Veterina - dobrá zkušenost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.27

Dobrý den, měli jsme včera těžký den - fenečka nemohla porodit, museli jsme jet na veterinu. Měla jsem několik možností - v Praze je více veterinárních klinik i s nepřetržitým provozem. A jelikož s Libní a AA na Zahradním městě jsem v minulých letech opravdu neměla dobrou zkušenost, jeli jsme na Kolmou, kde nás přijal Mvdr. Čáp. Císaře udělal až po sonu a zjištění polohy štěňátek, podal nejdříve Oxytocin - ale fenečka porodit opravdu nemohla - tak za 3/4 hodiny následovala operace císařem.. Za další 3/4 hodiny jsem si už vzbuzenou fenečku a krásná 2 zdravá a čilá štěňátka vezla domů. Zarazilo mě, že fenka nedostala žádná ATB a pokud bude vše OK, máme přijít až na stehy.. Klinika vybavená opravdu super - (též inkubátor pro štěňátka), přístup Pana doktora Čápa rovněž. Protože mám dost špatných zkušeností s veterináři v Praze - tak tuto můžu s čistým svědomím jen doporučit

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 15:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, měli jsme včera těžký den - fenečka nemohla porodit, museli jsme jet na veterinu. Měla jsem několik možností - v Praze je více veterinárních klinik i s nepřetržitým provozem. A jelikož s Libní a AA na Zahradním městě jsem v minulých letech opravdu neměla dobrou zkušenost, jeli jsme na Kolmou, kde nás přijal Mvdr. Čáp. Císaře udělal až po sonu a zjištění polohy štěňátek, podal nejdříve Oxytocin - ale fenečka porodit opravdu nemohla - tak za 3/4 hodiny následovala operace císařem.. Za další 3/4 hodiny jsem si už vzbuzenou fenečku a krásná 2 zdravá a čilá štěňátka vezla domů. Zarazilo mě, že fenka nedostala žádná ATB a pokud bude vše OK, máme přijít až na stehy.. Klinika vybavená opravdu super - (též inkubátor pro štěňátka), přístup Pana doktora Čápa rovněž. Protože mám dost špatných zkušeností s veterináři v Praze - tak tuto můžu s čistým svědomím jen doporučit

Já bych si typla, že antibiotika dostala fenka injekční. Po císaři se dávají standardně, myslím.
Přeju štěňátkům i mamině zdraví a blahopřeju ke šťastnému konci!
Lucie

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.36

Tak u nás zase super zkušenosti s AAvet. Máme 45 psů, jsme tam jako doma. Už nám jich zachránili spoustu.
Bohužel u nás špatné zkušenosti s Kolmou - konkr. MVDr. Čáp.
Podotýkám, že dobrou veterinu jsme hledali přes 10 let, jezdíme na AA vet přes 130 km.

Každopádně si myslím, že obzvlášť pokud nemáte moc zkušeností, tak fenka by měla jít druhý den na kontrolu - většinou se znovu píchnou atb a dále dostanete tablety.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.27

Tak u nás zase super zkušenosti s AAvet. Máme 45 psů, jsme tam jako doma. Už nám jich zachránili spoustu.
Bohužel u nás špatné zkušenosti s Kolmou - konkr. MVDr. Čáp.
Podotýkám, že dobrou veterinu jsme hledali přes 10 let, jezdíme na AA vet přes 130 km.

Každopádně si myslím, že obzvlášť pokud nemáte moc zkušeností, tak fenka by měla jít druhý den na kontrolu - většinou se znovu píchnou atb a dále dostanete tablety.

No právě - na ta ATB jsem se ptala - nedávají je po císaři, když je vše v poho. Není to prý potřeba.. Samozřejmě, pokud by byl nějaký problém, máme s fenečkou hned přijet.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.136

No právě - na ta ATB jsem se ptala - nedávají je po císaři, když je vše v poho. Není to prý potřeba.. Samozřejmě, pokud by byl nějaký problém, máme s fenečkou hned přijet.

45 psů?

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.96

45 psů?

Já taky s AAvet špatnou zkušenost. Výbornou zase v Plzni v Klaiselově ulici u doktora Kuncla

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.222

Já taky s AAvet špatnou zkušenost. Výbornou zase v Plzni v Klaiselově ulici u doktora Kuncla

Já také mám dobré zkušenosti s vet. nemocnicí AA. Naopak dr. Čápovi se vyhýbám - pokud je to jen trochu možné... Takže záleží asi na momentálním stavu zvířete,co je schopen zvládnout a co nikoliv.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 16:32
Neregistrovaný uživatel

Já také mám dobré zkušenosti s vet. nemocnicí AA. Naopak dr. Čápovi se vyhýbám - pokud je to jen trochu možné... Takže záleží asi na momentálním stavu zvířete,co je schopen zvládnout a co nikoliv.

Já tedy mohu konstatovat, že jezdíme již 3 roky do Kolmé, konkrétně k MVDr Jíšovi, Čápovi a Kňákalovi a na jejich přístup nedám dopustit, v Kolmé naše fenky podstoupily hned několik ne zrovna banálních operací a vždy vše narosto v pořádku! Špatnou zkušenost mám s vet. klinikou na Novovysočanské, nevím jak se jmenuje, bohužel díky tomu že paní doktorka nepoznala torzi žaludku nám zemřela letos v únoru fenka, v Libuši, kde ji následně operovali už jí nebylo pomoci :(!

