Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Tak jsem si tak přemýšlela, proč vegetariáni nejí maso.. Podle mě je to nejčastěji proto, protože nechtějí podporovat kvůli svým pochoutkám zabíjení zvířat a to zabíjení neprobíhá jistě něžně a s ohledem na zvířata.. Chápu to a upřímně říkám, že mi taky často jídlo při některé z tech představ nechutná a vegetarián nejsem...Ale když si pořídí psa, čím ho krmí?Granulkama a kapsičkama z masa zvířat dost pravděpodobně týraných za jejich krátky život.. A tak se ptám, jak se s tím vypořádávají vegetariání,a nebo jestli se ze psa dá udělat vegetarián
......Je mi jasný že se tady do mě pustí mraky lidí,ale tentokrát mi to nevadí... fakt jsem zvědavá na odpovědi.. díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem si tak přemýšlela, proč vegetariáni nejí maso.. Podle mě je to nejčastěji proto, protože nechtějí podporovat kvůli svým pochoutkám zabíjení zvířat a to zabíjení neprobíhá jistě něžně a s ohledem na zvířata.. Chápu to a upřímně říkám, že mi taky často jídlo při některé z tech představ nechutná a vegetarián nejsem...Ale když si pořídí psa, čím ho krmí?Granulkama a kapsičkama z masa zvířat dost pravděpodobně týraných za jejich krátky život.. A tak se ptám, jak se s tím vypořádávají vegetariání,a nebo jestli se ze psa dá udělat vegetarián
......Je mi jasný že se tady do mě pustí mraky lidí,ale tentokrát mi to nevadí... fakt jsem zvědavá na odpovědi.. díky
Samozřejmě že se dá ze psa udělat vegetarián, otázka je, jestli to přežije.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě že se dá ze psa udělat vegetarián, otázka je, jestli to přežije.
nečekala jsem tak pozitivní odpovědi.. ale ráda se po ránu zasměju:)dík... jsem ráda, že má někdo tak dobrou náladu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bratranec je dokonce vegan, ale psa krmi nastesti normalne garnule a konzervy, i kdyz vzdy strasi(spis si dela srandu), ze bude psa taky krmit veganskyma granule, coz zrejme neznamena nic jinyho nez plny soji!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bratranec je dokonce vegan, ale psa krmi nastesti normalne garnule a konzervy, i kdyz vzdy strasi(spis si dela srandu), ze bude psa taky krmit veganskyma granule, coz zrejme neznamena nic jinyho nez plny soji!!!
zatím v poho odpovědi.. ale až sem zabrouzdá nějakej vegetarián, tak nás udupe
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nečekala jsem tak pozitivní odpovědi.. ale ráda se po ránu zasměju:)dík... jsem ráda, že má někdo tak dobrou náladu
ale zcela vážně je to tak, že určitě někteří lidi ze psa vegetariána dělají, protože jako všude jinde i mezi vegetariánama se najdou šílenci bez mozku, dokonce jsem i na zahraničních stránkách viděla prodávat vegetariánské granule pro psa, asi někdo měl pocit, že našel díru na trhu. Jen tiše doufám, že tyhle výstřelky jsou tak výjimečné, že nestojí za řeč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zatím v poho odpovědi.. ale až sem zabrouzdá nějakej vegetarián, tak nás udupe
neudupe... vemu ho po hlavě flákotou... to by byla jistá smrt
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
neudupe... vemu ho po hlavě flákotou... to by byla jistá smrt
možná by stačilo jen napřáhnout.. nebo zvedout pokličku nad uzeným
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
možná by stačilo jen napřáhnout.. nebo zvedout pokličku nad uzeným
jej zvednutá poklička... uzený ... nedělej mi chutě... si poslintám klávesnici
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
POzdě, já jsem si jí už poslintala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
známí takto před lety zachránili beaucerona - fakt byl krmen jak o vegetarián. Hubenej vyzáblej pes. Nevím, co přesně mu dávali,ale snad jen zeleninu. Ale dostal se z toho,sice už nenarostl, ale myslím že problémy neměl.
Jo a pak víme ještě o jedněch,ty takto krmí svého jorka - snad už druhého,taky vyzáblá chuděra.
Takže bohužel jsou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
známí takto před lety zachránili beaucerona - fakt byl krmen jak o vegetarián. Hubenej vyzáblej pes. Nevím, co přesně mu dávali,ale snad jen zeleninu. Ale dostal se z toho,sice už nenarostl, ale myslím že problémy neměl.
Jo a pak víme ještě o jedněch,ty takto krmí svého jorka - snad už druhého,taky vyzáblá chuděra.
Takže bohužel jsou.
Autor...fakt jo?to koukám, že opravdu takhle svoje pejsky živí...
Proč si místo psa nepořídí kobylku? Ala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Autor...fakt jo?to koukám, že opravdu takhle svoje pejsky živí...
Proč si místo psa nepořídí kobylku? Ala
No jedna pošahaná kamarádka mojí mámy podobným stylem krmila kočičku - vařená rýže s mrkví a mlíko - maso ta chuděra od ní nedostala ani jednou. Naštěstí se chodila dokrmovat k sousedům a ti byli normální. mimochodem tahle vadná paní má i děcko ze kterého dělá od začátku vegetariána Mě je celkem jedno jestli je někdo vegetarián nebo ne - je to jeho věc, ale vnucovat to děcku, psovi nebo kočce to je vrchol... notabene za výživu toho děcka by jí měli zavřít páč to se asi nedojde dokrmit k sousedům
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jedna pošahaná kamarádka mojí mámy podobným stylem krmila kočičku - vařená rýže s mrkví a mlíko - maso ta chuděra od ní nedostala ani jednou. Naštěstí se chodila dokrmovat k sousedům a ti byli normální. mimochodem tahle vadná paní má i děcko ze kterého dělá od začátku vegetariána Mě je celkem jedno jestli je někdo vegetarián nebo ne - je to jeho věc, ale vnucovat to děcku, psovi nebo kočce to je vrchol... notabene za výživu toho děcka by jí měli zavřít páč to se asi nedojde dokrmit k sousedům
ale děti jsou šikovný.. nikdy neříkej nikdy.. třeba říká sousedce mami
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale děti jsou šikovný.. nikdy neříkej nikdy.. třeba říká sousedce mami
to jedině...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to jedině...
