Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.226
chci se zeptat: použili jste někdy na psa pepřák? Nebo použil to někdo na vašeho psa? Jak to ten pes snášel? Když si uvědomím citlivost psího čenichu, musí to pro něj být asi 1000x horší než pro člověka, a kdo to někdy zakusil, ví, jaká je to příšernost. Na druhou stranu...náš podvraťák si přibral do svého hlídacího revíru i náves vnaší minivesničky a pošťačky se ho bojí. Tvrdí, že je napadá, já tomu sice nevěřím, ale chápu je, že se ho bojí. Bojí se vystupovat z auta. A náš Šmudla je prostě neuzavřitelnej. Podhrabává se, leze přes plot, zdrhá jak může. Přivázat se nedá, to celou dobu řve a kromě toho má malou hlavu a přetáhne si přes ní obojek. Tak mě napadlo: kdyby na něj pošťačka stříkla pepřák, třeba by se jim začal vyhýbat a i dalším cizím lidem. Jenže se bojím, že tahle terapie pro něj bude až moc drastická...poraďte: mám to s tím pepřákem zkusit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chci se zeptat: použili jste někdy na psa pepřák? Nebo použil to někdo na vašeho psa? Jak to ten pes snášel? Když si uvědomím citlivost psího čenichu, musí to pro něj být asi 1000x horší než pro člověka, a kdo to někdy zakusil, ví, jaká je to příšernost. Na druhou stranu...náš podvraťák si přibral do svého hlídacího revíru i náves vnaší minivesničky a pošťačky se ho bojí. Tvrdí, že je napadá, já tomu sice nevěřím, ale chápu je, že se ho bojí. Bojí se vystupovat z auta. A náš Šmudla je prostě neuzavřitelnej. Podhrabává se, leze přes plot, zdrhá jak může. Přivázat se nedá, to celou dobu řve a kromě toho má malou hlavu a přetáhne si přes ní obojek. Tak mě napadlo: kdyby na něj pošťačka stříkla pepřák, třeba by se jim začal vyhýbat a i dalším cizím lidem. Jenže se bojím, že tahle terapie pro něj bude až moc drastická...poraďte: mám to s tím pepřákem zkusit?
A nebo právě naopak. Ale co jste to za majitele? Za psa plně zodpovídáte, tak mu udělejte kotec, nebo ho zavřete v baráku. Možná i kastrace by pomohla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebo právě naopak. Ale co jste to za majitele? Za psa plně zodpovídáte, tak mu udělejte kotec, nebo ho zavřete v baráku. Možná i kastrace by pomohla.
Tak mu kupte kšíry,vy se jen vymlouváte,pokud dostene Šmudla pepřákem,je to jen vaše chyba,předejděte jí nebo neřešte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kotec není řešení, pes v kotci toho moc neohlídá...kšíry jsme zkoušeli, celý den řval a nakonec se z nich dostal. O kastraci jsem přemýšlela, nemá problémy s fenami, ale s určením svého teritoria. Pokud máte nápad, jak mu dát najevo, kam může a kam už ne, poraďte. Když jsme doma, nikam neutíká, jenom když jsme v práci. Mě se pepřák nelíbí, ale už mě jiné řešení nenapadá. Radši jednou pepřákem, než vidlema od souseda (například) Už několikrát jsem tu četla radu, že pokud mě napadne cizí pes, mám použít pepřový sprej jako sebeobrana. Pro ty pošťačky by to bylo defacto stejné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kotec není řešení, pes v kotci toho moc neohlídá...kšíry jsme zkoušeli, celý den řval a nakonec se z nich dostal. O kastraci jsem přemýšlela, nemá problémy s fenami, ale s určením svého teritoria. Pokud máte nápad, jak mu dát najevo, kam může a kam už ne, poraďte. Když jsme doma, nikam neutíká, jenom když jsme v práci. Mě se pepřák nelíbí, ale už mě jiné řešení nenapadá. Radši jednou pepřákem, než vidlema od souseda (například) Už několikrát jsem tu četla radu, že pokud mě napadne cizí pes, mám použít pepřový sprej jako sebeobrana. Pro ty pošťačky by to bylo defacto stejné
Proč se mají pošťačky chránit před vašim psem, to byste je snad měla ochránit vy. Už si představuji, jak mě ohrožuje něčí pes a majitel mi strčí pepřák do ruky. Opravdu situace jak ze špatného filmu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.95
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nemá problémy s fenami, ale s určením svého teritoria
To není jeho problém ale Váš! Řeči o přelezení, podhrabání jsou jen výmluvy...je jen na Vás abyste si pozemek řádně zabezpečila. Když přeskočí, plot zvýšit, když se podhrabává, zapustit víc do země. Přijde mi to docela nezodpovědné, chtít po cizích lidech, aby řešili vaši lenost. Co když pes uteče a přejede Vám ho třeba auto, nebude to trošku škoda? Popřípadě pokud někde způsobí nějakou jinou škodu... Ten pepřový sprej si stříkněte do nosa sama a pak zkuste ještě jednou promyslet to lepší zabezpečení psa nebo pozemku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nemá problémy s fenami, ale s určením svého teritoria
To není jeho problém ale Váš! Řeči o přelezení, podhrabání jsou jen výmluvy...je jen na Vás abyste si pozemek řádně zabezpečila. Když přeskočí, plot zvýšit, když se podhrabává, zapustit víc do země. Přijde mi to docela nezodpovědné, chtít po cizích lidech, aby řešili vaši lenost. Co když pes uteče a přejede Vám ho třeba auto, nebude to trošku škoda? Popřípadě pokud někde způsobí nějakou jinou škodu... Ten pepřový sprej si stříkněte do nosa sama a pak zkuste ještě jednou promyslet to lepší zabezpečení psa nebo pozemku.