Neregistrovaný uživatel

24.8.2009 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.146

Já tedy mohu konstatovat, že jezdíme již 3 roky do Kolmé, konkrétně k MVDr Jíšovi, Čápovi a Kňákalovi a na jejich přístup nedám dopustit, v Kolmé naše fenky podstoupily hned několik ne zrovna banálních operací a vždy vše narosto v pořádku! Špatnou zkušenost mám s vet. klinikou na Novovysočanské, nevím jak se jmenuje, bohužel díky tomu že paní doktorka nepoznala torzi žaludku nám zemřela letos v únoru fenka, v Libuši, kde ji následně operovali už jí nebylo pomoci :(!

Tak já jsem z úplně jiného města, ale co se týče císaře, zkušenosti mám.
Fenka rodila tehdy v sobotu nad ránem císařem. V neděli jsme šli na kontrolu. Antibiotika dostala po porodu, v neděli a pak ještě další dva dny jsem jí dávala já.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2009 07:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0 SRVRISA2, 1.0 ISAANT2__

Tak já jsem z úplně jiného města, ale co se týče císaře, zkušenosti mám.
Fenka rodila tehdy v sobotu nad ránem císařem. V neděli jsme šli na kontrolu. Antibiotika dostala po porodu, v neděli a pak ještě další dva dny jsem jí dávala já.

Ja nedam dopustit na Altavet v Malesicich www.altavet.cz MVDr.Machova. Skvely pristup, o pejsky se vyborne staraji a skoro bych rekla, ze s nimi citi. Po odborne strance pokud mohu posoudit, take prima. Nasi rotvicce vylecila oci a udelala odoperovani mlecne listy s kastraci, naseho jorka jsme tam meli na trhani mlecnych zubu a jsem moc spokojena.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2009 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.210

Zvlasni, prave na Novovysocanske mi 2x zachranili cubu, a jednou prave kvuli torzi zaludku... Bala jsem se jim ji nechat na stole, protoze verim jenom svymu vetovi, ale praci odvedli perfektne a cuba i ve svych 13ti letech operaci prezila... doleceni bylo uz u naseho veta....

Neregistrovaný uživatel

25.8.2009 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.47

Když se to tu tak rozepsalo nevíte někdo o dobré veterině Teplice,Ústí?Tedko chodíme do Ústí k p.Michálkovi ale jen na očkování z toho moc člověk nepozná ale zatím v poho, ale kdyby bylo něco vážnějšího tak nevím jestli se na něj obrátit.Máte někdo s ním zkušenost jestli dobrou nebo špatnou ráda si to přečtu.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2009 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.40

Když se to tu tak rozepsalo nevíte někdo o dobré veterině Teplice,Ústí?Tedko chodíme do Ústí k p.Michálkovi ale jen na očkování z toho moc člověk nepozná ale zatím v poho, ale kdyby bylo něco vážnějšího tak nevím jestli se na něj obrátit.Máte někdo s ním zkušenost jestli dobrou nebo špatnou ráda si to přečtu.

Taky chodím k dr. Michálkovi a nedám na něj dopustit, i když je pravda, že zatím jsme nic vážného neřešili. Ale několik známých ano a byli spokojeni. Bez problémů přijde vyšetřit psa nebo mu poskytnout poslední službu i domů. Většinou se u něj déle čeká, ale to proto, že se každému pacientovi zevrubně věnuje. I při pouhém očkování jsme vevnitř tak čtvrt hodiny, protože psa předtím pořádně vyšetřuje, váží apod. U jiných veterinářů se mi stávalo, že mu nezměřili ani teplotu, jen píchli inekci, ale vyšetření si naúčtovali. A v neposlední řadě oceňuji i přístup MVDr. Michálka k páníčkům - vše. co dělá, srozumitelně vysvětluje a i zeptat se můžete na cokoli a vždycky dostanete vyčerpávající odpověď.

Neregistrovaný uživatel

26.8.2009 09:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.40

Taky chodím k dr. Michálkovi a nedám na něj dopustit, i když je pravda, že zatím jsme nic vážného neřešili. Ale několik známých ano a byli spokojeni. Bez problémů přijde vyšetřit psa nebo mu poskytnout poslední službu i domů. Většinou se u něj déle čeká, ale to proto, že se každému pacientovi zevrubně věnuje. I při pouhém očkování jsme vevnitř tak čtvrt hodiny, protože psa předtím pořádně vyšetřuje, váží apod. U jiných veterinářů se mi stávalo, že mu nezměřili ani teplotu, jen píchli inekci, ale vyšetření si naúčtovali. A v neposlední řadě oceňuji i přístup MVDr. Michálka k páníčkům - vše. co dělá, srozumitelně vysvětluje a i zeptat se můžete na cokoli a vždycky dostanete vyčerpávající odpověď.

Ještě k dr. Michálkovi - jediné minus je, že nemá pohotovost-

červená karkulka

2.12.2015 18:24
červená karkulka

XXX.XXX.41.181

S AAVET na neurologii MVDr. Velebný dobrý - máme epileiptika, ale vyšetření očí našeho jezevčíka vyloženě postral. Opakovaně upozorňován, že pejsek špatně vidí, resp. nevidí. Vyšetření zběžné, za měsíc pejsek olepl ze dne na den. Sice genetika, ale včasná diagnostika by mu očičko zachránila na zhrubě ještě tak 2 roky, jak mi řakla velice ochotná a pečlivá p. doktroka Na Libuši.Holt hra na boha nevyšla.