ale i když nechci kazit srandu, tak si myslím, že dětem se dá upravit strava tak aby maso nemusely a byly úplně v pořádku.. Ale kočky a psíci?To mi přijde trošku ústřel.. no nevim...je pravda, že spousta vegetariánů je zdravějších než my..Ala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to jedině...
jo sem jezdila jedna "vzděláná vegetariánka" s děckem a kluk jí z hladu žral hlínu!!!! když to neviděla.samo jí to raději nikdo neřek. V létě nosil rukavice, aby něco nechytl, brýle čapku,dlouhý rukáv, vše bylo nezdravé, hlavně slunce,tak nechápu proč jezdila do přírody. No děs, jak to dítě dopadlo nevím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
je rozdíl jestli vegetariáni nebo vegáni.
Vegetariáni nejí pouze maso, ale ostatní výrobky ano, takže mohou mít dostatek živočišných bílkovin z vajec, mléka a mléčných výrobků. Tohle by pes celkem bez problémů přežil. Navíc se hodně vegetariánů dá ukecat aspoň na ryby, když víte jak na ně.
Horší jsou vegáni, ale i čistě vegánský granule by se dali vyrobit, ze kterých by pes přežil, jen by byli o dost dražší. A nemusí to být jen soja.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jo sem jezdila jedna "vzděláná vegetariánka" s děckem a kluk jí z hladu žral hlínu!!!! když to neviděla.samo jí to raději nikdo neřek. V létě nosil rukavice, aby něco nechytl, brýle čapku,dlouhý rukáv, vše bylo nezdravé, hlavně slunce,tak nechápu proč jezdila do přírody. No děs, jak to dítě dopadlo nevím.
Taky znám jeden případ ze svého okolí.
Matka veganka - a dost ostrá
Otec - vegetariál.
Dítě nutila matka také do veganství.
A víte jak to dopadlo???
Dítě začalo jíst psí granule!!! Náhodou mu je našla když mu chtěla vyprat tepláky. Myslela si, že je měl schovaný pro psa, ale on jí řekl, že mu chutnají.
No prostě bylo v nich maso, co on potřeboval!!!
TeĎ už se vaří maso pro dítě a rodiče se umoudřili
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vegetariáni nejí pouze maso, ale ostatní výrobky ano, takže mohou mít dostatek živočišných bílkovin z vajec, mléka a mléčných výrobků. Tohle by pes celkem bez problémů přežil. Navíc se hodně vegetariánů dá ukecat aspoň na ryby, když víte jak na ně.
Horší jsou vegáni, ale i čistě vegánský granule by se dali vyrobit, ze kterých by pes přežil, jen by byli o dost dražší. A nemusí to být jen soja.
čekala jsem tady jen útok a zatím mě z toho tady bolí smíchy břicho..No aspon jednou se člověk trefil do tématu.... hele fakt tady nikdo nebude nepříčetnej jako vždy????? Ala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, pes by to třeba přežil, ale opravdu by jen přežíval. Ať se to veganům líbí nebo ne, pes potřebuje živočišný bílkoviny, jeho trávení je na ně přizpůsobené. Problémy můžou mít i vegani samotní, neslyšeli-li nikdy o limitních aminokyselinách. Ono i v kytičkách jsou bílkoviny, ale neplnohodnotné - vetšinou nějaká aminokyselina chybí a další zase přebývá.
No a kočka - to je škoda slov. Zrovna kočkovité šelmy jsou praví masožravci, pejskové si někdy dají i tu zeleninu, ale do kočky mrkev nedostanu No a kočka kvůli své masožravosti není schopná syntetizovat některé látky, které jsou v mase (třeba taurin), takže sójou ji časem zabiju. Fuj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, pes by to třeba přežil, ale opravdu by jen přežíval. Ať se to veganům líbí nebo ne, pes potřebuje živočišný bílkoviny, jeho trávení je na ně přizpůsobené. Problémy můžou mít i vegani samotní, neslyšeli-li nikdy o limitních aminokyselinách. Ono i v kytičkách jsou bílkoviny, ale neplnohodnotné - vetšinou nějaká aminokyselina chybí a další zase přebývá.
No a kočka - to je škoda slov. Zrovna kočkovité šelmy jsou praví masožravci, pejskové si někdy dají i tu zeleninu, ale do kočky mrkev nedostanu No a kočka kvůli své masožravosti není schopná syntetizovat některé látky, které jsou v mase (třeba taurin), takže sójou ji časem zabiju. Fuj.
...já maso zrovna moc nemusím, prostě moc nemám tu potřebu, ale občas dostanu chuť, tak si dopřeju, žádné pevná zásady, jím na co mám chuť, nikoho do ničeho nenutím..., ale pes má logicky jiné potřeby, takže samozřejmě dostává, co potřebuje...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...já maso zrovna moc nemusím, prostě moc nemám tu potřebu, ale občas dostanu chuť, tak si dopřeju, žádné pevná zásady, jím na co mám chuť, nikoho do ničeho nenutím..., ale pes má logicky jiné potřeby, takže samozřejmě dostává, co potřebuje...
