Odčervení - lidí - rodiny?!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.13

Dobrý den,byla jsem u veta na očkování štěňat,bavili jsme se o odčervení feny a štěňátek,on mi řekl že odčervuje i svoje děti -celou rodinu a že to doporučuje i lidem kteří žijou v úzkém kontaktu se psi.Prý je to nejlepší 4krát do roka.Napsal mi prášky které si máme koupit v lékárně jmenují se Vernox.Máte s tím někdo zkušenosti?Dokonce říkal že dělá rozbor trusu na parazity psům a na požádání i lidem.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,byla jsem u veta na očkování štěňat,bavili jsme se o odčervení feny a štěňátek,on mi řekl že odčervuje i svoje děti -celou rodinu a že to doporučuje i lidem kteří žijou v úzkém kontaktu se psi.Prý je to nejlepší 4krát do roka.Napsal mi prášky které si máme koupit v lékárně jmenují se Vernox.Máte s tím někdo zkušenosti?Dokonce říkal že dělá rozbor trusu na parazity psům a na požádání i lidem.

Také se nad tím v poslední době dost zamýšlím, moji pesani kde co venku sežerou, včetně zvěřiny a musím se zeptat veta, jesti stačí mít pravidelně odčervené psy, nebo bych měla i rodinu. Sice vím, že se např. srnčí zvěři aplikuje do krmení jistá odparazitovadla, ale třeba při letošní zimě mají myslivci problém, aby jim to ta zvěř zblajzla. A vyšla nějaká kniha o parazitech, která může člověk chytnout od psů i v přírodě. Třeba se tady ozve někdo znalejší problému.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198

No nazdar. To se snaží fušovat do řemesla humánním lékařům a "prodat" ty rozbory trusu, nebo co? Za prvé, veterinář vám nemá co psát léky. Může předepsat lidské léky pro psa, ale nemá kompetenci předepisovat léky lidem. Za druhé, abyste chytli parazity od psa, museli byste se šťourat v jeho několik dní uleželém trusu, pak si neumýt ruce a jít se najíst, nebo něco na ten způsob. Ten přenos není zdaleka tak snadný, jak si lidi někdy představují. Psi se nakazí snadno, protože olizují pokálenou trávu, mnohdy dokonce požírají výkaly jiných psů. Když se podíváte, jak vypadají trávníky na sídlištích, kdyby bylo snadné chytit parazity od psa, museli by být masivně začervení snad všichni lidé, ne jen majitelé psů. No a v neposlední řadě, zjišťovat parazity přenesené od psa z lidské stolice je blbost na entou, psí škrkavky ani tasemnice v lidském těle nedospějí do stadia, kdy by vylučovali oocysty, zůstávají ve formě migrujících larev. To musí být fakt odborník Podotýkám, že jsem veterinářka, nerada se vyjadřuji k práci kolegů, které přímo neznám, ale tahle s prominutím snůška ptákovin tak bije do očí, že se to nedalo.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198

No nazdar. To se snaží fušovat do řemesla humánním lékařům a "prodat" ty rozbory trusu, nebo co? Za prvé, veterinář vám nemá co psát léky. Může předepsat lidské léky pro psa, ale nemá kompetenci předepisovat léky lidem. Za druhé, abyste chytli parazity od psa, museli byste se šťourat v jeho několik dní uleželém trusu, pak si neumýt ruce a jít se najíst, nebo něco na ten způsob. Ten přenos není zdaleka tak snadný, jak si lidi někdy představují. Psi se nakazí snadno, protože olizují pokálenou trávu, mnohdy dokonce požírají výkaly jiných psů. Když se podíváte, jak vypadají trávníky na sídlištích, kdyby bylo snadné chytit parazity od psa, museli by být masivně začervení snad všichni lidé, ne jen majitelé psů. No a v neposlední řadě, zjišťovat parazity přenesené od psa z lidské stolice je blbost na entou, psí škrkavky ani tasemnice v lidském těle nedospějí do stadia, kdy by vylučovali oocysty, zůstávají ve formě migrujících larev. To musí být fakt odborník Podotýkám, že jsem veterinářka, nerada se vyjadřuji k práci kolegů, které přímo neznám, ale tahle s prominutím snůška ptákovin tak bije do očí, že se to nedalo.

Ještě dodám, aby mě někdo nechytal za slovo, že migrující larvy se samozřejmě týkají škrkavek. Tasemnice je dvouhostitelský parazit, takže u něj je naprosto normální, že u šelmy je dospělec ve střevech zatímco u mezihostitele, kterým by v tomhle případě byl člověk, je pouze larva ve tkáních, která by se na dalšího definitivního hostitele (opět šelmu) přenesla sežráním masa mezihostitele.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.110

Prášek je spravne psano VERMOX a aplikovala bych ho na lidi az po pozitivnim nalezu ve trusu psu, nici to jatra

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.126

Díky za vysvětlení.Taky se mi to moc nezdálo preventivně odčervovat lidi.To už bych se mohl nechat naočkovat zrovna proti vzteklině a psince.M.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 15:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.100

Odčervěte se topinkou s česnekem a panákem slivovice a máte po starostech!
Při řetrvávající nejistotě bych učinila laický rozbor hovínka vlastního (červi jsou obvykle vidět pouhým okem, zejména pokud je invaze hojnější) a pak to teprve řešila, ale pokud možno s MUDr. a ne s MVDr.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.13

Odčervěte se topinkou s česnekem a panákem slivovice a máte po starostech!
Při řetrvávající nejistotě bych učinila laický rozbor hovínka vlastního (červi jsou obvykle vidět pouhým okem, zejména pokud je invaze hojnější) a pak to teprve řešila, ale pokud možno s MUDr. a ne s MVDr.

Vet mi ho nepředepsal,jenom mi napsal na papírek jak se jmenuje.Žádné potíže namáme prý se to projevuje kašlem,děti se nechávaj od psů olizovat a já někdy taky,navíc s náma spěj v posteli-na polštáři vedle našich obličejů,proto sem se radši ptala tady na vaše názory,jestli je nutný brát ty prášky.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.164

Vet mi ho nepředepsal,jenom mi napsal na papírek jak se jmenuje.Žádné potíže namáme prý se to projevuje kašlem,děti se nechávaj od psů olizovat a já někdy taky,navíc s náma spěj v posteli-na polštáři vedle našich obličejů,proto sem se radši ptala tady na vaše názory,jestli je nutný brát ty prášky.

Jsem těhotná a pořídili jsme si štěně. Z dobrého chovu, odčervené, přesto , ale to jistě znáte, odčervení nezabralo na všechna stadia a tak bylo nutné po pozitivním nálezu v trusu znovu odčervit. Jinak to vůbec u psů neřeším, prostě odčervíme a žijeme dál , ale teď jsem se vzhledem ke sve graviditě ptala veterináře, zda se odčervují také lidé. Řekl mi, že nikoliv a že abych se nakazila, musela bych psovi olizovat celý den zadek. (zní to nechutně, ale co mi řekl, to zde píšu). Prý přenos na lidi není jednoduchý a tak stačí běžná hygiena a rozumné zacházení se psem.
U psů je prý přenos snadný, neboť běžná psí parková populace je až ze 60 procent začervená.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2007 08:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.117

Jsem těhotná a pořídili jsme si štěně. Z dobrého chovu, odčervené, přesto , ale to jistě znáte, odčervení nezabralo na všechna stadia a tak bylo nutné po pozitivním nálezu v trusu znovu odčervit. Jinak to vůbec u psů neřeším, prostě odčervíme a žijeme dál , ale teď jsem se vzhledem ke sve graviditě ptala veterináře, zda se odčervují také lidé. Řekl mi, že nikoliv a že abych se nakazila, musela bych psovi olizovat celý den zadek. (zní to nechutně, ale co mi řekl, to zde píšu). Prý přenos na lidi není jednoduchý a tak stačí běžná hygiena a rozumné zacházení se psem.
U psů je prý přenos snadný, neboť běžná psí parková populace je až ze 60 procent začervená.

z mych detskych let si pamatuji ze jsme byli odcervovani Pyrviniem,silene sladky cerveny sirup,

Neregistrovaný uživatel

25.2.2007 08:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

z mych detskych let si pamatuji ze jsme byli odcervovani Pyrviniem,silene sladky cerveny sirup,

Já si ho pamatuju taky, byl to pěkný fujtajbl, ale působil pouze proti dětským roupům, jinak už proti ničemu. A dětský roup psa nenapadá. Jak se člověk může nakazit škrkavkou, bylo popsáno výše a snadné to vůbec není. Tasemnicí se nenakazíte od psa, ale konzumací nedostatečně tepelně zpracovaného masa zvířete, které má tasemnici, což je vzhledem k hygienické úrovni našich chovů a důsledným kontrolám na jatkách velmi výjimečná náhoda.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

25.2.2007 10:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198

Já si ho pamatuju taky, byl to pěkný fujtajbl, ale působil pouze proti dětským roupům, jinak už proti ničemu. A dětský roup psa nenapadá. Jak se člověk může nakazit škrkavkou, bylo popsáno výše a snadné to vůbec není. Tasemnicí se nenakazíte od psa, ale konzumací nedostatečně tepelně zpracovaného masa zvířete, které má tasemnici, což je vzhledem k hygienické úrovni našich chovů a důsledným kontrolám na jatkách velmi výjimečná náhoda.
Jiřina

Tasemnicí by se dalo nakazit i od psa, jsou druhy, pro které je člověk definitivním hostitelem (ty jsou z masa) a jsou druhy, pro které je člověk mezihostitelem. No ale ten přenos by musel být obdobný jako u těch škrkavek, ztíženo ještě o to, že články psích echinokoků jsou poměrně velké, jsou viditelné pouhým okem.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2007 16:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

Tasemnicí by se dalo nakazit i od psa, jsou druhy, pro které je člověk definitivním hostitelem (ty jsou z masa) a jsou druhy, pro které je člověk mezihostitelem. No ale ten přenos by musel být obdobný jako u těch škrkavek, ztíženo ještě o to, že články psích echinokoků jsou poměrně velké, jsou viditelné pouhým okem.

36 let žiju se psy ,spím s nima v posteli ,olizují mě ,líbám jejich čenichy a ne vždy si před jídlem umyji ruce ,když mi na talíři něco zbude v klidu je to nechám z toho talíře dožrat,psi jsou normální běhají venku ,občas něco ohavného sežerou jako každý pes ,za můj život už jsem jich měla hodně v současné době jedenáct ,pravidelně je neodčervuji pouze v případě že červy vidím to je někdy tak jednou nebo dvakrát za celý život psa ,psi se těší dobrému zdraví a já zatím taky ,rozhodně nemám nějaké příznaky začervení alespoň doufám:) a rozhodně bych žádné léky jako prevenci proti parazitům nebrala ,i bez nich člověk denně dostává do těla z potravin ,vody a vzduchu dost svinstva tak na co si ještě přidávat.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2007 23:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.117

36 let žiju se psy ,spím s nima v posteli ,olizují mě ,líbám jejich čenichy a ne vždy si před jídlem umyji ruce ,když mi na talíři něco zbude v klidu je to nechám z toho talíře dožrat,psi jsou normální běhají venku ,občas něco ohavného sežerou jako každý pes ,za můj život už jsem jich měla hodně v současné době jedenáct ,pravidelně je neodčervuji pouze v případě že červy vidím to je někdy tak jednou nebo dvakrát za celý život psa ,psi se těší dobrému zdraví a já zatím taky ,rozhodně nemám nějaké příznaky začervení alespoň doufám:) a rozhodně bych žádné léky jako prevenci proti parazitům nebrala ,i bez nich člověk denně dostává do těla z potravin ,vody a vzduchu dost svinstva tak na co si ještě přidávat.

pusinkujes sveho pejska na cumacek i pote co si olize zadecek hned co se vykakal , nebo pustil analky ? fujtajbl, ja mam take psy, mam je rada ale ze bych nedodrzovala zakladni hygienu , zvedl se mi zaludek z tveho prispevku tak si predstavim ze se ti pes vyvali v necem smradlavem ( moje fena si vyhledla zdechlou napul rozlozenou rybu, to byl hnus ) ty ho podrbes za usima, miniaturni kousky sajrajtu se ti nalepi na prsty ,a ty si bez umyti jdes udelat oblozeny chleba, tak dobrou chut

Neregistrovaný uživatel

26.2.2007 01:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.23

pusinkujes sveho pejska na cumacek i pote co si olize zadecek hned co se vykakal , nebo pustil analky ? fujtajbl, ja mam take psy, mam je rada ale ze bych nedodrzovala zakladni hygienu , zvedl se mi zaludek z tveho prispevku tak si predstavim ze se ti pes vyvali v necem smradlavem ( moje fena si vyhledla zdechlou napul rozlozenou rybu, to byl hnus ) ty ho podrbes za usima, miniaturni kousky sajrajtu se ti nalepi na prsty ,a ty si bez umyti jdes udelat oblozeny chleba, tak dobrou chut

Čistota půl zdraví a špína celý. Z přehnané hygieny jsou nejhorší nemoce , alergie a pod. Ale vyváleného psa si teda do postele nepustím, ani na něj nebudu moc šahat a jde do vany, to je snad jasný. Jinak souhlas s příspěvkem v 16,13.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2007 07:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.162

Čistota půl zdraví a špína celý. Z přehnané hygieny jsou nejhorší nemoce , alergie a pod. Ale vyváleného psa si teda do postele nepustím, ani na něj nebudu moc šahat a jde do vany, to je snad jasný. Jinak souhlas s příspěvkem v 16,13.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2007 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.210

No ja som teda škrkavku mala, či bola ľudská či psia neviem, pretože som to neskúmala, okamžite som odčervila oboch psov, mačku aj všetkých ľudí. Asi sa nikdy nedozviem, kde a ako som to chytla. Ošetrovateľka na veterine mi vtedy hovorila, že raz bola masívne začervená a raz aj jej dcéra. Ona to pripisuje psom. Predpokladám, že životný cyklus psích parazitov je jej po toľkých rokoch práce na veterine známy (rovako aj ja som s teóriou oboznámená) ale čo ak výnimka potvrdzuje pravidlo a výnimočne sa môže psia škrkavka vyvinúť v červa aj ľudskom zažívacom trakte? Ja si totiž vonkoncom neviem predstaviť, kde by som schytala ľudskú škrkavku, fakt to čo sa mi stalo viem pripísať iba tým mojim psom. Inak všeobecne moje skúsenosti sú také, že mačky sú omnoho začervenejšie zvieratá ako psy - zo psov som naposledy videla vyliezať červa, keď boli šteňatami , netvrdím, že odvtedy ich nemali ale nebolo to vo viditeľnom štádiu. U mačky sú červíky bárskedy. Napriek tomu mám pocit že tá "moja" škrkavka pochádzala od psa, ten červ mi prišiel na mačku priveľký, ale možno sa mýlim.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2007 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.117

ale tady se psalo o zakladech hygieny a ne prilisne cistote, mas 10 psu ,vsichni litaj povenku a pak s tebou spi, ? to je vsechny nez si je pustis do postele pred spanim vykoupes? , kazdy den ? promin, to si radej budu ja, pred kazdym jidlem ruce umyvat, nez zit jako prase !
i kdybys mela nahace tak i na tech par chlupech co maj se jim spina uchyti a ten cumak do hovna taky strci a ty jim je pak cistotne opusinkujes, a pak ze lidi cervy chytit nemuzou ! jeste se vam nestalo ze by jeden z vasich psu byl zacerveny tak ze mu cervici lezou ze zadku ? tak si to predstav kdyz s nim spis v posteli a v noci kdyz si s tebou lehne na polstar a uprdne si a cervicek treba jenom jeden si to ustele hned vedle tebe a ty se ve spanku obratis a hnes ho mas nalepeneho na sobe, to je chutovka co ? opet pisu radej budu odcervovat sveho psa i rodinu pravidelne nez abych si lhala do oci ze mujich 10 psu zadne cervy nema

Neregistrovaný uživatel

26.2.2007 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.248

ale tady se psalo o zakladech hygieny a ne prilisne cistote, mas 10 psu ,vsichni litaj povenku a pak s tebou spi, ? to je vsechny nez si je pustis do postele pred spanim vykoupes? , kazdy den ? promin, to si radej budu ja, pred kazdym jidlem ruce umyvat, nez zit jako prase !
i kdybys mela nahace tak i na tech par chlupech co maj se jim spina uchyti a ten cumak do hovna taky strci a ty jim je pak cistotne opusinkujes, a pak ze lidi cervy chytit nemuzou ! jeste se vam nestalo ze by jeden z vasich psu byl zacerveny tak ze mu cervici lezou ze zadku ? tak si to predstav kdyz s nim spis v posteli a v noci kdyz si s tebou lehne na polstar a uprdne si a cervicek treba jenom jeden si to ustele hned vedle tebe a ty se ve spanku obratis a hnes ho mas nalepeneho na sobe, to je chutovka co ? opet pisu radej budu odcervovat sveho psa i rodinu pravidelne nez abych si lhala do oci ze mujich 10 psu zadne cervy nema

Za 15 let chovu psů jsme měli červy jednou. Mám 5 psů, i naháče. Spí s námi v posteli, většinou v nohách. Musím častěji převlékat a občas je v posteli písek. No a co, na dovolené za válení v písku tvrdě platíme a doma to máme zadarmo.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2011 20:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.40

Narazil jsem na tohle: "Světová zdravotnická organizace říká, že dětská populace má 80% promoření roupama. A ty jsou tam furt. Likvidujete je léky, ty však likvidují pouze dospělé jedince. Nezlikvidují jejich vývojová stádia, vajíčka, larvy a ty v nás pak dělají ten binec – spolu s plísněmi snižují imunitu. Zde je vysvětlení všech těch hrozných kašlů a podobně. A proto by se měly občas ty antiparazitární přípravky dávat. Není ale jen dětský roup a dětská škrkavka, jsou i kočičí a psí roupy a škrkavky. Ty u lidí nedojdou do vyspělého jedince, ale jen do larválního stádia, takže ty děcka můžou ty larvičky mít v sobě třeba rok. Ony se tam salaší a když mají příhodné podmínky, začnou se hýbat, dělat paseku a děcka začnou kašlat nebo mít potíže s čuráním, protože se larvy hodně usazují v močových cestách. Nebo se děti pomočují - to dělají ty krevničky, pak se usazují v játrech a plicích a bohužel i v mozku. Přes lymfatický systém se dostávají do nosohltanu – do středouší, do mozkové tkáně. Vznikají také parazitární zápaly mozkových blan a ono se vůbec nepřijde na to, proč. Dále polypy v dutinách, objevují se i u populace dětské. Ale to, že si doma pěstují kočičky, pejsky, a další miláčky, neřeší. Ať si je chovají, ale měli by se pravidelně odčervovat nejen miláčci, ale i lidi. " ... a to píše pediatr v důchodu s celoživotní praxí.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2011 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Také jsem četla, ten doktor se jmenuje Lukeš.

Neregistrovaný uživatel

16.10.2011 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88

Naopak existuje hypotéza, že NEDOSTATEK parazitů v zažívacím traktu lidí je jednou z možných příčin alergií a autoimunitních chorob. Dokonce Crohnova choroba se už dnes s úspěchem léčí aplikací hlístic!
http://www.osel.cz/index.php?clanek=1567
http://www.lidovky.cz/tiskni.asp?r=ln_noviny&c=A071124_000120_ln_noviny_sko
http://www.pro-folia.org/files/1/2009/2/editorial.pdf

Neregistrovaný uživatel

16.10.2011 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Jednou mi veterinář vyprávěl, jak jedni lidi si u něj pravidelně kupují nějaké kvalitní antiparazitikum a jednou se mu svěřili, že to používají pro sebe. Oni se prý stydí to chtít u lidského lékaře.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2011 02:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.206

Jste přespříliš nadutý a víte o tom hovno, s prominutím,Máte nabiflovaný nesmysly zaostalosti na LF, a vaše laboratoře pořádně nic ani neumí.Přiznejte si, vážený pane, že vaše poznatky o výskytu v lidském organismu je na úrovni středověku a jste nadutí a nic neumíte. Jděte do háje s celou vaší alopatickou medicínou.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2011 07:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Narazil jsem na tohle: "Světová zdravotnická organizace říká, že dětská populace má 80% promoření roupama. A ty jsou tam furt. Likvidujete je léky, ty však likvidují pouze dospělé jedince. Nezlikvidují jejich vývojová stádia, vajíčka, larvy a ty v nás pak dělají ten binec – spolu s plísněmi snižují imunitu. Zde je vysvětlení všech těch hrozných kašlů a podobně. A proto by se měly občas ty antiparazitární přípravky dávat. Není ale jen dětský roup a dětská škrkavka, jsou i kočičí a psí roupy a škrkavky. Ty u lidí nedojdou do vyspělého jedince, ale jen do larválního stádia, takže ty děcka můžou ty larvičky mít v sobě třeba rok. Ony se tam salaší a když mají příhodné podmínky, začnou se hýbat, dělat paseku a děcka začnou kašlat nebo mít potíže s čuráním, protože se larvy hodně usazují v močových cestách. Nebo se děti pomočují - to dělají ty krevničky, pak se usazují v játrech a plicích a bohužel i v mozku. Přes lymfatický systém se dostávají do nosohltanu – do středouší, do mozkové tkáně. Vznikají také parazitární zápaly mozkových blan a ono se vůbec nepřijde na to, proč. Dále polypy v dutinách, objevují se i u populace dětské. Ale to, že si doma pěstují kočičky, pejsky, a další miláčky, neřeší. Ať si je chovají, ale měli by se pravidelně odčervovat nejen miláčci, ale i lidi. " ... a to píše pediatr v důchodu s celoživotní praxí.