2.12.2015 19:01
tapina

XXX.XXX.11.43

červená karkulka napsal(a):
S AAVET na neurologii MVDr. Velebný dobrý - máme epileiptika, ale vyšetření očí našeho jezevčíka vyloženě postral. Opakovaně upozorňován, že pejsek špatně vidí, resp. nevidí. Vyšetření zběžné, za měsíc pejsek olepl ze dne na den. Sice genetika, ale včasná diagnostika by mu očičko zachránila na zhrubě ještě tak 2 roky, jak mi řakla velice ochotná a pečlivá p. doktroka Na Libuši.Holt hra na boha nevyšla.

Jó po bitvě je každej generál... neznám ani jednoho z jmenovaných lékařů. Paní doktorka by Vám spíš měla říct, co teď, jaký bude další postup, co můžete společně pro pejska dál udělat, něž se šťourat v věcech, které nezměníte. Očičko mohlo být zachráněno, ale třeba taky ne, nebo by se stalo úplně něco jiného, úraz apod. To už teď nezjistíte.
Vy jste panu doktorovi patrně věřila, on zklamal Vaši důvěru. Ale i veterinář je jen člověk...

Ludmilk

2.12.2015 19:20
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

červená karkulka

3.12.2015 16:01
červená karkulka

XXX.XXX.41.181

Zachránit dočasně šlo- utržená sítnice. Že je něco špatně by se před měsícem zjistit dalo. Bohužel se utrhla, přeložila jako papír a slepila, což u nás neumí operovat žádná veterina, utrženou právě na Libuš.. Jak píšu, jen na ty zhruba 2 roky, protože má degeneraci sítnice. To jsme se dovědli právě až po oslepnutí, pořádným vyšetřením bychom na to byli připraveni. Takhle ze dne na den slepý na ještě zdravé oko a my s nervama - víte kde. Psíci s touhle dědičnou vadou do 5 let oslepnou tak jako tak. Nám jde spíš o to, že odfláknutým vyšetřením o něj přišel dříve, než bylo nutné. Ná druhé už slepý byl - při grand malu si doslova rozerval nárazem o futro sklivec na hadry. Než jsem doběhla, stačil narazit 2x plnou parou, rány jako hrom. Takže asi takhle...

3.12.2015 17:42
tapina

XXX.XXX.11.135

Zachránit dočasně šlo- utržená sítnice. Že je něco špatně by se před měsícem zjistit dalo. Bohužel se utrhla, přeložila jako papír a slepila, což u nás neumí operovat žádná veterina, utrženou právě na Libuš.. Jak píšu, jen na ty zhruba 2 roky, protože má degeneraci sítnice. To jsme se dovědli právě až po oslepnutí, pořádným vyšetřením bychom na to byli připraveni. Takhle ze dne na den slepý na ještě zdravé oko a my s nervama - víte kde. Psíci s touhle dědičnou vadou do 5 let oslepnou tak jako tak. Nám jde spíš o to, že odfláknutým vyšetřením o něj přišel dříve, než bylo nutné. Ná druhé už slepý byl - při grand malu si doslova rozerval nárazem o futro sklivec na hadry. Než jsem doběhla, stačil narazit 2x plnou parou, rány jako hrom. Takže asi takhle...

On pejsek se se ztrátou zraku vyrovná líp než člověk.

Přesto chápu Vaše rozhořčení, mám a měla jsem několik zvířat, zdravých, i s většími či menšími zdravotními problémy a dosud nenarazila na veterináře, o kterém bych si myslela, že je 100%.
Příklady:

kočka s CHRI - "ona je jen senilní, jinak jí nic není"

kocour jednostranný kryptorchista - "varle je tady v třísle" - realita po operaci: kocour rozpáraný až do 1/2hrudníku, varle nenašli, následná léčba 1 rok, asi ho měli dlouho v narkóze, protože má trvalé neurologické následky

fena s autoimunitním onemocněním - "to je jen alergie, chce to dietu" - přes rok a půl utrpení

mohla bych zmínit ještě další "seky a štěky našich veterinářů, ale za nejlepší považuji tento:
"vždyť je to kříženec, tohle levnější jí bude stačit... má to vůbec cenu? nechcete ji utratit? no, kdyby byla do chovu, tak by to asi cenu mělo, ale vždyť je to kříženec"

Nezoufejte, vytrvejte.

3.12.2015 19:20
daajs

XXX.XXX.80.101

tapina napsal(a):
On pejsek se se ztrátou zraku vyrovná líp než člověk.

Přesto chápu Vaše rozhořčení, mám a měla jsem několik zvířat, zdravých, i s většími či menšími zdravotními problémy a dosud nenarazila na veterináře, o kterém bych si myslela, že je 100%.
Příklady:

kočka s CHRI - "ona je jen senilní, jinak jí nic není"

kocour jednostranný kryptorchista - "varle je tady v třísle" - realita po operaci: kocour rozpáraný až do 1/2hrudníku, varle nenašli, následná léčba 1 rok, asi ho měli dlouho v narkóze, protože má trvalé neurologické následky

fena s autoimunitním onemocněním - "to je jen alergie, chce to dietu" - přes rok a půl utrpení

mohla bych zmínit ještě další "seky a štěky našich veterinářů, ale za nejlepší považuji tento:
"vždyť je to kříženec, tohle levnější jí bude stačit... má to vůbec cenu? nechcete ji utratit? no, kdyby byla do chovu, tak by to asi cenu mělo, ale vždyť je to kříženec"

Nezoufejte, vytrvejte.

