Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Potřebovala bych poradit s čipováním psů... Především bych ráda věděla, jestli hrozí nějaká zdravotní rizika?? Jak velká je šance, že se očipovaný pes opravdu vrátí majiteli?? Mají už čtečku na čipy bežně všechny útulky a veterináři?? A taky za kolik a kde jste nechávali čipovat pejska?? Prostě všechny vaše dobré o špatné zkušenosti s čipováním.
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Potřebovala bych poradit s čipováním psů... Především bych ráda věděla, jestli hrozí nějaká zdravotní rizika?? Jak velká je šance, že se očipovaný pes opravdu vrátí majiteli?? Mají už čtečku na čipy bežně všechny útulky a veterináři?? A taky za kolik a kde jste nechávali čipovat pejska?? Prostě všechny vaše dobré o špatné zkušenosti s čipováním.
Děkuji
V Praze je čipování povinné, takže máme načipováno. Zákrok byl obdobný očkování, pro fenku žádný problém. Čip byl hned zkontrolován čtečkou, takže veterinář, který čipuje, čtečku má.
Útulky ji nejspíš budou mít také.
Podle mě rizika nehrozí.
Stálo nás načipování čipem Datamars 560Kč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V Praze je čipování povinné, takže máme načipováno. Zákrok byl obdobný očkování, pro fenku žádný problém. Čip byl hned zkontrolován čtečkou, takže veterinář, který čipuje, čtečku má.
Podle mě rizika nehrozí.
kde jste čipovali? Datamars je jediny cip, ke kteremu se totiz neplati dodatecne poplatky za registraci v databazi
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kde jste čipovali? Datamars je jediny cip, ke kteremu se totiz neplati dodatecne poplatky za registraci v databazi
na klinice well vet, v Hrusické ulici, Pha 4-Spořilov
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.206_
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to taky jediný druh čipu, který jde přečíst každou čtečkou.
jm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to taky jediný druh čipu, který jde přečíst každou čtečkou.
jm
A co nějaké zdravotní problémy?? Slyšela jsem, že se čip může nějak zapouzdřit a putovat tělem psa...?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tady najdeš seznam pracovišť, kde chipují Datamarsem http://www.narodniregistr.cz/aplikacni_pracoviste.php
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co nějaké zdravotní problémy?? Slyšela jsem, že se čip může nějak zapouzdřit a putovat tělem psa...?
Ptala jsem se na to veta, tak výjimečně může sklouzznout do podpaží, ale to neva, čtečka ho přečte z jednoho metru, ale že by putoval tělem je prý nesmysl
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji
Čip opravdu může cestovat tělem, ale většinou se to nestává a když tak to žádné problémy nedělá, snad jen u menších psů by mohly být nějaké problémy s chůzí. Problémy jsou např u hlodavců, nebp třeba plazů :-)
My jsme čipovali v Brně za 500 i s europasem, ale nevím jakým čipem.
Útulky by měly mít čtečky, ale když vám psa někdo ukradne tak třeba přes satelit nebo tak vyhledat nejde...
Aplikace je podobná očkování.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čip opravdu může cestovat tělem, ale většinou se to nestává a když tak to žádné problémy nedělá, snad jen u menších psů by mohly být nějaké problémy s chůzí. Problémy jsou např u hlodavců, nebp třeba plazů :-)
My jsme čipovali v Brně za 500 i s europasem, ale nevím jakým čipem.
Útulky by měly mít čtečky, ale když vám psa někdo ukradne tak třeba přes satelit nebo tak vyhledat nejde...
Aplikace je podobná očkování.
utulky sice vetsinou ctecky nemaji, ale i kdyz maji, pokud cip neni registrovany a nezacina mezinarodnim kodem pro CR 203, tak je uplne nanic, takze urcite ten Datamars, protoze tam to vsechno je
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě rizika nehrozí.
V Praze není čipování povinné , pejsek musí být buď tetovaný nebo očipovaný a ještě je myslím povinnost čipování omezena věkem .
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V Praze není čipování povinné , pejsek musí být buď tetovaný nebo očipovaný a ještě je myslím povinnost čipování omezena věkem .
no jasně, čitelně tetovaný
náš pes je voříšek, takže bez tetování a labradorka má tetování nečitelné, takže asi tak
petlover

XXX.XXX.80.254
Obecně závaznou vyhláškou č. 18/2004 Sb. zavedlo hlavní město Praha od 1. ledna 2005 povinné trvalé označování psů a evidenci jejich chovatelů.Každý chovatel psa chovaného na území hlavního města Prahy je povinen nechat psa staršího šesti měsíců trvale označit mikročipem, který odpovídá ISO standardu vydanému Evropskou unií, nebo tetováním.
https://www.vethope.cz/cs/cipovani-psu-a-kocek/
petlover
napsal(a):
Obecně závaznou vyhláškou č. 18/2004 Sb. zavedlo hlavní město Praha od 1. ledna 2005 povinné trvalé označování psů a evidenci jejich chovatelů.Každý chovatel psa chovaného na území hlavního města Prahy je povinen nechat psa staršího šesti měsíců trvale označit mikročipem, který odpovídá ISO standardu vydanému Evropskou unií, nebo tetováním.
https://www.vethope.cz/cs/cipovani-psu-a-kocek/
Já myslím, že po těch 14 letech už má zadavatelův pejsek i hrobeček, a tam už žádný čip nepotřebuje...
Navíc co nevidět výjde v platnost povinnost čipování celoplošně pro všechny psy v ČR.
Plus