Bože, to je ale hovadina - pan pediatr v důchodu by si měl trochu obnovit znalosti, přece jen medicína a zejména imunologie od druhé světové války malinko pokročila... Nákaza krevničkami od psa či kočky??? Už na střední škole jsme se učili, že krevničky žijí v tropech na vodních živočiších a nakazit se jimi lze jen při koupání v bahnité sladké vodě! Parazitární zápal mozkových blan? Roupi snižují imunitu? S tím snad ani nemá smysl polemizovat... :-(
Dost mě děsí, že této snůšce blábolů lidi skutečně věří...

Neregistrovaný uživatel

15.2.2012 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.126

Spousty jiných živočichů kdysi žilo v tropech i dokonce i naši ptáčci odlétají z naší republiky jinam, protože tady už ty podmínky pro ně nejsou adekvátní...
Moderní vymoženosti umožňují migrace jakýchkoliv parazitů a virů. Možná se od Vašich studijí na střední škole něco změnilo... Hm???smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.2.2012 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6

Co vím, tak i lidi se při výskytu cizopasníků odčervují nadvakrát nebo i vícekrát, tak, aby se zabily jak současní dospělci, tak i později vylíhnuté larvičky. Pokud člověk nekonzumuje psí stolici nebo neolizuje psovi zadek, tak nákaza téměř nehrozí ( nehledě na rozdílné parazity u psů a u lidí ). Pokud není u člověka zamoření masivní, tělo je schopno se s parazity vypořádat samo ( popř. je opravdu dostačující preventivní "odčervování" česnekem ).

Neregistrovaný uživatel

3.4.2012 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.154

prave to rešim. Děti se hrajou na pisku a hned vedle se venčeji pejsky. Nu a aby to nechytli. Už někdo tady viděl aby děti netahali ruce do pusy? A kdo z Vas nebyl ditetem a nehral na pisku? tak to máme od raneho dětstvi v sobě vsichni. Kolik matek při kojeni muselo použit tu "fialku" gencianku nebo jak se ji řika? a s čeho asi te děti maji tu bilou plisen v pusince (soor) ?

Neregistrovaný uživatel

3.4.2012 23:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251

Jo lidi jsou čuňata , polidšťují čoklíky ,nechají je chcát do postele a všechno si to zdůvodňují tím jak je milují . :-(

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 15:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

Nechci prudit, ale jak často odčervujete rodinu? Odčervení neni prevence, tedy že ta látka po vniknutí ty červy čtvrt roku zabijí...ale zabije jen to co tam ten den je, to že se člověk může nakazit hned druhej den (či pes) tak tim jen níčíte zdraví svých dětí, prášky. Vesměs níčíte jedno zlo za druhý zlo, za dvacet let 4x ročně nějaký velký sračky, může způsobit hodně vedlejších smrtelných věcí.Psi žijou krátce,ale odčervovací prostředky jsou sračky velkého kalibru, osobně bych se spíš bála jak dlouho bude žít mé dítě, zda ho neumyslně tim ještě nezabiju. Myslim, že škodlivin v sobě díky civilizovaným světě máme až moc a tohle je zbytečný přidávání. Pokud se bojíte parazitů tak odčervujte psy a rodině nechte dělat rozbory stolice. Tedy pokud nemáte umysl jim přispívat k tvorbě nádoru, selhání ledvin a vesměs dalších ne dobrých věci.Krom toho každým preventivním odčervením, snižujete funkci léku, to máte jako s ATB, který pravidelně taky nemůžete brát a když jo tak ne jen, že si přidáváte velký sračky do těla, ale i až bude potřeba tak nebude působit. Je to Váš život, Vaše věc, Vaše děti, takže Vámm neříkám co máte dělat, ale jen podotýkám co si asi moc neuvědomujete. Všechno má své dobré stránky i špatné.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.48

Za téměř čtyřicet let co úzce žiju se psy, se nikomu z nás, ani dospělých ani dětem nestalo, aby se od psa čímkoliv nakazil. Tady snad neví někdo, co dělat "roupama"....

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.32

Nechci prudit, ale jak často odčervujete rodinu? Odčervení neni prevence, tedy že ta látka po vniknutí ty červy čtvrt roku zabijí...ale zabije jen to co tam ten den je, to že se člověk může nakazit hned druhej den (či pes) tak tim jen níčíte zdraví svých dětí, prášky. Vesměs níčíte jedno zlo za druhý zlo, za dvacet let 4x ročně nějaký velký sračky, může způsobit hodně vedlejších smrtelných věcí.Psi žijou krátce,ale odčervovací prostředky jsou sračky velkého kalibru, osobně bych se spíš bála jak dlouho bude žít mé dítě, zda ho neumyslně tim ještě nezabiju. Myslim, že škodlivin v sobě díky civilizovaným světě máme až moc a tohle je zbytečný přidávání. Pokud se bojíte parazitů tak odčervujte psy a rodině nechte dělat rozbory stolice. Tedy pokud nemáte umysl jim přispívat k tvorbě nádoru, selhání ledvin a vesměs dalších ne dobrých věci.Krom toho každým preventivním odčervením, snižujete funkci léku, to máte jako s ATB, který pravidelně taky nemůžete brát a když jo tak ne jen, že si přidáváte velký sračky do těla, ale i až bude potřeba tak nebude působit. Je to Váš život, Vaše věc, Vaše děti, takže Vámm neříkám co máte dělat, ale jen podotýkám co si asi moc neuvědomujete. Všechno má své dobré stránky i špatné.

smajlík ...doplňuji, že hovna můžete poměrně levně poslat na rozbor do Prahy na tuším Státní veterinární ústav...píšu to, protože před pár lety jsem tam platila za 1 rozbor cca 100,-...nedávno jsem byla u veta, říkám si, je to jednodušší...naúčtoval si za to 800,- a ještě se mi snažil prodat 2 jakési supersilné chemické sračky, protože psovi vyšly 2 křížky...takže asi tak...smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.32

Za téměř čtyřicet let co úzce žiju se psy, se nikomu z nás, ani dospělých ani dětem nestalo, aby se od psa čímkoliv nakazil. Tady snad neví někdo, co dělat "roupama"....

smajlík taky si myslím...a dnešní veterináři si zase myslí, že naši psi mají střeva z oceli a játra zvaná nesmrtelná...inu, kdyby hloupost nadnášela...juhúúú, to by byla jízda smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

smajlík ...doplňuji, že hovna můžete poměrně levně poslat na rozbor do Prahy na tuším Státní veterinární ústav...píšu to, protože před pár lety jsem tam platila za 1 rozbor cca 100,-...nedávno jsem byla u veta, říkám si, je to jednodušší...naúčtoval si za to 800,- a ještě se mi snažil prodat 2 jakési supersilné chemické sračky, protože psovi vyšly 2 křížky...takže asi tak...smajlík

myslim, že obětovat ty čtyři stovky měsíčně na jednu osobu je lepší než preventivně do sebe srát ty drastáky, který jsou prevencí jen na ten den, pak to vyleze a druhej den můžete chytit parazita teda znova...to že jsou veti i vychcanci a zkoušej co se dá, co si lidi ještě koupí, na to se ptám a kdo neni...?

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

smajlík taky si myslím...a dnešní veterináři si zase myslí, že naši psi mají střeva z oceli a játra zvaná nesmrtelná...inu, kdyby hloupost nadnášela...juhúúú, to by byla jízda smajlík

Ano a pes má menší pravděpodobnost, že se mu něco stane, než člověk, délka života je jiná.Málokterej pejsek se bohužel dožije dvaceti let. Ale pokud se člověk odčervuje 4x ročně odmala celý život tak bych se nedivila že se nedožije normálního průměrnýho věku, ono i pro ty psy to neni zdravé.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 23:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146

Veterinářka ? A dostudovaná? To by jste tedy měla vědět i o možnosti přenosu parazitů ze srsti psa. Stačí znečištěný zadek u psa, doma si to otře o koberec, nebo psa pohladíte. Stačí malá shoda šikovných okolností a můžete zblajznout i článek tasemnice. To, že se v těle člověka parazit nedožije dospělosti, je spíš smůla, protože migrující larva je prakticky nepostižitelná. Domů vám může pes na srsti a tlapkách dotáhnout cokoliv. Taky kojící fena je dobrý zdroj, larvy mohou být i v mléce. To, že se nějaký veterinář snaží odčervit i lidi, se nejspíš týká roupů dětských. Když není na trhu žádný přípravek volně prodejný, tak proč by nevyhověl? Když se budou držet návodu, nic se jim nestane. A rozbor stolice, proč ne?

Neregistrovaný uživatel

4.4.2012 23:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

Veterinářka ? A dostudovaná? To by jste tedy měla vědět i o možnosti přenosu parazitů ze srsti psa. Stačí znečištěný zadek u psa, doma si to otře o koberec, nebo psa pohladíte. Stačí malá shoda šikovných okolností a můžete zblajznout i článek tasemnice. To, že se v těle člověka parazit nedožije dospělosti, je spíš smůla, protože migrující larva je prakticky nepostižitelná. Domů vám může pes na srsti a tlapkách dotáhnout cokoliv. Taky kojící fena je dobrý zdroj, larvy mohou být i v mléce. To, že se nějaký veterinář snaží odčervit i lidi, se nejspíš týká roupů dětských. Když není na trhu žádný přípravek volně prodejný, tak proč by nevyhověl? Když se budou držet návodu, nic se jim nestane. A rozbor stolice, proč ne?

Zrovna psů je všude mnoho.Když ne psů, je tam jiné zvíře. Tzv se můžete nakazit všude, takže by všichni, bez vyjímky měli dělat rozbory stolice. A zbavovat se roupů, drastickými prášky, to se mi zdá nošení schnilého dříví do lesa. Hlavně když roupy nejsou jen otázka nakažení, ale třeba i stravy. Prominte vet co doporučí rodině pravidelný odčervování kvuli roupům je hnup a měl by jít si za nedbalost sednout do chládku, aby se vzpamatoval.Odčervovat kohokoliv preventivně je prostě nesmysl a má spíš nevýhody než výhody.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 00:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.48

Teda u vás bych nechtěla být psem, pes není nečisté zvíře pokud nejste muslim....

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 08:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Hrozná představa, špinavé psisko,v posteli, písek, bahno v nohách,olizujíc pusu,miluju svého psa, ale do baráku bych ho nevzala ani omylem. Ani, kdyby jste ho denně koupali, což pochybuji, nezamezíte mu, aby si olizoval prdel a jiné.Jsme známí ve světě jako nevonící prasata,stačí se v létě projet městským, dopravním prostředkem., ale s těma zvířatama v posteli, to je síla.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 08:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Hrozná představa, špinavé psisko,v posteli, písek, bahno v nohách,olizujíc pusu,miluju svého psa, ale do baráku bych ho nevzala ani omylem. Ani, kdyby jste ho denně koupali, což pochybuji, nezamezíte mu, aby si olizoval prdel a jiné.Jsme známí ve světě jako nevonící prasata,stačí se v létě projet městským, dopravním prostředkem., ale s těma zvířatama v posteli, to je síla.

Nesrovnatelně víc nebezpečných bakterií je na držadlech v MHD, na klikách ve veřejných budovách - a na bankovkách! Umyjete si ruce vždycky po jízdě MHD i potom, co saháte na peníze? Jestli ne, tak jste mnohem, mnohem větší prase než my, co máme psa v posteli.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 09:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Nesrovnatelně víc nebezpečných bakterií je na držadlech v MHD, na klikách ve veřejných budovách - a na bankovkách! Umyjete si ruce vždycky po jízdě MHD i potom, co saháte na peníze? Jestli ne, tak jste mnohem, mnohem větší prase než my, co máme psa v posteli.

A těch dalších zvířátek co s náma žije v posteli,co je proti tomu nějaký pes.:-):-)

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3

Taky jsem jako holka měla takový pohled jako vy na psy protože v rodině nebyl vztah ke psům,pes mi taky smrděl,měl prdel jak píšete,ted co mám sama psy je to jinak.Třeba co děláte s botama,když to takhle vidíte...to na boty sáháte?ale i venkovní prach co je po zemi,na botách ,nohavicích i v něm je všechno,si přinesete i starý psí hovna z venku(a zaručeně např.polovina psů má vnitřní parazity,bud jsou to feny po porodu nebo malá štěnata do 3 měsíců,nebo psi kteří neměli moc štěstí a jsou z ůtulků a teprv se dávaj dohromady,a co majitelů psů přijde na veterinu se starším psem sídlištním a na otázku kdy byl odčervovaný odpovědí...noooo jooooo to byyyl když jsme si ho jako štěnátko kupovali tak o tom ta chovatelka mluvila že to dělala...,lidský zvratky,lidský sliny ve žvejačkách co jich je milion na chodnících.No a můj veterinář by už musel bejt mrtvej,protože pokaždý když mu zvíře chce dát pusu,pes nebo kočka tak si to nechá a je štastnej že navázal kontakt,a nikdy jsem neviděla že by si držku pak omýval saponátem např.Mám smečku,mám jí v bytě,spí s námi v posteli,dávají pusinky,miluju jejich pacičky ulítaný a štastný prdelky,a nemám problém (pravdou je že nejsme sídlištní smečka,a nemusíme v tomto prostředí venčit .50 % z těch psů co mám doma mělo ve štěněcím věku problém se škrkavkam(nejsem jejich chovatel,jsem majitel)i,,přestože psáno ano v očkováku,byl odčervenej,mi to do 2-7 dnů vyblilo klubko škrkavek,či po odčervení do několika hodin po podání vyšli s trusem mrtvé ještě vláčné škrkavky.Mám děti a vždy když jsem řekla u doktora dětského že bolí bříško,dělala rozbor na parazity a nikdy se nic nenašlo,.Znám akorát vyprávění dědy z války to prý lidi škrkavky zvraceli,jak se toho zbavili nevím,ale frčel česnek,cibule,a psům do boudy ořechový listí.
Říkat psovi miláček a štítit se ho..štítím se spíš některých lidí(ani to nemusí být skrz smrad a špínu)

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.208

Tak to vypadá, že jsme všichni mrtví, protože nám, co psyinesmrděj, uřž hrana fest zvoní a těm, co smrděj(tady moc nechápu, proč si psa pořizovali, ale jejich věc), tak se konec taky blíží, protože celý svět je nehigienický a zákeřný roup a jemu podobná svoloč číhá všude - hlavně bacha na záchodová prkýnka a kuchyňské houbičky, humus největší, kam se hrabe pes! smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

Jediný v čem máte pravdu, že se psem v bytě či domě musíte uklízet víc. Má chlupy, občas viditelnou špínu. Ale co si nosíte domu na všem co se kdy dotklo něčeho jinýho to je taky nechutárná, kterou ani nevidíte a neni to jen z MHD.
Stačí se dotknout špinavou rukou kliky umejt se a dotknout se jí znova a nesete si to pak po celým domě... to je teda čistota... a to je jen ruka, mluvime o všem jak to tu několik lidí právě vyjmenovalo(nohavice, boty a vše kde se otřete).
Tzv. pochybuju že Vaše děti i Vy jste v čistotě i když máte psa jen venku, že spíte v čistotě bez bakterie či nějakýho hnusu.
A kdyby jste věděla jaký má pes látky v tlamě, tak zjistíte, že tam i přes tu prdel atd co si meje je větší hygiena u něj v tlamě,než u Vás doma ve Vaší posteli.
Jinak chápu, že psa nechcete v domě, ono uklidit barák, od viditelný špíny je už bez psa někde začít a až ukončíte tak můžete začít znova..ale o ničem, než odpor k uklízení to neni.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

samozřejmě, že si po každé cestě po venku umyju ruce, když dojdu domů, to je snad samozřejmé, nad tím se snad nikdo nepozastaví, ne?Proto také o té čistotě píši, po každém přiložení do kotle,příchodu ze zahrady, od zvířat, ze dvoru. to snad dělá každý, ne???Proto nechápu to zvíře v posteli.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

A těch dalších zvířátek co s náma žije v posteli,co je proti tomu nějaký pes.:-):-)

teda, kromě psa s vámi žijí ještě nějaká zvířátka, ano ovšem, zapomněla jsem,červíci, jestli myslíte roztoče, tak proti tomu se de obrnit kvalitními matracemi, peřinami, vytřepávat, větrat, nemít koberce atd. Nebo jste ještě myslel-la, nedej bože jiná zvířátka?Brrrrrr.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

samozřejmě, že si po každé cestě po venku umyju ruce, když dojdu domů, to je snad samozřejmé, nad tím se snad nikdo nepozastaví, ne?Proto také o té čistotě píši, po každém přiložení do kotle,příchodu ze zahrady, od zvířat, ze dvoru. to snad dělá každý, ne???Proto nechápu to zvíře v posteli.

A když saháte na peníze? Koupíte si ve stánku pizzu, zaplatíte ji a než si ji vezmete do ruky a začnete jíst, umyjete si ruce? Bankovka je mnohem špinavější než pes.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Taky jsem jako holka měla takový pohled jako vy na psy protože v rodině nebyl vztah ke psům,pes mi taky smrděl,měl prdel jak píšete,ted co mám sama psy je to jinak.Třeba co děláte s botama,když to takhle vidíte...to na boty sáháte?ale i venkovní prach co je po zemi,na botách ,nohavicích i v něm je všechno,si přinesete i starý psí hovna z venku(a zaručeně např.polovina psů má vnitřní parazity,bud jsou to feny po porodu nebo malá štěnata do 3 měsíců,nebo psi kteří neměli moc štěstí a jsou z ůtulků a teprv se dávaj dohromady,a co majitelů psů přijde na veterinu se starším psem sídlištním a na otázku kdy byl odčervovaný odpovědí...noooo jooooo to byyyl když jsme si ho jako štěnátko kupovali tak o tom ta chovatelka mluvila že to dělala...,lidský zvratky,lidský sliny ve žvejačkách co jich je milion na chodnících.No a můj veterinář by už musel bejt mrtvej,protože pokaždý když mu zvíře chce dát pusu,pes nebo kočka tak si to nechá a je štastnej že navázal kontakt,a nikdy jsem neviděla že by si držku pak omýval saponátem např.Mám smečku,mám jí v bytě,spí s námi v posteli,dávají pusinky,miluju jejich pacičky ulítaný a štastný prdelky,a nemám problém (pravdou je že nejsme sídlištní smečka,a nemusíme v tomto prostředí venčit .50 % z těch psů co mám doma mělo ve štěněcím věku problém se škrkavkam(nejsem jejich chovatel,jsem majitel)i,,přestože psáno ano v očkováku,byl odčervenej,mi to do 2-7 dnů vyblilo klubko škrkavek,či po odčervení do několika hodin po podání vyšli s trusem mrtvé ještě vláčné škrkavky.Mám děti a vždy když jsem řekla u doktora dětského že bolí bříško,dělala rozbor na parazity a nikdy se nic nenašlo,.Znám akorát vyprávění dědy z války to prý lidi škrkavky zvraceli,jak se toho zbavili nevím,ale frčel česnek,cibule,a psům do boudy ořechový listí.
Říkat psovi miláček a štítit se ho..štítím se spíš některých lidí(ani to nemusí být skrz smrad a špínu)

no, holka už nejsem,ale to jste na velkém omylu,miluju svá zvířata,nemám jen psy, mám velký statek, stane se, že mě nějaké moje zvířátko olízne,nehrotím se z toho a neumývám se hned,ale do baráku mi nesmí.Prostě ,každý je jiný,někdo má rád čisto v posteli a někdo rád spí se svými psy,to je jeho věc.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

teda, kromě psa s vámi žijí ještě nějaká zvířátka, ano ovšem, zapomněla jsem,červíci, jestli myslíte roztoče, tak proti tomu se de obrnit kvalitními matracemi, peřinami, vytřepávat, větrat, nemít koberce atd. Nebo jste ještě myslel-la, nedej bože jiná zvířátka?Brrrrrr.