Aspoň orientačně bych varovala potencionální pacienty, kam v žádném případě nechodit.

červená karkulka

3.12.2015 22:14
červená karkulka

XXX.XXX.41.181

Ano, tvrdí to i vete, prřesto mi dal za pravdu, když jsem tvrdila opak - nevidí, s jakou přichází cizí psi. U našeho byl následný půlrok mazec. Oslepl ze dne na den, byl vystresovaný, z 5,5 kg se dostal během 14 dnů na 4,7 - kostra potažená kůží. Takže rozbor krve na fšechno možný, naštěstí v pořádku.Z radostného pejska se stal pejsek vystresovaný, do starých veselých kolejí se vrátil až za + - 7 měsíců. Nějaké to minimální vidění silně mizerné z určitého úhlu je, ale lepší by bylo, kdyby nebylo ani to. Díky tomu se leká všeho, co se hýbe a létá.Až na holuby, na ty "kouká" rád a je to docela zábavné sledovat.Zamrzne do země, nic s ním nehne. Kdo neví, že je slepý, nepozná to, protože na vyšlapaných trasách z lepších dob jde sebejistě přímo vražedným tempem.
Jak tak pročítám Vaše zážitky, jsem břídil a věřím slovu od slova, které jste napsala. Story o kříženečkovi - udržela jste se na uzdě? Tohle je totiž náš 3. jezevčík a diagnozu vážného zdr. problému u nich jsem vete přímo vnutila. Též se snažili zlehčovat. Za pravdu mi nakonec s velkým sebezapřením dali.Ani tu epku mi moc nevěřil žádný, že prý je na ni mladý bla bla... První záchvat u nás /celkové nejspíš první nebyl/ měl po druhém týdnu, tudíž v jeho 10 týdnech.

Děkuji za podporu, ono mi ani nic jiného nezbývá, jen výletní plány vzaly za své. V neznámém prostředí je zmaten, i když za něj koukám by nikde neboural.

Pro Daajs - vodítkem mohou být diskuse, pátrám v nich taky,.

6.12.2015 11:51
tapina

XXX.XXX.215.53

Ano, tvrdí to i vete, prřesto mi dal za pravdu, když jsem tvrdila opak - nevidí, s jakou přichází cizí psi. U našeho byl následný půlrok mazec. Oslepl ze dne na den, byl vystresovaný, z 5,5 kg se dostal během 14 dnů na 4,7 - kostra potažená kůží. Takže rozbor krve na fšechno možný, naštěstí v pořádku.Z radostného pejska se stal pejsek vystresovaný, do starých veselých kolejí se vrátil až za + - 7 měsíců. Nějaké to minimální vidění silně mizerné z určitého úhlu je, ale lepší by bylo, kdyby nebylo ani to. Díky tomu se leká všeho, co se hýbe a létá.Až na holuby, na ty "kouká" rád a je to docela zábavné sledovat.Zamrzne do země, nic s ním nehne. Kdo neví, že je slepý, nepozná to, protože na vyšlapaných trasách z lepších dob jde sebejistě přímo vražedným tempem.
Jak tak pročítám Vaše zážitky, jsem břídil a věřím slovu od slova, které jste napsala. Story o kříženečkovi - udržela jste se na uzdě? Tohle je totiž náš 3. jezevčík a diagnozu vážného zdr. problému u nich jsem vete přímo vnutila. Též se snažili zlehčovat. Za pravdu mi nakonec s velkým sebezapřením dali.Ani tu epku mi moc nevěřil žádný, že prý je na ni mladý bla bla... První záchvat u nás /celkové nejspíš první nebyl/ měl po druhém týdnu, tudíž v jeho 10 týdnech.

Děkuji za podporu, ono mi ani nic jiného nezbývá, jen výletní plány vzaly za své. V neznámém prostředí je zmaten, i když za něj koukám by nikde neboural.

Pro Daajs - vodítkem mohou být diskuse, pátrám v nich taky,.

Chudák pes, máte pravdu, to zbytkové vidění je horší než nic, je to pro psa velký stres.

Měli jsme v péči starého psa, který, když jsme se s ním "seznámili" už špatně slyšel a špatně viděl, pak ale ještě došlo k většímu zhoršení zraku, to období zbytkového zraku bylo hrozné, taky byl lekavý, právě proto, že zřejmě některé dny měl lepší, některé horší a bylo vidět, že mu vadily i náhlé světelné změny, např. večer nechtěl vyjít z osvětlené chodby ven nebo naopak, ze tmy domů, vyhýbal se zdánlivým překážkám a naopak někdy bystřil např. na zahradní sušák prádla, který byl na stejném místě. Pro člověka je to taky špatně pochopitelné, protože pes vám to neřekne a vás to třeba hned nenapadne. Horší bylo, že tento pes i velmi špatně slyšel.

