Pejena

Moje příspěvky

27.10.2019 09:35

Vystlat senem stačí. Na zimu by to chtělo uzavřený přístřešek, aby jim tam nefunělo...Někde tady je i diskuze o ovčínech, tak se ohlédněte.

25.6.2019 11:58

Tak to je ideální stav. A co máte za lis?

23.6.2019 05:13

Všichni hráběma?

23.6.2019 05:12

Něco podobného jsem vytvořil z palet a jsem fakt spokojenej, opravdu to ušetří spoustu sena oproti klasickým jeslím.

4.6.2019 11:13

Dobrý den chovatelé,
chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo techniku na obracení sena. Jmenovitě obraceč Ton?
Popřípadě kde na něj sháníte náhradní díly?

11.3.2019 06:44

Já chovám Kamerunky. Mě zkušení chovatelé kdysi radili, že to je vždy zjara, když se objevuje první hmyz a taky je svědí asi srst kterou "zhazují".

18.2.2019 09:16

Děkuji. Na internetu jsem nic moc nenašel.
Není tu někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti?

18.2.2019 08:53

Každá ovce je jiná, ale jsou to potvory uřvaný. Já se o třech letech odhodlal dávat jim ráno v 5:30 než jdu do práce a je celkem klid. Musí být pravidelnost. Ale dokud jsem dával třeba v 9, tak od 7 prostě řvaly, dokud nedostaly.

4.2.2019 07:24

Zdravím lidi, chtěl bych se zeptat chovatelů Kamerunských ovcí, co po porážce dělají s kůžemi? Já našponoval na desce s vidinou, že kužkař, co vykupuje králičí kožky , by je pak mohl vzít, ale bylo mi řečeno, že tady u nás to neberou.
Jaké máte zkušenosti? Co s nimi děláte vy?
Děkuji za odpovědi či rady.

17.1.2019 20:32

A začínáte krmit taktéž nebo dříve? Třeba při určité teplotě vody?

17.1.2019 14:10

Dobrý den, kdy dáváte Koi kapry ze zimoviště zpět do jezírka?

21.11.2018 17:10

Tak já myslím, že budu finišovat...dost dodělávek zůstane na jaro, ale momentálně již je funkční. Přes zimu ještě dodělám vnitřek- jesle(krmný žlab), kóji a koryta.

11.11.2018 21:24
17.10.2018 06:42

hamarbox napsal(a):
První zkušební krmení. Kontrola výšky a jak se tam kozy dostanou.

Jejej, nemají tam vedle něco lepšího?

Co mají nasypáno v tom senu?

17.10.2018 06:41

Co mají nasypáno v tom senu?

16.10.2018 06:54

Také jsem již zkoušel klobásky zmých Kamerunek a po týdnu se chystám na další várku, byly hned pryč.
Použil jsem 6kg jehněčího a 4kg bůčku. Nakrájel na kostky, naložil zvlášť. Z poloviny jehněčího jsem namlel prát, smíchal, hnětl a hnětl, naplnil do střev a udil 6 hodin na cca 70 stupňů.
Tento týden budu upravovat ingredience, ale stejně většina řekne, že ty první byly nejlepší...

8.10.2018 06:29

Určitě to chce něco jiného než dřevo, i když to taky nějaký čas vydrží. Já stavím ovčín a zatím mám navoženou jen jílovici, kterou udusám ve spádu do kanálku...uvidím první rok jak se bude kydat hnůj a pak bych asi zalil betonkem, aby šlo dobře odškrábnout.

8.10.2018 06:18

Tak jsem se do toho již pustil....

3.10.2018 21:08

Hodně a ještě víc vytahají

18.9.2018 21:53

Taky jsem jeden rok omotal balík pletivem a nechal jen přístup do něj z jedné strany. Moje kamerunky se tam střídali a přišlo mi, že taky vytahaly minimálně...takže doporučuji.