Jestli si myslíte, že tímhle zlikvidujete roztoče, tak jste dost naivní, i když pravda, trochu se tím jejich výskyt omezí. :-)
Ale jinak předpokládám, že bez rukavic na nic nesáhnete a hlavně příspěvky na ifaunu píšete v rukavicích :-) http://www.naseinfo.cz/interier/jaka-jsou-nejspinavejsi-mista-v-byte

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Jediný v čem máte pravdu, že se psem v bytě či domě musíte uklízet víc. Má chlupy, občas viditelnou špínu. Ale co si nosíte domu na všem co se kdy dotklo něčeho jinýho to je taky nechutárná, kterou ani nevidíte a neni to jen z MHD.
Stačí se dotknout špinavou rukou kliky umejt se a dotknout se jí znova a nesete si to pak po celým domě... to je teda čistota... a to je jen ruka, mluvime o všem jak to tu několik lidí právě vyjmenovalo(nohavice, boty a vše kde se otřete).
Tzv. pochybuju že Vaše děti i Vy jste v čistotě i když máte psa jen venku, že spíte v čistotě bez bakterie či nějakýho hnusu.
A kdyby jste věděla jaký má pes látky v tlamě, tak zjistíte, že tam i přes tu prdel atd co si meje je větší hygiena u něj v tlamě,než u Vás doma ve Vaší posteli.
Jinak chápu, že psa nechcete v domě, ono uklidit barák, od viditelný špíny je už bez psa někde začít a až ukončíte tak můžete začít znova..ale o ničem, než odpor k uklízení to neni.

No, je vidět, že vám asi nic neříká to, že když člověk přijede z práce, osprchuje se, převleče do domácího, v botách nechodí po baráku. Hnus máte v posteli Vy, nesmrdí mi moje zvířata, mají každý svou boudu, stáj,věřím, podle toho, co píšete, ve větší čistotě mám já ta zvířata .Víte, že se dokonce sprchují i zvířata, která jsou venku?

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.86

Že Vy to nechápete ještě neznamená, že je to špatné.
Zuzana

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

A když saháte na peníze? Koupíte si ve stánku pizzu, zaplatíte ji a než si ji vezmete do ruky a začnete jíst, umyjete si ruce? Bankovka je mnohem špinavější než pes.

co to plácáte,proto píšu o těch psech v posteli, že čistotu a hygienu miluju a to mám velký statek a zvířata, když musím sahat na peníze, nesahám na obličej,pizzu-takový humus nejím a jiné podobné, když už si kupuji na cestu občertvení, tak rohlík, který držím v sáčku. To jsou hlavní hyg. návyky.Nechtěla bych být ve Vaší kůži a v kůži Vašeho partnera,fuuuj.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Že Vy to nechápete ještě neznamená, že je to špatné.
Zuzana

no, já se odčervovat nemusím a spím v čisté, voňavé posteli bez zvířátek,veškerých, s voňavým velkostatkářem.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

co to plácáte,proto píšu o těch psech v posteli, že čistotu a hygienu miluju a to mám velký statek a zvířata, když musím sahat na peníze, nesahám na obličej,pizzu-takový humus nejím a jiné podobné, když už si kupuji na cestu občertvení, tak rohlík, který držím v sáčku. To jsou hlavní hyg. návyky.Nechtěla bych být ve Vaší kůži a v kůži Vašeho partnera,fuuuj.

Rohlík? To už je myslím hygieničtější ta pizza - víte, kolik lidí na ten rohlík od upečení sahalo?:-))

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Rohlík? To už je myslím hygieničtější ta pizza - víte, kolik lidí na ten rohlík od upečení sahalo?:-))

Nechte paní iluzi, že když ona vezme rohlík do sáčku, takže to tak udělali všichni od výroby, přes nakládku až po prodavačky.smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

No, je vidět, že vám asi nic neříká to, že když člověk přijede z práce, osprchuje se, převleče do domácího, v botách nechodí po baráku. Hnus máte v posteli Vy, nesmrdí mi moje zvířata, mají každý svou boudu, stáj,věřím, podle toho, co píšete, ve větší čistotě mám já ta zvířata .Víte, že se dokonce sprchují i zvířata, která jsou venku?

A než se umejte tak saháte na co? Vše co se otřelo o zem či něco jinýho to se Vašeho domu nedotkne? Takže kliky nemáte, ohledně země, tak lítáte? 100procentí hygiena nejde.. A to že se sprchují zvířatai venku to vim. Jinak doma mám fakt čisto, i když mám psa ve vnitř, ráda uklízim...a zvířata si taky meju, jen to neni ta sto procentní čistota, která nejde ani se zvířetem ani bez. Neviditelnou špínu pro naše oko si nosíme po celým bytě, at chceme nebo ne..

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.234

http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/panicky-strach-z-nemoci-5563

smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/panicky-strach-z-nemoci-5563

čuňata, neodvádějte od Vás pozornost, zamyslete se na d vaší hygienou.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 12:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

takhle jsem se už dlouho nezasmála, děkuju smajlík
PS: ten odkaz je dost trefný :-)

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Pani, máte recht. Od teďka ke mně moje holka nesmí blíž než na tři metry - věřila byste, že ti parchanti si hrajou VENKU? NA TRÁVĚ A V PÍSKU? Loni si tam dokonce utrhla DIVOKOU jahodu a chtěla ji sníst. No samozřejmě že jsem jí to důrazně vysvětlila. Vařečkou. Dezinfikovanou, pochopitelně. Kam bychom přišli, bez hygyjény!:-)

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.249

Jen to všechno pořádně překruťte. Také máme hodně psů, a také je odčervuji jen když v bobkách najdu červy. Když jsme bydleli ve městě, nikdy jsem psa začerveného neměla, poprvé měli moji psi červy, když jsme se odstěhovali na vesnici, a to díky zvěřině. Žádný z mých psů nikdy nestrká čumák do hovna, je fakt že ho mají jen cenťák nad ním, ale nikdy ho do něj nezabořili. Moji psi neprdí, prdí jen psi, kteří jsou krmení nevhodnou stravou, a nebo dostanou něco na co nejsou zvyklí ve větší dávce. Jeden můj menší pes se mnou spí v posteli už 14 let, bez problémů, spí tedy u nohou, a zvládáme to bez dennodenního koupání, prostě jen častěji převlékám povlečení. také si pokaždé když si pohladím psa nemyji ruce, mám tedy hodně zafixováno, že než začnu jíst umyji si ruce automaticky. Ale dost často jezdím se psy na tůry, takže se občas stane, že posvačím i s neumytími rukami. To neznamená že žiji jako prase, ale také nic se nemá přehánět, ať tak nebo tak.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 13:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.48

Mě právě omylem a nedopatřením olízl pes, co mám dělat jako první pomoc? vydrhnout se Savem? Jsem z toho úplně zničená, co se mi může všechno stát? Bože, snad to přežiju...

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3

proč hned čunata??!! naši psi nežijí na hnojišti jako vaši..,proto není problém je vzít do bytu a i do postele,vy se vašich psů štítíte proto vám nesmí ani do baráku a je to pro vás hrozná představa,no u vás to na dvorku teda musí vypadat...

Neregistrovaný uživatel

5.4.2012 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.183

Jasně ty hygijéno :-)

Neregistrovaný uživatel

26.4.2012 23:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.33

Vy ovšem ta zvířátka nemáte z lásky, ale k užitku a to je velký rozdíl. Člověk, který říká, že miluje svého psa, neřekne, že mu nesmí do baráku - pes je šťástný průvodce člověka a venku, sám v boudě fakt šťastný není. Je rozdíl mít zvíře za účelem užitku - hlídání statku, krávy na mléko, na maso, králíky na maso - kůži...a tak k němu i přistupovat - to není láska ke zvířatům, ale těžba zvířecího materiálu, a mít zvíře jako společníka. Pes v posteli je ok - musí se ovšem dost často převlékat postel, což nekdo dělá, někdo ne. Já mám přes postel super přehoz z Ikei - je hladký a chlupy jdou krásně vysát a postel mám čistější, než kdyby mi v ní chrápal upocenej chlap :) :)
Odčervování je téma, které mě zajímá a opravdu dodnes nevím co je lepší - odčervovat, nebo ne? Zatím používám vysoké dávky česneku - sobě i zvířatům. Netuším zda to zabírá, někde jsem se dočetla, že paraziti vůbec nemusí být ze stolice poznat. Možná nějak z krve? Ví někdo?

Neregistrovaný uživatel

27.4.2012 08:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Vy ovšem ta zvířátka nemáte z lásky, ale k užitku a to je velký rozdíl. Člověk, který říká, že miluje svého psa, neřekne, že mu nesmí do baráku - pes je šťástný průvodce člověka a venku, sám v boudě fakt šťastný není. Je rozdíl mít zvíře za účelem užitku - hlídání statku, krávy na mléko, na maso, králíky na maso - kůži...a tak k němu i přistupovat - to není láska ke zvířatům, ale těžba zvířecího materiálu, a mít zvíře jako společníka. Pes v posteli je ok - musí se ovšem dost často převlékat postel, což nekdo dělá, někdo ne. Já mám přes postel super přehoz z Ikei - je hladký a chlupy jdou krásně vysát a postel mám čistější, než kdyby mi v ní chrápal upocenej chlap :) :)
Odčervování je téma, které mě zajímá a opravdu dodnes nevím co je lepší - odčervovat, nebo ne? Zatím používám vysoké dávky česneku - sobě i zvířatům. Netuším zda to zabírá, někde jsem se dočetla, že paraziti vůbec nemusí být ze stolice poznat. Možná nějak z krve? Ví někdo?

Na ty vysoké dávky česneku pozor - 2-3x týdně stroužek u velkého psa je OK, ale pokud dáváte víc, zaděláváte si na problémy, česnek je pro psy jedovatý.

Nejlepší je nechat udělat rozbor stolice - aby byl spolehlivý, musí se se dát dohromady vzorek ze tří po sobě následujících dní, v jednotlivém vzorku se opravdu vajíčka najít nemusí. A pak podle nálezu odčervit cíleně na konkrétního parazita.

Neregistrovaný uživatel

27.4.2012 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.33

Děkuji za radu - ovšem četla jsem, že začervení může být dost těžko rozpoznatelné i ze stolice. Je prý mnoho parazitů, kteří se ve stolici vůbec neobjeví. Taky se bojím odčervovadel, kvůli ledvinám - řeším to česnekem, ale jestli také škodí, tak pak nevím :(... a taky by mě zajímalo jak moc vůbec na parazity zabírá. Píše se pokaždé něco jiného . Ale děkuji :)

Neregistrovaný uživatel

27.4.2012 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.69

Se zájmem jsem si přečetla tuhle diskusi, protože jsem taky pejskař a taky se svými miláčky trávím hodně času ve velmi blízkém kontaktu. Ve svém okolí snad neznám nikoho, kdo by svoje pséky neomuchlával a neocucával, dokonce se najsou i o hodně horší, než jsem já. Zajímavé, že jediný, kdo byl z mých známých kdy napaden střevními parazity (konkrétně tasemnicí), byla teta, která žije bez psů a všeho ostatního živého, ale chodí se stravovat střídavě do číny a do mekáče. Tak nevím, komu se víc infikovaných hoven do té pusy dostane.. :)

Neregistrovaný uživatel

27.4.2012 23:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.33

No, to je také zajímavé :)
já bych si to bez muchlování a polehávání s čoklama na sedačce, nebo v posteli nemohla ani představit :) :) a to i přesto, že vím, že žerou kde jaké svinstvo v parku :( .Domnívám se, že jejich systém i ten můj je natolik trénovaný, že nepřátelské sra..č..ky dokáže eliminovat. Věřím tomu, že čím je člověk opatrnější, tím více jeho imunita lenivý. Nicméně s těmi parazity bych to ráda vyřešila - netvrdím, že je máme, ani to nemohu vyloučit. Odčervení tabletami porběhlo, ale beze mne a já bych ráda odčervila i sebe :) Tak proto zatím aspoň ten česnek. Psům ho dávám preventivně :)

Neregistrovaný uživatel

28.4.2012 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.6

Se zájmem jsem si přečetla tuhle diskusi, protože jsem taky pejskař a taky se svými miláčky trávím hodně času ve velmi blízkém kontaktu. Ve svém okolí snad neznám nikoho, kdo by svoje pséky neomuchlával a neocucával, dokonce se najsou i o hodně horší, než jsem já. Zajímavé, že jediný, kdo byl z mých známých kdy napaden střevními parazity (konkrétně tasemnicí), byla teta, která žije bez psů a všeho ostatního živého, ale chodí se stravovat střídavě do číny a do mekáče. Tak nevím, komu se víc infikovaných hoven do té pusy dostane.. :)

Vase teta mela tu tasemnici nejspis s nedostatecne upraveneho masa:-)

Neregistrovaný uživatel

28.4.2012 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.6

Vase teta mela tu tasemnici nejspis s nedostatecne upraveneho masa:-)

Neregistrovaný uživatel

29.4.2012 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.33

Tak tedy já jím syrové hovězí poměrně často - psy každý den a tesmnici jsem na nás zatím nevypozorovala - aspoň doufám, že ji nemáme :). Nakládám nás jednou za čas do česneku - i několik dní po sobě, já osobně jím hodně cibule, křen, chilli a trošku si doufám, že to ty červíky snad odpudí...no ví bůh jak to je

Neregistrovaný uživatel

20.9.2012 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.245

To se mi zdá velmi adekvátní odpověď na celou záležitost. Člověk jako farma parazitů, nedopadne dobře. Ať už se jedná o LOA LOA (vlasoves oční) nakažení bodavým hmyzem; Škrkavka dětská nakažení špatnou hygienou, výkaly 30% úmrtí za rok (zuby nehty se dere za svým cílem, přes orgány. Je to hlístice a jeden z nejrozšířenějších parazitů lidstva. Její cesta začíná ve střevě ve stadiu vajíčka. Z něj se vylíhne larva. Proniká krevním oběhem přes srdce do plic. Pak vystoupá průdušnicí do hrtanu a do hltanu. Polknutím se zase vrací do tenkého střeva. A to je cíl dospělců, kteří měří mezi 10 až 30 cm. Škrkavky se dále množí (..-100 i více..) a připravují svého hostitele o živiny, otravují tělo toxiny. Znáte obrázky vyhladovělých dětí z Afriky s nafouklými bříšky...; VLASOVEC MÍZNÍ, nakažení komáry - líbí se jim v nohách a genitálii, ucpávají žlázy, proto se tvoří boule (sloní nemoc)- abnormálně zvětšené většinou končetiny; VLASOVEC MEDINSKÝ (DRACUNCULUS MEDINENSIS) NAKAŽENÍ DROBNÝMI KORÝŠI BUCHANKY; TASEMNICE nakažení špatně upraveným vepřovým, hovězím, rybím a krabím masem - když odumře celá odchází rektem v délce několika metrů; CHAGASOVA NEMOC (LÍBAJÍCÍ BROUCI) nebo (americká trypanosomóza) nakažení dravými plošticemi - jedná se o parazitujícího prvoka Trypanosoma cruzi nakažení (USA 3000000, svět 12 miliónů = organizace WHO) Mluví se o novém moru typu HIV v Americe. Léčba účinkuje jen zpočátku, očkování neexistuje.
A DÁLE JE ASI VÍCE NEŽ 300 DRUHŮ LIDSKÝCH PARAZITŮ. ALE VĚTŠINOU NENAKAZÍ OD PSŮ ČI KOČEK DOMÁCÍCH MAZLÍČKŮ, JENŽ JSOU POD VETERINÁRNÍM DOHLEDEM OČKOVANÁ A ODPARAZITNĚNÁ. TAKŽE BY SE ČLOVĚK MĚL ZAMYSLET. PES JAKO PŘÍTEL ČLOVĚKA, KAMARÁD, OCHRÁNCE, KOČKA CHYTÁ MYŠI, MAZLÍ SE, UKLIDŇUJÍ NÁM NERVY PO CELODENNÍ TĚŽKÉ DŘINĚ A TISÍCE POZITIV SEM TAM ÚSMĚŠNÝ NEGATIV. POKUD BUDEME O SVÉ MILÁČKY BĚŽNĚ PEČOVAT, BĚŽNĚ BUDEME UDRŽOVAT HYGIENU. BUDEME SE CÍTIT BĚŽNĚ NORMÁLNĚ ZDRAVĚ BA MNOHDY LÉPE. ŠKODA, ŽE NENÍ VÍCE BĚŽNÝCH INFORMACÍ :-)

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 07:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

On veterinář ty léky asi nepředepisoval na recept, ale na kousek papírů, aby zadavatelka věděla co si má v lékárně koupit....

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 07:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

Ten je na roup dětský.....

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 07:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 07:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

To se mi zdá velmi adekvátní odpověď na celou záležitost. Člověk jako farma parazitů, nedopadne dobře. Ať už se jedná o LOA LOA (vlasoves oční) nakažení bodavým hmyzem; Škrkavka dětská nakažení špatnou hygienou, výkaly 30% úmrtí za rok (zuby nehty se dere za svým cílem, přes orgány. Je to hlístice a jeden z nejrozšířenějších parazitů lidstva. Její cesta začíná ve střevě ve stadiu vajíčka. Z něj se vylíhne larva. Proniká krevním oběhem přes srdce do plic. Pak vystoupá průdušnicí do hrtanu a do hltanu. Polknutím se zase vrací do tenkého střeva. A to je cíl dospělců, kteří měří mezi 10 až 30 cm. Škrkavky se dále množí (..-100 i více..) a připravují svého hostitele o živiny, otravují tělo toxiny. Znáte obrázky vyhladovělých dětí z Afriky s nafouklými bříšky...; VLASOVEC MÍZNÍ, nakažení komáry - líbí se jim v nohách a genitálii, ucpávají žlázy, proto se tvoří boule (sloní nemoc)- abnormálně zvětšené většinou končetiny; VLASOVEC MEDINSKÝ (DRACUNCULUS MEDINENSIS) NAKAŽENÍ DROBNÝMI KORÝŠI BUCHANKY; TASEMNICE nakažení špatně upraveným vepřovým, hovězím, rybím a krabím masem - když odumře celá odchází rektem v délce několika metrů; CHAGASOVA NEMOC (LÍBAJÍCÍ BROUCI) nebo (americká trypanosomóza) nakažení dravými plošticemi - jedná se o parazitujícího prvoka Trypanosoma cruzi nakažení (USA 3000000, svět 12 miliónů = organizace WHO) Mluví se o novém moru typu HIV v Americe. Léčba účinkuje jen zpočátku, očkování neexistuje.
A DÁLE JE ASI VÍCE NEŽ 300 DRUHŮ LIDSKÝCH PARAZITŮ. ALE VĚTŠINOU NENAKAZÍ OD PSŮ ČI KOČEK DOMÁCÍCH MAZLÍČKŮ, JENŽ JSOU POD VETERINÁRNÍM DOHLEDEM OČKOVANÁ A ODPARAZITNĚNÁ. TAKŽE BY SE ČLOVĚK MĚL ZAMYSLET. PES JAKO PŘÍTEL ČLOVĚKA, KAMARÁD, OCHRÁNCE, KOČKA CHYTÁ MYŠI, MAZLÍ SE, UKLIDŇUJÍ NÁM NERVY PO CELODENNÍ TĚŽKÉ DŘINĚ A TISÍCE POZITIV SEM TAM ÚSMĚŠNÝ NEGATIV. POKUD BUDEME O SVÉ MILÁČKY BĚŽNĚ PEČOVAT, BĚŽNĚ BUDEME UDRŽOVAT HYGIENU. BUDEME SE CÍTIT BĚŽNĚ NORMÁLNĚ ZDRAVĚ BA MNOHDY LÉPE. ŠKODA, ŽE NENÍ VÍCE BĚŽNÝCH INFORMACÍ :-)

Ale no tak, nevytvářejte tu paniku. Vámi jmenovaní paraziti se týkají pouze tropických oblastí, ve střední Evropě je ještě nikdo nikdy neviděl.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 07:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

Však on si pán ten rohlík nejdříve omyje:-)), jako mývalsmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 08:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.254

Pani, máte recht. Od teďka ke mně moje holka nesmí blíž než na tři metry - věřila byste, že ti parchanti si hrajou VENKU? NA TRÁVĚ A V PÍSKU? Loni si tam dokonce utrhla DIVOKOU jahodu a chtěla ji sníst. No samozřejmě že jsem jí to důrazně vysvětlila. Vařečkou. Dezinfikovanou, pochopitelně. Kam bychom přišli, bez hygyjény!:-)

Tvl, to mě rozsekalo.
No většina mých psů s námi v posteli spí a zatím přežíváme, tak snad tu ještě nějáký ten pátek budem.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 08:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.254

Ale na druhou stranu si myslím, že je každého věc jestli má psa v postei nebo ne, pokud pes jinak nestrádá a věnuje se mu.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2012 08:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Pravda,poridil sem si kralika Teddyho,a po asi pul roce sem zacal mit zdravotni problemy vseho druhu,ve stolici bile tecky,ale nehybaly se,tak sem to nechal byt,doktori na nic neprisly,jak jinak,ani me neverily ze me neco je,pak sem skusil dynovy seminka s rici olejem,a co ze me s prujmem vylezlo,by ste se asi divilysmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

18.12.2012 08:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Ale no tak, nevytvářejte tu paniku. Vámi jmenovaní paraziti se týkají pouze tropických oblastí, ve střední Evropě je ještě nikdo nikdy neviděl.

mudr Hana Blahova,nasla vsechny tyto parazity,krome Vlasovce,u vetsiny svych pacientu,vite dnes sednete do letadla a za 3hodky ste v tech tropech,cizincu je tu hafo,a na dovolenou lide jezdi na cim dal zajimavejsi mista,nehlede na to,ze dnes tu ziji i rovnikovy živocichove,jako treba pavouci a ruznej hmyz,co driv bylo jen v tropech,je nyni skoro vsude,a paniku tu nesiří,sem byvaly vojak,kinolog,jeste dnes mam v pameti,co nas veterinař na vojne mel za ulovky ve sklenicich,a ze tam se odcervovalo pravidelne.smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.12.2012 09:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.52

Musím využít tohoto tématu. Máte někdo zkušenost s likvidací tasemnic? Jde mi o to, že máme vajíčka tasemnic na zahradě a okolí, vápnění apod prý nezabírá. Takže odčervím, chvilku je klid a pak je mám zase ve zvířatech. Jak tomu zabránit?