Ale bylo vidět, že jak oslepl úplně, ulevilo se mu, hodně, klidněji spal, orientoval se po čichu, měl své vychozené cesty, a v tomhle období se velmi skamarádil s naším kocourem, který si i zvykl k němu chodit tak, že už zdálky na něj hlasitě mňoukal, jako když kotě s matkou na sebe volají, a i se k němu choval hodně kontaktně, občas by si člověk řekl, že ho ten kocour i vodil - vytáhl ho třeba z pelechu a spolu se ohřívali na sluníčku.

K vašemu dotazu jestli jsem se udržela na komentáře o kříženci - představte si, jsem už na to zvyklá. Já mám prostě křížence radši, ze všech zvířat jsem měla jedinou čistokrevnou fenu - NO. Taky měla nějaké zdravotní potíže, ale přístup byl naprosto jiný, přestože zrovna u téhle holky jsem si ze začátku občas říkala, že by jí snad i bylo líp, kdyby nebyla (z psych. důvodů). Jasný, člověka to vždy zamrzí. Ale já si pořád opakuji, že to ten veterinář nemyslí špatně, že je to jen člověk. I z jiných situací vím, že mi je nabízen levnější produkt, protože prostě nepůsobím dostatečně "koupěschopně".

6.12.2015 12:00
tapina

XXX.XXX.215.53

daajs napsal(a):
Aspoň orientačně bych varovala potencionální pacienty, kam v žádném případě nechodit.

Daajs - k varování majitelů potencionálních pacientů - právě proto, že si říkám, že snad jsme byli ojedinělý případ, možná i z těch důvodů, které zmiňuji, a nebo i proto, že každá výborná praxe má nějaké malé procento neúspěchu - nepíši konkrétní jména.
Taky proto, že každé bylo v jiné ordinaci.
Případy s kočkami - Olomouc - klinika na kraji Neředína, paní doktorka údajně specialistka a chovatelka koček; je to cca 8 let nazpět.
Fena s autoimunitním onemocněním, Poděbrady, klinika, lékařka t.č. na m.d.; byl opakovaný požadavek na provedení důkladného vyšetření; do ordinace dál nedocházíme. Hodnocení o kříženci, tentýž člověk, tamtéž. Jinak na tomto pracovišti jsou další lékaři, kteří jsou velmi ochotní a lidští, pomohli nám po úrazu kocoura atd., ale prostě s fenou jsme měli smůlu.

Příspěvek jsem psala ne proto, abych poukazovala na to, že nám někdo někde ublížil, ale proto, že se to prostě stává. I v humánní medicíně.

červená karkulka

13.12.2015 09:30
červená karkulka

XXX.XXX.70.125

Čítám, že jste si taky užila. "Těším" se, až nebude vidět vůbec, bude to proněj určitě úleva - reakce má téměř stejné, o jakých píšete. Za dlouhých dnů to jakž takž jde, teď venčení v šeru a tmě je horor. Zrovna ráno - letí mikropytel, zasekne se, vrčí na něj a ne a ne jít. Osmělil se tak po dvou minutách, a to ještě prošel kolem velkým obloukem, pytel v merku. Neponáším ho, vyčkávám až se překoná. Takhle to máme bohužel denně se vším, co se hýbe.I s lidmi. Pro neznalé zábavné, pro něj hrozby. Netuším, jak dlouho můž tento přechodný stav trvat, ale čím dřív pomine, tím lépe pro něj. Zatím jsme na 14 měsícíh. Jsem přesvědčená, že se sklidní. Moc Vám děkuji za příspěvky a přeji hezké svátky. Přikládám foto z lepších časů - vpravo náš pejsek, vlevo jeho sestřička, ta zatím vidí, ale zase má jiné zdr. problémy.

13.12.2015 11:18
tapina

XXX.XXX.211.95

Moc jim to se sestřičkou sluší ;-)

Na neznalé lidi se vykašlete, můžete to vysvětlovat do nekonečna, přesto, oni to nepochopí. Buďte svému pejskovi oporou, tam, kde se bojí, jděte napřed, nenechávejte to na něm. Jezevčíci jsou navenek drsňáci, samostatní, přesto v hloubi duše na svého člověka velmi navázaní a empatičtí, věřím, že v tom je možné najít pozitiva i pro ty horší dny.

Držím Vám palce a taky přeji hezké, klidné svátky.

červená karkulka

13.12.2015 14:55
červená karkulka

XXX.XXX.70.125

Lidi neřeším, ona vada vidět není a oni si myslí, že je pozoruje s velkým zájmem. Nevysvětluji. Vadu vidí jen zasvěcení ve chvíli, kdy má oči v určitém úhlu svítivě zelené - když zlobí, hravě říkám "nesviť na mne očima." Humor mne drží celoživotně, i černý jako v tomto případě.Předvoj v případě nutnosti samozřejmě dělám. Jezevčící jsou naší slabostí, tento je třetí, osobnosti a samostatní sakra jsou. A musí, jinak by při norování neobstáli. Ještě jednou díky za Vaši přízeň s přáním hezkých svátků.

13.12.2015 15:28
tapina

XXX.XXX.211.95

Tak na naší současné fence její postižení jde vidět, a to docela dost. Co jsem si od lidí už vyslechla.