Já maso nejím, ale nejsem žádná fanatička a nenutím do toho přítele, natož psy. Přítelovi teda maso nevařím, ale psům jo (nebo většinou teda dávám syrový).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já maso nejím, ale nejsem žádná fanatička a nenutím do toho přítele, natož psy. Přítelovi teda maso nevařím, ale psům jo (nebo většinou teda dávám syrový).
ufff... se mi ulevilo.. já jsem se lekla že živý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ufff... se mi ulevilo.. já jsem se lekla že živý
Já myslím,že když je to jednou šelma,tak nějaké maso přece mít musí..Sama vegetarián nejsem,výloha řeznictví je pro mě jak výloha klenotnictví..ale kdybych měla sama zvířata chovat a neměla možnost si koupit třeba v balíčku nebo u řezníka,tak ten vegetarián ze mě asi bude...mě by pošla ta zvířata doma stářím...nezabiju kapra,natož králíka.atd....
Můj muž je rybář a už má zakázáno nosit domů živé ryby...a pokud přece jen donese živou(kapra např.),skončí v zahradním větším jezírku
a občas se stane,že do toho kecám i u vody..chlapi chytí 1,5m sumce a já je přemluvím,at ho pustí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale zcela vážně je to tak, že určitě někteří lidi ze psa vegetariána dělají, protože jako všude jinde i mezi vegetariánama se najdou šílenci bez mozku, dokonce jsem i na zahraničních stránkách viděla prodávat vegetariánské granule pro psa, asi někdo měl pocit, že našel díru na trhu. Jen tiše doufám, že tyhle výstřelky jsou tak výjimečné, že nestojí za řeč.
Vegetariánské psí i kočičí granule koupíte i u nás, pro zajímavost mrkněte na http://www.aminews.cz/ . I když to vemete kolem a kolem, většina granulí v marketech se více než masovým podobají vegetariánským
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale i když nechci kazit srandu, tak si myslím, že dětem se dá upravit strava tak aby maso nemusely a byly úplně v pořádku.. Ale kočky a psíci?To mi přijde trošku ústřel.. no nevim...je pravda, že spousta vegetariánů je zdravějších než my..Ala
A kde jste na to přišla, že jsou zdravější ? Řada z nich trpí anemií, ale nechtějí to přiznat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.191
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak známá, vegetariánka, má psa a v podstatě mu nedává maso s tím, že má stejně radši sýry. No mě osobně se to zdá jako kravina, ale její pes její rozhodnutí.........
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak známá, vegetariánka, má psa a v podstatě mu nedává maso s tím, že má stejně radši sýry. No mě osobně se to zdá jako kravina, ale její pes její rozhodnutí.........
Ano, vegetariáni mají i více psů naráz. Známí (matka s dcerou) mají tři 50 kg fenky. Kupují pouze granule, prý je to pro ně schůdnější i když i tak nepříjemné. Jejich psi nikdy "pravé " maso ani neviděli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, vegetariáni mají i více psů naráz. Známí (matka s dcerou) mají tři 50 kg fenky. Kupují pouze granule, prý je to pro ně schůdnější i když i tak nepříjemné. Jejich psi nikdy "pravé " maso ani neviděli.
Tohle je trošku něco jiného, ale tchýně je posedlá zdravou výživou. Vaření bez tuku, bez soli, všude sype vlákninu apod. jen aby to bylo maximálně zdravé (a samozřejmě bez chuti, to není to naše knedlo-vepřo) a pes?? Baští tesco granule. Tohle je trochu obrácená logika. Přitom ona ho strašně miluje, ale přesvědčit ji, že to je značka na H... a že by mu klidně mohla i vařit . Co naplat, tchýni se neporouší..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hlasim sa k vegetarianstvu a pes je masozravec,pripadne ked neni cas ulovit nejakeho toho zivocicha,tak granulozravec. to,ze som sa rozhodla nejest maso este neznamena,ze s tym budem terorizovat inych
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hlasim sa k vegetarianstvu a pes je masozravec,pripadne ked neni cas ulovit nejakeho toho zivocicha,tak granulozravec. to,ze som sa rozhodla nejest maso este neznamena,ze s tym budem terorizovat inych
No,tchýni se sice neporoučí..,ale i k nám občas zavítá tchýně a vypustí ohledně psů a jejich výživy(zbytečně drahé granule..atd..o výchově psa neví zhola ani základy..pro níje vychovanej pes,ten co dává pacičku
..),takže to se ve mě zvedne vlna odporu a udělám jí takovou přednášku,že jen čeká až se nadechnu,aby mohla neco namítnout..Prostě mele jen nesmysly...Ještě že psa nemá a že si ho,doufám,nehodlá pořizovat...,protože to bych si sakra dohlídla na to čím krmí atd..atd...
(uf ,to jsem se krapítek rozčílila,kdyz si na její návštěvu vzpomenu..
)...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No,tchýni se sice neporoučí..,ale i k nám občas zavítá tchýně a vypustí ohledně psů a jejich výživy(zbytečně drahé granule..atd..o výchově psa neví zhola ani základy..pro níje vychovanej pes,ten co dává pacičku
..),takže to se ve mě zvedne vlna odporu a udělám jí takovou přednášku,že jen čeká až se nadechnu,aby mohla neco namítnout..Prostě mele jen nesmysly...Ještě že psa nemá a že si ho,doufám,nehodlá pořizovat...,protože to bych si sakra dohlídla na to čím krmí atd..atd...
(uf ,to jsem se krapítek rozčílila,kdyz si na její návštěvu vzpomenu..
)...
žjůva to mi něco připomíná... začíná mi stoupat krevní tlak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
žjůva to mi něco připomíná... začíná mi stoupat krevní tlak
stoupá ti krevní tlak?
Dej si kus bůčku a budeš v pohodě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.235
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existují granule pro vegetariánské psy. Petr Vachler (je taky vegetarián), nedávno v jednom rozhovoru řekl, že je vozí psovi z Itálie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existují granule pro vegetariánské psy. Petr Vachler (je taky vegetarián), nedávno v jednom rozhovoru řekl, že je vozí psovi z Itálie
Jak dlouho už toho pejska těma granulema krmí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ja jsem vegetarian, sice ne uplne ortodoxni, ale pes je pes a hotovo. Maso nejim, protoze se podle me u nas spis zvirata tyraji nez chovaji, ale svyho psa kvuli tomu tyrat nebudu. Dokonce mu obcas i uvarim kost nebo vepr. nozicky, ale to si beru nemocnicni rousku a rukavice a stejne je mi na bliti. Ale co bych pro milacka neudelala.
nahorudolu

XXX.XXX.239.196
Zdravím,
je to dobrá otázka, zdá se mi na místě, i když podle odpovědí lehce zvláštního humoru se to moc nezdá.