Neregistrovaný uživatel

18.12.2012 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.16

Musím využít tohoto tématu. Máte někdo zkušenost s likvidací tasemnic? Jde mi o to, že máme vajíčka tasemnic na zahradě a okolí, vápnění apod prý nezabírá. Takže odčervím, chvilku je klid a pak je mám zase ve zvířatech. Jak tomu zabránit?

Tomu bohužel asi těžko zabráníte, odkud se vám berou vajíčka na zahradě? Máte otevřený prostor? Ilona

Neregistrovaný uživatel

18.12.2012 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

Na kolik ten Vernox vychazi v lekarne? Opravdu neni na recept?

Neni po nem nejak spatne?

Ja uz nad odcervenim sebe sama (nejen psu a ostatnich svych zvirat) uvazuji nejakou dobu, ale tak nejak jsem se taky stydela se na to zeptat primo meho praktickeho lekare...

diky

Neregistrovaný uživatel

18.12.2012 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

Na kolik ten Vernox vychazi v lekarne? Opravdu neni na recept?

Neni po nem nejak spatne?

Ja uz nad odcervenim sebe sama (nejen psu a ostatnich svych zvirat) uvazuji nejakou dobu, ale tak nejak jsem se taky stydela se na to zeptat primo meho praktickeho lekare...

diky

A co nejdřív navštívit svého prakt.lékaře a nechat si udělat rozbor, zda nějaké parazity opravdu máte, než sebe preventivně odčervovat....

Neregistrovaný uživatel

19.12.2012 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.52

Tomu bohužel asi těžko zabráníte, odkud se vám berou vajíčka na zahradě? Máte otevřený prostor? Ilona

My máme hlavně hosp. zvířata, u kterých jsme našli tasemnice. Následovalo dvojí odčervení, teď to hlídáme, ale problém je v tom, že jsme přes léto dělali nové ohrady a zvířata měli u baráku. Tam chodí psi, kočky a já se bojím, že se takhle všichni nakazí. U koček ani u psů jsem články v bobcích neviděla, rozbory jsme ale nedělali. Nějak nevím jak postupovat, abych si takhle pěkně všechno nezamořila a pak jsme jen odčervovali a odčervovali. smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.12.2012 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

My máme hlavně hosp. zvířata, u kterých jsme našli tasemnice. Následovalo dvojí odčervení, teď to hlídáme, ale problém je v tom, že jsme přes léto dělali nové ohrady a zvířata měli u baráku. Tam chodí psi, kočky a já se bojím, že se takhle všichni nakazí. U koček ani u psů jsem články v bobcích neviděla, rozbory jsme ale nedělali. Nějak nevím jak postupovat, abych si takhle pěkně všechno nezamořila a pak jsme jen odčervovali a odčervovali. smajlík

No my když jsme měli ještě na zahradě koníky, tak jsme odčervovali vždy najednou postupně, nejdříve koně, cca 3 dny na to kočky, pak psy..... a nikdy naši psy tasemnice neměli.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2012 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.214

já myslím, že je to na předpis, odčervovala jsem se loni v zimě :) špatně mi nebylo, brala jsem prášky asi 3 dny.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2012 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.27

já myslím, že je to na předpis, odčervovala jsem se loni v zimě :) špatně mi nebylo, brala jsem prášky asi 3 dny.

jo špatně bylo jen vašim játrům, ledvinám... už tak do sebe dáváme sračky, tak nač ještě se neodčervovat preventivně - chápu jen když je nález, ale jinaksmajlík. No je to Váše věc, ale představa děsná.

Neregistrovaný uživatel

23.12.2012 23:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

Konečně to někdo přesně vysvětlil! Souhlasím. Stačí se o to více zajímat a začne se vám dělat zle z toho, co vše v nás je a co nám to způsobuje za potíže. Všude v cizině se lidé odčervují (pozn.tam si lékařská ošetření hradí sami). Tak proč ne u nás? Že by šlo ZASE o peníze lékařů a pojišťoven?Zdraví lidé nevydělávají..

Neregistrovaný uživatel

23.12.2012 23:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

Existují i bylinná odčervení-přírodní antiparazitika...

Neregistrovaný uživatel

14.1.2013 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.71

Paní doktorko je vidět, že jste ta poslušná atd. Nemáte vlastní názora něco si o tom přečtěte. To je neetické jak to bylo napsaný, nebo to tak blbě vyznělo, že napsal lék pro psa ne pro majitele psa.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2013 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.71

jen v čechách se se neodčervuje viz. Ing. Hana Bláhová http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=719072

Neregistrovaný uživatel

29.1.2013 14:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.24

Krásné kydy, můj syn jako malý měl škrkavku (psa ani jiné zvíře jsme doma neměli). Byl neustále nemocný a až alternativní medicína nás dovedla k této možnosti. Radši bych odčervovala než mít tuto zkušenost.smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.3.2013 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.14

No ale to přece neznamená že neni dobrý se taky odčervit - jako zvířátka o zamořenosti lidi parazitama se v soucasny dobe mluvi docela dost a kdo ma zdravotni problemy a jde na to od zakladu tak prvni vec, ktera se doporucuje z hlediska celostni mediciny je zbavit se parazitu, premnozenych bakterii a plisni v organismu...a to ze muze mit clovek skrkavky, roupy atd je fakt, to jestli je to od psa, nebo z neocisteny zeleniny ze zahrady uz je celkem jedno....ješn nevim jaky spektrum ucinku ma ucinna latka v tom leku...tomu nerozumim, k tomu kdyby jste se vyjadrila, to bych celkem uvitalasmajlík moje mala dcera je denne v kontaktu s kockama a posledni pulk rok si porad stezuje ze ji boli brisko, a tak hledam a hledam, protoze z hlediska mediciny je v poradku a psychosomaticky to taky nevypada, tak zvazuju, zda by to nemh byt nejaky parazit, i se ji zvetsilo brisko...co si o tom myslite? Jinak kocku odcervuji vice mene nepravidelne, ale zamerim se na to a budu duslednejsi...je to kocka ktera je venku i doma...diky za jakekoliv info.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2013 07:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146

Bylo by s podivem kdyby jsme my, jako jediný živočišný druh byli bez parazitů, když kolem vše živé je promořeno. Navíc to nezodpovědné neuklízení exkremetů,pak děcka na trávě, hygienické návyky žádné, nedodržovámí hygienických předpisů všude, tak co se divíte? O tom jak už ve školkách mají děcka roupy, vši, se taky moc nemluví.
Jen by mne zajímalo, jestli ti, co se odčervují, nebo odčervili, pocítili nějaké zlepšení svého zdr.stavu. Co tak použít na odčervení vetrinární přípravek. Není to jedno?

Neregistrovaný uživatel

8.3.2013 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.24

mudr Hana Blahova,nasla vsechny tyto parazity,krome Vlasovce,u vetsiny svych pacientu,vite dnes sednete do letadla a za 3hodky ste v tech tropech,cizincu je tu hafo,a na dovolenou lide jezdi na cim dal zajimavejsi mista,nehlede na to,ze dnes tu ziji i rovnikovy živocichove,jako treba pavouci a ruznej hmyz,co driv bylo jen v tropech,je nyni skoro vsude,a paniku tu nesiří,sem byvaly vojak,kinolog,jeste dnes mam v pameti,co nas veterinař na vojne mel za ulovky ve sklenicich,a ze tam se odcervovalo pravidelne.smajlík

Hana Bláhová NENÍ MUDr.,ale Ing. a nevím čeho. Z tohoto pohledu beru její výzkum s rezervou. Myslím, že existuje celý medicínský obor parazitologie a věřila bych spíše serióznímu lékařskému výzkumu v tomto oboru.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.178

Vermox je slabý a je jen na červy ve střevech, Chtělo by to Praziquantel, nebo Cesol, lidé si jej objednávají na Slovači. http://diskuse.doktorka.cz/tasemnice-motolice-vlasovci/ Přemýšlím nad tím, že si jej také koupím. Lidé jsou hodně promořeni parazity a jen hlupák před tím strká hlavu do písku. Doktoři jsou jen rádi, že mají dost pacientů.smajlík

Neregistrovaný uživatel

9.3.2013 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.27

Vermox je slabý a je jen na červy ve střevech, Chtělo by to Praziquantel, nebo Cesol, lidé si jej objednávají na Slovači. http://diskuse.doktorka.cz/tasemnice-motolice-vlasovci/ Přemýšlím nad tím, že si jej také koupím. Lidé jsou hodně promořeni parazity a jen hlupák před tím strká hlavu do písku. Doktoři jsou jen rádi, že mají dost pacientů.smajlík

doktoři budou rádi, až vám selžou játra a ledviny....i kdyby paraziti měli následky rakovin a já nevim čeho, myslíte že ty sajrajty, který se musej používat často, aby to mělo smysl, vám rakovinu a další xx problémů nezpůsobí??

Neregistrovaný uživatel

5.8.2013 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.93

Jak si to tu pročítám,tak alespoň ohledně škrkavek vám osobně mohu potvrdit,že u člověka se nachází zřejmě častěji než si můžem připustit.Jako holka jsem trpěla na zápal plic,měli jsme v tý době psa v bytě.K mému podivu i lékařů se jim nedařilo mě pořádně léčit.Jednoho dne mi bylo tak špatně a zvracela jsem.....škrkavky-ještě živé a ještě dnes je mi z toho na zvr....nikomu jsem to tenkrát ale neřekla,styděla jsem se.Doktoři nedokázali určit správně diagnozu a to jsem několikrát i ležela v nemocnici.Myslím že tohle je i o vědomostech lékařů,měli by s tím i v dnešní době počítat.smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.8.2013 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Myslím,že škrkavkami se může člověk i psík nakazit lehce-psík třeba při požírání trávy na které ulpěla vajíčka ,která vyloučil v trusu nakažený kolega -člověk,když bude žvýkat stéblo,nebo trhat trávu a následně posvačí,nebo -jak loni lékaři varovali -při konzumaci lesních" produktů".K nákaze tasemnicí,která ke svému vývoji potřebuje mezihostitele se kdokoli může nakazit jen špatně upraveným masem.Tedy pokud si nevykusujete blechy,ty prý jsou nejčastějším mezihostitelem.Když jsme odčervovali dobytek,tak se nahnal do vydlážděného výběhu,pak se" pozůstatky"spálily a šla další "várka".Po skončení následovala desinfekce a o zbytek se postaralo sluníčko.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2013 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Myslím,že škrkavkami se může člověk i psík nakazit lehce-psík třeba při požírání trávy na které ulpěla vajíčka ,která vyloučil v trusu nakažený kolega -člověk,když bude žvýkat stéblo,nebo trhat trávu a následně posvačí,nebo -jak loni lékaři varovali -při konzumaci lesních" produktů".K nákaze tasemnicí,která ke svému vývoji potřebuje mezihostitele se kdokoli může nakazit jen špatně upraveným masem.Tedy pokud si nevykusujete blechy,ty prý jsou nejčastějším mezihostitelem.Když jsme odčervovali dobytek,tak se nahnal do vydlážděného výběhu,pak se" pozůstatky"spálily a šla další "várka".Po skončení následovala desinfekce a o zbytek se postaralo sluníčko.

Škrkavkami se rozhodně nemůže pes nakazit při požírání trávy. Vajíčka škrkavek potřebují minimálně 14 dní "zrát" v půdě v optimální vlhkosti i teplotě, než jsou infekční.

Ta riziková konzumace borůvek apod. se netýkala škrkavky, ale echinokoka. A i tak je to hodně nepravděpodobné - ukažte mi lišku, která kadí záměrně přímo na borůvkový keříček.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2013 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227

Vždy jsme doma měli 2-3 pejsky a pokud byly děti malé, tak do 10 - 12 let, odčervovala jsem 2x ročně psy i děti najednou a přišlo mi to normální. Častěji bych to nedělala pokud není pozitivní nález. I když jsme dostalinu pozornění, že v MŠ se vyskytly roupy, naše děti byly vždy bez problémů.

Neregistrovaný uživatel

5.8.2013 23:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Škrkavkami se rozhodně nemůže pes nakazit při požírání trávy. Vajíčka škrkavek potřebují minimálně 14 dní "zrát" v půdě v optimální vlhkosti i teplotě, než jsou infekční.

Ta riziková konzumace borůvek apod. se netýkala škrkavky, ale echinokoka. A i tak je to hodně nepravděpodobné - ukažte mi lišku, která kadí záměrně přímo na borůvkový keříček.

A z čeho asi roste ta tráva -z půdy a pokud je ta půda kontaminovaná nějakým exkrementem,tak bohužel...Dříve když se hnojilo na zahradách vycucaným obsahem kadibudky,tak lidi taky neměli o červíky nouzi-a trvalo hezky dlouho,než na to přišli . No a lišku ,která záměrně pokaká keříčky borůvek-tu jsem si nevymyslela já,ale nejvrchnější státní MVDr.smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.8.2013 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.27

Vždy jsme doma měli 2-3 pejsky a pokud byly děti malé, tak do 10 - 12 let, odčervovala jsem 2x ročně psy i děti najednou a přišlo mi to normální. Častěji bych to nedělala pokud není pozitivní nález. I když jsme dostalinu pozornění, že v MŠ se vyskytly roupy, naše děti byly vždy bez problémů.

já bych to nedělala ani dvakrát ročně bez nálezu, něčeho hodně nepřirozenýho, co ohrožuje zdravísmajlík
Nevim jaký sajrajt jste cpala dětem, ale na většinu léku, at už na cokoliv, je většina věkem omezena - proč asi??? Lidé žijou déle než pesani. A zrovna děti jsou na to citlivější. Pokud by náš max věk byl cca do dvaceti let jako u psů (což už je spíš vyjímka) tak klidně se odčervujem všichni. Pravidelně si podávat jed.. super, ale já radši ty roupy.
A roup může být i z jídla.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2013 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.236

Sama mam zkušenosti, 4 krát do roka odčervuji psy. Děti jednou a sebe dvakrat do roka. prípravky jako :Vermox, Ivermectin.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2013 07:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

Sama mam zkušenosti, 4 krát do roka odčervuji psy. Děti jednou a sebe dvakrat do roka. prípravky jako :Vermox, Ivermectin.

Chudáci vaše děti! Ilona

Neregistrovaný uživatel

15.10.2013 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246

no chudáci psi ,chudáci děti ,si to pěkně všichni užijte. já neodčervuji ani dospělé zdravé psy ,pouze štěňata případně nějaké zanedbané nalezence než se srovnaj ,zdravý organismus si s parazity poradí, natož abych odčervovala sebe , a všichni žijem ,to je zvláštní , no a pokud už nějak vyhnat červa tak než chemický srágory tak radši ho spláchnem slivovicísmajlík

Neregistrovaný uživatel

22.12.2013 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.86

Odčerovat je potřeba, protože psi žerou kdovícosmajlík. nicméně nepřehánět

Neregistrovaný uživatel

22.12.2013 23:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.51

no chudáci psi ,chudáci děti ,si to pěkně všichni užijte. já neodčervuji ani dospělé zdravé psy ,pouze štěňata případně nějaké zanedbané nalezence než se srovnaj ,zdravý organismus si s parazity poradí, natož abych odčervovala sebe , a všichni žijem ,to je zvláštní , no a pokud už nějak vyhnat červa tak než chemický srágory tak radši ho spláchnem slivovicísmajlík

smajlíkTake pasomnice,hlavne liscia ked vas "preveria"tak sa zbadate!Zrejme uz ale bude dost neskoro.smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.1.2014 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.86

zkoušel někdo z vás přírodní odčervovácí přípravek pro psy i kočky? http://www.hafani.cz/odcervovaci-byliny-pro-psy-contrawurm-25g smajlík

Neregistrovaný uživatel

24.1.2014 00:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.88

zkoušel někdo z vás přírodní odčervovácí přípravek pro psy i kočky? http://www.hafani.cz/odcervovaci-byliny-pro-psy-contrawurm-25gsmajlík

Ano a kupodivu to zabralo u feny, která měla problémy při klasickém odčervení.

Neregistrovaný uživatel

18.7.2014 05:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.21

Bože můj,ženská,Vy jste primitiv že to bolí a ještě k tomu blbá jako štoudev :Dsmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 00:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.199

No já jsem viděla všude po internetu kladný ohlasy na nějakej wurm-ex, asi ho taky vyzkouším a pak vám dám vědět .) je bez předpisu, takže ani nemusím chodit za svým doktorem :D

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 05:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.4

já bych to nedělala ani dvakrát ročně bez nálezu, něčeho hodně nepřirozenýho, co ohrožuje zdravísmajlík
Nevim jaký sajrajt jste cpala dětem, ale na většinu léku, at už na cokoliv, je většina věkem omezena - proč asi??? Lidé žijou déle než pesani. A zrovna děti jsou na to citlivější. Pokud by náš max věk byl cca do dvaceti let jako u psů (což už je spíš vyjímka) tak klidně se odčervujem všichni. Pravidelně si podávat jed.. super, ale já radši ty roupy.
A roup může být i z jídla.

z jídla? tedy podle vás třeba červ nemusí mít maminku a tatínka? někteří jen maminku? stačí tedy nějaké jídlo?smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 07:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.24

z jídla? tedy podle vás třeba červ nemusí mít maminku a tatínka? někteří jen maminku? stačí tedy nějaké jídlo?smajlík

smajlíksmajlíksmajlíksmajlík než něco napišete prosim informujte se, at nevypadáte jak naprostý........smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 08:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Jistěže mají maminku a tatínka... tatínek maminku oplodní, ta má několik tisíc miminek, naklade vajíčka človíčkovi u prdelky, tam se roupí miminka hezky vrtí a svědí, človíček se drbe, vajíčka se vydávají na výlety, drží se nezbedných ručiček, ale nejen to, některá jsou více do větru a buď si letí sama nebo využijí služeb moušího taxi, načež muška dobračka si sedne třeba na svačinu pro človíčka, vajíčka tam zapomene, človíček je spolkne a z vajíček se vylíhnou další maminky a tatínkové...

