mr.X

Moje příspěvky

1.2.2021 08:54

Vydržet, oni vylezou 😀

28.1.2021 16:33

Zdravím, záleží jestli máte nebo stavíte líheň s nuceným oběhem vzduchu nebo ne....
Já mám s oběhem vzduchu a keramické topné žárovky jsou oddělené přepážkou od vajec a ventilátor přes ně žene vzduch. Páru přivézt ideálně tsky někam k ventilátoru.

20.1.2021 11:29

zdravím,
také v domácí líhni bojuji s vlhkostí. Dávám misku s vodou, odpařovací papíry a s bídou se dostanu na 50 procent.
Teď budu experimentovat s malým difusérem, který vyrábí mlhu + ovládací hygrostat. Používá se i do terárií, tak pak dám vědět jak se osvědčilo.
Pokud ale máte v každém patře jinou vlhkost tak má asi nedostatečný výkon větrák.
Jak řešíte topení ? Trochu mi pomohlo když výhřevné keramické žárovky byly kousek nad hladinou vody v misce a mířili na hladinu - zvýšil se odpar....

8.1.2021 20:36

Zdravím, a jaký k tomu máte důvod jim svítit celou noc? Moc přirozené to pro ně nebude...

7.1.2021 18:04

Zdravím, jak píše paní přede mnou- moc kohoutů. Pokud to máte jen na vejce tak kohouty pryč.
Jestli i do chovu tak zredukovat kohouty nebo rozdělit do chovných skupin. Takto jsou permanentně ve stresu a do snášení se nepohrnou. Pokud pán krmil jinou směsí může to trvat klidně dva týdny než se adaptují na nové krmivo a prostředí.
Ať se daří
M.

4.1.2021 13:41

Co si představit pod pojmem " vyplatí" ?
Chcete to pro sebe? Na kšeft ? Mě se to třeba vyplatí - ta radost z vlastních zdravých vajec a z pohledu na spokojená zvířata ve voliéře je totiž k nezaplacení. Ujasněte si proč se do toho chcete pustit a pak uvidíte.
Pokud máte na mysli " vyplatí" jakože ušetříte na kupovaných vejcích a budete mít svoje levnější tak asi těžko......

2.1.2021 19:10

Domorobo nástavec na starou aku vrtačku, náklady pár kč a spokojenost velká.
Myslím že oškubanou ji mám rychleji než bych jí dokázal stáhnout a hlavně zůstane to nejlepší - kůžička 😀

2.1.2021 19:07

Zdravím, já se chystám na cca 90 křepelek koncem března. Ještě musím krapet vylepšit líheň přes zimu. Mám doma dělanou a byl trochu problém s vlhkostí. Ať se líhnutí daří. M

3.12.2020 17:58

Zdravím, hrách má dost bílkovin takže u nosnic je asi potřeba být opatrný. Já ho dávám kuřatům co jsou na výkrm na maso. Smíchám celý hrách s pšenicí a kukuřicí a pak z toho udělám šrot. Žerou to a rostou jak z vody. Nosnicím bych dal hrách taky ale jen trochu tím obohatit pšeničný šrot.
Třeba někdo poradí líp dávkování kdo má zkušenosti s nosnicemi.

Milan

30.11.2020 21:05

Meelek napsal(a):
Ty Vaše odhady jsou zajímavý. A teď Vám řeknu taky jeden odhad. Na lumpa, zloděje a prekupnika. Prodavate něco, nad čím se rozplyvate a prodavate to dal na bazosi, v originál balení. Co to je?

Ani nejste schopnej mi kontrovat jinak než útěkem. V čem jsem se mýlil? Namísto tech plytkych řeči, řeknete, v čem...

Proč je trendem dnešní doby blabolit o kvalitě u neskutečných suntu a tahat z lidi peníze...

Ten kolibkovej, níže, to je stroj. Videl jsem ten typ na vlastni oči. Je udělaný ze silnostenny trubky, dole priruba a 2 noze z tvrdokovu na hrideli, silnej motor na tri faze...V létě ho tu někdo prodával v inzerci za cca 5000......A ten sežere kosti i celou kukuřici s klaskem a vydrží nadosmrti...Hrubost šrotu se neřeší sítem, ale délkou srotovani. To je co. A nepotrebujete 5 sitek.