Čím krmí psa vegetariáni nebo vegani?
Nejspíš to budou ti lidé, kteří si dají práci s vyhledáním kvality zdroje masa popř. jiných surovin, které stojí za případnou značkou granulí, masa aj.
Např. granule z Polska, jenž obsahují vejce, možná nebudou z nejšťastnějšího slepičího chovu.
Ovšem není to jednoduché, bio granule jsou dost drahé. Mezi bio lidmi je dost oblíbený yoggies - česká značka atd. a ta vyjde dost draze.
Já jsem zvolila dávat psovi maso, které koupím zmražené - většinou značky Axel. Nevím kde značka CARE FOR PETS S.R.O (co vyrábí Axel) bere svoje maso...
představuji si to nějak tak, že se např. vyloví ryby, je jich mnoho, něco odkoupí přímo dodavatelé do obchodů a restaurací a zbytek se zmrazí pro psy... dobré / zlé? hm
kosti kupuju u řezníka
Granule k tomu má Marp, ale přejdeme na levnější.
Takže je to zvláštní. My samy doma maso nejíme už několik let, ale psovi jej kupuji. Když ho psovi dávám, trochu si přeju, aby to nebyli zvířata, co žili celý svůj život v kleci dva metry krát metr, neviděli slunce a pak je podřežou.
Ale kdo ví..
nahorudolu
napsal(a):
Zdravím,
je to dobrá otázka, zdá se mi na místě, i když podle odpovědí lehce zvláštního humoru se to moc nezdá.
Čím krmí psa vegetariáni nebo vegani?
Nejspíš to budou ti lidé, kteří si dají práci s vyhledáním kvality zdroje masa popř. jiných surovin, které stojí za případnou značkou granulí, masa aj.
Např. granule z Polska, jenž obsahují vejce, možná nebudou z nejšťastnějšího slepičího chovu.
Ovšem není to jednoduché, bio granule jsou dost drahé. Mezi bio lidmi je dost oblíbený yoggies - česká značka atd. a ta vyjde dost draze.
Já jsem zvolila dávat psovi maso, které koupím zmražené - většinou značky Axel. Nevím kde značka CARE FOR PETS S.R.O (co vyrábí Axel) bere svoje maso...
představuji si to nějak tak, že se např. vyloví ryby, je jich mnoho, něco odkoupí přímo dodavatelé do obchodů a restaurací a zbytek se zmrazí pro psy... dobré / zlé? hm
kosti kupuju u řezníka
Takže je to zvláštní. My samy doma maso nejíme už několik let, ale psovi jej kupuji. Když ho psovi dávám, trochu si přeju, aby to nebyli zvířata, co žili celý svůj život v kleci dva metry krát metr, neviděli slunce a pak je podřežou.
Ale kdo ví..
Zase jeden magor. A pakže veganství nemá vliv na mozek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když ho psovi dávám, trochu si přeju, aby to nebyli zvířata, co žili celý svůj život v kleci dva metry krát metr, neviděli slunce a pak je podřežou.
Jednoduché řešení...kopovat maso z chovu, kde se v klecích nebo v halách nechová. Ať už se jedná o drůbež, hovězí, vepřové, tak když člověk chce, tak si může koupit maso ze zvířete, které se mělo dobře, které se páslo venku na travičce, ale holt si musím připlatit. Jsou i farmáři, kteří neposílají zvířata na jatka, ale porážejí sami, takže odpadá ten stres z přepravy a ta hrůza na jatkách. Kdo opravdu chce, tak najde, jde jen o to investovat do toho čas, protože ne každý má takovou farmu tzv.za rohem a peníze.
napsal(a):
Když ho psovi dávám, trochu si přeju, aby to nebyli zvířata, co žili celý svůj život v kleci dva metry krát metr, neviděli slunce a pak je podřežou.
Jednoduché řešení...kopovat maso z chovu, kde se v klecích nebo v halách nechová. Ať už se jedná o drůbež, hovězí, vepřové, tak když člověk chce, tak si může koupit maso ze zvířete, které se mělo dobře, které se páslo venku na travičce, ale holt si musím připlatit. Jsou i farmáři, kteří neposílají zvířata na jatka, ale porážejí sami, takže odpadá ten stres z přepravy a ta hrůza na jatkách. Kdo opravdu chce, tak najde, jde jen o to investovat do toho čas, protože ne každý má takovou farmu tzv.za rohem a peníze.
Na maso z takových farem jsou půlroční pořadníky, a množství omezené - zapomeňte na to, že vám tohle někdo prodá pro psa (to bych před majiteli farmy neměla odvahu ani vyslovit).
Vím to, protože kamarádi jednu takovou ekofarmu mají.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na maso z takových farem jsou půlroční pořadníky, a množství omezené - zapomeňte na to, že vám tohle někdo prodá pro psa (to bych před majiteli farmy neměla odvahu ani vyslovit).
Vím to, protože kamarádi jednu takovou ekofarmu mají.
No tak to bych určo neřekla, že to mám pro psa.
Já spíš soudím podle toho, co mám ve svém okolí....venkovní chov drůbeže, určitě není problém koupit minimálně husokachnu a třeba vepřový se dá sehnat i od malochovatelů, třeba znám lidi, co mají prasata na "sekání" velkého pozemku a chovají víc prasat než zkonzumují, na zimu poráží a přebytky rozrodají po známých, taky se dá sehnat ovce. Vynešené slepice od lidí by taky nebyl problém. Přiznám se, že hovězí maso netuším, u nás na horách se sice pasou stáda hovězího, ale nějak jsem se nepídila po dostupnosti. Ale není to pravidelný přísun masa po celý rok, chce to pořádný mrazák, spíš dva a dělat zásoby, když je maso dostupné.
