby to vycházelo v černých číslech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lineman66
napsal(a):
Vyrobte si rybník (počáteční investice-vyplatí se mít pozemek s vodou) a dejte si tam mutační okrasné kachničky. Když budete dělat vše proto, aby se vedlo, máte šance na početný odchov a byznys větší než u papoušků, nepotřebujete tolik voliér. Na rozdíl od papoušků nemusí mít okrasné kačeny (karolinky, mandarinky) zálety a zimoviště.
Takové kvalitně krmené harmonické páře stříbrných karolínek seberete na poprvé 12 vajec, dáte je pod pižmovku odchovat a pokud se podnese, tak máte ještě druhý menší odchov pod matkou.
Cena za kus je 1500-2000, ale budou i dražší a vzácnější mutace kačenek, než stř. karolínka. Akorát že ceny půjdou dolů, jak se rozmnoží a rozšíří.
Přemýšlejte o tomto. Kačeny půjdou množit rychleji a jsou odolné.
Když naděláte 400 ks drahých kačen ročně...
Píšu teoreticky, mám doma kačky jenom na ozdobu, ale snažím se je rozmnožit. A co vím od jiných chovatelů-nejde to zas tak těžko.
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Vyrobte si rybník (počáteční investice-vyplatí se mít pozemek s vodou) a dejte si tam mutační okrasné kachničky. Když budete dělat vše proto, aby se vedlo, máte šance na početný odchov a byznys větší než u papoušků, nepotřebujete tolik voliér. Na rozdíl od papoušků nemusí mít okrasné kačeny (karolinky, mandarinky) zálety a zimoviště.
Takové kvalitně krmené harmonické páře stříbrných karolínek seberete na poprvé 12 vajec, dáte je pod pižmovku odchovat a pokud se podnese, tak máte ještě druhý menší odchov pod matkou.
Cena za kus je 1500-2000, ale budou i dražší a vzácnější mutace kačenek, než stř. karolínka. Akorát že ceny půjdou dolů, jak se rozmnoží a rozšíří.
Přemýšlejte o tomto. Kačeny půjdou množit rychleji a jsou odolné.
Když naděláte 400 ks drahých kačen ročně...
Píšu teoreticky, mám doma kačky jenom na ozdobu, ale snažím se je rozmnožit. A co vím od jiných chovatelů-nejde to zas tak těžko.
Už jste někdy "vyráběl" rybník?
Víte kolik stojí plány a vykopové práce?
Já rybník mám a ozdobné kachničky ho teda nezaplatí.

Janae1
napsal(a):
Už jste někdy "vyráběl" rybník?
Víte kolik stojí plány a vykopové práce?
Já rybník mám a ozdobné kachničky ho teda nezaplatí.
Už ho máme skoro hotov. Nějakých pár tisíc to stálo. Výkop byl pronajatým bagříkem, fólie a geotextilie taky nebyla zadarmo a samozřejmě máme čerpalo (kalové, na čištění) a do budoucna je v plánu vysavač kalu.
Plány byly zadarmo doma udělané, mamka je architektka.
Nemyslím tím, že by to mělo být super křišťálové jezírko které je krásné, ale rybníček 10*4 s hloubkou cca v nejhlubším místě 150-160 cm. S kvalitou vody dostačující pro kachny.
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Už ho máme skoro hotov. Nějakých pár tisíc to stálo. Výkop byl pronajatým bagříkem, fólie a geotextilie taky nebyla zadarmo a samozřejmě máme čerpalo (kalové, na čištění) a do budoucna je v plánu vysavač kalu.
Plány byly zadarmo doma udělané, mamka je architektka.
Nemyslím tím, že by to mělo být super křišťálové jezírko které je krásné, ale rybníček 10*4 s hloubkou cca v nejhlubším místě 150-160 cm. S kvalitou vody dostačující pro kachny.
Nojo, tak pokud se bavíme o foliích a rybíčku 10*4 tak jo, akorát bych tomu neříkala rybník.
Querido
napsal(a):
Vo vedľajšej dedine je chovateľ ( nebudem menovať ) , vybudoval voliery za cca 30 000e , chová xy žakov, ary, kakadu, investiciu má splatenu a do práce nechodí tak si myslím že by to šlo, keď sú peniaze a ako bolo spomenuté takí ľudia nechodia na diskusné fóra
Voliery za asi 750000 daji se určitě udělat levnější kdo tomu rozumi kolik stáli ti papoušci a jak dlouho trvalo než vytvořil chovny páry to je 10=20 let práce ?

Janae1
napsal(a):
Nojo, tak pokud se bavíme o foliích a rybíčku 10*4 tak jo, akorát bych tomu neříkala rybník.
Máte pravdu, že je to jezírko (i když z pohledu té malé kačenky je to pořádná vodní plocha). Já to mám spíš ze zájmu , aby se takový kačení byznys vyplatil, musí chovatel mít potok a na něm zbudovat rybníčky s přírodním průtokem-jeden větší nebo více menších.

kubanec
napsal(a):
Tak teď chovatele andulek a korel pro výkup zastrihali ušima do dvou let je zničen kšeft s kačenama
To by mi na jedu stranu vcelku nevadilo, kdyby ty ceny slezly dolů, aspoň se nebudu tolik nervovat, když mi večer nepřiletí lítací karolíňák, protože mám za pár kaček nového.
A díky tomu by se rozšířily karolínky, mandarínky a možná červenoramenky po celé Evropě na vodách, protože by pak chovatele víc bavilo pouštět a pozorovat, než stát u výkupu. To už předbíhám. Zatím jsou kačenky byznys, pokud jdou.
Na rozdíl od andulí ale ne všude jdou a ne každý na ně má nervy.
napsal(a):
To by mi na jedu stranu vcelku nevadilo, kdyby ty ceny slezly dolů, aspoň se nebudu tolik nervovat, když mi večer nepřiletí lítací karolíňák, protože mám za pár kaček nového.
A díky tomu by se rozšířily karolínky, mandarínky a možná červenoramenky po celé Evropě na vodách, protože by pak chovatele víc bavilo pouštět a pozorovat, než stát u výkupu. To už předbíhám. Zatím jsou kačenky byznys, pokud jdou.
Na rozdíl od andulí ale ne všude jdou a ne každý na ně má nervy.
Tak to je jasný pokud chceš chovat kačeny musíš mit rybník nebo potok ale zároveň to omezuje odbyt
Kokr
napsal(a):
Papouščí ZOO Bošovice https://www.google.com/search?q=zoo+Bosovice&oq=zoo+Bosovice&aqs=chrome..69i57.9166j0j4&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:,rc_ludocids:12002988182484393220,rc_q:Papou%25C5%25A1%25C4%258D%25C3%25AD%2520zoo,ru_q:Papou%25C5%25A1%25C4%258D%25C3%25AD%2520zoo
Vy jste upozonil na ZOO Bošovice.
Škoda, že jste nepřipojil pár vlastních slov. No, kdo na to klikne, tak si to přečte.
Byl jsem tam, když začínali i později. Ve srovnání s jinými chovateli je to trochu vyjímečné zařízení. Má statut ZOO atd. Když dřív fungovali jako farma ARA, bylo to srovnatelné.
Na chovatelskou prohlídku určitých druhů papoušků mohu doporučit, vypadá to pěkně.
Viděl jsem lepší a větší, ale ne pro širokou veřejnost. Nemohu dělat někomu reklamu.
Moudivláček
napsal(a):
Vy jste upozonil na ZOO Bošovice.
Škoda, že jste nepřipojil pár vlastních slov. No, kdo na to klikne, tak si to přečte.
Byl jsem tam, když začínali i později. Ve srovnání s jinými chovateli je to trochu vyjímečné zařízení. Má statut ZOO atd. Když dřív fungovali jako farma ARA, bylo to srovnatelné.
Na chovatelskou prohlídku určitých druhů papoušků mohu doporučit, vypadá to pěkně.
Viděl jsem lepší a větší, ale ne pro širokou veřejnost. Nemohu dělat někomu reklamu.
Já jsem nechtěl hodnotit Zoo Bošovice, jen jsem poukázal na obživu přes papoušky. Viděl jsem také mnoho větších zařízení, které nefungují jako Zoo, ale jak píšete, nechci zveřejňovat chovatele a dělat reklamu. Určitě o ni ani nestojí!