😀😀 by mě zajímalo jak jste přišel na to , že něco někde prodávám.....a nenazývejte mě prosím zlodějem, jestli se nepletu tak se neznáme tak nevím na základě čeho mě urážíte.
Já jsem uživatel toho šrotovníku, rozumíme si? Prostě jsrm ho kdxsi koupil. A napsal jsem, že jsem s ním spokojen z několika důvodů. Ano, není to heblo ze silného plechu který přežije generace, ale pro mé potřeby je prostě v pohodě. Malý, lehký, tichý. Třeba máte pravdu , že má slabá místa a něco někde odejte...ukáže čas a já neříkám že se to nestane..ale 100 lidí, 100 chutí .
Kdyby existovalo jediné správné řešení , nebylo by tolik variant.

Čus

29.11.2020 16:52

Očividně víte všecho a já nemám potřebu vás o něčem přesvědčovat.Diskuse s všeználky vašeho typu bohužel nikam nevede. Toto je přesně okamžik kdy je dobré diskusní vlákno opustit, neboť se objeví někdo jako vy a nediskutuje, neporadí, neodpoví na dotaz v úvodu vlákna ale začne své okolí přesvědčovat o své pravdě.Můj přispěvek nebyl pro vás ale zakladatele diskuse. Tak asi tak.....
Šroťáků je mraky a funkčních ke spokojenosti svých majitelů. Ne každý má třeba čas a možnosti babrat se s vlastní výrobou. Ne každý chce šroťák težké velké heblo....mějte se.

28.11.2020 18:49

Zatím mi nepřijde že by neměli vydržet. Nenesou žádný tlak....Zatím spokojenost. Malý a tichý stroj. Pro hobby chov paráda

27.11.2020 21:34

Zdravím, z vlastní zkušenosti mohu doporučit tento:
https://dum.bazos.cz/inzerat/128692838/zemedelsky-srotovnik-novy.php

20.11.2020 08:26

Taky přispěju: dřevěná bedna s bočními drátěnými dvířky, domorobo výhřevná deska, led žárovka na svícení. Topná deska zapojená stále bez termostatu. Když jim je zima zalezou se ohřát pod desku jinak pobíhají po odchovně.

10.11.2020 14:52

Nebo postavit vlastní 🙂 dá se najít dost inspirace na netu.

7.11.2020 18:53

Co tak než trávit lišku investovat čas a peníze do zabezpečení, třeba el.ohradníkem....

31.10.2020 10:47

nemide napsal(a):
Jakým způsobem porážíte křepelky?

pro inspiraci můj celý postup porážky:
- malý vykrvovací trychtýř, pod ním kýbl.
- odříznu v trychtýři hlavu, až sebou přestane škubat, tak křepelku zavěsím na okraj kýblu a nechám řádně vykrvit.
- mezi tím zaříznu další a takto si připravím ještě cca 2-3 kusy
- pak spařím v rychlovarné konvici v téměř vroucí vodě cca 3 vteřiny, hned poté oškubu na škubacím válci. - škubačka za pár korun domácí výroby ale velmi účinná na křepelky a kuřata.
-takto oškubu všechny ty 3- 4 připravené vykrvené křepelky
- pak postupně všechny kuchám. Nůžkami na drůbež křepelku rozstřihnu na hřbetě, rozevřu a jednoduše vyndám celý obsah bez porušení střev. Následně odříznu kolem kloaky aby trávicí trakt nebyl při vyndavání porušen.
Tento postup s rozstřižením na hřbetě se mi osvědčil mnohem více než vnitřnosti dolovat ven prstem otvorem pod kloakou....

Celkově nevím kolik času to zabere, nikam nespěchám a dělám naráz tak 20-30 kusů. Nejvíc času vezme příprava a následný úklid.

tak asi tolik k mému postupu. Přeji zdar při chovu.
M

30.10.2020 12:43

Vlastní výroba? Pěkné to máte

30.10.2020 11:00

V bubnove skubacce proc ne. Ja skubu na domorobo skubacce 1 kus za cca 10s krepelka, 20s velke kure. Pro me je to naprosta parada, nedelam najednou moc kusu