Ono možná ty zvířata nebudou úplně eko, tam mám pocit, že spíš asi záleží na více faktorech, než že má zvíře možnost pohybovat se přirozeně venku, ale takový to "aby měla dušička pokoj a aby měl čověk svědomí čisté", to to myslím splňuje.
Přiznám se, že já jsem za prvé pohodlná, takže takové maso mám pouze, když mi ho někdo ze známých nabídne a za druhé na kupování eko masa pro psy nemám prostředky.
napsal(a):
Já spíš soudím podle toho, co mám ve svém okolí....venkovní chov drůbeže, určitě není problém koupit minimálně husokachnu a třeba vepřový se dá sehnat i od malochovatelů, třeba znám lidi, co mají prasata na "sekání" velkého pozemku a chovají víc prasat než zkonzumují, na zimu poráží a přebytky rozrodají po známých, taky se dá sehnat ovce. Vynešené slepice od lidí by taky nebyl problém. Přiznám se, že hovězí maso netuším, u nás na horách se sice pasou stáda hovězího, ale nějak jsem se nepídila po dostupnosti. Ale není to pravidelný přísun masa po celý rok, chce to pořádný mrazák, spíš dva a dělat zásoby, když je maso dostupné.
Ono možná ty zvířata nebudou úplně eko, tam mám pocit, že spíš asi záleží na více faktorech, než že má zvíře možnost pohybovat se přirozeně venku, ale takový to "aby měla dušička pokoj a aby měl čověk svědomí čisté", to to myslím splňuje.
Přiznám se, že já jsem za prvé pohodlná, takže takové maso mám pouze, když mi ho někdo ze známých nabídne a za druhé na kupování eko masa pro psy nemám prostředky.
Jednak to není pravidelný přísun, a druhak i ti malochovatelé mají velice dobrý odbyt - takový chov v rodině máme, a pro psy zbyde tak možná tak párkrát do roka ta vynesená slepice, prasečí nožičky, nebo když se zabíjí starý ovce. A kdyby měli svého psa, tak to dají raději svému, než cizím (mí psi jim vodí ovce, a dělám tam nějakou zootechnickou, takže to dávají mě). Hovězí v malochovu se vozí na jatka - domácí porážka skotu je na povolení KVS, a tu jen tak nedostanete.
To už jako alternativu vidím spíš zvěřinu - hlavně divočáky, ale to je vzhledem k aujeszkymu hodně rizikový materiál, a už vidím ty veganský princezny, jak zpracovávají divočáka...

Mám známou, která je přísná veganka, až militantní, účastní se různých akcí u jatek, u McDonalda a různě na náměstích. Už se jí začínám vyhýbat. Tímhle přístupem, když všechny, kteří jedí maso a kupují ho i svým zvířatům, označují tito aktivisti za vrahy a odporné masožrouty, prokazují tomu, co dělají, medvědí službu. Já prostě nemůžu nekupovat psům maso. Můžu se účastnit protestů proti nakládání se zvířaty na jatkách, můžu protestovat proti testování na zvířatech, ale nebudu dělat ze svých psů pokusný králíky a cpat je jen obilím a zeleninou. A to ještě, kdyby věděli kolik mrtvol mám v lednici na cvičení tak mě aktivisti sežerou zaživa
jahodapavel
napsal(a):
Zase jeden magor. A pakže veganství nemá vliv na mozek.
Proč magor? Naopak bych řekla, že zaslouží pochvalu, že i když je vegan, tak psu dopřeje, co potřebuje a necpe ho granulema z vojtěšky. No a že víc přemýšlí o tom, co psu dává......no a co? Přímo vás to nějak omezuje?
Nedávno se řešilo na FB v jedné skupině, jak krmí vegani a vagetariání své psy. Byla jsem celkem překvapená - většina z nich tam psala, že krmí barfem. Že samy maso nejí, ale že pes maso potřebuje a že to respektuj a mají mrazák plný masa.
Jinak pokud je někdo vegan či vegetarián a "neobtěžuje" tím okolí, tak je mi to úplně jedno, každého věc. Ale taky jsem znala holku, která to všem cpala a každému kdo jedl maso říkala že je prase a vrah atd.... Tak to už je moc.
Huskyjanina
napsal(a):
Proč magor? Naopak bych řekla, že zaslouží pochvalu, že i když je vegan, tak psu dopřeje, co potřebuje a necpe ho granulema z vojtěšky. No a že víc přemýšlí o tom, co psu dává......no a co? Přímo vás to nějak omezuje?
Jenomže v tomto podání je to jen pokrytectví, nic víc.
Huskyjanina
napsal(a):
Ono, jak se to vezme. Ale mám radši, podle vás pokrytecký, vegany, kteří chápou podstatu psa, než když ho krměj vojtěškovejma granulema jako vegana.
Jenže ta slečna/paní chce krmit levnýma a granulema, a kostí kupuje u řezníka (tzn. že ani investice do masa s ověřeným původem vzhledem k jeho ceně nejspíš nepřipadá v úvahu) , a chce jen "doufat", že zvířata ze kterých krmivo získává nebyly z nevyhovujicich chovů - to je prostě komické.
To si fakt může rovnou koupit pro sebe kejtu z prasete, a "doufat", že ji ten řezník získal z prasátka, co se doma páslo na zahrádce, a 2x týdně chodilo na wellnes
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jenže ta slečna/paní chce krmit levnýma a granulema, a kostí kupuje u řezníka (tzn. že ani investice do masa s ověřeným původem vzhledem k jeho ceně nejspíš nepřipadá v úvahu) , a chce jen "doufat", že zvířata ze kterých krmivo získává nebyly z nevyhovujicich chovů - to je prostě komické.
To si fakt může rovnou koupit pro sebe kejtu z prasete, a "doufat", že ji ten řezník získal z prasátka, co se doma páslo na zahrádce, a 2x týdně chodilo na wellnes
kosti kupuju u řezníka
Nějak jste zapomněla na to maso, který je základ a k tomu chce levnější granule, nikde jsem se nedočetla, že levné....
jojo......vy jste klasická česká povaha na každym hledat jen chyby...
Huskyjanina
napsal(a):
kosti kupuju u řezníka
Nějak jste zapomněla na to maso, který je základ a k tomu chce levnější granule, nikde jsem se nedočetla, že levné....
jojo......vy jste klasická česká povaha na každym hledat jen chyby...
Ne, já jsem realista - sama píše, že neví odkud ta firma maso bere, to že v levnějších granulích není maso v bio kvalitě si snad nemusíme vykládat, a původ kostí od řezníka taky nebývá z ekofarmy.
Takže buď napíšu, že jsem vegan z tohoto a toho důvodu, ale kvůli blahu svého psa slevuji že svých ideálů, ale tohle mi přijde jen jako ne moc dobře skrytá reklama na tu značku masa...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, já jsem realista - sama píše, že neví odkud ta firma maso bere, to že v levnějších granulích není maso v bio kvalitě si snad nemusíme vykládat, a původ kostí od řezníka taky nebývá z ekofarmy.
Takže buď napíšu, že jsem vegan z tohoto a toho důvodu, ale kvůli blahu svého psa slevuji že svých ideálů, ale tohle mi přijde jen jako ne moc dobře skrytá reklama na tu značku masa...
Pokud někdo vytáhne téma z hlubin dávnověku a jmenuje konkrétní firmu, je to reklama téměř vždy.
Nicméně, sama maso kupuju hodně sporadicky a proti veganům a vegetariánům nic nemám, naopak. Ti, které znám, jsou inteligentní a tolerantní lidi a militantně se projevují spíš někteří "masožrouti", které jejich veganství bůhvíproč dráždí.
Nepřijde mi pokrytecké stravovat se vegansky a psovi dávat maso, považuju to naopak za úplně normální. Já se bez masa obejdu, pes nikoli.
Díky tomu, že maso kupuju jednou za uherák, beru ho právě z menších farem, nikdy ne z velkochovů. Cenově je trochu jinde než balíčky z marketu, ale rozhodně není špatně dostupné nebo dokonce na objednávku.
Feně beru maso z Do psí misky, přijde mi to jako dobré řešení - využije se i maso, které by se nemohlo prodat pro lidský konzum. Výjimečně jí koupím i něco v marketu no a nemám problém se s ní podělit o to eko faremní , prostě na tom masu tolik nelpím.
Chápu, že živit biomasem velkýho psa nebo víc psů je trochu složitější, nicméně pokud bych tu potřebu měla, určitě bych netroubila, že to chci pro psa
Terven
napsal(a):
Pokud někdo vytáhne téma z hlubin dávnověku a jmenuje konkrétní firmu, je to reklama téměř vždy.
Nicméně, sama maso kupuju hodně sporadicky a proti veganům a vegetariánům nic nemám, naopak. Ti, které znám, jsou inteligentní a tolerantní lidi a militantně se projevují spíš někteří "masožrouti", které jejich veganství bůhvíproč dráždí.
Nepřijde mi pokrytecké stravovat se vegansky a psovi dávat maso, považuju to naopak za úplně normální. Já se bez masa obejdu, pes nikoli.
Díky tomu, že maso kupuju jednou za uherák, beru ho právě z menších farem, nikdy ne z velkochovů. Cenově je trochu jinde než balíčky z marketu, ale rozhodně není špatně dostupné nebo dokonce na objednávku.
Feně beru maso z Do psí misky, přijde mi to jako dobré řešení - využije se i maso, které by se nemohlo prodat pro lidský konzum. Výjimečně jí koupím i něco v marketu no a nemám problém se s ní podělit o to eko faremní , prostě na tom masu tolik nelpím.
Chápu, že živit biomasem velkýho psa nebo víc psů je trochu složitější, nicméně pokud bych tu potřebu měla, určitě bych netroubila, že to chci pro psa
Tak to už si tady pak můžeme všichni cpát reklamy do všech témat, a diskuze jenom předstírat...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak to už si tady pak můžeme všichni cpát reklamy do všech témat, a diskuze jenom předstírat...
Nereagovala jsem na reklamu, ale na debatu, která se následně rozjela. Se cpaním reklam samozřejmě nesouhlasím, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu dělat.

Terven
napsal(a):
Vidíte, já se zase setkala s tím, jak jsou militantní vegani. Jako úplný neznalec jsem se zeptala, z čeho se ta náhražka masa asi skládá, protože jsem to fakt netušila a chtěla jsem to zkusit, ale mám alergii na sóju. Odpovědí mi bylo, že je to přece jasný a ať blbě nevrtám Tak jsem si to nakonec sehnala přímo dotazem výrobci a uznala, že to raději pokoušet nebudu.
napsal(a):
Vidíte, já se zase setkala s tím, jak jsou militantní vegani. Jako úplný neznalec jsem se zeptala, z čeho se ta náhražka masa asi skládá, protože jsem to fakt netušila a chtěla jsem to zkusit, ale mám alergii na sóju. Odpovědí mi bylo, že je to přece jasný a ať blbě nevrtám Tak jsem si to nakonec sehnala přímo dotazem výrobci a uznala, že to raději pokoušet nebudu.
Narazila jste holt na blba a ti se vyskytujou napříč populací bez ohledu na to, jestli jedí maso či nikoli
Ty náhražky jsou různé a já bych je snad ani nenazývala náhražkama. Maso to samozřejmě není, je to něco jiného, ale nikoli méně hodnotného. Pokud bych se opravdu nemohla obejít bez chuti masa, nebudu hledat náhražky a maso si prostě dám.