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.1

Vás chcem za veterinářku pre toho mojeho. Kde ordinujete? :D

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.4

pro méně chápavé přispěvatele, můj IRONICKÝ příspěvek o maminkách a tatíncích byl reakcí na nesmysl a sice na tvrzení, že roupy dosteneme z jídla. No nic, každý se nemůže s IQ vyšplhat nad 60, takže se tím netraptesmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.10.2014 23:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

pro méně chápavé přispěvatele, můj IRONICKÝ příspěvek o maminkách a tatíncích byl reakcí na nesmysl a sice na tvrzení, že roupy dosteneme z jídla. No nic, každý se nemůže s IQ vyšplhat nad 60, takže se tím netraptesmajlík

Nejméně chápavý a i nejotravnější přispěvatel jsi tady ty ... smajlík

mosoj

12.3.2016 13:24
mosoj

XXX.XXX.211.130

Když to tady čtu, nedá mně to abych něco nepřidal.

Byl jsem nakažen škrkavkou psí. Psa nemám, mám kočku. Ano, parazitologie to rozezná ! Existuje Toxokaróza canis a toxokaróza cate, žádná lidská forma ! Byl jsem léčen na infekčním oddělení FN v Plzni.
Škrkavka v těle člověka nikdy nedospěje do fáze dospělého jedince. Člověk se nakazí vajíčkem a ve střevech se vylíhnou larvy, které ale nedorostou do dospělého jedince. Takže člověk nemůže být přenašečem, prostě larvy vajíčka nekladou. Larvy mají ale schopnost dostat se skrz střevní stěnu do krevního oběhu a putovat tělem. Kde se usadí, tam škodí a člověk může mít i vážné zdravotní problémy. Klidně se usadí i v mozku ! Osobně jsem měl krvavou cystu v játrech. Po parazitologickém vyšetření, ale z krve !, nikoliv ze stolice nebo hoven, jak zde někteří chytří píší, mně byla stanovena nákaza škrkavkou.
A nyní pozor! Všechny léky o kterých zde píšete, obsahují jako účinnou látku mebendazol, který ale působí pouze ve střevech ! Pokud jste již opravdu infikováni v krvi, tato látka neúčinkuje a je třeba léčit přípravky, které obsahují albendazol. V době kdy jsem albendazol potřeboval, naše zdravotnictví takový lék k dispozici nemělo. Nevím jak nyní. V zemích parazitologicky hodně zatížených, se prodává na každém rohu. Musel se na žádost lékaře složitě dovézt a žádat pojišťovnu o proplacení. Nakonec se to za nekřesťanské peníze 14 000 Kč ( léčba na 21 dnů) podařilo. Později jsem zjistil, že veterinář má albendazol ve formě suspenze ( stejná forma jakou jsem se léčil) k dispozici a dávka, kterou jsem já potřeboval na přeléčení, by stála něco přes 200 Kč ! No nic, věc pojišťovny a SÚKL.

Většinou si imunitní systém člověka s takovouto nákazou poradí, ale někdy ne a naše zdravotnictví dělá jako by o tom nevědělo. Člověk má potom vážné zdravotní potíže, zdánlivě nevyléčitelné. Ukažte mně lékaře který vám nechá udělat parazitologický rozbor z krve! Já měl to štěstí.
A kde jsem se nakazil, když nemám psa. Stačí se zamyslet na podělané parky a travnaté plochy. Potom stačí jedna rotační sekačka a je to ve vzduchu !

12.3.2016 15:02
Felow

XXX.XXX.215.226

mosoj napsal(a):
Když to tady čtu, nedá mně to abych něco nepřidal.

Byl jsem nakažen škrkavkou psí. Psa nemám, mám kočku. Ano, parazitologie to rozezná ! Existuje Toxokaróza canis a toxokaróza cate, žádná lidská forma ! Byl jsem léčen na infekčním oddělení FN v Plzni.
Škrkavka v těle člověka nikdy nedospěje do fáze dospělého jedince. Člověk se nakazí vajíčkem a ve střevech se vylíhnou larvy, které ale nedorostou do dospělého jedince. Takže člověk nemůže být přenašečem, prostě larvy vajíčka nekladou. Larvy mají ale schopnost dostat se skrz střevní stěnu do krevního oběhu a putovat tělem. Kde se usadí, tam škodí a člověk může mít i vážné zdravotní problémy. Klidně se usadí i v mozku ! Osobně jsem měl krvavou cystu v játrech. Po parazitologickém vyšetření, ale z krve !, nikoliv ze stolice nebo hoven, jak zde někteří chytří píší, mně byla stanovena nákaza škrkavkou.
A nyní pozor! Všechny léky o kterých zde píšete, obsahují jako účinnou látku mebendazol, který ale působí pouze ve střevech ! Pokud jste již opravdu infikováni v krvi, tato látka neúčinkuje a je třeba léčit přípravky, které obsahují albendazol. V době kdy jsem albendazol potřeboval, naše zdravotnictví takový lék k dispozici nemělo. Nevím jak nyní. V zemích parazitologicky hodně zatížených, se prodává na každém rohu. Musel se na žádost lékaře složitě dovézt a žádat pojišťovnu o proplacení. Nakonec se to za nekřesťanské peníze 14 000 Kč ( léčba na 21 dnů) podařilo. Později jsem zjistil, že veterinář má albendazol ve formě suspenze ( stejná forma jakou jsem se léčil) k dispozici a dávka, kterou jsem já potřeboval na přeléčení, by stála něco přes 200 Kč ! No nic, věc pojišťovny a SÚKL.

Většinou si imunitní systém člověka s takovouto nákazou poradí, ale někdy ne a naše zdravotnictví dělá jako by o tom nevědělo. Člověk má potom vážné zdravotní potíže, zdánlivě nevyléčitelné. Ukažte mně lékaře který vám nechá udělat parazitologický rozbor z krve! Já měl to štěstí.
A kde jsem se nakazil, když nemám psa. Stačí se zamyslet na podělané parky a travnaté plochy. Potom stačí jedna rotační sekačka a je to ve vzduchu !

Naprosto výstižné a pravdivé. Je skutečnost že naše zdravotnictví dlouhodobě podcenilo výzkum, diagnostiku a hlavně léčbu takzv. helmintů, jejichž nebezpečí představuje u člověka právě skutečnost, že pro obvykle ty nejnebezpečnější a nejhůř rozpoznatelné může mít člověk v těle ne jako konečný hostitel, ale právě jako mezihostitel, tudíž tyto nejsou schopny uzavřít svůj vývojový proces, rozmnožují se a migrují po těle, napaDAJÍ RŮZNÉ ORGÁNY NEBO SE ZAPOUZDŘUJÍ DO NEBEZPEČNÝCH CYST, které nám pak mohou v orgánech evokovat či přímo vyprovokovat růst a tvorbu tumorů.Zhoršují celkový zdravotní stav, způsobují projevy, které jsou mnohdy lékařem léčeny pouze symptomaticky(mnohokrát na základě chybné diagnosy, či metodou pokus-omyl)Organismus se vyčerpává a imunitní systém oslabuje.Není také pravdou, že pro nás smrtelné formy helmintů nejsou endemicky dostupné z důvodu, že se v našem podnebí nevyskytují. To již dávno není pravda. Spolu s celkovým oteplováním se k nám stěhují a již běžně vyskytují parazité, dříve endemicky lokalizovaní pouze v teplých krajích, jako příklad mohu uvést některé druhy pro nás smrtelných forem tasemnic rodu Echinokok, jež při plošných studiích byly zjištěny nejen u nás (promořenost u lišek až 50% z celkově vyšetřených 22000 kusů na našem území v roce 2013), ale nejvíce na Ukrajině, Rusku, Švédsku, Německu, Holandsku, Belgii)Vzhledem k tomu, že vajíčka třeba právě Echinokoka se vyplavují močí psovitých šelem(jako konečných hostitelů) a je dokázané, že v přírodě mohou přežít i několik měsíců(přežijí i mráz), váš pejsek můža olíznout v lese místo, kde se vymočila např. liška a má to v sobě. Jelikož on není mezihostitel, ale konečný hostitel, tak u něj proběhne kompletní vývoj parazita v trávicí soustavě, vyjde tedy jeho tělními tekutinami nebo trusem ven a v podobě vajíček se dostane buď do dalšího mezihostitele (člověk, ale i dobytek jako skot, koně, ovce apod), kde škodí smrtelnou intervencí.V současné době je jen v Česku zachyceno a udržovací léčbou léčeno prokázaných 10 pacientů s předpokládanou budoucí mortalitou - kolik, však jich může asi být neprokázaných a nediagnostikovaných? Úskalí je hlavně v tom, že krevní test ELISA (založený na určení helmintické pozitivity dle IGg a IGe obsahu protilátek) je dle lékařského výzkumu českou parazitologickou společností průkazný zhruba na 30%. Nic víc se u nás na intervenci zdravotních pojišťoven nevyšetřuje(jiné průkaznější testy jako metoda PCR nebo Western Blot pojišťovny neproplácejí).Tato vyšetření - naprosto běžně prováděná na západ od naší země jsou aplikována při každém podezření na parazitický atak různými druhy parazitů jako nezbytná součást stanovení diagnosy(proto možná zrovna třeba v Německu bylo diagnostikováno ke konci roku 2015 zhruba 3000 osob nakažených právě Echinokokovou nákazou(Měchožil zhoubný a větvený). Zmiňuji se právě o Echinokokové nákaze z důvodu vysoké mortality a nejvyšší nebezpečnosti a naprosto podceňovaného parazitologického problému za strany odborné lékařské veřejnosti u nás.Tím nechci říci, že další parazité nejsou - jsou a v míře, kterou si většina z nás neumí ani představit. Demonstrovala jsem pouze jeden příklad parazita z nejhorších(pro nás v 90% smrtelného), o kterém vám 99% doktorů řekne, že se u nás nevyskytuje a z těch 99% dokrorů někteří o něm nebudou mít ani primární lékařské znalosti.Ano i škrkavka může být v diseminovaném stavu pročlověka(jako mezihostitele) smrtelná, stejně jako další druhy toxocara, svalovci, měchovci apod.) Proti Echinokokovi jsou však stále procházkou růžovým sadem.Katastrofální a naprosto nepochopitelná je však i situace, že v současné době není dostupný dostatek léku - antiparazitik humánní ptřeby. Před zhruba 3 lety byl stažen z distribuce jeden ze dvou přípravků na bázi mebendazolu s širokým spektrem - Pyrvinium a na trhu zůstal pouze Vermox. Ten, ale nemá úšinnost na ploché ahyatidní formy helmintů(parazitů), kteří jsou reakčně pozitivní na léčiva s obsahem Albendazolu( pro příklad uvádím, že při diagnostice napadení např. právě Echinokokem je člověk odkázán na doživotní chemoterapii Albendazolem pro prodloužení samotného přežití, jinak zemře, protože diseminace parazita způsobuje anafylaktický šok, selhání orgánů a smrt.Na trhu nemáme k dispozici jediný přípravek s obsahem Albendazolu a u již diagnostikovaných pacientů probíhá dovoz přípravku ze zahraničí po schválení ZP a čekací doba na lék bývá v řádu mnoha týdnů a pacient si ho zpravidla musí hradit sám v přepčtu záhadným koeficientem ZP. Přitom hned za hranicemi naší země - v Německu, Rakousku běžně tyto léky pro své pacienty mají(na recept) - Cesol, Yomesan, apod, jejichž jedno balení(obvykle 6 tablet) stojí cca 6 Euro. Připadá mi, že české zdravotnictví jde v tomto případě nějak opačným směrěm, nemyslíte? (možná nejen v tomto případě...)

http://www.loveckypes.cz/Clanky/Myslivost/2013/Cerven-2013/Tasemnice-lisci-a-realne-riziko-pro-infekci-clovek.aspx

http://www.homeopat.mypage.cz/rubriky/prevzate-clanky/vazene-redakci-ct-a-rndr.

mosoj

13.3.2016 13:51
mosoj

XXX.XXX.211.146

Felow, pěkné doplnění.

13.3.2016 18:43
ketlin

XXX.XXX.204.32

V dnešní době se dá koupit přípravek Wurm-Ex...Ale dle mého je to tahání peněz z lidí a jejich nevědomost...Wurm-ex je čistě bylinný s komplexem vitamínů.

rva

30.3.2016 03:21
rva

XXX.XXX.240.122

Máme více koček, psa. Jsme na okraji vesnice, chodí k nám i kočky z okolí, za plotem jsou koně. Kočky jsme neodčervovali, pak jsme něco našli v trusu a odčervujeme. Kočky kálí všude možně, i na zeleninové zahradě. Kolem vánoc jsem trpěl kašlem, přešlo to na bolest na prsou a nějak to nepřestávalo, tak jsem zašel asi po pěti letech k obvoďačce. Následoval rentgen, ultrazvuk a protože jsem tam dlouho nebyl, postupně i preventivní prohlídka - krev, moč, stolice, ... s výsledkem, že jsem zdravý. Párkrát jsem si ještě stěžoval na tu bolest na plíci?, ale po měsíci to celkem přešlo samo, zůstalo občasné pokašlávání. Dcera trpí plicními problémy opakovaně. Občas dostane antibiotika, léky na odkašlávání, nezdá se, že by to nějak zabíralo. Vyšetření na alergie, stolice na parazity, astma - vše negativní.
Náhodou jsem narazil na stránky o parazitech a že mohu získat parazita i od koček. Příznaky celkem seděly na škrkavku kočičí - larvičky cestují i do plic, kde dráždí a nutí ke kašli. Vzal jsem si tablety na odčervení, co dáváme kočkám (po přepočtu na váhu to znamenalo spolknout 10 tablet). Večer jsem měl zvýšenou teplotu a od druhého dne skončilo to pokašlávání a zahlenění a vrátila se energie. Dceru jsme vzali k doktorce, opět se budou dělat vyšetření na parazity. Bez potvrzení parazitů nechce lék na odčervení dát. Pokud bude výsledek stále negativní, budeme řešit problém, jestli lékařku obejít a zkusit nějaký prostředek. Dcera má už tak ve škole dost zameškáno.
Kočkám dáváme Biheldon (je to levná Bulharská alternativa k Drontal). Kupujeme to přes ebay. Obsahuje Praziquantel a Pyrantel Pamoat, které se používají i v lécích pro lidi a snad nepůsobí jen ve střevě, ale pronikají i do tkání, kde mohou zasáhnout parazita.

bazz

1.4.2016 08:33
bazz

XXX.XXX.226.5

Stará diskuze nicméně stále aktuální. Jsem pro odčervení jak zvířat tak lidí. U zvířat několikrát do roka u lidí třeba jednou za rok- Vždyť kdo by se nechtěl zbavit parazitů. A máme je všichni. Podle alternativců( zdravá strava), paraziti způsobují např celiakii, astma, obezitu atd. Prý se i naši předci odčervovali pomocí přírodních preparátů.. Tak proč do toho nejít tabletkou či slivovičkou, nebo česnekem. Každý kdo má doma zvíře má prý plicní chlamydie, které jsou obdobně jako borelie pěkné potvůrky. Takže starat se o sebe a občas pár parazitů v našem těle vyhubit nebo oslabit není na škodu.

1.4.2016 10:44
Felow

XXX.XXX.211.113

bazz napsal(a):
Stará diskuze nicméně stále aktuální. Jsem pro odčervení jak zvířat tak lidí. U zvířat několikrát do roka u lidí třeba jednou za rok- Vždyť kdo by se nechtěl zbavit parazitů. A máme je všichni. Podle alternativců( zdravá strava), paraziti způsobují např celiakii, astma, obezitu atd. Prý se i naši předci odčervovali pomocí přírodních preparátů.. Tak proč do toho nejít tabletkou či slivovičkou, nebo česnekem. Každý kdo má doma zvíře má prý plicní chlamydie, které jsou obdobně jako borelie pěkné potvůrky. Takže starat se o sebe a občas pár parazitů v našem těle vyhubit nebo oslabit není na škodu.

Nejhorší problém je v tom, že zrovna chlamydie antihelmintiky nevyženete(stejně jako např. bakterie rodu Anaplasma - Ehrlichie apod)Toto je infekce, která napadá jednotlivé buňky - hlavně buňky bílých krvinek, ve kterých se zahnízdí a postupně likviduje. Je to plíživý proces, který může trvat i několik let, člověk má různé symptomy, které lékaři léčí, ale příčinu obvykle neodhalí nebo nemají zájem odhalit. Organismus se s tím pere imunitní systém se stabilně oslabuje a o to méně je postupně schopen bojovat proti nemocem nezřídka i fatálním.Zrovna však chlamydie nebo Anaplasmu můžete z těla vyhnat pouze pořádnou porcí Minocyklinu - antibiotika, která jsou v naší zemi neprodejná a můžete je sehnat nejblíže v Německu.

1.4.2016 10:53
tapina

XXX.XXX.211.145

Felow napsal(a):
Nejhorší problém je v tom, že zrovna chlamydie antihelmintiky nevyženete(stejně jako např. bakterie rodu Anaplasma - Ehrlichie apod)Toto je infekce, která napadá jednotlivé buňky - hlavně buňky bílých krvinek, ve kterých se zahnízdí a postupně likviduje. Je to plíživý proces, který může trvat i několik let, člověk má různé symptomy, které lékaři léčí, ale příčinu obvykle neodhalí nebo nemají zájem odhalit. Organismus se s tím pere imunitní systém se stabilně oslabuje a o to méně je postupně schopen bojovat proti nemocem nezřídka i fatálním.Zrovna však chlamydie nebo Anaplasmu můžete z těla vyhnat pouze pořádnou porcí Minocyklinu - antibiotika, která jsou v naší zemi neprodejná a můžete je sehnat nejblíže v Německu.

V čr se používá příbuzné atb doxycyklin. Jsou to oboje bakteriostatická atb velmi nevhodná pro děti a těhotné resp. plod.

1.4.2016 14:46
Felow

XXX.XXX.211.155

tapina napsal(a):
V čr se používá příbuzné atb doxycyklin. Jsou to oboje bakteriostatická atb velmi nevhodná pro děti a těhotné resp. plod.

Doxyhexal se zde aplikuje je, ale nedostatečný např na infekce rodem Anaplasma, tam pomůže pouze Minocyklin (ten v ČR nelze sehnat) - současná trpká zkušenost. Stejně tak adekvátně nepokrývá Doxyhexal chlamydiovou infekci, tam je lepší a účinnější Benemicin 150g.Obojí jsou velice silná a invazivní antibiotika.

1.4.2016 15:06
tapina

XXX.XXX.211.145

Mino a doxy cyklin jsou tetracykliny ze stejné generace, oboje by měly pokrýt, co píšete, někt. bakterie i protozoa. Výhodou a zároveň nevýhodou u minocyklinu je jeho vyšší průnik do nervové tkáně, líp drží erapeutickou hladinu, takže je v tomto smyslu určitě lepší. Nicméně oba i proti chlamydiím potřebují velkou disciplínu při užívání.

Komerč. Doxyhexal je dostupný ve 100mg, co vím, tak na chl. většinou Doxybene ve 200mg. Asi líp s kultivací, potíž je, že chl. se blbě kultivují.

1.4.2016 15:11
tapina

XXX.XXX.211.145

Je to těžké tím, jak se blbě kultivují, i záchyt je horší, takže zbývají ostatní diagnostické metody zejm. sérologie. Nejhorší na tom je, že se na tyto infekce vůbec nemyslí, stejně jako na ty, na které je třeba zrovna primárně určený ten rimfampicin (Benemicin).

1.4.2016 20:02
Felow

XXX.XXX.211.155

tapina napsal(a):
Mino a doxy cyklin jsou tetracykliny ze stejné generace, oboje by měly pokrýt, co píšete, někt. bakterie i protozoa. Výhodou a zároveň nevýhodou u minocyklinu je jeho vyšší průnik do nervové tkáně, líp drží erapeutickou hladinu, takže je v tomto smyslu určitě lepší. Nicméně oba i proti chlamydiím potřebují velkou disciplínu při užívání.

Komerč. Doxyhexal je dostupný ve 100mg, co vím, tak na chl. většinou Doxybene ve 200mg. Asi líp s kultivací, potíž je, že chl. se blbě kultivují.