Od neznalých i od lidí, kteří jsou strašně "orientovaní v problematice" - mladé slečny, které nemají jiný zájem než psa, to jsem dostala různé osvědčené rady, vždy s dostatečně nadřazeným a opovržlivým tónem. Dokonce jsem reálně na ulici vyslechla přednášku na téma, že moje fena je bez PP, že to mám za to, že jsem podpořila množitele (ano, to je jasný, je to vořech, to je vidět, ale jak přišla na to, odkud je?), a že ji krmím s*čkama ze supermarketu (no, na to nevím, jak přišla, tak to na mě vychrlila, ani se nezeptala, jak se věci mají). Aniž bych se jí ptala, aniž by se ona mě na cokoli zeptala, bez pozdravu. Prostě, to, co tady vídáte běžně v diskusi. Nevěřila bych, že někdo takhle reálně může "zaútočit".

Horší jsou připomínky od veterinářů, jak už jsem psala výše. V podstatě i u veterináře, kde jsme teď, nás na začátku strašně odsoudili, vytahovali slova o týrání zvířat, o šetření na nepravém místě, no po 4 návštěvách taky přišli na to, že to nebude tak úplně černobílé.

Dřív jsem vysvětlovala, ale to vysvětlování zraňuje ještě víc, protože lidi, co se s tím nesetkali, nechápou, pak se dostáváte k tématům, kolik to stálo peněz, do toho zášť a závist...

Humor je fakt nejlepší zbraň - jak bojovat s tou nemocí, ale i s blbcema.

Té holce jsem řekla, ať si nejdřív začne čistit zuby, vypne počítač a zapne mozek, že do tý doby bohužel nejsem schopná ustát její slovní tok. Bylo to hnusný, ale asi tak stejně relevantní, jako ty její kecy.

červená karkulka

13.12.2015 20:13
červená karkulka

XXX.XXX.70.125

Vidět, nevidět, takt lidem dneska chybí a to, co se narodilo po textilce, snad ani tohle slovo nezná. A když Vám někdo poví, že podporujete množitele, ač máte fenečku kříženečku, je vůl na entou. Kdyby nebyl, věděl by, že v množírnách kříženečky "nevyrábějí" Jojo, z lidí padaj perly.
Já, až na výjimky, mam zkušenosti dobré. Výjimkou je russel teriér. K cizím psům náš může pouze tehdy, jsou-li na vodítku. Tenhle byl, panička kráva visící na fonu, pes i na vodítku na našeho vyjel, ukousl mu kus ucha.Druhý den jí to říkám, se diví a že by přidala na vete? - ani omylem. Dělala blbou, protože jakmile nás zahlédla, přešla na druhou stranu, volala jsem na ni.S russly obecně mam jen špatné zkušenosti i z dob zdravých. Když na to přijde řeč s pejskaři, jsou na tom stejně. Prostě v našich končinách přátelští jaksi nejsou. A pak yorkové, to samé v bleděmodrém. Dle mého důsledek modní vlny, množení jedinců s nežádoucími vlastnostmi. Netuším, jak u Vás, ale tady lítá plno psů netknutých výchovou a na mou výzvu, by si ho odvolali nebo vzali na vodítko hlásaj - VON NIC NEDĚLÁ, ev. ho paka honí co to dá, by ho odchytli. Ty miluju, russel byl taky dle paničky von nic nedělá. Možná jste taky zjistila, že heslo se slušností nejdál dojdeš mezi pejskaři až tak neplatí. Xkrát jsem na mnohé byla slušná ohledně přivolání jejich psa, bezvýsledně. Potkávala jsem je denně, by si mohli pamatovat, nepamatovali. Jednoho dne jsem nasadila slova, která ve slovníku fakt nenajdete a najednou to šlo. Slušní pejskaři i nepejskaři dají řeč - že to není vidět, že je hezký a jak je starý, že už nevidí. Nevěsty odmítáme hromadně hihi. Letos počítám naposledy, určitě je už profláklý chacha.
Pokud jde o Vaši chytrolínku a podobné, nejlepčí je poslat je do tmy, protože jiné pořízení s nimi prostě nebude. Jednoho nabušence, jehož 2 pitbulové, samo bez vodítka, se na našeho vyřítili z domu, jsem nazavala nabušeným debilem. Nabušenci je maj jako modní doplněk, že, hlava vymetená. Když jsme se rozešli, zpovzdálí řekl, že jsem kráva. A protože sluch mi fakt funguje perfektně, což na dálku tak 10 m netušil, pohotově jsem reagovala uvedeným výrokem. Čuměl jako vyvoraná myš, nekomentoval.
Co tedy nepochopím a s čím jsem se v životě nesetkala u sebe ani u známých, je hnusná reakce veterinářů a jejich postoj k Vaší fenečce. Díky nám maj na složenky, tudíž veškerých rádoby chytrých komentářů by se měli ve vlastním zájmu zdržet. Přece jim musí být jasné, že lidi si to mezi sebou řeknou, natož teď, v éře internetu, se pověst roznese raz dva. Že vás chce leckterý natáhnout a vnutí i nepotřebné, víme též.
Jojo, lidi maj opravdu děsnou péčí o věci, do kterých jim vůbec nic není, vč. financí. Jakoby to šlo z jejich.
Přeji Vám, aby se fenečce dařilo v rámci možností co nejlépe a na pitomc hoďte bobek.