Nejsem vegan a dokonce ani vegetarián, jen to maso jím opravdu minimálně a podle veganských receptů často vařím, sleduju jejich weby...hodně mě inspiruje Kuchařka ze Svatojánu. Člověk stravující se většinově nemívá ani tušení, jaké jsou možnosti ve vaření bez masa, obvykle široká veřejnost zná jenom tofu anebo někdejší "hit" sojové maso, což bylo dle mého trochu šlápnutí vedle
Naučila jsem se používat suroviny a ingredience, které jsem znala jenom podle názvu anebo ani to ne, méně obvyklou zeleninu, luštěniny, mouky, koření, semínka...vaření mě mnohem víc baví a zjišťuju, jak ten "klasickej" jídelníček je vlastně chudej, i když s masem.

Terven
napsal(a):
Narazila jste holt na blba a ti se vyskytujou napříč populací bez ohledu na to, jestli jedí maso či nikoli
Ty náhražky jsou různé a já bych je snad ani nenazývala náhražkama. Maso to samozřejmě není, je to něco jiného, ale nikoli méně hodnotného. Pokud bych se opravdu nemohla obejít bez chuti masa, nebudu hledat náhražky a maso si prostě dám.
Nejsem vegan a dokonce ani vegetarián, jen to maso jím opravdu minimálně a podle veganských receptů často vařím, sleduju jejich weby...hodně mě inspiruje Kuchařka ze Svatojánu. Člověk stravující se většinově nemívá ani tušení, jaké jsou možnosti ve vaření bez masa, obvykle široká veřejnost zná jenom tofu anebo někdejší "hit" sojové maso, což bylo dle mého trochu šlápnutí vedle
Naučila jsem se používat suroviny a ingredience, které jsem znala jenom podle názvu anebo ani to ne, méně obvyklou zeleninu, luštěniny, mouky, koření, semínka...vaření mě mnohem víc baví a zjišťuju, jak ten "klasickej" jídelníček je vlastně chudej, i když s masem.
Mě osobně by hodně zajímalo, jak to chutná. A na to jsem se už fakt neměla odvahu zeptat Jako zkusit bych to chtěla, protože jak píšete, klasickej jídelníček je chudej a když máte 4x do měsíce něco z kuřecího nebo vepřového, i když to není to samé, tak vám to po čase přestane chutnat, aspoň mně jo. Například rýži jako přílohu už nemůžu ani vidět. Zkoušela jsem kuskus jen tak, ale nechtěli mi to chlapi jíst. Takže jsem ho zkusila okořenit a už je to něco úplně jinýho a rýže už si u nás asi neškrtne. Sojový maso dávám občas jen ve formě drti do sekané, jinak ho nepoužívám. Tu náhražku masa měli teď tuším v Lidlu a ve složení byla uvedená hrachová a sojová bílkovina myslím. Ale bylo to poměrně drahé.

Takže to bude chuť luštěnin...to nemusí být až tak špatný. Pokud se to bude běžně prodávat.
napsal(a):
Eko bio s certifikátem to sice není, ale vynesenými slepicemi bych u nás na vsi uživila i bernardýna - a většina lidí by mi tu slípku dala za zabití. Sem tam bych sehnala kohouta. Ale to je tak všechno. Kdo chová další drůbež, králíky, prasata, skot nebo ovce, má je většinou na maso - a to maso sám využije, případně rozdá známým. Sehnat se tu dají jen kůzlata z chovu na mléko, 750 Kč za cca 12 kg kůzle (sakumprásk komplet vč. hlavy a jedlých vnitřností), a to jedno, maximálně dvě do roka (a letos třeba žádné, protože chovatel potřeboval kozičky do chovu, tak na nás nezbylo). Přes známé se dá sehnat ta zvěřina (a že je tedy podstatně dražší než to kůzle) a občas ryby (ještě dražší).
Takže je to opravdu od vesnice k vesnici jinak. U nás, kdybych chtěla psa krmit kvalitním masem, nezbyde mi, než ta zvířata chovat prakticky pro něj - což by taky bylo řešení, žejo.
rapotacka11
napsal(a):
Jen tak
https://www.mall.tv/rozum-v-troube/burger-pro-vegany-jen-hlava-zblbnuta-chemii?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=cz_prispevek_video_Rozumvtroube_BeyondMeat&fbclid=IwAR2_2d6hdCfebbU_1yIpdyX46iESse5u4ZFMa59Q4nSovBLvUe40ZHDcnUQ
Tak tohle samozřejmě neznám, nepoužívám...a znova dodávám, že pokud někdo chce něco, co vypadá a chutná jako maso, má si dát maso.
Jinak vegani obvykle používají suroviny bez přidané chemie, ono z hlubin netu můžete vylovit ledacos.
napsal(a):
Takže to bude chuť luštěnin...to nemusí být až tak špatný. Pokud se to bude běžně prodávat.
Byla jsem na vege festivalu, kde prodávali naprosto luxusní zelné závitky. Nevím, co v tom bylo, mělo to zase spoustu certifikátů a kdo ví čeho, takže to snad nebylo nacpané chemií. Ale byly báječné. Taky zákusky byly naprosto špičkové. Když se to umí, tak to jde. Stejně tak row tyčinky a vůbec všechno sladké.
Ale zrovna hamburgry se sojou, čočkou nebo červenou řepou, no, nic moc. :) Tam zkrátka ta masná chuť strašně chybí.
Ale třeba náhražky sýra chutnají taky báječně, tedy alespoň některé. Netuším, z čeho a jak se to vyrábí, a radši to snad ani nechci vědět, ale od sýra to poznat opravdu nejde ani chutí, ani konzistencí, ani vůní, prostě nejde. Jsou i falešné sýry na fundue a podobně.