XXX.XXX.218.105
Mám nemocného pejska váží jen 1.5kg a bojím se ho očkovat nechodi moc ven je stejně veliký jako morče a přijde my to jako nenormalni cipovot tak malinkeho a nemocného pejska co mám dělat bojím se o něj
Uživatel s deaktivovaným účtem

Plus
napsal(a):
Mám nemocného pejska váží jen 1.5kg a bojím se ho očkovat nechodi moc ven je stejně veliký jako morče a přijde my to jako nenormalni cipovot tak malinkeho a nemocného pejska co mám dělat bojím se o něj
A copak má za nemoc a jaké je to plemeno?

lesnížínka
napsal(a):
Ten je nemocný už tím, že žije. Znala jsem takového jorka
Já jen že teď se kvůli povinnýmu čipování vyrojilo plno malých a nemocných psů. Předpokládám, že na očkování s ním chodí, tak proč by nemohli čipovat.
1,5 kg pes, to snad bude nějaká čivava do kapsy.
napsal(a):
Já jen že teď se kvůli povinnýmu čipování vyrojilo plno malých a nemocných psů. Předpokládám, že na očkování s ním chodí, tak proč by nemohli čipovat.
1,5 kg pes, to snad bude nějaká čivava do kapsy.
Navíc dneska už jsou na trhu i mini čipy pro malá plemena, takže není důvod vymlouvat se
Kam se člověk podívá, tam si někdo na čipování stěžuje. Pochopím to u starých pejsků, co sotva chodí.Popř. u majitelů, co mají i bez čipování hluboko do kapsy(no ti asi na netu nebudou). Ale jinak tomu nerozumím.
Přece všichni očkují, v čem je tedy problém, přidat jedno píchnutí navíc. A po zaregistrování je tu možnost, že pokud se pes zatoulá, může mi být, díky čipu, vrácen.
A když se prosadí pozměňovací návrh, čipování před odchodem od chovatele. Tak to už bude úplně bezvadné.
Tak proč ten odpor? Jedna paní dokonce vykřikovala,na FB, něco o omezování s tím, že proti příkazům se vzpírá.
Tak jsem jí doporučila, ať načipuje a navzdory úřadům nemusí registrovat, aby nebyla nikde "podchycená". Vtip.

sisi58
napsal(a):
Kam se člověk podívá, tam si někdo na čipování stěžuje. Pochopím to u starých pejsků, co sotva chodí.Popř. u majitelů, co mají i bez čipování hluboko do kapsy(no ti asi na netu nebudou). Ale jinak tomu nerozumím.
Přece všichni očkují, v čem je tedy problém, přidat jedno píchnutí navíc. A po zaregistrování je tu možnost, že pokud se pes zatoulá, může mi být, díky čipu, vrácen.
A když se prosadí pozměňovací návrh, čipování před odchodem od chovatele. Tak to už bude úplně bezvadné.
Tak proč ten odpor? Jedna paní dokonce vykřikovala,na FB, něco o omezování s tím, že proti příkazům se vzpírá.
Tak jsem jí doporučila, ať načipuje a navzdory úřadům nemusí registrovat, aby nebyla nikde "podchycená". Vtip.
To by bylo bezva.....snad ještě k tomu povinná registrace, protože čip, ke kterému není v registru ani zbla, je dle mého tak nějak na nic.
napsal(a):
To by bylo bezva.....snad ještě k tomu povinná registrace, protože čip, ke kterému není v registru ani zbla, je dle mého tak nějak na nic.
Registr bude do 3 let. Zákon předběhl technické možnosti úřadů.

sisi58
napsal(a):
To je předpokládám nějaká výmluva těch úřadů, protože kdyby se tam neflákali, tak by to stihli včas, zaměstnanců mají dost.

S tím chybějícím registrem - jednotný registr vozidel funguje mnoho let. Což to takhle "opsat". Ale to by nedostal někdo zaplaceno mnoho milionů za tříleté vytváření registru psů.
(Někde jsem přišla k informaci, že projektová dokumentace na Trojskou lávku má rozpočet 7,5 mil.- a tak to u nás chodí se vším)

sisi58
napsal(a):
no, vzhledem k tomu, že zákon je schválený od roku 2017....

