Papoušíčci na ochočení i na chov

Prodám Papoušíčka šedokřídlého - Nabízím mladé papoušíčky šedokřídlé v různ...
Dohodou
Dobrý den, prosím o radu.
Mám cca rok papousicky sedokridle. Jsou strašně hlucni, myslím si že to jsou asi samci ( ač jsem je kupoval od chovatele jako pár). Skoro každý den dělají kravál a dorážejí na sebe.
Dnes dokonce jednomu z nich údajné samicce začala téct krev z nožičky.
Oba raději dnes oddělím, aby se zahojila ranka.
Poradíte jak zjistím že se jedná opravdu o pár?
Děkuji za pomoc.
Jasint
Jasint
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu.
Mám cca rok papousicky sedokridle. Jsou strašně hlucni, myslím si že to jsou asi samci ( ač jsem je kupoval od chovatele jako pár). Skoro každý den dělají kravál a dorážejí na sebe.
Dnes dokonce jednomu z nich údajné samicce začala téct krev z nožičky.
Oba raději dnes oddělím, aby se zahojila ranka.
Poradíte jak zjistím že se jedná opravdu o pár?
Děkuji za pomoc.
Jasint
Dobrý den.
Modrý pták je samec. Poznáte to podle tmavě modrého až fialového zbarvení na křídle, viditelně je hlavně při roztaženém křídle. Ale určitě nepřehlídnete ani když je křídlo složeno. Stejná barva je u samců i na kostřeci, ale tady může začátečník dojít k omylu, protože jsou i některé samice, které vás zmatou podobně zbarveným kostřecem jako mají samci.
Stává se, že jsou agresivní a pokud se vám napadají, tak je nejlepší tento pár rozdělit a dát jim nové partnery. Odchov těchto ptáků se zdá snadný, ale při chovu více párů zjistíte, že to, vzhledem k jejich povaze, není samozřejmost. Klidně se můžou starat o hnízdo a mláďata a jen mladí opustí budku tak je samec dokáže zlikvidovat. Myslím, že za to hodně můžou malé klece, pár který opakovaně dělal problémy s tímhle přestal po přestěhování do dvou metrové, zahradní voliéry.
Někdy si pár spolu rozumí, páří se, krmí, lezou do budky, ale roky nezahnízdí.