Dobrý den. Mám volieru s aust. druhy. Korely, pap. zpěvavý, andulky a zebřičky. Voliera je udělaná tak že ptáci zimují
uvnitř má i vnitřní část. V zimně sem našel na zemi jednu andulku hned sem ji oddělil do klece kde byla od ledna do března. Měla špatná křídla asi přepeřuje sem si myslel. postupem času se zlepšovala a dorostlo ji hodně a tak sem ji vrátil zpět do volieri v kleci se ji nelíbilo trochu lítala a dobrý ale ted po měsíci zase nelita a nemá letky a tak je znovu v kleci. Žádný pták ale takové problémy nemá. Jedná se o samici po mladých stáří 2 skoro 3 roky. Mám podezření na fran. pelichání. Děkuji za každou odpověd
matys1255
napsal(a):
Dobrý den. Mám volieru s aust. druhy. Korely, pap. zpěvavý, andulky a zebřičky. Voliera je udělaná tak že ptáci zimují
uvnitř má i vnitřní část. V zimně sem našel na zemi jednu andulku hned sem ji oddělil do klece kde byla od ledna do března. Měla špatná křídla asi přepeřuje sem si myslel. postupem času se zlepšovala a dorostlo ji hodně a tak sem ji vrátil zpět do volieri v kleci se ji nelíbilo trochu lítala a dobrý ale ted po měsíci zase nelita a nemá letky a tak je znovu v kleci. Žádný pták ale takové problémy nemá. Jedná se o samici po mladých stáří 2 skoro 3 roky. Mám podezření na fran. pelichání. Děkuji za každou odpověd
Dobrý den, na rozdíl od ostatních si myslím, že o FP nejde. Bude to nějaký jiný problém. Samičku bych pouze oddělila. Pokud byla doposud ok, nevěřím na FP. Co odchovy /odchov/, u nich vše ok? Hlavně nic nezabijejte, jak tu radí, nechtě tomu čas. Samičku jen oddělte, za mě to skokan není.
eli22
napsal(a):
Dobře. Druhé křídlo má v pohodě. Takže nějaký problém tam bude, ale ne FP, za tím si stojím.
Dle fotky,a právě díky postižené jedné straně se jedná o vir. Při deficitu ,by se jednalo o oboustrané postižení.Už fakt ,že zustaly pouze nejdelší letky (u viru prvotní znak),opět dorustají(když se vir zapouzdří) ,naznačuje a vylučuje sebe poškozování,výživu. Každopádně je to na majiteli,jak se k chovu postaví.
eli22
napsal(a):
Dobrý den, na rozdíl od ostatních si myslím, že o FP nejde. Bude to nějaký jiný problém. Samičku bych pouze oddělila. Pokud byla doposud ok, nevěřím na FP. Co odchovy /odchov/, u nich vše ok? Hlavně nic nezabijejte, jak tu radí, nechtě tomu čas. Samičku jen oddělte, za mě to skokan není.
Takovou reakci bych od Vás nečekal. Hluboce se mýlíte.
vabl
napsal(a):
Takovou reakci bych od Vás nečekal. Hluboce se mýlíte.
To bych ovšem nerada, a pokud je to opravdu skokan, tak musím říci, že za čtyřicet let chovu jsem se nesetkala se skokanem, který by se projevil až ve třech letech, natož pokud byl od počátku ok.Tak asi všechno je jednou poprvé.
kubanec
napsal(a):
Vždyť tady se všechno řeší od stolu a tu andulku ať má cokoliv by každý rozumný chovatel vyřadil z chovu i s jejími potomky......nebo pána pošlete s andulkou za 30 kč na veterinu aby ji dělali vyšetření v řádu sto korun až tisíců ?
Pokud mi něco uhyne na cokoli jiného než stáří, tak dávám na pitvu, protože nevědomost je pro mě o hodně horší než investovaných pár stovek. Píšu schválně investovaných, nikoli vyhozených.