Ony se chlamydie až tak špatně nekultivují, pouze u nás běžně doktor neudělá ten správný test, protože ho pojišťovny neproplácejí. Z těch standartních, které se u nás provádějí je zjistitelnost pouze kolem 30%, což je docela katastrofa. My jsme si nechali testy dělat v Německu, stálo nás to sice 10000Kč, ale alespoň s potvrzeným podrobným výsledkem a nasazenou protokolární léčbou.

1.4.2016 22:28
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

bazz napsal(a):

Myslíte ty alternativce, co se nechají za velké peníze vyšetřit na přístrojích, co odhalí jakési iluzorní parazity nebo dokonce tzv. parazitární zátěž, což není ani parazit, ale už úplný výmysl, a pak za další velké peníze se nechají svých iluzí zbavit?

2.4.2016 00:00
tapina

XXX.XXX.148.24

Felow napsal(a):
Ony se chlamydie až tak špatně nekultivují, pouze u nás běžně doktor neudělá ten správný test, protože ho pojišťovny neproplácejí. Z těch standartních, které se u nás provádějí je zjistitelnost pouze kolem 30%, což je docela katastrofa. My jsme si nechali testy dělat v Německu, stálo nás to sice 10000Kč, ale alespoň s potvrzeným podrobným výsledkem a nasazenou protokolární léčbou.

Chlamydie se opravdu běžně tzn. diagnosticky nekultivují - pro kultivaci jsou potřeba speciální buněčné linie, ale asi máte na mysli přímé dg. metody, kam patří např. imunofluorescence-tj. detekce antigenu a zejména pak PCR nebo rtPCR kde jde v podstatě o zmnožení genet. informace ne mikroba jako takového - to opravdu v čr umí jen některé bakterie.

Ano, v praxi to "vážne" na vyšetřující, protože tím, že jsou chlamydie obligátní intracelulární paraziti, tak to co se běžně prvotně vyšetří - markery zánětu - vůbec abnormální být nemusí. Pokud i tak je podezření na infekci, zase, z běžné kultivace se chlamydie neodhalí. V tom případě tu musí být někdo, kdo nad tím nemávne rukou, víc přemýšlí atd. a dá pokyn k PCR rtPCR. Ve spoustě případů je samozřejmě to podezření na základě nějakých příznaků, ale pak jsou tu ty různé nespecifické stavy...

Sérologie se doporučuje jen u novorozenců nebo chovatelů ptactva s podezřením na určité konkrétní druhý chlamydií, v běžné dospělé populaci je na nic.

Protokoly ohledně chlamydií se za poslední dobu několikrát změnily, je to boj.

2.4.2016 00:01
tapina

XXX.XXX.148.24

* umí některé laboratoře.

2.4.2016 00:08
tapina

XXX.XXX.148.24

Žaneta kocková napsal(a):
Myslíte ty alternativce, co se nechají za velké peníze vyšetřit na přístrojích, co odhalí jakési iluzorní parazity nebo dokonce tzv. parazitární zátěž, což není ani parazit, ale už úplný výmysl, a pak za další velké peníze se nechají svých iluzí zbavit?

Tak ono s těmi parazity to zas tak nepravda být nemusí, i když to, jak se k tomu doberou je ne úplně ono a ta terapie je mimo ještě trochu víc - jestli tedy máte na mysli ty, co pijí Savo, jak nedávno promítlo médií.

2.4.2016 00:19
Felow

XXX.XXX.211.155

tapina napsal(a):
Chlamydie se opravdu běžně tzn. diagnosticky nekultivují - pro kultivaci jsou potřeba speciální buněčné linie, ale asi máte na mysli přímé dg. metody, kam patří např. imunofluorescence-tj. detekce antigenu a zejména pak PCR nebo rtPCR kde jde v podstatě o zmnožení genet. informace ne mikroba jako takového - to opravdu v čr umí jen některé bakterie.

Ano, v praxi to "vážne" na vyšetřující, protože tím, že jsou chlamydie obligátní intracelulární paraziti, tak to co se běžně prvotně vyšetří - markery zánětu - vůbec abnormální být nemusí. Pokud i tak je podezření na infekci, zase, z běžné kultivace se chlamydie neodhalí. V tom případě tu musí být někdo, kdo nad tím nemávne rukou, víc přemýšlí atd. a dá pokyn k PCR rtPCR. Ve spoustě případů je samozřejmě to podezření na základě nějakých příznaků, ale pak jsou tu ty různé nespecifické stavy...

Sérologie se doporučuje jen u novorozenců nebo chovatelů ptactva s podezřením na určité konkrétní druhý chlamydií, v běžné dospělé populaci je na nic.

Protokoly ohledně chlamydií se za poslední dobu několikrát změnily, je to boj.

Ano měla jsem na mysli PCR test, který u nás v Čechách je téměř nedostupný, co se týče diagnostiky byť dlouhodobých a alarmujících příznaků, které přerůstají v neurovegetativní a kolapsové stavy. Ani po dvou letech průběžných intervencí jsme nemohli dosáhnout byť jen cílenějšího specializovaného vyšetření. A to nyní nemluvím o chlamydiích, ty jsou obvykle nalézány jako doprovodná zátěž, stejně jako Yersinie. Náš problém je právě Ehrlichioza zapřičiněná bakterií rodu Anaplasma, která se projevuje podobně jako diseminovaná Borelioza.
Testy na klinice v Augsburgu odhalily příčinu během 14 dnů.U plicní formy chlamydií se kultivace neprovádí, tyto lze průkazně zjistit pouze z krve DNa testem.

2.4.2016 00:27
tapina

XXX.XXX.148.24

Felow napsal(a):
Ano měla jsem na mysli PCR test, který u nás v Čechách je téměř nedostupný, co se týče diagnostiky byť dlouhodobých a alarmujících příznaků, které přerůstají v neurovegetativní a kolapsové stavy. Ani po dvou letech průběžných intervencí jsme nemohli dosáhnout byť jen cílenějšího specializovaného vyšetření. A to nyní nemluvím o chlamydiích, ty jsou obvykle nalézány jako doprovodná zátěž, stejně jako Yersinie. Náš problém je právě Ehrlichioza zapřičiněná bakterií rodu Anaplasma, která se projevuje podobně jako diseminovaná Borelioza.
Testy na klinice v Augsburgu odhalily příčinu během 14 dnů.U plicní formy chlamydií se kultivace neprovádí, tyto lze průkazně zjistit pouze z krve DNa testem.

Hlavně, že jste se nedali. Máte můj obdiv za tu vytrvalost a sílu.

Je to hnus to české zdravotnictví a to se věčně plácáme po ramenou, jak jsme na tom skvělé. Tím větší ostuda, čím víc se na objevech na tomto poli účastnili čeští vědci.

Já jsem tak ráda, že dělám to, co dělám. Mám kamarádku v nemocnici v Dortmundu a přes všechnu zátěž se jí nedivím, že se do toho českého zatuchlého teplíčka klídečku nechce vrátit.

2.4.2016 00:56
Felow

XXX.XXX.211.155

tapina napsal(a):

Je to hnus to české zdravotnictví a to se věčně plácáme po ramenou, jak jsme na tom skvělé. Tím větší ostuda, čím víc se na objevech na tomto poli účastnili čeští vědci.

Já jsem tak ráda, že dělám to, co dělám. Mám kamarádku v nemocnici v Dortmundu a přes všechnu zátěž se jí nedivím, že se do toho českého zatuchlého teplíčka klídečku nechce vrátit.

No, nebylo to nic příjemného, zvláště, když se musíš denně dívat jak se ti chlap ztrácí před očima, ale snad již bude líp. Tento rok jsme si oba dali jako "Zdravotní"- Já zuby on ty za.sraný
vetřelce. Představ si, že mu tady jeden doktor řekl, že má asi endokrinní lymfom a jiný doktor mu doporučil psychiatrické vyšetření a další doktor ho odkázal na centrum bolesti a vesměs ho tlumili sedativy.Přes rok stabilně vysoké hodnoty CRP a bolesti v celém těle, křeče do svalů, záškuby, rozostřené vidění, Tinitus, nepředstavitelná stabilní únava, neustálý kašel a virozy, nestabilní tlak, těžké deprese a kolapsové stavy připomínající infarktový atak - U nás 2 roky naprosto bezvýsledné běhání od jednoho doktora k druhému, tak jsem hledala jiné možnosti, až se nám to podařilo až za hranicemi.

2.4.2016 01:12
tapina

XXX.XXX.148.24

Felow napsal(a):
No, nebylo to nic příjemného, zvláště, když se musíš denně dívat jak se ti chlap ztrácí před očima, ale snad již bude líp. Tento rok jsme si oba dali jako "Zdravotní"- Já zuby on ty za.sraný
vetřelce. Představ si, že mu tady jeden doktor řekl, že má asi endokrinní lymfom a jiný doktor mu doporučil psychiatrické vyšetření a další doktor ho odkázal na centrum bolesti a vesměs ho tlumili sedativy.Přes rok stabilně vysoké hodnoty CRP a bolesti v celém těle, křeče do svalů, záškuby, rozostřené vidění, Tinitus, nepředstavitelná stabilní únava, neustálý kašel a virozy, nestabilní tlak, těžké deprese a kolapsové stavy připomínající infarktový atak - U nás 2 roky naprosto bezvýsledné běhání od jednoho doktora k druhému, tak jsem hledala jiné možnosti, až se nám to podařilo až za hranicemi.

Právě za ten boj - má poklona a obdiv, a zároveň se stydím a jsem naštvaná na ten zdejší systém. Psychiatrie, to je tu strašně oblíbené. Já už z toho leckdy nemůžu. I tady v tom mém ne zas tak složitém oboru, co kolegové nevymyslí. Já taky půjdu na psychinu skrz svého psa a vše bude ok.

To je hrozný psát si tak přes 2diskuse, napíšu zítra mail.

2.4.2016 01:30
Felow

XXX.XXX.211.155

tapina napsal(a):
Právě za ten boj - má poklona a obdiv, a zároveň se stydím a jsem naštvaná na ten zdejší systém. Psychiatrie, to je tu strašně oblíbené. Já už z toho leckdy nemůžu. I tady v tom mém ne zas tak složitém oboru, co kolegové nevymyslí. Já taky půjdu na psychinu skrz svého psa a vše bude ok.

To je hrozný psát si tak přes 2diskuse, napíšu zítra mail.

2.4.2016 08:32
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

tapina napsal(a):
Tak ono s těmi parazity to zas tak nepravda být nemusí, i když to, jak se k tomu doberou je ne úplně ono a ta terapie je mimo ještě trochu víc - jestli tedy máte na mysli ty, co pijí Savo, jak nedávno promítlo médií.

Samozřejmě, že paraziti existují a mohou vyvolat zdravotní problémy. Existují testy, některé jsou méně dostupné, to je taky pravda. Ale rozhodně nemohou paraziti za všechny problémy počínaje rýmičkou a konče nádory, což je věc, kterou Bláhová a jiní jí podobní alternativci propagují. Léčba savem, plazmovým detektorem a jinými podobnými zhovadilostmi je jen důsledek toho, že lidi o parazitech sami moc neví, normální medicíně taky nerozumí, takže radši se nechají "léčit" někým, kdo jim to "lidsky" vysvětlí.

2.4.2016 08:33
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

tapina napsal(a):

No, pořád máme české zdravotnictví lepší než jiné státy... na druhou stranu, jak tak sleduju poslední vývoj, asi to půjde do kytek... na opravdu důležité věci peníze nejsou, ale na to, aby se vybudovala "tradiční čínská nemocnice", to je peněz dost.

2.4.2016 08:47
tapina

XXX.XXX.148.24

No, pořád máme české zdravotnictví lepší než jiné státy... na druhou stranu, jak tak sleduju poslední vývoj, asi to půjde do kytek... na opravdu důležité věci peníze nejsou, ale na to, aby se vybudovala "tradiční čínská nemocnice", to je peněz dost.

To je právě ono - ten dojem - "pořád máme lepší zdravotnictví než jiné státy".

Ano, souhlasím. Máme i dobrou dostupnost lékařské péče.

Jenomže s tím, jak jde medicína a zároveň společenská situace kupředu, není dlouhodobě udržitelné, aby ten systém fungoval tak, jak je - financování, organizace, vzdělávání a spoustu dalších aspektů. Samozřejmě je jasné, že tím, že je to institucionalizované, změny trvají dlouho, ale např. v mém oboru, kde je vidět obrovský vědní pokrok, ale i několik socioekonomických skoků i třeba v horizontu posledních 5let - přitom tak jak by to nejraději viděl stát by bylo setrvat někde před 30lety a to nejen odborně.

A - co jsou ty opravdu důležité věci? To je taky docela dobrá politika.

2.4.2016 10:44
sheepdog

XXX.XXX.131.110

Samozřejmě, že paraziti existují a mohou vyvolat zdravotní problémy. Existují testy, některé jsou méně dostupné, to je taky pravda. Ale rozhodně nemohou paraziti za všechny problémy počínaje rýmičkou a konče nádory, což je věc, kterou Bláhová a jiní jí podobní alternativci propagují. Léčba savem, plazmovým detektorem a jinými podobnými zhovadilostmi je jen důsledek toho, že lidi o parazitech sami moc neví, normální medicíně taky nerozumí, takže radši se nechají "léčit" někým, kdo jim to "lidsky" vysvětlí.

Tím savem (chlornan sodný) zřejmě myslíte MMS, což je ale chloritan sodný. Opravdu to není totéž. Savem se nikdo neléčí, nebo rozhodně ne úmyslně.. Byl pouze případ podvodníka, který prodával savo místo MMS.. Já taky nejsem z těch co by věřili alternativním léčbám všeho druhu, ale mám známou, která MMS užívala a asi byste nevěřila, co z ní lezlo za červy. Pochybuju že by se takovou věcí chlubila, kdyby to nebyla pravda...

2.4.2016 22:06
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

sheepdog napsal(a):
Tím savem (chlornan sodný) zřejmě myslíte MMS, což je ale chloritan sodný. Opravdu to není totéž. Savem se nikdo neléčí, nebo rozhodně ne úmyslně.. Byl pouze případ podvodníka, který prodával savo místo MMS.. Já taky nejsem z těch co by věřili alternativním léčbám všeho druhu, ale mám známou, která MMS užívala a asi byste nevěřila, co z ní lezlo za červy. Pochybuju že by se takovou věcí chlubila, kdyby to nebyla pravda...

Ona vám je ukazovala? A byli to skutečně červi? Oni si tihle alternativci určují jako "červy" kde co, včetně nestrávené vlákniny nebo (ještě hůř) kusy sliznice, co se po poleptání odloučila. A známky přiotrávení chlorem pak ještě prohlašují za "detox".

2.4.2016 22:55
sheepdog

XXX.XXX.210.243

Ona vám je ukazovala? A byli to skutečně červi? Oni si tihle alternativci určují jako "červy" kde co, včetně nestrávené vlákniny nebo (ještě hůř) kusy sliznice, co se po poleptání odloučila. A známky přiotrávení chlorem pak ještě prohlašují za "detox".

Ne opravdu neukazovala, ale věřím jí, není hloupá a troufám si říct, že červy pozná. Není zrovna zarputilý alternativec, prostě se o tom dozvěděla, tak to chtěla vyzkoušet. A po své zkušenosti to doporučovala i svým známým.
Neviděla bych to tak tragicky, pokud člověk dodrží doporučené dávkování, tak újma na zdraví není pravděpodobná, na to už ho vyzkoušelo opravdu hodně lidí. A pokud někdo překročí doporučené dávkování a poškodí si zdraví, tak za to ani tak nemůže používaná látka, ale spíš hloupost toho člověka, protože každá látka je v nadměrném množství toxická. Vždyť i obyčejná sůl dokáže člověka zabít, a také není zakázaná.
Nevím jestli je MMS opravdu takový zázrak, jak se píše, sama jsem ho nezkoušela, takže nemůžu soudit. Jen podle zkušenosti této známé nemám důvod nevěřit, že opravdu funguje. Minimálně na ty parazity. Že by dokázal vyléčit rakovinu, tomu nevěřím.
Ale pokud skutečně funguje na parazity, bakterie i viry, tak je jasné, proč ho v každé zemi zakazují. To přece není v zájmu farmaceutických firem, aby se lidé léčili nějakým volně dostupným přípravkem, to by se pak se svými léky mohli jít bodnout.

3.4.2016 07:17
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

sheepdog napsal(a):
Ne opravdu neukazovala, ale věřím jí, není hloupá a troufám si říct, že červy pozná. Není zrovna zarputilý alternativec, prostě se o tom dozvěděla, tak to chtěla vyzkoušet. A po své zkušenosti to doporučovala i svým známým.
Neviděla bych to tak tragicky, pokud člověk dodrží doporučené dávkování, tak újma na zdraví není pravděpodobná, na to už ho vyzkoušelo opravdu hodně lidí. A pokud někdo překročí doporučené dávkování a poškodí si zdraví, tak za to ani tak nemůže používaná látka, ale spíš hloupost toho člověka, protože každá látka je v nadměrném množství toxická. Vždyť i obyčejná sůl dokáže člověka zabít, a také není zakázaná.
Nevím jestli je MMS opravdu takový zázrak, jak se píše, sama jsem ho nezkoušela, takže nemůžu soudit. Jen podle zkušenosti této známé nemám důvod nevěřit, že opravdu funguje. Minimálně na ty parazity. Že by dokázal vyléčit rakovinu, tomu nevěřím.
Ale pokud skutečně funguje na parazity, bakterie i viry, tak je jasné, proč ho v každé zemi zakazují. To přece není v zájmu farmaceutických firem, aby se lidé léčili nějakým volně dostupným přípravkem, to by se pak se svými léky mohli jít bodnout.

Naopak, kdyby MMS, CDS a pod. skutečně fungovalo, tak by to farmaceutické firmy začaly prodávat, protože spousta lidí si nechce hrát na malé chemiky. Bohudík farmaceutické firmy musí účinnost léku prokazovat, nikoliv spoléhat na to, že něčí známé to prý vypudilo údajné parazity.
Takhle MMS prodávají akorát některé subjekty, které ho označují za prostředek k desinfekci bazénové vody, protože jako lék to v ČR (naštěstí) schváleno nebylo.

A ty zdravotní problémy z otravy měli i lidé, co doporučené dávkování dodrželi... dávkování doporučené např. fotografem. Jenže ten jim vysvětlil, že ty neblahé pocity nejsou důsledkem otravy, nýbrž probíhající detoxikace organismu.

BTW jen tak na okraj, v poslední době některé výzkumy naopak naznačují, že některé zdravotní problémy možná vzniknou proto, že se naopak náš imunitní systém s parazity už příliš nesetkává a proto není stimulován způsobem, na který byl zvyklý.

A ještě jedna věc - viry, bakterie a paraziti mají různé životní cykly a různé způsoby šíření, takže v podstatě jediný přípravek, který by všechny likvidoval stejně, by musel být přípravek, co ničí třeba buňky - a ne, fakt nepozná chemická látka jednu buňku od druhé, takže parazit, bakterie, vlastní buňky organismu, všechno jedno.

3.4.2016 10:39
sheepdog

XXX.XXX.24.1

Naopak, kdyby MMS, CDS a pod. skutečně fungovalo, tak by to farmaceutické firmy začaly prodávat, protože spousta lidí si nechce hrát na malé chemiky. Bohudík farmaceutické firmy musí účinnost léku prokazovat, nikoliv spoléhat na to, že něčí známé to prý vypudilo údajné parazity.
Takhle MMS prodávají akorát některé subjekty, které ho označují za prostředek k desinfekci bazénové vody, protože jako lék to v ČR (naštěstí) schváleno nebylo.

A ty zdravotní problémy z otravy měli i lidé, co doporučené dávkování dodrželi... dávkování doporučené např. fotografem. Jenže ten jim vysvětlil, že ty neblahé pocity nejsou důsledkem otravy, nýbrž probíhající detoxikace organismu.

BTW jen tak na okraj, v poslední době některé výzkumy naopak naznačují, že některé zdravotní problémy možná vzniknou proto, že se naopak náš imunitní systém s parazity už příliš nesetkává a proto není stimulován způsobem, na který byl zvyklý.

A ještě jedna věc - viry, bakterie a paraziti mají různé životní cykly a různé způsoby šíření, takže v podstatě jediný přípravek, který by všechny likvidoval stejně, by musel být přípravek, co ničí třeba buňky - a ne, fakt nepozná chemická látka jednu buňku od druhé, takže parazit, bakterie, vlastní buňky organismu, všechno jedno.