P.S. dnes jsem lovila dárky na netu, proto ta hojná korespondence.

13.12.2015 20:28
tapina

XXX.XXX.211.95

S dárky na netu jsme na tom dnes naprosto stejně.

Mám už přes měsíc dárky pro všechny známé pejsky v okolí i do místního útulku, ale pro lidi je to fakt těžký smajlík

Zároveň taky pátrám v literatuře, louskám zahraniční články, protože naše fenka půjde příští týden na operaci a já bych ji tomu nejradši vyhla. Už ale asi není zbytí. Různé publikace hovoří vesměs pro.

Veterinářka je už očividně vytočená, že se chci vykroutit, protože furt mám přiblblé detailní dotazy, jenže čím víc mám dotazů, tím víc vidím nějaké mezery na její straně, snad to jsou jen mezery v teorii a praxe je perfektní. Jak se sama pochválila. Musím teda podotknout, že je docela těžké se mnou mluvit, protože mi moc nestačí běžné klientské informace smajlík

Vánocům zdar.

25.1.2016 12:27
AdélkaR

XXX.XXX.169.251

Z veteriny v Poděbradské ul. mám takové smíšené pocity, hodnotila bych ji spíše průměrně. Špatná a odfláknutá diagnóza, personál byl občas trochu arogantní a MVDr. Blažková byla úplná tragédie, ale myslím, že už tam nepracuje.

Mary1111

6.6.2017 18:41
Mary1111

XXX.XXX.127.242

My máme bohužel s AAvet také špatnou zkušenost. Fenka onemocněla na meningitidu, do poslední chvíle nás doktoři ubezpečovali, že se to dá zvládnout a že se to normálně léčí, pejska jsme tam nechali na pozorování na tři noci a další ráno nám volali, že pejsek není...takže docela velkej šok.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2017 21:51

Ja nedam dopustit na Altavet v Malesicich www.altavet.cz MVDr.Machova. Skvely pristup, o pejsky se vyborne staraji a skoro bych rekla, ze s nimi citi. Po odborne strance pokud mohu posoudit, take prima. Nasi rotvicce vylecila oci a udelala odoperovani mlecne listy s kastraci, naseho jorka jsme tam meli na trhani mlecnych zubu a jsem moc spokojena.

Rada bych poslala na "soukromo", ale nelze.
Tuhle jsme sli kolem. Ani jsem nevedela, ze tam veterinar je.
Zatim jsme jezdili na zminovany Zahradnak "AA" (maji tam opravdu super vybeveni i specialisty, ale pokud clovek potrebuje neco uplne banalniho, pak jsou - mam pocit - ceny celkem vysoke... To jsem ochotna akceptovat, ale cakaci doba je silena... Jinak ale uplna spokojenost). Takze tam jen s "pruserem". V ostatnich pripadech jezdime na Novovysocanskou (TriVet?). Jsou tam bezva lidi, ale je to "zbytecne" daleko.
Prosim jen o info, jak dlouho se cca v Altavetu ceka? Jsou fronty? Je lepsi volat predem? Klidne mi to hodte do zpravy. Dik moc.

6.6.2017 21:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rada bych poslala na "soukromo", ale nelze.
Tuhle jsme sli kolem. Ani jsem nevedela, ze tam veterinar je.
Zatim jsme jezdili na zminovany Zahradnak "AA" (maji tam opravdu super vybeveni i specialisty, ale pokud clovek potrebuje neco uplne banalniho, pak jsou - mam pocit - ceny celkem vysoke... To jsem ochotna akceptovat, ale cakaci doba je silena... Jinak ale uplna spokojenost). Takze tam jen s "pruserem". V ostatnich pripadech jezdime na Novovysocanskou (TriVet?). Jsou tam bezva lidi, ale je to "zbytecne" daleko.
Prosim jen o info, jak dlouho se cca v Altavetu ceka? Jsou fronty? Je lepsi volat predem? Klidne mi to hodte do zpravy. Dik moc.

Určitě je lepší si zavolat předem, fronty moc nebývají. Za mě super přístup, s banalittami chodíme jenom tam

6.6.2017 22:15

Diky moc za info.
Pes i kocky potrebuji preockovat a sedet s touhle partou nekde dyl, byva problem...
Minule jsme cekali vedle krecka v kouli (a to je jeste asi ta nejlepsi varinata...).
Pes dostal narizeni, ze "nesmi + ticho" a drzel se prikazu. Ale Panu Kocourovi "ne a ticho" nestacilo. Mecel jak zabehla koza...

Ale jasne ze horsi to byva, kdyz cekame a prijdou psi (co nejsou nejak uplne "polomrtvy"), co neradi kocky... To je teprv ocistec...

Zavolame. Zkusime. Diky.

7.6.2017 07:32

Prosím, mohl byste sem napsat, jakou cenu jste ochotni u veterináře akceptovat a jakou už ne? Konkrétně třeba u kastrace, biochemického vyšetření krve, u hospitalizace, očkování, uspání atd. Vím, že u každého je to jiné, někdo u veterináře peníze neřeší vůbec, záleží mu hlavně na kvalitě ošetření, někdo naopak by za psa nedal žádnou vyšší částku, jen to nejnutnější.

7.6.2017 08:28
daajs

XXX.XXX.80.101

Kastrace fenky stála asi 3000, vyšetření platíme kolem 200-400, záleží na rozsahu ev.lécích.Cema léků je navíc.