Co když pes uteče a přejede Vám ho třeba auto,
Co když se kvůli němu někdo vybourá, zraní, nebo zabije? Hm???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co když pes uteče a přejede Vám ho třeba auto,
Co když se kvůli němu někdo vybourá, zraní, nebo zabije? Hm???
Takový majitel - no comment, pes v kotci nehlídá,ale venku na ulicin asi ano, opravdu argumenty.
Tak si pořiďte elektrický ohradník. A nezapomeňte, že za psa jste zodpovědná, takže znovu - všechny jeho škody jste povinna uhradit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pepřový sprej psovi absolutně zničí sliznici, tzn. přijde o čich, chuť a může přijít i o zrak...takže je to naprosto přiblblý nápad. Doporučuju líp si psa ohlídat, je to pouze váš problém, nikoli problém pošťaček, sousedů atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když ten váš pes řve na obojku a na kšírách, tak jste asi zanedbali nějakou takovou drobnůstku jako třeba výcvik, nezdá se vám? A teď to budete "napravovat" pepřákem??!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takového podvraťáka, který napadá pošťačky a majitelé tomu nevěří máme na vsi taky. Je to naprostá paráda. Pes si pobíhá volně, dokonce dříve kousal i do mých psů, když jsem procházela se psy na vodítku vesnicí. Na tohle Vám řeknu jedno. Jen naprosto nezodpovědná kreatura nechá psa volně bez dozoru lítat kde se mu zachce. JSTE MAJITEL, MÁTE ZA PSA 100% ZODPOVĚDNOST. Žádný pepřák, prostě mu udělejte kotec, Taky zavírám kvůli bezpečnosti psa do kotce a věřte, že uhlídají. Alibistické kecy o podlézání si nechte. Je vaše povinnost psa zabezpečit. Právě kvůli takovým jako jste vy nám poštačky chtěly odmítnou doručovat.
Je opravdu depresivní od pošťačky slyšet, že malého podvraťáka se bojí a poštu předává přes okénko auta, ale u nás se prý nebojí, protože ví, že psi na ni bezdůvodně nezaútočí a protože v té době nelítají na volno a neohrožují ji. A to máme RTW, docela smutné že?
Zozo

XXX.XXX.168.58
Jako nezlobte se na mě, ale to si děláte srandu, ne?! Já chovám psy už dost dlouho, a mám je tak zajištěné, že prostě neutečou! Když jednou pes utekl, potrestala jsem ho ne zbitim ( to u psů nemá smysl), ale vykrákáním kûže za krkem. Pes je smečkový tvor a tím mu dám vědět, kdo je pánem - že jsem to já a ne on! Pokud si neumíte ohlídat a zabezpečit psa, tak si ho nezasloužíte! Dokážete si představit, že jednou, nedej bože, ten váš pes zaútočí na malé dítě?! Co budete dělat pak?! To není možné, jak jste nezodpovědná!
Zozo
napsal(a):
Jako nezlobte se na mě, ale to si děláte srandu, ne?! Já chovám psy už dost dlouho, a mám je tak zajištěné, že prostě neutečou! Když jednou pes utekl, potrestala jsem ho ne zbitim ( to u psů nemá smysl), ale vykrákáním kûže za krkem. Pes je smečkový tvor a tím mu dám vědět, kdo je pánem - že jsem to já a ne on! Pokud si neumíte ohlídat a zabezpečit psa, tak si ho nezasloužíte! Dokážete si představit, že jednou, nedej bože, ten váš pes zaútočí na malé dítě?! Co budete dělat pak?! To není možné, jak jste nezodpovědná!
po DESETI letech opravdu komentář k věci
Dobrý den, pepřový sprej na psy jsem již jednou musela použít, ikdyž mi potom vlastně bylo psa líto. Možná to bylo trochu unáhlené, ale v parku na mě vyběhl nějaký ten bull, zkrátka bojová rasa..možná mi nechtěl ublížit, ale postříkala jsem ho a ani jsem nečekala, že efekt bude takový..pes začal okamžite frkat, točit se dokola a určitě neměl chuť zaútočit..pak si pro něj přišel nezodpovědný majitel, ten by si ten pepřák zasloužil asi víc a odvedl si ho na vodítku..bylo vidět, že pes se z toho za chvíli vylízal..musím říct, že mi ho bylo trochu líto..ale snad žádné následky nebyly..pepřové spreje na psy jsou konec konců vyráběny tak, aby odradily a neublížily viz:
https://www.paralyzery-vychytavky.cz/peprovy-sprej-na-psy/