Přečtěte si pár diskuzí na téma MMS a CDS. Snad všichni co ho používají píšou, že jim pomohl, jediní kdo ho zpochybňují jsou ti, co ho nevyzkoušeli. Ti se tam ohání chemickými vzorci a nevím čím ještě. K používání MMS se často uchýlí lidi co mají takové problémy, se kterými jim lékaři nedokáží pomoci. A tihle lidé pak píšou do diskuzí, že MMS užívají a pomohl jim, zbavil je vleklých problémů. Jak je to možné? Proč tolik lidí píše o účincích MMS když ve skutečnosti (dle vás) nemůže fungovat?
A proč ho farmaceutické firmy neschválí? To jste si odpověděla sama. MMS není lék, je to desinfekční látka, a docela kontroverzní, a se schvalováním takovým látek je prostě problém. Víte, jak dlouho se ví o příznivých účincích konopí, a jak dlouho trvalo, než bylo schváleno jako léčivá látka? Také si ho všichni, kteří věděli že, pomáhá, sháněli pokoutně po známých. Taky jste používání konopí odsuzovala, protože nebylo schválené a tudíž to nemohlo fungovat? A stejně, i když se nyní dá konopí koupit v lékárně na předpis, tak za to chtěj takovou pálku, že si to tam stejně skoro nikdo nekoupí, a každej si to za kilčo koupí od nějakého známého. Stejně by to dopadlo s MMS.
A druhá věc, farmceutické firmy nemají zájem na tom, aby léčily všechny lidi jedním, a ještě k tomu účinným lékem. vždyť by zkrachovaly. Pro ně je ideální stav když je člověk chronicky nemocný a musí si kupovat léky dlouhodobě..
Nevěřím tomu, že by MMS dokázal nějak odlišovat buňky od parazitů, virů a bakterií, nebo snad dobré bakterie od těch špatných, jsem mikrobiolog a na takové pohádky nevěřím. Ale k hubení této havěti prý stačí velmi nízké koncentrace látky. MMS se nebere po litrech, ale po kapkách a troufám si říct, že jedna 1-3 kapky na 1 dlc vody nemají potenciál člověku ublížit. Možná ho to trochu prožene, možná vyhubí i střevní mikrofloru, ale to je pořád menší zlo, než nějaká vleklá nemoc, se kterou lékaři nedokáží (nebo nechtějí) pomoci.

3.4.2016 11:41
tapina

XXX.XXX.148.24

sheepdog napsal(a):
Přečtěte si pár diskuzí na téma MMS a CDS. Snad všichni co ho používají píšou, že jim pomohl, jediní kdo ho zpochybňují jsou ti, co ho nevyzkoušeli. Ti se tam ohání chemickými vzorci a nevím čím ještě. K používání MMS se často uchýlí lidi co mají takové problémy, se kterými jim lékaři nedokáží pomoci. A tihle lidé pak píšou do diskuzí, že MMS užívají a pomohl jim, zbavil je vleklých problémů. Jak je to možné? Proč tolik lidí píše o účincích MMS když ve skutečnosti (dle vás) nemůže fungovat?
A proč ho farmaceutické firmy neschválí? To jste si odpověděla sama. MMS není lék, je to desinfekční látka, a docela kontroverzní, a se schvalováním takovým látek je prostě problém. Víte, jak dlouho se ví o příznivých účincích konopí, a jak dlouho trvalo, než bylo schváleno jako léčivá látka? Také si ho všichni, kteří věděli že, pomáhá, sháněli pokoutně po známých. Taky jste používání konopí odsuzovala, protože nebylo schválené a tudíž to nemohlo fungovat? A stejně, i když se nyní dá konopí koupit v lékárně na předpis, tak za to chtěj takovou pálku, že si to tam stejně skoro nikdo nekoupí, a každej si to za kilčo koupí od nějakého známého. Stejně by to dopadlo s MMS.
A druhá věc, farmceutické firmy nemají zájem na tom, aby léčily všechny lidi jedním, a ještě k tomu účinným lékem. vždyť by zkrachovaly. Pro ně je ideální stav když je člověk chronicky nemocný a musí si kupovat léky dlouhodobě..
Nevěřím tomu, že by MMS dokázal nějak odlišovat buňky od parazitů, virů a bakterií, nebo snad dobré bakterie od těch špatných, jsem mikrobiolog a na takové pohádky nevěřím. Ale k hubení této havěti prý stačí velmi nízké koncentrace látky. MMS se nebere po litrech, ale po kapkách a troufám si říct, že jedna 1-3 kapky na 1 dlc vody nemají potenciál člověku ublížit. Možná ho to trochu prožene, možná vyhubí i střevní mikrofloru, ale to je pořád menší zlo, než nějaká vleklá nemoc, se kterou lékaři nedokáží (nebo nechtějí) pomoci.

Tak snad to jako u všeho ukáže čas. Bylo spoustu objevů, které ve své době budily posměch, spoustu věcí se jakoby objevilo znova, ale taky spousta slepých i nebezpečných cest.

Co bych jen k tomu řekla. Vyhubení střevní mikroflóry, pokud by k tomu došlo, není až zas tak podřadný problém, jak prezentujete.

Human Microbiome Project - určitě znáte.

3.4.2016 12:04
sheepdog

XXX.XXX.211.129

tapina napsal(a):
Tak snad to jako u všeho ukáže čas. Bylo spoustu objevů, které ve své době budily posměch, spoustu věcí se jakoby objevilo znova, ale taky spousta slepých i nebezpečných cest.

Co bych jen k tomu řekla. Vyhubení střevní mikroflóry, pokud by k tomu došlo, není až zas tak podřadný problém, jak prezentujete.

Human Microbiome Project - určitě znáte.

Mikroflora je ve velkém hubena i širokospektrými antibiotiky, které lékaři předepisují jak na běžícím páse. Pořád existují probiotika a prebiotika, případně nové metody jako je třeba transplantace stolice. Dá se to řešit rozhodně líp jak třeba borrelioza, anaplasmosa a podobné.

3.4.2016 12:16
tapina

XXX.XXX.148.24

sheepdog napsal(a):
Mikroflora je ve velkém hubena i širokospektrými antibiotiky, které lékaři předepisují jak na běžícím páse. Pořád existují probiotika a prebiotika, případně nové metody jako je třeba transplantace stolice. Dá se to řešit rozhodně líp jak třeba borrelioza, anaplasmosa a podobné.

Nejde jen o antibiotika předepisovaná a záměrně konzumovaná.
Postupy a přípravky za účelem obnovení flóry jsou, ale lépe, aby se to nestalo. I bych si troufla tvrdit, že ty extrémní případy budou srovnatelné s nějakým vážným onemocněním. Pokud např. tam přerostou klostridie, ale i jiné stavy.

Pravda, anaplazmóza a borelióza, to jsou případy samy pro sebe.

25.12.2018 08:07
Komentar

XXX.XXX.80.234

Dobrý den,

fušování? To je nesmysl, je skvělé, že to veterinář bere vážně a že se alespoň někdo stará!
Myslim, že by to tak mělo být!
Je neštěstí když jdete k lidskému lékaři na Bulovku a chcete vyšetření a ten vám řekne, že by jste musela olíznout psovi zadnici!! Už by mě tam nikdo nedostal.
Naprostý nesmysl co z něho vypadlo. Je jasný, že když pes s váma na posteli a tedy v úzkém kontaktu, že chytnout můžete, otřete si obličej o místo kde ležel vdechnete a je problém na světě.

Navíc nechápu proč např. Vermox není volně dostupný a jiné léky o kterých tu nemáme ani ponětí, lidi by měli být obeznámeny a léky tohoto druhu volně prodejné ( dá se volně sehnat jen v zahraničí).
Takhle, aby se lidi ládovali tabletama pro psa např. Drontal na 35 kg ( ti kteří z nějakého důvodu nemohou koupit v zahraničí). Takto přínosné léky by v Čechách měly být volně prodejné 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2020 21:36

Já mám pozitivní zkušenost s česnekem. Kdo další ?

13.10.2020 22:09
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

já já já

13.10.2020 22:15

No ale to je věc - ořešák, pepř, kurkuma,.. a alginát sodný.
Dělat reklamu takové krávovině,
však na očistu je lepší mokrý hadr
na hlavu.
Ne, oni si spletli ořešák královský s ořešákem černým a za to mám dát za 10 tabletek 490kč?
Hele ale jak jsou blbí, tihleti reklamníci, kdyby tady chvíli plkali, tak to nikdo neodhalí.
Orionko, pozitivní, to je dnes nejvíc negativní slovo :-)
A jestli česnek nepěstujete, tak .. takhle se to nehraje.. pojďme si tu všichni udělat reklamu. Nebo vložme inzerát. To tu jako to tlačítko úchylné zakrývající půl 14 palcového displeje fakt bude strašit furt?

18.10.2020 12:20
fikovnice

XXX.XXX.134.206

Jako že z Vás něco po pozření česneku vyšlo? Brrr, hnusí se mi tasemnice a škrkavky, ale to, že česnek funguje, tomu věřím.

18.10.2020 15:45

fikovnice napsal(a):
Jako že z Vás něco po pozření česneku vyšlo? Brrr, hnusí se mi tasemnice a škrkavky, ale to, že česnek funguje, tomu věřím.

To je taky moje teorie - že tatarák se jí s hodně počesnekovanou topinkou, kdyby náhodou...

18.10.2020 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Syrové maso bych do huby nikdy nevzala a o tom, jak se jí tatarák jsem se víc dozvěděla před 4 lety, když ho měl synovec na svatbě. A musela jsem se tomu smát. Budu žrát syrové maso jako fakt delikatesu, ale počesnekovanou topinku a hodně feferonek....abych nedej bože necítila, že je to syrové maso Se mi navaluje jen při té představě...

18.10.2020 17:35

lesnížínka napsal(a):
Syrové maso bych do huby nikdy nevzala a o tom, jak se jí tatarák jsem se víc dozvěděla před 4 lety, když ho měl synovec na svatbě. A musela jsem se tomu smát. Budu žrát syrové maso jako fakt delikatesu, ale počesnekovanou topinku a hodně feferonek....abych nedej bože necítila, že je to syrové maso Se mi navaluje jen při té představě...

Každý jsme nějaký - já ho miluju už od dětství. A to jsem tenkrát jedla i syrová játra.

18.10.2020 18:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Každý jsme nějaký - já ho miluju už od dětství. A to jsem tenkrát jedla i syrová játra.

Játra nemusím ani po tepelné úpravě ale tataráček bych si dala.
Feferonky jsem v něm v životě neviděla.
Kdoví kde žínka byla a co tam vlastně jedli

18.10.2020 18:51

lesnížínka napsal(a):

A jak jíte steak?
Mně je úplně líto z toho masa udělat podrážku, to pak nemá chuť masa. Ale Vy určitě tohleto nejíte :-)
Na tatarák se dává vajíčko? Syrové? Vajíčka bych se bála víc. Fipronil, salmonela.. ono to hovězí.. ono to má nějaký důvod, že se nedělá z vepřového, ne? Ale jaký :-)

18.10.2020 20:16
GAELLE

XXX.XXX.66.235

A jak jíte steak?
Mně je úplně líto z toho masa udělat podrážku, to pak nemá chuť masa. Ale Vy určitě tohleto nejíte :-)
Na tatarák se dává vajíčko? Syrové? Vajíčka bych se bála víc. Fipronil, salmonela.. ono to hovězí.. ono to má nějaký důvod, že se nedělá z vepřového, ne? Ale jaký :-)

jen žloutek

18.10.2020 20:21

A jak jíte steak?

Já vlastně nevím - pro mě je syrové hovězí prostě opticky a chuťově lepší než vepřové. A čistě teoreticky - radši budu mít tasemnici než svalovce. A přesně - já hovězí neumím udělat, většinou mi z toho vznikne ta podrážka, proto volím tatarák.

18.10.2020 20:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já vlastně nevím - pro mě je syrové hovězí prostě opticky a chuťově lepší než vepřové. A čistě teoreticky - radši budu mít tasemnici než svalovce. A přesně - já hovězí neumím udělat, většinou mi z toho vznikne ta podrážka, proto volím tatarák.

syrové vepřové někdo jí?

18.10.2020 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
syrové vepřové někdo jí?

Jo, řezníci, když chystají klobásy. Hovězí steaky nedělám, protože polosyrový do huby nedám a pak to nikdo nepožvýká Já tam tu krev cítím a navaluje se mi. Pardon. Ne tatarák s feferonkama smíchaný, ale přikusujou je k němu po kilech. Od té doby, co synovec se ženou na tataráku ujíždějí, tchýně sadí feferonky jak divá

18.10.2020 20:51

Fůj, vepřové se nedá jíst syrové, je to žvýkačka a vlastně žádná chuť, já to zkoušela.
No a botulotoxin, ty klobásy. Staré konzervy, domácí konzervy,.. hovězí vychází furt nejlíp, kuřecí vepřový atd tatarák se prostě nedělá.
Žínko a máte železnou pánvičku? Zrovna si hledám novou - na stejky.

18.10.2020 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fůj, vepřové se nedá jíst syrové, je to žvýkačka a vlastně žádná chuť, já to zkoušela.
No a botulotoxin, ty klobásy. Staré konzervy, domácí konzervy,.. hovězí vychází furt nejlíp, kuřecí vepřový atd tatarák se prostě nedělá.
Žínko a máte železnou pánvičku? Zrovna si hledám novou - na stejky.

Koupila jsem si před půl rokem litinovou Ještě jsem si k ní měla koupit nové zápěstí, nebo alespoň Dolgit Muž jak ji viděl...prý jestli jsem se nepomátla, že co s tím míním dělat. No nejčastěj dělám vepřovou panenku, či krkovičku. Tak jsem mu udělala přednášku o tom, že tyhle pánve jsou na to nejlepší, neprohnou se ...No co myslíte? Do měsíce se prohla No koupila jsem levný aušus, protože jsem právě chtěla vyzkoušet, jak se na tom dělá. A taky mám trochu obavu, že na plynu se prohne fakt všechno

18.10.2020 21:02

salmonela- ve žloutku
na tasemnici (boubel) z hovězího se neumírá na svalovčitost ano (nevím jak je to dnes, už dlouho asi nikdo svalovce neměl- povinná kontrola z bráničních pilířů)
A když jsme u toho syrového- a co játrová zavářka

18.10.2020 21:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

salmonela- ve žloutku
na tasemnici (boubel) z hovězího se neumírá na svalovčitost ano (nevím jak je to dnes, už dlouho asi nikdo svalovce neměl- povinná kontrola z bráničních pilířů)

Nic Zavářka...jako knedlíčky? Dělá tchýně

18.10.2020 21:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
Jo, řezníci, když chystají klobásy. Hovězí steaky nedělám, protože polosyrový do huby nedám a pak to nikdo nepožvýká Já tam tu krev cítím a navaluje se mi. Pardon. Ne tatarák s feferonkama smíchaný, ale přikusujou je k němu po kilech. Od té doby, co synovec se ženou na tataráku ujíždějí, tchýně sadí feferonky jak divá

No fuj já bych neochutnala syrovou ani sekanou. Naštěstí ji nevařím.
A žrát feferonky k tataráku není normální.
Stejně tak jako prolévat ho vorčestrem a kečupem.
Za totáče v Praze ve vinárně dvojce podávali k tataráku "topinky" z veky. To bylo mé první setkání s tatarákem v roce 1973. Stál 14 Kčs i s těma topinkama. Česnek tam žádný na nich nebyl ani k nim.
Kdysi jsme byli s přáteli v restauraci u jednoho pána co ho ocenil 4* i Pohlreich. Pěstoval své domácí hovězí tehdy.
Měla jsem nejlépe dochucený tatarák z 8 lidí u stolu. Hodnotili i neznámí motorkáři.
Ale beru - proti gustu žádný dišputát.

18.10.2020 21:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

salmonela- ve žloutku

játra v žádné podobě. Ani náš pes to nechtěl a nechce to ani současný opuštěný pes kterého občas krmím. Je věčně hladový a když jsem naservírovala drůbeží jatýrka z Albertu pro lidi znechuceně odkráčel. Tak nevím..............

18.10.2020 21:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
No fuj já bych neochutnala syrovou ani sekanou. Naštěstí ji nevařím.
A žrát feferonky k tataráku není normální.
Stejně tak jako prolévat ho vorčestrem a kečupem.
Za totáče v Praze ve vinárně dvojce podávali k tataráku "topinky" z veky. To bylo mé první setkání s tatarákem v roce 1973. Stál 14 Kčs i s těma topinkama. Česnek tam žádný na nich nebyl ani k nim.
Kdysi jsme byli s přáteli v restauraci u jednoho pána co ho ocenil 4* i Pohlreich. Pěstoval své domácí hovězí tehdy.
Měla jsem nejlépe dochucený tatarák z 8 lidí u stolu. Hodnotili i neznámí motorkáři.
Ale beru - proti gustu žádný dišputát.

No já ti ho neohodnotím, mě dělá blbě se na to jen podívat Jo řezníci, ti ochutnávají všechno už z důvodu, že prostě musí. Muže děda i otec byli řezníci, takže to znám dobře, děda nám ještě chodil zabíjet prasata. To moc neznám, na zabíjačku jsem musela chodit na oběd, respective jsem tam byla dofackovaná a moc si z toho nepamatuju, protože jsem řvala nad stolem Muže děda pak umřel asi měsíc po tom, co jsme spolu začali chodit. Asi z toho Pamatoval si to příšerné děcko z těch zabíjaček

18.10.2020 21:13

Žínko, v tom to je .. litina a železo/ocel je rozdíl a také na jakém přístroji.. třeba moje indukce je na stejky úplně tragická, ale po roce jsem to už nějak vychytala :-) Železná pánvička se neprohne, stačí vypálit.. můžete to klidně poškrábat, vypálením se to zas zacelí a .. no prostě nemáte tohle = nemáte dobrý stejk :-)
A tu zavářku jako jíte syrovou nebo co se tady děje? To jsem nevěděla, co jsou pejskaři zač :-)

18.10.2020 21:14
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Žínko, v tom to je .. litina a železo/ocel je rozdíl a také na jakém přístroji.. třeba moje indukce je na stejky úplně tragická, ale po roce jsem to už nějak vychytala :-) Železná pánvička se neprohne, stačí vypálit.. můžete to klidně poškrábat, vypálením se to zas zacelí a .. no prostě nemáte tohle = nemáte dobrý stejk :-)
A tu zavářku jako jíte syrovou nebo co se tady děje? To jsem nevěděla, co jsou pejskaři zač :-)

Souhlas v hospodě na maso se používaly jedině železné pánvičky. a plyn

18.10.2020 21:17

Zavářku si dělám sama, játra, žloutek, sůl, majoránka, pepř, česnek, strouhanka.....no a prostě to musíte ochutnat, jestli už je to ONO....
Játra psovi taky moc nejedou, ale stačí je trochu žíhnout na pánvi nebo uvařit s bramborou a už k jídlu jsou.....

18.10.2020 21:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
Souhlas v hospodě na maso se používaly jedině železné pánvičky. a plyn

Hmm, jenže já hledala co je nejlepší právě a prý celý svět ti největší fajnšmekři, dělají steaky na litině. No

18.10.2020 21:25
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
Hmm, jenže já hledala co je nejlepší právě a prý celý svět ti největší fajnšmekři, dělají steaky na litině. No

Blbost. Litina akorát vydrží déle rozžhavená. Na stejky gril nebo obyčejná plechová pánvička. žádný nerez tefal apod. namyla jsem se jich na brigádě v bistru mraky

18.10.2020 21:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
Blbost. Litina akorát vydrží déle rozžhavená. Na stejky gril nebo obyčejná plechová pánvička. žádný nerez tefal apod. namyla jsem se jich na brigádě v bistru mraky

No jo, ale v bistru přece nebude nikdo používat drahé pánve Néé, dělám si srandu, fakt netuším, jen říkám, že jsem po tom pátrala a vyskočilo na mě tohle.

18.10.2020 22:05
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
No jo, ale v bistru přece nebude nikdo používat drahé pánve Néé, dělám si srandu, fakt netuším, jen říkám, že jsem po tom pátrala a vyskočilo na mě tohle.