Plus
napsal(a):
čipují se i želvy.
tak není problém načipovat i nemocnou čivavu, nebo co to máte

napsal(a):
no, vzhledem k tomu, že zákon je schválený od roku 2017....
Takže registr bude současně s platností zákona? 2017-2020 = 3 roky ?
napsal(a):
S tím chybějícím registrem - jednotný registr vozidel funguje mnoho let. Což to takhle "opsat". Ale to by nedostal někdo zaplaceno mnoho milionů za tříleté vytváření registru psů.
(Někde jsem přišla k informaci, že projektová dokumentace na Trojskou lávku má rozpočet 7,5 mil.- a tak to u nás chodí se vším)
IT zakazky v statnej sfere su sice vzdy strasny tunel, o tom sa nikto hadat nebude,
Ale predstava ze mame register aut tak ho mozeme "opisat" a pouzit na psy je vazne usmevna. Rovnako ako je usmevne vyssie spominane nech to spravia uradnici, vsak ich mame dost.
Mozu to "opisat" a "urobit" asi tak rovnako dobre ako vy viete osobne "opisat" alebo "urobit" operaciu nadoru na mozgu.
Napriklad taky drobny detailik, ze do registru vozidiel mozu sahat len policajti, zatial co do psieho musia (pri zachovani bezpecnosti nasich udajov) mat pristup vsetci veterinari a ktovie kto este iny.
L(phi)
napsal(a):
IT zakazky v statnej sfere su sice vzdy strasny tunel, o tom sa nikto hadat nebude,
Ale predstava ze mame register aut tak ho mozeme "opisat" a pouzit na psy je vazne usmevna. Rovnako ako je usmevne vyssie spominane nech to spravia uradnici, vsak ich mame dost.
Mozu to "opisat" a "urobit" asi tak rovnako dobre ako vy viete osobne "opisat" alebo "urobit" operaciu nadoru na mozgu.
Napriklad taky drobny detailik, ze do registru vozidiel mozu sahat len policajti, zatial co do psieho musia (pri zachovani bezpecnosti nasich udajov) mat pristup vsetci veterinari a ktovie kto este iny.
veterináři do registru vůbec mít přístup nemusí

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
veterináři do registru vůbec mít přístup nemusí
Ale pak to delas jeste slozitejsi😉
Mam pocit, ze na SK dali pristup prave hlavne vetum, smrtelnik smi jen nakukovat..
napsal(a):
Ale pak to delas jeste slozitejsi😉
Mam pocit, ze na SK dali pristup prave hlavne vetum, smrtelnik smi jen nakukovat..
Stačí, aby veti odesílali údaje o čipovaných psech do centrálního registru, ale nemohli se v něm hrabat - když vidím, co se mezi nimi kolikrát pohybuje za verbež, tak by se mi opravdu nelíbilo, kdyby mě mohl lustrovat kde kdo

A jak to maji posilat? Mailem?
To co vidis je velmi omezene.
napsal(a):
A jak to maji posilat? Mailem?
To co vidis je velmi omezene.
Ne, přes svoji registraci - stejně jako když zadávají přes KVL registraci pasů.
Mimochodem, i u registru vozidel nebo obyvatel je vidět podle přihlašovacího hesla, kdo konkrétně tam co hledal

Takze musi mit pristup ?
A jsme zpatky u toho, co napsala L(phi) ...
Jako ono i to logovani pristupu neni zas takova legrace.
Jo, vsechno jde samo, ale neni to sdileny excel, no..
Nemam psy uz registrovane navic nikde, uz je na me tech soukromych registru nejak moc.
Nejvic me naposledy vytocil wd.
napsal(a):
Takze musi mit pristup ?
A jsme zpatky u toho, co napsala L(phi) ...
Jako ono i to logovani pristupu neni zas takova legrace.
Jo, vsechno jde samo, ale neni to sdileny excel, no..
Nemam psy uz registrovane navic nikde, uz je na me tech soukromych registru nejak moc.
Nejvic me naposledy vytocil wd.
Taky nikde navíc registrované psy nemám - na co?
Co ti provedli na wd?

L(phi)
napsal(a):
Však jsem to "opsat" dala hned do úvozovek, takže to nebylo myšlené doslova.
A máme registry kde čeho. A jsou i rozdělené tak, že nahlížení někoho je plnohodnotné, jiné skupiny omezené. Tak vzít některý jako základ a dopracovat ho k obrazu registru psů.....snad nemusí trvat 3 roky!! Možná, kdyby se kompetentní osoby rozhlédly, dal by se takový registr koupi někde okolo a možná by to přišlo levněji, než několikaleté "vytváření".
A vlastně už to 3 roky od schválení zákona je. Tak kde je chyba?

L(phi)
napsal(a):
Tak je jasné, že registr vytvoří ajťáci, ale spravovat budou už úředníci. No, co si budeme povídat, IT odborníci to budou co nejvíc natahovat, pokud tedy už budou mít zadání, aby si patříčně vydělali, vím o tom své.
napsal(a):
Ja asi nikdy nepochopim, jak mohly ty tisice a tisice utulkovych psu s psu s PP prezit bez zakonem povinne registrace.
impact
napsal(a):
Ja asi nikdy nepochopim, jak mohly ty tisice a tisice utulkovych psu s psu s PP prezit bez zakonem povinne registrace.
Jo, tito psi přežívali. Pokud by měli čip a registraci, byl by majitel pohnán k zodpovědnosti. Pokud by psa nechtěl, alespoň by zaplatil útulkům za starání. Nebylo by to fajn?
sisi58
napsal(a):
Jo, tito psi přežívali. Pokud by měli čip a registraci, byl by majitel pohnán k zodpovědnosti. Pokud by psa nechtěl, alespoň by zaplatil útulkům za starání. Nebylo by to fajn?
Nejsem si úplně jistá, že jste to pochopila. Měla jsem na mysli ty tisíce psů, co už načipovaní jsou. A jak jsme to doteď dokázali zvládat bez zákonem nařízené registrace.

Nechápu, čeho se lidi u toho čipování tolik bojí...vždyť nejhorší, co se může stát je to, že čip vypadne, tudíž za to zaplatí ve výsledku zbytečně a budou muset přečipovat, ale zdravotní rizika to nemá žádné. Kdo nechce, tak registrovat nemusí i když nechápu z jakého důvodu by chtěl majitel ztížit nalezení svého ztraceného psa...
Ale četla jsem už věci, jako že nebudou čipovat, protože nenechají svoje psy ovládat čipem (že to prý vysílá nějaké signály do mozku ) , nebo že je přes to bude pomalu sledovat FBI...
Co je smutnější, tak tihle lidi většinou mají nejen zvířata, ale dokonce i děti... :D

Že by mohl čip vypadnout, o tom jsem neslyšela a nedovedu si to představit
( netvrdím, že to možné není ), ale že v těle psa doputuje neznámo kam - tak s tím už jsem se setkala - momentálně řeším u své psice.
Ale rozhodně tím nechci říct, že čipování je špatné.

impact
napsal(a):
Zažila jsem vypadnutý čip dvakrát.
A můžete napsat, jak vypadl? Za jak dlouho po aplikaci?
napsal(a):
A můžete napsat, jak vypadl? Za jak dlouho po aplikaci?
To bohužel nemám tušení. Ani se nenašly. Byli to psi v našich dočaskách. Přišlo se na to za čas, až byli v adopci a u nových veterinářů se kontroloval před očkováním čip. Nenašly se ani na rtg. Ale selhat tam musel lidský faktor - špatná aplikace.

Docela by mě to zajímalo. My máme v pasu napsáno "levá strana krku". Také tam byl dost dlouho na sáhnutí zřejmý, nevím přesně, jak dlouho, ale rok, dva tři určitě. Teď k nasáhnutí není, někam zmizel.

napsal(a):
Docela by mě to zajímalo. My máme v pasu napsáno "levá strana krku". Také tam byl dost dlouho na sáhnutí zřejmý, nevím přesně, jak dlouho, ale rok, dva tři určitě. Teď k nasáhnutí není, někam zmizel.
Máme všechny na levé straně krku, hmatatelný není ani jeden, zkuste ověřit u veterináře, jestli tam je.

napsal(a):
Máme všechny na levé straně krku, hmatatelný není ani jeden, zkuste ověřit u veterináře, jestli tam je.
Počítám s tím, jakmile půjdeme na očkování.
napsal(a):
Že by mohl čip vypadnout, o tom jsem neslyšela a nedovedu si to představit
( netvrdím, že to možné není ), ale že v těle psa doputuje neznámo kam - tak s tím už jsem se setkala - momentálně řeším u své psice.
Ale rozhodně tím nechci říct, že čipování je špatné.
Vypadnutí čipu není zase taková vzácnost - myslím že se to při prvních aplikacích stalo skoro každému, když se to učil. Stačí si nepodržet kůži okolo jehly, když ji vytahujete, nebo sebou v té chvíli pes cukne, a čip Vám zůstane v kůži "napůl žerdi", protože ho povytáhnete i s jehlou (u chlupatého psa to vůbec nemusíte zjistit). Po aplikaci ho ještě načtete, protože tam je, a během jednoho - dvou dní vypadne.
Dobře aplikovaný čip ale vypadnout nemůže.

....tak si říkám jaká ona je to pohoda přinést si už načipované mimi od chovatele.....
Josdusek

XXX.XXX.173.54
zakoupil jsem u společnosti Animal ID s.r.o. čip s jednorázovým aplikátorem, nechali jsme si očipovat psa a chceme ho u Vás zaregistrovat.
Veterinář, který provedl aplikaci, nám vylepil kód čipu do očkovacího průkazu a ještě nám pár samolepek s kódy zbylo na obalu od jednorázového aplikátoru čipu pro další využití
V práci jsem si půjčil RFID čtečku a byl jsem překvapen, že čtečka načítá zcela jiný kód, než na samolepce - viz přílohy.
Tak teď nevím, který kód mám u Vás zaregistrovat? Z logiky věci mi vychází, že ten, který čte čtečka, protože např. při zaběhnutí psa policie načte ten samý kód.
Ale pokud řada lidí nemá možnost si kód čipu ověřit jako já, budou do registrů registrovat nesmyslné kódy ze samolepek a pak je celý systém úplně nanic … .
Děkuji za odpověď a názor.
Průměrně inteligentní veterinář čip přečte předtím, než ho aplikuje. Aby ověřil správnost a funkčnost čipu. Jestli jste byl u nějakého patlalamatlala, tak se nedivte.
A s dotazem se snad obrátíte na toho, kdo Vám čip prodal, ne? Nebo si myslíte, že to vyřešíte na anonymní diskuzi?
Btw. Bůh ví, co tam načítáte.

