Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2021 12:09
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Zdravím všechny,
Dnes jsem vyhodil vejce od dvou párů aranting. Ze šesti vajec šest oplozených, ale vylíhlo se pouze jedno. Ve všech zbývajících po rozbití plně vyvinutá mláďata.
Trochu přemýšlím o vlhkosti, ale počasí nebylo zas tak horké v době kdy se měli mláďata líhnout.
Oba páry hnízdily poprvé. Mládě které se jediné vylíhlo krásně prospívá.
Nepotkalo někoho něco podobného?
Každá rozumná řada vítána.
Děkuji.

20.6.2021 13:54
Kokr

XXX.XXX.85.112

Ladamusa napsal(a):
Zdravím všechny,
Dnes jsem vyhodil vejce od dvou párů aranting. Ze šesti vajec šest oplozených, ale vylíhlo se pouze jedno. Ve všech zbývajících po rozbití plně vyvinutá mláďata.
Trochu přemýšlím o vlhkosti, ale počasí nebylo zas tak horké v době kdy se měli mláďata líhnout.
Oba páry hnízdily poprvé. Mládě které se jediné vylíhlo krásně prospívá.
Nepotkalo někoho něco podobného?
Každá rozumná řada vítána.
Děkuji.

Já mám úplně stejný problém. Chovám převážně austrálii a mníšky šedé. Vejce jsem zavezl i k veterináři a ten mi taky řekl, že je to problém s vlhkostí. Vajíčka rozbila a zhodnotila váček, pak mi sdělila, že tam není infekce. Nevím jak to dokázala určit.? Přitom ve voliery pravidelně kropím.

20.6.2021 14:29
exotchov

XXX.XXX.168.151

Tento rok je zvlastni,nezavysle me uz vice jak deset chovatelu potvrdilo ze nejsem sam co bude mit letosni odchov slabsi,jedna se o stredni papousky a vetsi. No prirode neporucime a budem cekat na pristi rok.

20.6.2021 14:43
Kokr

XXX.XXX.85.112

Myslíte, že je to počasím?

20.6.2021 14:56
exotchov

XXX.XXX.168.151

Kokr napsal(a):
Myslíte, že je to počasím?

Vetsina rekne ano,ja nejsem odbornik ,ale chovam uz pres tricet let a tak mizerny odchov jsem jeste nemel,polovina vajec na vyhozeni a nekde byl i uhyn mladat. Nektere pary ani nezahnizdily a uz zacinaji perit.

20.6.2021 15:55
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Je pravda, že jsem nečekal ani jedno mládě, jsou to sotva tříleté páry . Ale když už jsem viděl pod skořápkou hotové mladé těsně před líhnutím tak jsem si říkal že je někde problém. No letos to je hotové, uvidíme příští rok.

20.6.2021 21:42
misimisi

XXX.XXX.243.14

Třeba ještě zahnizdi Dost mi pomáhá Fertivit.

21.6.2021 09:35
Ladamusa

XXX.XXX.133.202

misimisi napsal(a):
Třeba ještě zahnizdi Dost mi pomáhá Fertivit.

Není problém v plodnosti vejce byly plné. Problém je, že se mládě nedostanete ven a umírá

21.6.2021 09:38
misimisi

XXX.XXX.243.14

Ladamusa napsal(a):
Není problém v plodnosti vejce byly plné. Problém je, že se mládě nedostanete ven a umírá

Dopadlo mi stejně jedno hnízdo letos. Teď tam jsou tři třítýdenní alexove.

21.6.2021 15:20
eli22

XXX.XXX.58.43

Mně se dnes líhnou křepelky čínské. Z osmi vajec 4 kuřátka a víc jich nebude. Přitom obyčejně 100% líhnivost , běžně 8-9 mladých.

21.6.2021 15:59
exotchov

XXX.XXX.168.151

Kazdy chytry clovek vi,ze pokazde posviceni neni,a tak neni az tak zahadne se tomu divit.

21.6.2021 16:20
atobajus

XXX.XXX.195.189

Každý rok je to stejné, někdo si stěžuje, že má nehorší sezonu co kdy zažil a jiní si naopak libují.

No a k úhynům mláďat ve vejcích před líhnutím ... určitě nechat udělat rozbor těch vajec s mláďaty. Často se to svádí na vlhkost, ale problém bývá nakonec někde jinde a ta pitva je to nejjednodušší co můžete udělat. Pokud se potvrdí např. bakterie tak ptáky přeléčíte a máte klid, jinak můžete dokola zkoušet různé zlepšováky a rady a zbytečně přicházet o snůšky a tím pádem celou hnízdní sezonu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík