Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.111
Dobry den možná trošku hloupý dotaz ale zajíma mě Váš názor jestli je normální že fenka stara 1 rok měla štěňata... je to plemeno čivava. děkuji za Vaše odpovědi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den možná trošku hloupý dotaz ale zajíma mě Váš názor jestli je normální že fenka stara 1 rok měla štěňata... je to plemeno čivava. děkuji za Vaše odpovědi
jejku... to je hnus... natož čivava...čekla bych že to zvládne, ale asi to není to nejlepší natož pro tak malý plemeno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jejku... to je hnus... natož čivava...čekla bych že to zvládne, ale asi to není to nejlepší natož pro tak malý plemeno
oprava-řekla bych
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rok je málo, spíš od 1,5-2let. Věkovou hranici stanovuje chovatelský klub.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
může mít štěňata od chvíle, kdy je pohlavně dospělá - biologicky je možné, aby zabřezla už při prvním hárání, takže v roce štěňata mít může.
Něco jiného je dospělost chovatelská.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.111
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rok je málo, spíš od 1,5-2let. Věkovou hranici stanovuje chovatelský klub.
Já pravě vždy měla za to, že tak po 2 roce je nejlepší fenku připustit, aby měla štěnda. Jedna paní prodává fenku čivavky 1,5let starou. Tak jsem si s ní psala, jelikož teď sháním čivavu. Ptala jsem se jí jestli není kastrovaná nebo tak něco a napsala mi, že už je po štěňatech a že jedno porodila normálně a druhé bylo moc velké a musel přijít císař. Vím, že u těhle plemen je to docela běžné, že se rodí císařem, ale příjde mi to trošku brzo vždyť ji musela připustit tak v roce když ji teď prodává a je jí 1,5 roku. No ale to je jedno jen jsem se chtěla zeptat jestli je to normální, protože paní se do mě pustila, že jí to doporučil vet ať ji připustí atd...jsem jí napsala, že fenku nechci a slušně jsem jí řekla že si myslím že měla velmi brzy štěňata....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
může mít štěňata od chvíle, kdy je pohlavně dospělá - biologicky je možné, aby zabřezla už při prvním hárání, takže v roce štěňata mít může.
A třeba veterinární zákon. Ale to množitelům nic neříká. Porodila císařem, tak pryč s ní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem koupila dvouletou mopsku (je s pp) takže věk je jistej a ta je po třech vrzích,když jsem ji dovezla dom tak ani neuměla chodit,smrděla ,měla svrab v uších i po těle.Paní si říkala chovatelka a ukazovala mi jiné plemeno které měla s pp a jezdila s ním na výstavy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výběr do chovu pro malá plemena (do 50cm kohoutkové výšky) je dle ČMKU (po složení zkoušek, bonitací, výstav, zdr. vyšetření) v 15měsících, pro vyšší plemena psů (nad 50cm kohoutkové výšky) od 18měsíců. Teď jsem se dívala na Řád - článek 8 "Podmínky pro chovné psy a feny". Dříve by to být nemělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podmínky pro chov fen a psů stanovuje řád ČMKU v souladu s rády FCI. Všechny kluby chovatelů psů musí respektovat tuto vyhlášku, kterou si však mohou upravit ve svých chovatelských řádech, ale vždy musí být v souladu s ustanovením ČMKU.
V současné době jsou podmínky pro chovné feny dle ČMKU takové:
- u malých plemen do 50 cm kohoutkové výšky je chov (krytí povoleno) povolen od 15 měsíců až 8 let. (po 8 letech může být povoleno vyjímečné zabřeznutí po splnění podmínek, které uvádí řád ČMKU)
- u velkých plemen nad 50 cm kohoutkové výšky je chov (krytí povoleno) povolen od 18 měsíců až do 8 let feny (po 8 letech může být povoleno vyjímečné zabřeznutí po splnění podmínek, které uvádí řád ČMKU).
Pokud máte zájem můžete si řád ČMKU prostudovat na http://cmku.cz/soubory/dokumenty/107.pdf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já pravě vždy měla za to, že tak po 2 roce je nejlepší fenku připustit, aby měla štěnda. Jedna paní prodává fenku čivavky 1,5let starou. Tak jsem si s ní psala, jelikož teď sháním čivavu. Ptala jsem se jí jestli není kastrovaná nebo tak něco a napsala mi, že už je po štěňatech a že jedno porodila normálně a druhé bylo moc velké a musel přijít císař. Vím, že u těhle plemen je to docela běžné, že se rodí císařem, ale příjde mi to trošku brzo vždyť ji musela připustit tak v roce když ji teď prodává a je jí 1,5 roku. No ale to je jedno jen jsem se chtěla zeptat jestli je to normální, protože paní se do mě pustila, že jí to doporučil vet ať ji připustí atd...jsem jí napsala, že fenku nechci a slušně jsem jí řekla že si myslím že měla velmi brzy štěňata....
Udělala jste dobře. Ačkoli menší pleman jsou ranější, tak se doporučuje krýt ve věku od 1,5 roku. Dříve bych nekryla. Fenka - ať už malá či velká obvykle do 1,5 roste, takže se jí tak jedině podtrhne růst.. Možná to paní udělala právě proto, že by fenka dle ní přerostla.
Jinak její výmluvy typu, že ji to doporučil veterinář. Ano, mohl to říct (i když dosti pochybuji), ale to ještě neznamená, že půjdu a udělám to!
Je mi líto fenky.No, ačkoli ono to závání množárnou - měla jsi problém s porodem, tak pryč s tebou - takže fenka možná dopadne lépe, když se jí někdo ujme a už na ní nebude práskat štěňata.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podmínky pro chov fen a psů stanovuje řád ČMKU v souladu s rády FCI. Všechny kluby chovatelů psů musí respektovat tuto vyhlášku, kterou si však mohou upravit ve svých chovatelských řádech, ale vždy musí být v souladu s ustanovením ČMKU.
V současné době jsou podmínky pro chovné feny dle ČMKU takové:
- u malých plemen do 50 cm kohoutkové výšky je chov (krytí povoleno) povolen od 15 měsíců až 8 let. (po 8 letech může být povoleno vyjímečné zabřeznutí po splnění podmínek, které uvádí řád ČMKU)
- u velkých plemen nad 50 cm kohoutkové výšky je chov (krytí povoleno) povolen od 18 měsíců až do 8 let feny (po 8 letech může být povoleno vyjímečné zabřeznutí po splnění podmínek, které uvádí řád ČMKU).
Pokud máte zájem můžete si řád ČMKU prostudovat na http://cmku.cz/soubory/dokumenty/107.pdf
náš první pejsek, kterého jsme si vzali od jedněch lidí, protože by nepřežil..
jeho matka - jezevčice uvázaná u boudy, ke které přes plot mohl jakýkoliv pes - měla štěňata v sedmi měsících při prvním hárání, dvě ji po 14ti dnech zemřela a tuhle fenečku jsme si vzali na 4 týdnech, protože by nepřežila.Byla to děsná piplačka, ale vyrostl z ní zdravý, krásný pejsek /sice trochu velký ale s parametry jezevčíka/ a dožila se téměř 15ti let.
Ale je to děs.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
náš první pejsek, kterého jsme si vzali od jedněch lidí, protože by nepřežil..
jeho matka - jezevčice uvázaná u boudy, ke které přes plot mohl jakýkoliv pes - měla štěňata v sedmi měsících při prvním hárání, dvě ji po 14ti dnech zemřela a tuhle fenečku jsme si vzali na 4 týdnech, protože by nepřežila.Byla to děsná piplačka, ale vyrostl z ní zdravý, krásný pejsek /sice trochu velký ale s parametry jezevčíka/ a dožila se téměř 15ti let.
Ale je to děs.
Ještě k těm výběrům do chovu - všechny řády musí odpovídat veterinárnímu zákonu, který je jim nadřazený.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě k těm výběrům do chovu - všechny řády musí odpovídat veterinárnímu zákonu, který je jim nadřazený.
Veterinární zákon stanovuje minimální věk o měsíc míň, tedy malá plemena 14 měsíců, velká 18, proto i čmku to teď bude měnit.
Prostě nakrýt roční fenu je protizákonné, ovšem kde není žalobce, není soudce...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Veterinární zákon stanovuje minimální věk o měsíc míň, tedy malá plemena 14 měsíců, velká 18, proto i čmku to teď bude měnit.
Prostě nakrýt roční fenu je protizákonné, ovšem kde není žalobce, není soudce...
Pardon, velká 17, jsem se upsala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Udělala jste dobře. Ačkoli menší pleman jsou ranější, tak se doporučuje krýt ve věku od 1,5 roku. Dříve bych nekryla. Fenka - ať už malá či velká obvykle do 1,5 roste, takže se jí tak jedině podtrhne růst.. Možná to paní udělala právě proto, že by fenka dle ní přerostla.
Jinak její výmluvy typu, že ji to doporučil veterinář. Ano, mohl to říct (i když dosti pochybuji), ale to ještě neznamená, že půjdu a udělám to!
Je mi líto fenky.No, ačkoli ono to závání množárnou - měla jsi problém s porodem, tak pryč s tebou - takže fenka možná dopadne lépe, když se jí někdo ujme a už na ní nebude práskat štěňata.
Vážená zadavatelko. Jak jsem vám psala, fenka měla v době připuštění dokončených 15 měsíců. Což je tedy zcela dle všech pravidel, v normálu a nic divného na tom neshledávám. Bylo mi to doporučeno veterinářem i chovateli, první hárání měla fenka velmi velmi dlouhé, hárala v kuse 6 týdnů, bylo mi řečeno, že jak bude hárat a bude jí 15 měsíců, nakrýt. Tak jsem to udělala. Fenka by rozhodně bez toho nepřerostla, vzheldem k tomu, že váží 2 kg, nevím jak by to dokázala. V tuto chvíli je fenka po odstavu štěňátek, má dokončených 19 měsíců, což je dle mého názoru stále rok a půl (protože rok a tři čtvrtě jí ještě není, že?) Jednoduchá matemetika.......
A mohu upřímně říci, že pokud bych se do vás "pustila" jak píšete, vypadalo by to zcela jinak. Má odpověď byla slušná a zcela adekvátní tomu, co jste napsala vy. Pokud bych uvažovala o nějakém plemeni, napřes si prostuduju standard a chovatelský řád daného plemene a pak teprve budu házet dotazy na anonymní fóra.
A vážený anonymní, na jehož příspěvek navazuje má odpověď - suďte až budete vědět o co jde. Množárnou by to zavánělo pokud bych se zbavovala této jedné fenky. Ale ono ne. Bohužel se musím "zbavit" většiny svých psíků, protože do nemocnice se mnou nemohou a rodina už hlídat nechce. Takže ze zdravotních důvodů bohužel jinou možnost nemám. Pokud chcete pomoci, hledám někoho, kdo se ujme pejska nalezeného přejetého u silnice, kříženeček malého vzrůstu, mladinký, ještě štěně, bohužel zůstal slepý na jedno oko. Jinak už tedy vyléčen a zdráv. Když já jsem ta množárna a vy milovník pejsků, nevešel by se k vám? Moc toho nezbaští.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jste jí klidně mohla napsat i neslušně... Nesnáším takové parazitování na zvířatech. Dle mého ani není pravda, že jí to doporučil veterinář!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pardon, velká 17, jsem se upsala.
Paní nakryla fenu zcela v souladu s chovatelským řádem.A jen tak mimochodem-vy znalci-není to tak dlouho-cca 6 let,kdy malé plemeno bylo oficiálně podle chovatelského řádu chovné od 1 roku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je normální,aby v sedmém či osmém měsíci byla moje fena těhotná? Je to kříženec labrador s loveckým psem.Děkuji za odpověd. JITKA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.123
Fena těhotná ?
To fakt nemůže. Feny bývají BŘEZÍ.
Ano , může být březí. Když hárá , hlídejte ji !! Nesmí k ní pes , jinak . . . .
Klidně si kupte nějakou brožurku o psech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je normální,aby v sedmém či osmém měsíci byla moje fena těhotná? Je to kříženec labrador s loveckým psem.Děkuji za odpověd. JITKA
Není to normální, protože většina lidí si fenu ohlídá, aby neměla takto brzo štěňata, ale možné je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.174
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
normální rozhodně není, že někdo vůbec dopustil, aby se k háravé feně dostal pes. A ještě k tak mladé! Jinak ano, březí být samozřejmě může. To že hárala znamená, že už je "připravená" mít štěnda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Já nechápu že si někdo pořídí psa a až v osmi měsících si shání informace
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem koupila dvouletou mopsku (je s pp) takže věk je jistej a ta je po třech vrzích,když jsem ji dovezla dom tak ani neuměla chodit,smrděla ,měla svrab v uších i po těle.Paní si říkala chovatelka a ukazovala mi jiné plemeno které měla s pp a jezdila s ním na výstavy
Proč jste si ji od takovéto množitelky koupila? Proč takovým "lidem" dáváte vydělávat??
Už vím - BYLO VÁM JÍ LÍTO.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud byla spojená se psem, tak je velká pravděpodobnost, že normálně zabřezne. Sice bych čekala, že takhle velká fena bude poprvé hárat později, ale to že je mladá ještě neznamená, že nezabřezne. To máte jako s lidmi - i 12 letá holka otěhotní, ale že by na to byla fyzicky, natožpak psychicky připravená se říct nedá....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Malá plemena s PP ( tuším, že se to počítá do kohoutkové výšky asi 50 cm ) - na uchovněných fenách se může začít chovat - nakrývat od dovršených 15 měsíců (teď jsem slyšel, že to některé kluby mění už na 14 měsíců). Velká plemena nad 50 cm kohoutkévé výšky - tak se může chovat na uchovněných fenách od 18 měsíců.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Malá plemena s PP ( tuším, že se to počítá do kohoutkové výšky asi 50 cm ) - na uchovněných fenách se může začít chovat - nakrývat od dovršených 15 měsíců (teď jsem slyšel, že to některé kluby mění už na 14 měsíců). Velká plemena nad 50 cm kohoutkévé výšky - tak se může chovat na uchovněných fenách od 18 měsíců.
No to je děs, štěňata budou mít štěňata... Já bych to hnala všechno až na hranici dvou let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážená zadavatelko. Jak jsem vám psala, fenka měla v době připuštění dokončených 15 měsíců. Což je tedy zcela dle všech pravidel, v normálu a nic divného na tom neshledávám. Bylo mi to doporučeno veterinářem i chovateli, první hárání měla fenka velmi velmi dlouhé, hárala v kuse 6 týdnů, bylo mi řečeno, že jak bude hárat a bude jí 15 měsíců, nakrýt. Tak jsem to udělala. Fenka by rozhodně bez toho nepřerostla, vzheldem k tomu, že váží 2 kg, nevím jak by to dokázala. V tuto chvíli je fenka po odstavu štěňátek, má dokončených 19 měsíců, což je dle mého názoru stále rok a půl (protože rok a tři čtvrtě jí ještě není, že?) Jednoduchá matemetika.......
A mohu upřímně říci, že pokud bych se do vás "pustila" jak píšete, vypadalo by to zcela jinak. Má odpověď byla slušná a zcela adekvátní tomu, co jste napsala vy. Pokud bych uvažovala o nějakém plemeni, napřes si prostuduju standard a chovatelský řád daného plemene a pak teprve budu házet dotazy na anonymní fóra.
A vážený anonymní, na jehož příspěvek navazuje má odpověď - suďte až budete vědět o co jde. Množárnou by to zavánělo pokud bych se zbavovala této jedné fenky. Ale ono ne. Bohužel se musím "zbavit" většiny svých psíků, protože do nemocnice se mnou nemohou a rodina už hlídat nechce. Takže ze zdravotních důvodů bohužel jinou možnost nemám. Pokud chcete pomoci, hledám někoho, kdo se ujme pejska nalezeného přejetého u silnice, kříženeček malého vzrůstu, mladinký, ještě štěně, bohužel zůstal slepý na jedno oko. Jinak už tedy vyléčen a zdráv. Když já jsem ta množárna a vy milovník pejsků, nevešel by se k vám? Moc toho nezbaští.....
DOST podivné, co uvádíte, že máte doma tyto "pomrzačené" pejsky....většina podvodníků umí navykládat "pohádky".....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je děs, štěňata budou mít štěňata... Já bych to hnala všechno až na hranici dvou let
To je u malých plemen skoro zbytečné, tam by to stačilo z 15 ti ( nebo 14 ti ) měsíců hodit na 18 měsíců, a u velkých plemen z 18 měsíců na 24 měsíců, to by bylo tak rozumné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je u malých plemen skoro zbytečné, tam by to stačilo z 15 ti ( nebo 14 ti ) měsíců hodit na 18 měsíců, a u velkých plemen z 18 měsíců na 24 měsíců, to by bylo tak rozumné.
Řešíte tady hlouposti. Malá plemena mohou do chovu ve 14 měsících, kdysi to byl jeden rok a feny to nezabilo. Týrání vypadá jinak. Více škodlivé je první nakrytí feny po třetím roce a výš. Vždy se doporučovalo u malých plemen a plemen která špatně rodí, raději co nejdříve nakrýt. Později kostra feny více " zvápenatí" a je větší riziko těžkého porodu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řešíte tady hlouposti. Malá plemena mohou do chovu ve 14 měsících, kdysi to byl jeden rok a feny to nezabilo. Týrání vypadá jinak. Více škodlivé je první nakrytí feny po třetím roce a výš. Vždy se doporučovalo u malých plemen a plemen která špatně rodí, raději co nejdříve nakrýt. Později kostra feny více " zvápenatí" a je větší riziko těžkého porodu.
No tak to množitelé bezpapíráků využívají bezezbytku - krejí na první hárání kolem 9. nebo 10. měsíce, tak to opravdu mladým fenkám kostra nezvápenatí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo to jsou letité a v chovu prověřené zkušenosti které jsou podložené praxí ale to je na nic jelikož tady jsou všechno odborníci kteří mají jednoho gaučáka a myslí se že snědly všechnu moudrost světa.Divím se že pes navymřel uždávno když tu nebylo těchto odborníku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak to množitelé bezpapíráků využívají bezezbytku - krejí na první hárání kolem 9. nebo 10. měsíce, tak to opravdu mladým fenkám kostra nezvápenatí.
Je tu snad řeč o bezpapírácích a nakrývání fen v 9 měsících? Bujná fantazie opět řádí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je tu snad řeč o bezpapírácích a nakrývání fen v 9 měsících? Bujná fantazie opět řádí...
to není bujná fantazie to je paranoja a dost velká
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
JJ s tím bych i souhlasila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neřádí, ono někteří rádoby ..chovatelé,, s PP by nejradši také nakrývali u malých plemen v těch 10. nebo 12. měsících v honbě za ziskem, a vždy si to dokáží odůvodnit nějakým argumentem proč to tak dělat. Že to je vlastně v zájmu feny, proč ji nenechat dospět třeba do 17. nebo 18. měsíců. A moloss plemena dospívají až kolem věku 2,5 roku ( fyzicky i psychicky), takže tam vidím krytí hned po 18. měsíci jako krajně nezodpovědné - to udělá jen ,,chovatel,, prase, kterému jde hlavně o zisk a ne o blaho svojich zvířat ....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neřádí, ono někteří rádoby ..chovatelé,, s PP by nejradši také nakrývali u malých plemen v těch 10. nebo 12. měsících v honbě za ziskem, a vždy si to dokáží odůvodnit nějakým argumentem proč to tak dělat. Že to je vlastně v zájmu feny, proč ji nenechat dospět třeba do 17. nebo 18. měsíců. A moloss plemena dospívají až kolem věku 2,5 roku ( fyzicky i psychicky), takže tam vidím krytí hned po 18. měsíci jako krajně nezodpovědné - to udělá jen ,,chovatel,, prase, kterému jde hlavně o zisk a ne o blaho svojich zvířat ....
To je samé- někteří, nejraději atd. Pokud nemáte konkrétní odpověď na zadané téma v diskusi, tak je to o ničem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Když vidím, že by nejradši i někteří ,,chovatelé,, nakrývali feny s PP od 12 měsíců, tak je to fakt o ničem ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je samé- někteří, nejraději atd. Pokud nemáte konkrétní odpověď na zadané téma v diskusi, tak je to o ničem.
Konkrétně jsem již odpověděl v příspěvku výše, stačí jen pořadně číst ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na položenou otázku více jak rok starou jsem chtěl odpovědět,ale někdo mně tu předběhnul, v pořádku Přesně tak ,k tomu není co dodat ! To ostatní je již o něčm jiném .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.122
Nevím proč všem lidem co sem napíší že jsou jejich feny v 8 měsících nabo kolem 1 roku březí píšete že není normální že jí připustili a podobně já mám fenku skoro 1 rok a něco a je také březí stalo se to omylem kdy vběhl cizí pes na naši zahradu když hárala,pak už se tomu nezabrání,nikdo z vás nemůže vědět jak se to stalo u těch ostatních fenek a tak y od vás všech bylo hezké kdyby jste je předem nekritizovali lidé se sem přišli ptát a né aby poslouchali krytiku na ně..:/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.174
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím proč všem lidem co sem napíší že jsou jejich feny v 8 měsících nabo kolem 1 roku březí píšete že není normální že jí připustili a podobně já mám fenku skoro 1 rok a něco a je také březí stalo se to omylem kdy vběhl cizí pes na naši zahradu když hárala,pak už se tomu nezabrání,nikdo z vás nemůže vědět jak se to stalo u těch ostatních fenek a tak y od vás všech bylo hezké kdyby jste je předem nekritizovali lidé se sem přišli ptát a né aby poslouchali krytiku na ně..:/
Psiska chovám a cvičím 20 let a většinou mám feny a za tu dobu se mi nikdy nestalo že by fena měla štěnata když jsem já nechtěla .Štěnata nejsou o náhodě a taky krytí není zas tak šup a už je to .Vždy až na malé vyjímky je to lajdáctví a nezodpovědnost majitele.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak vám může "omylem" vběhnout cizí pes na zahradu, navíc když víte, že fenka hárá? Stát se můžou nejrůznější nehody, ale zrovna tohle je něco, co jste mohli (a měli) předvídat a zabezpečit tak, aby k nakrytí dojít nemohlo!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Až vám přijde domů 12letá dcera těhotná, taky to vezmete takhle s klidem a přijde vám to normální?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Až vám přijde domů 12letá dcera těhotná, taky to vezmete takhle s klidem a přijde vám to normální?
Taky se to stane asi omylem, ale v klidu asi moc nebude ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak vám může "omylem" vběhnout cizí pes na zahradu, navíc když víte, že fenka hárá? Stát se můžou nejrůznější nehody, ale zrovna tohle je něco, co jste mohli (a měli) předvídat a zabezpečit tak, aby k nakrytí dojít nemohlo!