já si myslím, že to čtete prostě nějakou divno čtečkou, která to překládá do úplně divnýho formátu, protože písmena jsem v životě na veterinární čtečce neměla.

dyť to je skener ze samoobsluhy proboha :-)
máte čtečku ve skladu, že jo?
Katka080

XXX.XXX.255.6
Dobrý den,
tak tohle mě dostalo- https://psiusmev.cz/media/o-povinnem-cipovani-chybne-informovala-tv-nova-a-dalsi-media
Kde je pak pravda? :(
Katka080
napsal(a):
Dobrý den,
tak tohle mě dostalo- https://psiusmev.cz/media/o-povinnem-cipovani-chybne-informovala-tv-nova-a-dalsi-media
Kde je pak pravda? :(
Když jsou lidi hloupé stádo ovcí, které berou jako nejdůvěryhodnější zdroj informací Nohu a Plesk, tak se není co divit, že to jde s republikou do pr dele.
Sheilínek

XXX.XXX.157.149
Dobrý den,
chtěla bych říct, že náš pes (maďarský ohař) na očipování zemřel-na čipu se mu udělal nádor a do půl roku bylo po všem...
Dále znám několik psů, kteří na následky očipování trpí epilepsií apod. nemocemi...
Také znám hodně psů, kterým čip putuje tělem.
Příběh s naším mrtvým psem si nevymýšlím-na naší veterinární klinice o našem psovi máme celou složku-příčina byla jednoznačně čip.
Prosím Vás.
Nebuďme lhostejní...
Snad se s tím dá ještě něco dělat...
Nenechme psy bezdůvodně umírat.
Rozhodně žádnému pejskovi nepřeji, aby si zažil to, co ten náš...
Jedním slovem: ,,Čipy NE"!
Sheilínek
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych říct, že náš pes (maďarský ohař) na očipování zemřel-na čipu se mu udělal nádor a do půl roku bylo po všem...
Dále znám několik psů, kteří na následky očipování trpí epilepsií apod. nemocemi...
Také znám hodně psů, kterým čip putuje tělem.
Příběh s naším mrtvým psem si nevymýšlím-na naší veterinární klinice o našem psovi máme celou složku-příčina byla jednoznačně čip.
Prosím Vás.
Nebuďme lhostejní...
Snad se s tím dá ještě něco dělat...
Nenechme psy bezdůvodně umírat.
Rozhodně žádnému pejskovi nepřeji, aby si zažil to, co ten náš...
Jedním slovem: ,,Čipy NE"!
A jak že ty čipy vyvolávají nádory? To jako nějakým zářením nebo jak přesně se to podle vás mělo stát? Rakovina je mrcha a vašeho psa je mi líto, nicméně čip bych za ni vinila jen těžko.
Ještě bych, jako neznalá toho, jestli se to čipem dá způsobit, uvěřila, kdyby mi někdo tvrdil, že se tam psovi udělal absces. Ale na ty se jen tak neumírá. Teda rozhodně ne při řádný péči a u zvířat velikosti maďarského ohaře.
Epilepsie? Ale jděte. To ten pes jen od toho čipu náhodně dostává elektrický šoky, víte?
Ještě ohledně toho putování čipu.
Může mi někdo znalý vysvětlit, v čem je u tohohle takový problém? Doteď jsem si myslela, že když už se stěhuje, stejně žádnou paseku nemá moc možnost nadělat. Jen se pak hůř hledá na v pase uvedené levé straně krku.
Jenže internetový hysterky uvádí putování čipu jako nějaký smrtící problém. Tak jsem z toho teda jelen.

Atheira
napsal(a):
Ještě ohledně toho putování čipu.
Může mi někdo znalý vysvětlit, v čem je u tohohle takový problém? Doteď jsem si myslela, že když už se stěhuje, stejně žádnou paseku nemá moc možnost nadělat. Jen se pak hůř hledá na v pase uvedené levé straně krku.
Jenže internetový hysterky uvádí putování čipu jako nějaký smrtící problém. Tak jsem z toho teda jelen.
gravitace.. spadne do nohy a vyleze tlapkou :-)
taky máme čip jinde.. že by ale putoval nahoru.. ne, fyzikální zákony platí furt, leze to dolů
jako ale tohle už je moc, čip může za osteosarkom?
ještě chybí někdo, kdo tu zahlásí, že to sem poslali Monsanto
a gůgl sleduje naše psy.. jak velké bobky dnes měl
ohaře je mi líto, ale epilepsie u nich není nijak výjimečná..