Míra H.

7.6.2017 15:13
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Prosím, mohl byste sem napsat, jakou cenu jste ochotni u veterináře akceptovat a jakou už ne? Konkrétně třeba u kastrace, biochemického vyšetření krve, u hospitalizace, očkování, uspání atd. Vím, že u každého je to jiné, někdo u veterináře peníze neřeší vůbec, záleží mu hlavně na kvalitě ošetření, někdo naopak by za psa nedal žádnou vyšší částku, jen to nejnutnější.

Peníze nikdy neřeším. Mám vybraného veterináře a je to vše na něm. Když by to bylo něco za tisíce, spíš desítky korun, určitě by to vet. zkonzultoval předem.
Neumím si ani představit, že bych se ptal u všeho předem na cenu. Navíc platím často až po několikáté návštěvě, když řešíme něco ne delší dobu.

Accuracy

8.6.2017 10:36
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Nekastrovali jsme.
Biochemka byla dělaná jednou, stála 750 Kč s tím, že se posílala do Německa na nějaké spešl testy, co se v ČR nedělají; testy v nemocnici by stály tuším 250 Kč. Teď v létě jdeme zas.
Hospitalizován pes nikdy nebyl, ale logicky - když vydělám 500 Kč denně, pak nemůžu dát 200 Kč na hospitalizaci. Můj limit - tak do stovky. U krátkodobé hospitalizace (třeba tři dny) více.
Očkování - místní vesnický „kravařský“ veterinář si nikdy neřekl o nic mimo cenu za vakcínu. Vždycky jsme mu dali všimné 150 - 250 Kč dle celkové ceny, jak to šlo zaokrouhlit. (Objednal nám protiklíštěcí obojek, naočkoval, ostříhal drápky; někdy i přijel k nám, abychom nemuseli my za ním.)
Ještě jsme neuspávali, ale nemyslím si, že bych byla ve stavu, abych řešila peníze.

8.6.2017 11:03

To se taky ale dost liší podle velikosti psa.
Já mám nejradši, když mi vet řekne možnosti a odhad ceny dopředu - např. u narkózy je to podle mě samozřejmost, je víc variant, jakou narkózu použít od nejšetrnější k méně šetrným a tam se liší i ceny. Vet mi řekne, v čem se liší ty možnosti a odhadne cenu dle váhy psa.
A druhá věc, že mám fakt ráda, když mi dá vet fakturu, kde je rozepsaný, co kolik stálo - materiál, úkony, léky.
Za rozbor krve dávám u mojí vetky do 400, -, při speciálních testech v německý laborce to šlo k tisícovce. Pokud si vzpomínám, rtg s narkózou a stanovením diagnózy bylo mezi jedním a dvěma tisícema. Já se teda u veterinární péče celkem rozmýšlím, kolik za co dáme a zda je to nutný.

LuciiApple

19.7.2017 22:37
LuciiApple

XXX.XXX.105.209

S veterinární nemocnicí AAVet jsem byla maximálně spokojená. Vzhledem k tomu že můj králíček chytl křeče v půl 11 v noci byli maximálně vstřícní a ihned nám doporučili příjezd. Volali jsme i na jiné klinika a však všude ošetřovali téměř jen psy a kočky.

Po příjezdu si nás ihned sestřička zavolala a po krátkém čekání nás zavedla do ordinace. Tam na nás čekala sympatická doktorka Černá, která poskytla maximální péči a ošetření. Jelikož se jí zdravotní stav mého mazlíčka nezdál doporučila (ale nenutila) nám králíčka nechat na pozorování u nic. Vzala si na mě kontakt a slíbila, že při jakých koliv změnách mi bude kontaktovat.

Ráno jsem si ho vyzvedla a obdržela jsem odměřené léky. Po dvou dnech jsme byli na kontrole, kdy na nás opět čekala stejná doktorka, která očividně ke všem zvířátkům má osobitý vztah. Při kontrole, kdy byl zdraví požádala abychom ji o dva dny později zavolali jak se mění jeho zdravotní stav v domácí péči.

O proti jiným veterinám na kterých jsme byla mohu této dát plný počet hvězdiček. Jediné co mi mrzí, že takových veterinárních nemocnic a profesionálních lékařu a sester není více.

20.8.2019 21:33
Nicky81

XXX.XXX.150.92

Klinika poděbradská konkr mvdr Čáp super přístup, nedělá nic zbytečně, aby kasiroval, naopak ošetření naší fenky a troufám si říct, že ji včera zachránili život, za pár korun. Všichni na klinice velmi milí, ochotný, super přistup ke zvířatům, vše vysvětlí.

Ivinena

13.8.2020 12:40
Ivinena

XXX.XXX.7.114

Dobrý den, včera jsem našemu 3 měsíčnímu koťátku dala odčervovací tabletu a tohle z něj dnes vyšlo. Prosím o radu co by to mohlo být. Děkuji za odpověď

13.8.2020 12:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.35.74

Ivinena napsal(a):
Dobrý den, včera jsem našemu 3 měsíčnímu koťátku dala odčervovací tabletu a tohle z něj dnes vyšlo. Prosím o radu co by to mohlo být. Děkuji za odpověď

Škrkavka

Přidejte reakci

Přidat smajlík