Přesně tak,je to o zodpovědnosti majitele.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.8
a od kolika může mít pes štěňata??? xD
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a od kolika může mít pes štěňata??? xD
Také je to dané chovatelským klubem. Pokud se ptáte od kdy je toho chopen fyzicky, tak je to individuální..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.80
No tak promiň ale vy jste kretén!! pryč spíš s vámi než s tou fenou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.111
bych to nekoupila nevíte co natáhnete dom za nemoci a pak půjde vše k šípku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.12
od kolika muže mít fena labradora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli jde o fenu s PP, tak po splnění podmínek chovnosti, mezi které patří věk od 18 měsíců. Osobně ale pokládám za lepší krýt až po dvou letech věku, v půldruhém roce je fenka ještě prakticky štěně.
Jestli jde o fenku bez PP, tak doporučuju vykašlat se na to rovnou. Labradorů bez PP je děsně moc a je obrovský problém najít pro ně majitele, kolikrát zůstávají chovatelům na krku do půl roku i déle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
co takhle to napsat aspoň smysluplnou větou? a říká Vám něco ukončení věty tázací otazníkem?
Jinak u velkých plemen bych nekryla dřív jak ve 2,5 letech, ideální je 3-3,5 roku, kdy už je fena mentálně dospělá + fyziologicky už tzv."hotová".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146
Jsem jednoznačně o pozdější krytí fen než v 15 měsících, klidně bych to viděla na ty dva roky. Ale zase na druhou stranu bych snížila věkovou hranici u psů - klidně od jednoho roku ! Zvláště malá plemena. Nebo snad víte o rizikách když kryje roční pes ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem jednoznačně o pozdější krytí fen než v 15 měsících, klidně bych to viděla na ty dva roky. Ale zase na druhou stranu bych snížila věkovou hranici u psů - klidně od jednoho roku ! Zvláště malá plemena. Nebo snad víte o rizikách když kryje roční pes ?
Pro psa nejsou rizika žádná, to je jasné. Ale podle mě je lepší krýt starším psem - spousta dědičných problémů se projeví až v pozdějším věku, takže u ročního klinicky zdravého psa je jistota zdraví mnohem menší, než třeba u šestiletého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro psa nejsou rizika žádná, to je jasné. Ale podle mě je lepší krýt starším psem - spousta dědičných problémů se projeví až v pozdějším věku, takže u ročního klinicky zdravého psa je jistota zdraví mnohem menší, než třeba u šestiletého.
No to sice jo, ale když máte v oku ročního psa a víte, že fena vám pár let nepočká, protože má třeba 7 let, a vidíte, že až na ten mladý věk je to super spojení, které se vám nemusí víckát podařit - občas nezbývá než riskovat. Kryli jsme 14 měsíců starým psem středního plemene (upozorňuju, že to bylo v Něměcku, ne v ČR). A naše fenka nebyla první tímto psem krytá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak pokud si dovezu ze zahraničí pejska do chovu, tak opravdu nebudu čekat do jeho šesti let. Vím jak to myslíte, ale mnohdy je to prostě nereálný. Navíc si psy testuji i nepovinně na vše co se dá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bych řekla budu blejt velebnosti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.180
No to jo to je hrozný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak,je to o zodpovědnosti majitele.
zase další chytrák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zase další chytrák
porat zajak dlouho porodi fena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.31
porat te mi za jak dlouho porodi fena
Vika

XXX.XXX.230.104
Muže mít fena štěňátka v 6,5 letech jestli to není moc pozdě. Děkuji.
Vika

XXX.XXX.230.104
jolyha

XXX.XXX.229.101
Vika
napsal(a):
Muže mít fena štěňátka v 6,5 letech jestli to není moc pozdě. Děkuji.
Pokud jde o první vrh, tak na ten je už zatraceně dost pozdě, rozhodně bych neriskovala. U ženy je taky skoro v 50ti letech na první dítě pozdě...ale tam už se tedy naštěstí otěhotnění ani moc často nezadaří. U fenky zabřeznutí reálné je, ale zajisté jí to více ublíží nežli prospěje.
palačinka

XXX.XXX.120.14
Od kolika muže mít fena Slovenskeho Čuvače štěnata ?
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!