"A jak že ty čipy vyvolávají nádory?"
existuje něco jako postinjekční sarkom........?

napsal(a):
"A jak že ty čipy vyvolávají nádory?"
existuje něco jako postinjekční sarkom........?
To ano, hodně u koček, ale tohle je dost veliká náhoda, ne? Psi dostávají celkem dost očkování. Klidně z toho lze obvinit očkování proti vzteklině.
"nejčastěji se vyskytuje jako reakce na vakcinaci proti vzteklině, také se může jednat o reakci na aluminiové adjuvans ve vakcíně, kortikoidové či penicilinové injekce. Tumory se mohou začít objevovat za 2–10 měsíců po vakcinaci. Postinjekční sarkomy se dělí na 3 typy, přičemž typ 1 je nejméně agresivní a typ 3 je nejvíce agresivní. Diagnostika spočívá v provedení cytologie či biopsie a histologickém potvrzení. Nejefektivnější léčbou postinjekčního sarkomu je jeho chirurgické odstranění, a to minimálně 3 cm do hloubky a 3 cm do šířky..."
https://www.ceskaveterina.cz/sarkom-u-zvirat-cvt-1127-8904.html

také si dovolím citaci :
"Následný výzkum ale prokázal, že i jiné injekce nejenom očkování mohou vyvolat vznik sarkomů. Proto byly nádory přejmenovány na POSTINJEKČNÍ SARKOMY – FISS. Tyhle sarkomy se zprvu zdály být jedinečné pro kočky, podobné nádory však byly popsány i u fretek a velmi zřídkavě i u psa."
https://www.metropolevet.cz/postinjekcni-sarkom-u-kocek/
(uvádí i jiné zdroje, přičemž samozřejmě nevím, zda nečerpají ze zdroje jediného....)

No ale nepřestaneme očkovat psy.
Nebo používat kovy jako výztuhy, záplaty a tak.
Jak to, že člověk tohle nemá? Nebo ano, ale takhle jako kočky ne.
A proč toho má kočka tolik?
napsal(a):
také si dovolím citaci :
"Následný výzkum ale prokázal, že i jiné injekce nejenom očkování mohou vyvolat vznik sarkomů. Proto byly nádory přejmenovány na POSTINJEKČNÍ SARKOMY – FISS. Tyhle sarkomy se zprvu zdály být jedinečné pro kočky, podobné nádory však byly popsány i u fretek a velmi zřídkavě i u psa."
https://www.metropolevet.cz/postinjekcni-sarkom-u-kocek/
(uvádí i jiné zdroje, přičemž samozřejmě nevím, zda nečerpají ze zdroje jediného....)
Dobře, tohle je pro mě nová informace a děkuju za ní, nicméně - jsme zase u toho, že se tedy u psů zřejmě jedná o velmi výjimečný výskyt a ten se neváže jen na aplikaci čipu. Hlásání - nenechme psy umírat kvůli čipům je proto vyhrocená, vytržená z kontextu a ohromně hysterická, protože to samé se tedy může stát i u očkování a vlastně jakýkoli injekce. Takže to nezpůsobuje ten čip, ale jeho aplikace.
Čipovat - nečipovat, je to jen o lidech. Jedni chtějí ,aby se zpřísnil přehled o psech a druzí mají za to že se o své psi dobře starají a není toto zapotřebí. Psí útulky mají problémy s příjmem dalších zvířat, dle mého názoru pomůžou čipy s dohledáním majitelů. Já osobně psa čipovat nebudu, v květnu jí bylo 14 let.

hokrví
napsal(a):
Čipovat - nečipovat, je to jen o lidech. Jedni chtějí ,aby se zpřísnil přehled o psech a druzí mají za to že se o své psi dobře starají a není toto zapotřebí. Psí útulky mají problémy s příjmem dalších zvířat, dle mého názoru pomůžou čipy s dohledáním majitelů. Já osobně psa čipovat nebudu, v květnu jí bylo 14 let.
Zaregistrované čipy pomohou s dohledáním majitelů.
A to ještě nemáme.

Já jsem pro čipování všema deseti....svoje staroušky už teda čipovat nebudu, ono už je to stejně jedno, protože už je ani nehodlám očkovat, takže když by na to přišlo a měli bychom čip, tak stejně nebudeme mít očkování......další pes samozřejmě čip mít bude.....
Ale ten zákon by se měl poupravit...povinně čip a registrace čipu, ideálně v nějakém centrálním státním registru.
Jak píše megí....pes s nezaregistrovaným čipem je stejně anonymní jako pes bez čipu.
A myslím, že i pes který má čip, je řádně zaregistrován, by měl na obojku nosit nějakou visačku s telefonním číslem, protože to je nejrychlejší způsob jak se pes dostane zpátky k majiteli, když se náhodou ztratí, protože ho může vrátit i "normální člověk" a není potřeba to dělat přes instituce, které mají čtečku.