Nebylo to bistro jak asi myslíš ale spíš lepší restaurace ve špindlu a kuchaři nebyly paka jak většinou jsou. Mám doma pánve z různých materiálů ale na maso fakt je plech nej

18.10.2020 22:40

GAELLE napsal(a):
Nebylo to bistro jak asi myslíš ale spíš lepší restaurace ve špindlu a kuchaři nebyly paka jak většinou jsou. Mám doma pánve z různých materiálů ale na maso fakt je plech nej

No, tak mi poraďte - de Buyer nebo Kela?
A už to vůbec drahé není, do tisícovky. To dám. Zvlášť, když maso je asi jediné, co zvládám :-) A když přijde bubák, nebo nějaký blázen odčervovací, tak dostane pánvičkou, to teflonovou prostě nejde :-)

18.10.2020 22:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

No, tak mi poraďte - de Buyer nebo Kela?
A už to vůbec drahé není, do tisícovky. To dám. Zvlášť, když maso je asi jediné, co zvládám :-) A když přijde bubák, nebo nějaký blázen odčervovací, tak dostane pánvičkou, to teflonovou prostě nejde :-)

Netuším. Už tam dávno nepracuju. Ale myslím že to nebyly žádné značkové. Prostě obyčejný plech. Pro mne akorát byl nezvyk že to plechové držadlo kur*a pálilo když člověk zapomněl. To se u Tefalu nestane

18.10.2020 22:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
Netuším. Už tam dávno nepracuju. Ale myslím že to nebyly žádné značkové. Prostě obyčejný plech. Pro mne akorát byl nezvyk že to plechové držadlo kur*a pálilo když člověk zapomněl. To se u Tefalu nestane

Ani nemluv, za půl roku jsem si nezvyknula a pravidelně na to stejně šáhnu

18.10.2020 22:56

Koupili jsme na masové stejky na ohni tál- litina....jen ho nepoužíváme oboustraně, nám stačí jedna strana.
https://ceskalitina.cz/product/tal-litinovy-obdelnik-oboustranny/
Edit: naprostá spokojenost, než se rozehřeje kamen, tak z tálu už jíte.....

19.10.2020 10:23

fikovnice napsal(a):

Ne, to rozhodně né. Ale je dobrý, ne? Česnečka, česnekované topinky.....česneková pomazánka. A zdravý.
Já na parazity u lidí ( přenosné ze zvířat ) nějak nevěřím. Když si otevřete parazity a jejih koloběh ( vývojový cyklus ), u kolika máte namalovaného člověka? Když nepočítám špatně upravené - syrové maso.

19.10.2020 11:22

Ženy, to jako fakt? a co encystované larvy nebo cizopasníci jinde než ve střevě? česnek má spoustu kladných vlastností to mu neupírám, ale odčervovat?
Fíkovnice nám účinek vysvětlí?

19.10.2020 11:51
Dája6

XXX.XXX.236.82

Dobrý den,
hihi, tak já se přiznám bez mučení, že pokud melu maso na sekanou musím u toho zpívat jinak bych neměla sekanou. Opravdu si pochutnám na syrovém pomletém mase a játrové knedlíčky syrové, pro mě mňamka.
No a už jsem starší ročník a opravdu nikdy prozatím nikdy jsem neměla žádné parazity . Dokonce znám paní která si ukusuje maso syrové.
No jo jsme divné.
Dája

19.10.2020 13:37

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
hihi, tak já se přiznám bez mučení, že pokud melu maso na sekanou musím u toho zpívat jinak bych neměla sekanou. Opravdu si pochutnám na syrovém pomletém mase a játrové knedlíčky syrové, pro mě mňamka.
No a už jsem starší ročník a opravdu nikdy prozatím nikdy jsem neměla žádné parazity . Dokonce znám paní která si ukusuje maso syrové.
No jo jsme divné.
Dája

Jo, moje tchýňka to dělá taky. Naklepává řízky a uždíbne si. Mně to smrdí a do huby bych to nikdy nedala. Já prostě jenom tepelně upravený. Ale zase si nedovedu představit, že bych byla vegan, nemusím mít maso každej den, ale aspoň jednou týdně.

19.10.2020 14:55

Co my jsme se v mládí najedli tataráků. Jeden tatarák a k tomu kupa topinek - nejlevnější, co se s partou v hospodě dalo dát.
Nikdo z nás svalovce nechytil. ( Sem, tam někdo dostal od svalovce na budku.....to jo )
Možná, že bylo československé hovězí víc sledované než to např. brazilské?

19.10.2020 14:57

Co my jsme se v mládí najedli tataráků. Jeden tatarák a k tomu kupa topinek - nejlevnější, co se s partou v hospodě dalo dát.
Nikdo z nás svalovce nechytil. ( Sem, tam někdo dostal od svalovce na budku.....to jo )
Možná, že bylo československé hovězí víc sledované než to např. brazilské?

Svalovce chytíte z vepřového (případně medvěda nebo rysa), ne z hovězího masa.

19.10.2020 15:07

Svalovce chytíte z vepřového (případně medvěda nebo rysa), ne z hovězího masa.

a psa....bohužel.

19.10.2020 15:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Orionka asi myslí tasemnici. U nás by být neměla a nejspíš se ani za komančů chytit nedala, až teď s dovozy masa z různých končin...?

19.10.2020 15:14

Ne, opravdu jsem myslela svalovce. Mám za to, že svalovec je z hovězího, tasemnice z vepře.

19.10.2020 15:18

eou néné obráceně.....

19.10.2020 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím proč, ale od děcka si pamatuju na na krávu a boubele tasemnic. Snad to bylo v nějakém přírodopise? To bude tím, že přírodopis byl jediné, co mi v té škole šlo

19.10.2020 15:47

Tasemnice jsou všude. Někde psali, že je jich několik tisíc druhů. I když teda je to hlídané, ale vyhýbá se to jen asi hadům :-)
https://www.svscr.cz/tasemnice_to_je_osklive_slovo/
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76729.aspx
A syrové ryby? Tam je hnusů..
zlaté hovězí!
Prostě stejk a tatarák z hovězího, protože tolik nehrozí....

19.10.2020 16:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

Za mého mládí platilo, že na hovězí tatarák (jinej jsem nezkoušel) by se maso mělo vždy "naškrábat" NE semlít ! a to z důvodu, že by vaší pozornosti neměla uniknout zapouzdřená larva svalovce, které si při mletí nevšimnete...
Jak je to se svalovci teď a kontrolou na jatkách netuším...a proto škrabu

19.10.2020 16:13

Tasemnici si můžete pořídit i u borůvek. :-)

19.10.2020 17:02

a psa....bohužel.

Jo, na toho jsem zapomněla. Prostě svalovce ze všežravců nebo masožravců.

19.10.2020 17:03

eou néné obráceně.....

Úplně ne - tasemnici můžu chytit z hovězího i vepřového, svalovce jenom z vepřového.

19.10.2020 17:06

lupus4 napsal(a):
Za mého mládí platilo, že na hovězí tatarák (jinej jsem nezkoušel) by se maso mělo vždy "naškrábat" NE semlít ! a to z důvodu, že by vaší pozornosti neměla uniknout zapouzdřená larva svalovce, které si při mletí nevšimnete...

ale larva svalovce nééé , koukala jsem teď ne netu jestli mi něco neuteklo a skot se nikde nevyskytoval, je to záležitost masožravců a prej i koní (to je pro mne novinka,že by sem tam snědl myš?)...a nenamítejte, že to může kráva taky, vy ale mluvíte o době tenkrát a to se skot pásl jen velmi málo...klasickej turnusovej výkrm v hale.

19.10.2020 17:08

lupus4 napsal(a):

Svalovec v hovězím není a basta. Navíc - pouhým okem byste ji stejně neviděl(a). Boubele tasemnic ano - ale od toho je veterinární kontrola. A i kdyby selhala - být definitivním hostitelem není takový průšvih.

19.10.2020 17:09
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lupus4 napsal(a):

Přesně tak, maso škrábané a ne mleté. A nejen kvůli svalovci.

19.10.2020 17:10

Tasemnici si můžete pořídit i u borůvek. :-)

Jo jako mezihostitel a to může být průšvih.

19.10.2020 17:13

ale larva svalovce nééé , koukala jsem teď ne netu jestli mi něco neuteklo a skot se nikde nevyskytoval, je to záležitost masožravců a prej i koní (to je pro mne novinka,že by sem tam snědl myš?)...a nenamítejte, že to může kráva taky, vy ale mluvíte o době tenkrát a to se skot pásl jen velmi málo...klasickej turnusovej výkrm v hale.

Ohledně koní mám zasutou myšlenku ještě z dob studií, ale proč, si už bohužel nepamatuju.

19.10.2020 17:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

jo beru zpět, NE svalovec, ale TASEMNICE

15.1.2021 20:35
LenkaVolna

XXX.XXX.61.150

My bereme celá rodina na odčervování wurmex a jsme spokojení.

15.1.2021 20:51
fikovnice

XXX.XXX.134.105

LenkaVolna napsal(a):

A kvůli takovým, jako jste Vy, zde pak admini omezují počet příspěvků!!!
Nacpěte ten svůj Wurmex i do tématu a léčby COVIDu!!!

15.1.2021 20:54

Fikovnice
Jste něžná, já bych paní doporučila si Wurmex nacpat jinam. I s příbalovým letákem a krabičkou.

15.1.2021 20:55
impact

XXX.XXX.195.92

fikovnice napsal(a):
A kvůli takovým, jako jste Vy, zde pak admini omezují počet příspěvků!!!
Nacpěte ten svůj Wurmex i do tématu a léčby COVIDu!!!

Já se lekla, že i do pudele.

15.1.2021 20:55
fikovnice

XXX.XXX.134.105

Tyto recenze se Vám asi, paní "Volná" moc líbit nebudou:

"Přípravek jsem užívala podle doporučeného dávkování. V mém případě dvě tablety denně. Balení mně stálo téměř 800 kč . Bohužel, žádné zlepšení, žádný účinek se nedostavil. Nedoporučuji."

"Přípravek jsem užívala dle doporučeného dávkování. Koupila jsem si jej, protože jsem se necítila dlouhodobě dobře - únava, bolesti kloubů..
žádné zlepšení se po užívání nedostavilo. Nedoporučuji. Pavlína"

800,- Kč bych za tento "zázrak" rozhodně nedala!!!

15.1.2021 20:56
fikovnice

XXX.XXX.134.105

impact napsal(a):
Já se lekla, že i do pudele.

Však to jsem tam původně měla napsané!

15.1.2021 20:58
fikovnice

XXX.XXX.134.105

Fikovnice
Jste něžná, já bych paní doporučila si Wurmex nacpat jinam. I s příbalovým letákem a krabičkou.

Jj, viz výše - původně jsem to paní "Volné" chtěla navrhnout...
Respektive, sama by mohla jít - no, víte kam...

15.1.2021 21:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

volná lenka je krásnej nick, já si řikal , že to má proto, že se jí zlepšil psychický stav a že ji zrovna pustili na vycházku a ona je jen hloupoučkej dealer

15.1.2021 23:35

lupus4 napsal(a):
volná lenka je krásnej nick, já si řikal , že to má proto, že se jí zlepšil psychický stav a že ji zrovna pustili na vycházku a ona je jen hloupoučkej dealer

Lenka a její rodina má asi nestandardně blízké vztahy se svými mazlíky. Jen mi v té zoonóze chybí blechy. Jestlipak má něco i na ně, kdyby náhodou nebyly ty psí, co na člověka nejdou...

16.1.2021 09:02
Atheira

XXX.XXX.244.125

fikovnice napsal(a):
Tyto recenze se Vám asi, paní "Volná" moc líbit nebudou:

"Přípravek jsem užívala podle doporučeného dávkování. V mém případě dvě tablety denně. Balení mně stálo téměř 800 kč . Bohužel, žádné zlepšení, žádný účinek se nedostavil. Nedoporučuji."

"Přípravek jsem užívala dle doporučeného dávkování. Koupila jsem si jej, protože jsem se necítila dlouhodobě dobře - únava, bolesti kloubů..
žádné zlepšení se po užívání nedostavilo. Nedoporučuji. Pavlína"

800,- Kč bych za tento "zázrak" rozhodně nedala!!!

Vynechme Lenku. Tyhle dvě, co si to koupily a stěžují si, že to nezabírá... Na co jim to jako mělo zabrat? Jedna píše únava a bolesti kloubů... Jak musí být člověk tupej, aby ho napadlo jít si koupit odčervovadlo (nebo spíš doplněk stravy údajně působící na parazity v těle) na únavu a bolest kloubů?
Ono i kdyby to třeba mělo fungovat... Takový brusinkový čaj si taky nekoupím na popálenou nohu.

16.1.2021 09:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jejda, já myslela na vedlejším vlákně, jak nejsem hbytá, a vy ji tady ten zázrak cpete opačným koncem už od včerejška 😂

16.1.2021 09:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

LenkaVolna napsal(a):

A na hlavu taky něco berete?

16.1.2021 09:48

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A na hlavu taky něco berete?

...nebere, proto zde přispívá....

16.1.2021 11:31

Jejda, já myslela na vedlejším vlákně, jak nejsem hbytá, a vy ji tady ten zázrak cpete opačným koncem už od včerejška 😂

Omlouvám se, nevydržím - hbitá.

16.1.2021 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
Vynechme Lenku. Tyhle dvě, co si to koupily a stěžují si, že to nezabírá... Na co jim to jako mělo zabrat? Jedna píše únava a bolesti kloubů... Jak musí být člověk tupej, aby ho napadlo jít si koupit odčervovadlo (nebo spíš doplněk stravy údajně působící na parazity v těle) na únavu a bolest kloubů?
Ono i kdyby to třeba mělo fungovat... Takový brusinkový čaj si taky nekoupím na popálenou nohu.

Ale oni na tom píšou, že paraziti způsobujou i tu únavu a bolest kloubů...jistojistě je to od parazitů!

16.1.2021 12:02
fikovnice

XXX.XXX.134.105

Atheira napsal(a):

Narovinu - myslím, že ty recenze jsou vymyšlené. 99% jich tam bylo pozitivních, tak tam šoupli i dvě jako by negativní, aby to tak strašně nebilo do očí!
Jsou-li pravdivé a ti lidi si to koupili na "nezačervené potíže", tak mají asi v hlavě mozkožrouta, jak někde poznamenal "Lupus"!

16.1.2021 12:03
fikovnice

XXX.XXX.134.105

Cože??? Ona tu oxiduje i dnes? Já ji včera nahlásila adminům. A "Kometa" taky...

16.1.2021 12:04
fikovnice

XXX.XXX.134.105

lesnížínka napsal(a):
Ale oni na tom píšou, že paraziti způsobujou i tu únavu a bolest kloubů...jistojistě je to od parazitů!

Akorát, že paní "Volné" ti paraziti fakt nalezli až do "mozku"!!!

16.1.2021 12:10
Atheira

XXX.XXX.244.125

fikovnice napsal(a):
Narovinu - myslím, že ty recenze jsou vymyšlené. 99% jich tam bylo pozitivních, tak tam šoupli i dvě jako by negativní, aby to tak strašně nebilo do očí!
Jsou-li pravdivé a ti lidi si to koupili na "nezačervené potíže", tak mají asi v hlavě mozkožrouta, jak někde poznamenal "Lupus"!

Čistě teoreticky, dá se předpokládat, že ten wurmex je na něco dobrý? Může skutečně působit příznivě na něco konkrétního nebo je to stejně bezpředmětný jako kupovat si předražený šumivý céčko?
Ze zběžnýho pohledu jsem pochopila, že to není léčivo, ale fakt jen nějaké bylinné cosi?

16.1.2021 12:12
Atheira

XXX.XXX.244.125

lesnížínka napsal(a):

Jako malá jsem měla šílené problémy s rameny. Bolelo to tak, že jsem někdy i půl noci nespala. No, na dospělost mě to přešlo.
Všichni pořád řešili z čeho to... No a ono prostě proto, že jsem byla malej červ, teď už mi to dává smysl.

16.1.2021 12:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Omlouvám se, nevydržím - hbitá.

Ježíš, omlouvám se, a sypu si popelník na hlavu 😱

16.1.2021 12:27
fikovnice

XXX.XXX.134.105

Atheira napsal(a):
Jako malá jsem měla šílené problémy s rameny. Bolelo to tak, že jsem někdy i půl noci nespala. No, na dospělost mě to přešlo.
Všichni pořád řešili z čeho to... No a ono prostě proto, že jsem byla malej červ, teď už mi to dává smysl.

Tak bolest ramene a teď už celé ruky mám už od Vánoc...a netuším, co to je... Do špitálu se mi v této době moc nechce, stejně by to asi ani teď moc neřešili.

Jinak k potravinovým doplňkům já si držím hooodně velký odstup - to už jsem tu psala vícekrát. Stran začervení - to přece někteří šílenci tvrdí - že všechny obtíže, co jsou snad možné, jsou způsobeny tím, že jsme (hromadně a všichni) začervení!
Jen dodatek - nechápu dodnes toho parazitologa, co se z pokusných důvodů sám nakazil tasemnicí, nebo snad dvěma tasemnicemi! Pro mě jsou tyto druhy parazitů k pozvracení...

16.1.2021 14:47

fikovnice napsal(a):
Cože??? Ona tu oxiduje i dnes? Já ji včera nahlásila adminům. A "Kometa" taky...

Myslím, že ne. Jsou to reakce na včerejší příspěvky.

16.1.2021 14:49

Ježíš, omlouvám se, a sypu si popelník na hlavu 😱

16.1.2021 14:52

Atheira napsal(a):
Čistě teoreticky, dá se předpokládat, že ten wurmex je na něco dobrý? Může skutečně působit příznivě na něco konkrétního nebo je to stejně bezpředmětný jako kupovat si předražený šumivý céčko?
Ze zběžnýho pohledu jsem pochopila, že to není léčivo, ale fakt jen nějaké bylinné cosi?

A tak jako doplněk stravy, proč ne? Akorát asi taky předražený. Nám spíš vadí ta neustálá, až agresívně vnucovaná reklama.

16.1.2021 14:56

fikovnice napsal(a):
Tak bolest ramene a teď už celé ruky mám už od Vánoc...a netuším, co to je... Do špitálu se mi v této době moc nechce, stejně by to asi ani teď moc neřešili.

Jinak k potravinovým doplňkům já si držím hooodně velký odstup - to už jsem tu psala vícekrát. Stran začervení - to přece někteří šílenci tvrdí - že všechny obtíže, co jsou snad možné, jsou způsobeny tím, že jsme (hromadně a všichni) začervení!
Jen dodatek - nechápu dodnes toho parazitologa, co se z pokusných důvodů sám nakazil tasemnicí, nebo snad dvěma tasemnicemi! Pro mě jsou tyto druhy parazitů k pozvracení...

On je ten pán takový ten typický svérázný vědec. Asi máme na mysli téhož. Jeho manželka byla "na mrtvici", když na slavnostní akci, kde byli všichni v obleku a kravatě, dorazil v kraťasech a tričku s mravenci.

17.1.2021 15:34
fikovnice

XXX.XXX.135.185

A tak jako doplněk stravy, proč ne? Akorát asi taky předražený. Nám spíš vadí ta neustálá, až agresívně vnucovaná reklama.

No, v tomto se možná neshodneme (jinak skoro ve všem ano ). Jsem spíš proti potrav. doplňkům. Ceny šílené, ani pořádně nevíte, co v tom je a jaké množství. Jsou jen okrajové výjimky, které uznávám...

17.1.2021 15:35
fikovnice

XXX.XXX.135.185

On je ten pán takový ten typický svérázný vědec. Asi máme na mysli téhož. Jeho manželka byla "na mrtvici", když na slavnostní akci, kde byli všichni v obleku a kravatě, dorazil v kraťasech a tričku s mravenci.

Jj, to ano! Hodně svérazný!

17.1.2021 19:10

fikovnice napsal(a):
No, v tomto se možná neshodneme (jinak skoro ve všem ano ). Jsem spíš proti potrav. doplňkům. Ceny šílené, ani pořádně nevíte, co v tom je a jaké množství. Jsou jen okrajové výjimky, které uznávám...

Ale v zásadě shodneme. Však jsem psala, že jsou potravinové doplňky předražené. A považuji je za zbytečné vyhazování peněz. Ale neškodí. Doufám.

17.1.2021 20:36
fikovnice

XXX.XXX.133.206

Ale v zásadě shodneme. Však jsem psala, že jsou potravinové doplňky předražené. A považuji je za zbytečné vyhazování peněz. Ale neškodí. Doufám.

Ano. Také doufám...a placebo-respondérům občas i nějaký pomůže!

Přidejte reakci

Přidat smajlík