Oproti tomu náhražku za tvaroh nebudu testovat nikdy více, to fakt nejde sníst.

Varaxi
napsal(a):
Byla jsem na vege festivalu, kde prodávali naprosto luxusní zelné závitky. Nevím, co v tom bylo, mělo to zase spoustu certifikátů a kdo ví čeho, takže to snad nebylo nacpané chemií. Ale byly báječné. Taky zákusky byly naprosto špičkové. Když se to umí, tak to jde. Stejně tak row tyčinky a vůbec všechno sladké.
Ale zrovna hamburgry se sojou, čočkou nebo červenou řepou, no, nic moc. :) Tam zkrátka ta masná chuť strašně chybí.
Ale třeba náhražky sýra chutnají taky báječně, tedy alespoň některé. Netuším, z čeho a jak se to vyrábí, a radši to snad ani nechci vědět, ale od sýra to poznat opravdu nejde ani chutí, ani konzistencí, ani vůní, prostě nejde. Jsou i falešné sýry na fundue a podobně.
Oproti tomu náhražku za tvaroh nebudu testovat nikdy více, to fakt nejde sníst.
Díky za info. Asi bude nejlepší zúčastnit se taky něčeho podobného. Nějaké náhražky sýrů bych taky brala, těch asi sním nejvíc.
napsal(a):
Díky za info. Asi bude nejlepší zúčastnit se taky něčeho podobného. Nějaké náhražky sýrů bych taky brala, těch asi sním nejvíc.
Ona je asi největší chyba, že když se tradičně stravující konzumenti rozhodnou vyzkoušet veganskou stravu, automaticky hledají náhražky - za maso, za mlíko, za tvaroh...prostě chtějí to, co měli, ale v nějaké skoro stejné vega variantě. Celkem se pak nedivím, že jsou zklamaní a řeknou, že tohle jíst nebudou.
Přitom veganská strava může bejt opravdu chutná- různý zeleninový nebo zeleninoluštěninový jídla, omáčky, polívky, přílohy. Kuskus já osobně moc nemusím,mám radši bulgur, rejži, těstoviny celozrnný i obyč. Baví mě hrát si s kořením, zelenýma bylinama, střídám různé směsi. Super je lahůdkové droždí, dodá téměř všemu šmak
Téměř úplně jsem při vaření přestala používat klasickou kravskou smetanu, vždycky mi po těch jídlech bylo těžko a to i po té 12%. Místo toho dávám různý rostlinný, nepovažuju je za náhražky, ale za plnohodnotnou potravinu - v hotovým jídle to chuťově nepoznám a žaludek v pohodě. Jak píšu, nejsem vegan, ale dost často se mi stane, že uvařím jídlo a pak teprve si uvědomím, že je čistě veganský
Náhražky sýrů bych asi nebrala, miluju mozzarelu a plísňový a balkán...radši je kupuju míň a kvalitní, mám oblíbenou sýrárnu ze Šumavy...mozzarelu beru normálně marketovou, v bio kvalitě bych se nedoplatila
Jak vás tak čtu...ono je asi vegetarián a vegetarián. Pokud jen vynechá maso, živí se jen přílohama, jako dvě moje sestřenky, ano, ovocem a zeleninou pochopitelně také, ale prostě to není ono a výsledkem je, že jsou to snad ty nejnemocnější osoby, co znám Na druhou stranu, různé kuskusy, bulgury, luštěniny, semínka všeho druhu a pod. můžete přeci používat u vaření normálně, o bylinkách ani nemluvě. Vaření mne celkem baví, ráda zkouším nové recepty či experimentuju a myslím, že moje kuchyně je i s masem pestrá dost. Klasická česká jídla až tak moc nevařím.
Tak on to má opravdu každý jinak - já jsem schopná si udělat ze smetany kakao a vypít je na posezení naprosto bez následků. Sýry mám taky ráda, stejně tak maso. Mně prostě nedělá problém vzít ještě zakrvácenou kýtu divočáka do ruky nebo být přítomna na porážce.
Já byla na tom festivalu s kamarádkou, která hodně s vegetariánsvím koketuje, ale ještě se ke němu úplně nepropracovala. Ono to rozšíří obzory, jít na takový festival, ale úplně fanoušek vegetariánství nejsem. I když to tedy nikomu nevymlouvám.
Varaxi
napsal(a):
Tak on to má opravdu každý jinak - já jsem schopná si udělat ze smetany kakao a vypít je na posezení naprosto bez následků. Sýry mám taky ráda, stejně tak maso. Mně prostě nedělá problém vzít ještě zakrvácenou kýtu divočáka do ruky nebo být přítomna na porážce.
Já byla na tom festivalu s kamarádkou, která hodně s vegetariánsvím koketuje, ale ještě se ke němu úplně nepropracovala. Ono to rozšíří obzory, jít na takový festival, ale úplně fanoušek vegetariánství nejsem. I když to tedy nikomu nevymlouvám.
Taky mi nedělá problém manipulace s krvavým masem, feně dávám nepraný dršťky, který mám normálně v lednici , vařím králičí hlavy...nicméně chci podporovat velkochovy a konvenční zemědělství jak nejmíň je možný a pokud zrovna nemám zdroj "šťastného" masa, docela dobře se bez něj obejdu. Můj osobní názor je, že se význam masa ve stravě přeceňuje a často jeho nesmírnou důležitost zdůrazňujou lidi, kteří ho konzumujou ve formě salámů, párků a sekaný, což mi přijde takový úsměvný.
Nečetla jsem předchozí komentáře.
Jsem vegetariánkou už řadu let, moji psi a dcerka maso jedí,jelikož to nebyla jejich volba,být vegetariánem.
Hnusí se mi vraždění zvířat a maso mi chutná ,, mrtvě,,....umím se najíst i bez něj a zdravěji...k čemu dospěje dcera uvidím, psy respektuju jako masožravce a barfuji i jim maso vařím.