"A myslím, že i pes který má čip, je řádně zaregistrován, by měl na obojku nosit nějakou visačku s telefonním číslem, protože to je nejrychlejší způsob jak se pes dostane zpátky k majiteli, když se náhodou ztratí, protože ho může vrátit i "normální člověk" a není potřeba to dělat přes instituce, které mají čtečku".
Pod tohle se můžu jedině podepsat. Měli jsme tu na návštěvě ohromě přátelskou fenečku - jenže ji nikdo neznal. Vydala se obejít sousedy a za chvíli se nám sousedka přes tři chalupy dovolala, že má našeho psa. Kdyby ji aktivně naložila do auta a odvezla do útulku.....Kdyby ji nechala, tak by se samozřejmě vrátila, jenže aktivistů není nikdy málo.....
Na zahradu mi přišel erdel, psa jsem uvázala a volala na telefon, který měl na krku. Kdyby ho neměl, nechala bych ho odejít, do auta bych ho nenakládala, abych ho někam vezla.
A tak bych mohla pokračovat.....určitě to znáte.

odbočím od čipů :
....."svoje staroušky už teda čipovat nebudu."...
Fakt už jsou to staroušci? Mám stejně starou psici, ale stařenkou bych ji rozhodně nenazvala. Jasně je to střední plemeno, ale stejně.....

napsal(a):
odbočím od čipů :
....."svoje staroušky už teda čipovat nebudu."...
Fakt už jsou to staroušci? Mám stejně starou psici, ale stařenkou bych ji rozhodně nenazvala. Jasně je to střední plemeno, ale stejně.....
No ač si to nerada přiznávám, tak na feně vidím, že mi stárne před očima.... .víte ještě tak před půl rokem jsem si myslela, že ty 3 roky bychom společně, když pánbůh dá, mohli strávit, dneska si říkám, jestli se společně dočkáme příštích vánoc...a to ještě nemáme nějaký echt zdravotní potíže, občas pajdáme na přední-ale to je artritida, takže jak se změní počasí, tak je to prostě horší....jinak ok, ale vidím, že už to není ono.....a když opomenu všechny ty vnější znaky, prostě začíná vypadat jako starej pes.......tak i to chování se mění, ona byla vždycky mazlinda, ale teď se mě drží vysloveně zuby-nehty(resp. drápy)
Pes je takový věčný štěně, tam tahle "změna" zatím nezačala, ale nejsem najivní.
Ráda bych řekla, že moji pesani ještě starouškové nejsou, ale realita je taková, že nám táhne jedenáctej rok, u plemen ze kterých jsou moji kříženci se někteří jedinci ani těch jedenácti nedožijí, moji předchozí psy oba odešli v jedenácti letech....upřímě chvílemi na mě padá deprese a je mi z toho tak ouzko, že se ani nemůžu nadechnout, někdy už brečím.....a to podotýkám, že jsem rozenej optimista a i když tady se mnou ještě pesani 2-3 roky pobudou, tak už to na rovinu budou psí důchodci.
Přeju vám, aby vaše feňule nebyla starouškem ještě hodně dlouho.

napsal(a):
No ač si to nerada přiznávám, tak na feně vidím, že mi stárne před očima.... .víte ještě tak před půl rokem jsem si myslela, že ty 3 roky bychom společně, když pánbůh dá, mohli strávit, dneska si říkám, jestli se společně dočkáme příštích vánoc...a to ještě nemáme nějaký echt zdravotní potíže, občas pajdáme na přední-ale to je artritida, takže jak se změní počasí, tak je to prostě horší....jinak ok, ale vidím, že už to není ono.....a když opomenu všechny ty vnější znaky, prostě začíná vypadat jako starej pes.......tak i to chování se mění, ona byla vždycky mazlinda, ale teď se mě drží vysloveně zuby-nehty(resp. drápy)
Pes je takový věčný štěně, tam tahle "změna" zatím nezačala, ale nejsem najivní.
Ráda bych řekla, že moji pesani ještě starouškové nejsou, ale realita je taková, že nám táhne jedenáctej rok, u plemen ze kterých jsou moji kříženci se někteří jedinci ani těch jedenácti nedožijí, moji předchozí psy oba odešli v jedenácti letech....upřímě chvílemi na mě padá deprese a je mi z toho tak ouzko, že se ani nemůžu nadechnout, někdy už brečím.....a to podotýkám, že jsem rozenej optimista a i když tady se mnou ještě pesani 2-3 roky pobudou, tak už to na rovinu budou psí důchodci.
Přeju vám, aby vaše feňule nebyla starouškem ještě hodně dlouho.
Děkuju za přání a nápodobně. Nějaké fyzické neduhy taky máme ( a strach, aby se něco nepo najednou ), ale v hlavě to má pořád jako dorostenka ( nebo d ement? :-)) )

Pozn: měl by si admin někdy pustit televizi - třeba Partičku. Prý je d ement vulgarizmus.

idiot de.bil imbecil kreté.n blbec parchant hanebný parchant panchart

Tak zdejší admin ani nezná stupně inteligence, de.bil a kreté.n tam teda jakože nepatří, ale idiot a imbecil jo :-) a slovo panchart, které je takto ve správném tvaru, je prej chyba.
A takhle se u nás máme.

jedinej důvod proč nechcete je, že chcete ušetřit za čip.
toho psa ten úkon nijak nezatíží.
napsal(a):
Já jsem pro čipování všema deseti....svoje staroušky už teda čipovat nebudu, ono už je to stejně jedno, protože už je ani nehodlám očkovat, takže když by na to přišlo a měli bychom čip, tak stejně nebudeme mít očkování......další pes samozřejmě čip mít bude.....
Ale ten zákon by se měl poupravit...povinně čip a registrace čipu, ideálně v nějakém centrálním státním registru.
Jak píše megí....pes s nezaregistrovaným čipem je stejně anonymní jako pes bez čipu.
A myslím, že i pes který má čip, je řádně zaregistrován, by měl na obojku nosit nějakou visačku s telefonním číslem, protože to je nejrychlejší způsob jak se pes dostane zpátky k majiteli, když se náhodou ztratí, protože ho může vrátit i "normální člověk" a není potřeba to dělat přes instituce, které mají čtečku.
Tak jelikož je pes vakcinovaný celý život, bude zase. Jasně, vzteklinu by dostat nemusel, ale tříletou u nás neočkují, takže dostane i tu. Ale bála bych se ho nepřeočkovat, aby mi na stará kolena neumřel nakonec třeba na nějakou blbou leptospirozu, protože potkanů je kolem potoka dost.
napsal(a):
jedinej důvod proč nechcete je, že chcete ušetřit za čip.
toho psa ten úkon nijak nezatíží.
Myslím, že to kvůli penězům není. Mám psa přes 14 let a kdyby nebyl tetovaný, taky bych nečipovala, ale z finančních důvodů to opravdu není. Prostě nechce se mi podporovat nesmysly a buzeraci. Jinak proti čipování nic nemám.
888
napsal(a):
Mám 14 letého zlatého retrivera a mimo jiných neduhů už špatně
chodí.Většinou je doma a jde maximálně na zahradu.Mám ho dávat
čipovat ?Na očkování chodí.
Pokud už pes nechodí ven, tak bych ho nečipovala.
... ale pokud nekdo bydlí ve městě, a ještě prudí měšťáky se psem navolno v mistech, kde má být na vodítku (viz vedlejší debata), tak tam bych bych čipovala na 100%.

Ještě ohledně toho čipu.....teda tak nějak pořád nevím, prostě u mých psů mi to přijde jako zbytečný úkon, ale tak pokutu bych nerada dostala, takže čistě teoreticky...nemám ten zákon nastudovaný....když půjdu se psem na veterinu kvůli nějakému ošetření nejsou veti povinni zkontrolovat, zda je pes čipovaný a eventuelně to někam hlásit, když nebude......?? Protože jinak pochybuju, že by nás někdo kontroloval, měšťáci určitě ne, my už do civilizace nechodíme, vlastně už chodíme jen k lesu a zpět a někdo z veterinární správy na mě asi v pět ráno u baráku čekat nebude.
napsal(a):
Ještě ohledně toho čipu.....teda tak nějak pořád nevím, prostě u mých psů mi to přijde jako zbytečný úkon, ale tak pokutu bych nerada dostala, takže čistě teoreticky...nemám ten zákon nastudovaný....když půjdu se psem na veterinu kvůli nějakému ošetření nejsou veti povinni zkontrolovat, zda je pes čipovaný a eventuelně to někam hlásit, když nebude......?? Protože jinak pochybuju, že by nás někdo kontroloval, měšťáci určitě ne, my už do civilizace nechodíme, vlastně už chodíme jen k lesu a zpět a někdo z veterinární správy na mě asi v pět ráno u baráku čekat nebude.
Ne, na veterině je jim to úplně fuk - jediný co, tak by se o čip mohli zajímat při očkování proti vzteklině.

Podle mě je to s těmi kontrolami MP zbytečný poplach. Nevěřím, že bude MP jen tak kontrolovat pocestné se psem. Určitě v případě, že pes napadne ( ať už jiného psa, či člověka ), nebo způsobí jiné pozdvižení - zatoulá se, pojede sám tramvají a pod. A potom speciálně v Brně-Lužánkách. Tam si to užívají - zatím tedy náhubek a vodítko.

Nechcete li čipovat je jednoduchá rada. Seženete si čip, třeba na Aliexpres, nebo jinde. Ten čip si přiděláte na obojek,vodítko,košik.....a máte splňeno. Vlk se nažere a pes zůstane celý. Nevěřím že by si toho hned někdo všiml, že čip nenačetl z podkůže, ale z obojku.Pro kontrolu je podstatné,že pes po přejetí čtečkou vygeneruje číslo.
napsal(a):
Nechcete li čipovat je jednoduchá rada. Seženete si čip, třeba na Aliexpres, nebo jinde. Ten čip si přiděláte na obojek,vodítko,košik.....a máte splňeno. Vlk se nažere a pes zůstane celý. Nevěřím že by si toho hned někdo všiml, že čip nenačetl z podkůže, ale z obojku.Pro kontrolu je podstatné,že pes po přejetí čtečkou vygeneruje číslo.
Ten čip stačí zašít do obojku - tenhle trik tady z úspěchem používal jeden koumes na zkouškách, kdy chodil s jedním vycvičeným psem na zkoušky místo dalších 5 kšefťáků (po nařízení, že i na nástup musí mít pes řetízek, přesunul čip z obojku do rukavice, a jel dál …).