Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6
Dobrý den ,
chtěla jsem se zeptat co může značit mléčně bílo-nazelenalý hutný výtok z vulvy cca 7 dní po nakrytí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.9
Možný zánět dělohy, jela bych hned k veterináři.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den ,
chtěla jsem se zeptat co může značit mléčně bílo-nazelenalý hutný výtok z vulvy cca 7 dní po nakrytí?
Neměl by být zelený a krvavý, a hlavně nesmí zapáchat...Ale výtoky jsou běžné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6
je bílí jen s hodně jemným nádechem hráškově zelený a je takový vazký a nezapáchá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
je bílí jen s hodně jemným nádechem hráškově zelený a je takový vazký a nezapáchá
Mělo by to být v pohodě, sledujte a jakmile by byl hnisavý nebo krvavý či zapáchající, běžte na veterinu. Feny mívají v průběhu březosti různé výtoky a pokud nesmrdí, jsou v pořádku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den ,
Tak je hutný nebo vazký? To je totiž podstatný rozdíl....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak je hutný nebo vazký? To je totiž podstatný rozdíl....
Může být přece hutný i vazký dohromady, ne? Hutný znamená že není řídký a vazký znamená že je tak trochu jako syrový bílek, že nekape ale drží pohromadě. Tak to aspoň vnímám já ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.125
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den ,
Neřešit na netu a buď zavolat vetovi, nebo tam rovnou zajet.
Fascinuje mě, jak se rozebírá vazkost a barva a já nevím, co ještě na anonymním fóru, zbývá ještě rozeslat vzorky poštou, ať to mohou zdejší "odborníci" posoudit.
Pokud je výtok nazelenalý, byla bych už v ordinaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neřešit na netu a buď zavolat vetovi, nebo tam rovnou zajet.
Fascinuje mě, jak se rozebírá vazkost a barva a já nevím, co ještě na anonymním fóru, zbývá ještě rozeslat vzorky poštou, ať to mohou zdejší "odborníci" posoudit.
Pokud je výtok nazelenalý, byla bych už v ordinaci.
Jenže i lehce (jak píše zadavatelka) nazelenalý výtok je naprosto v pořádku. A stresování feny neustálým lítáním na veterinu je zcela zbytečné.
S každým prdem se tam nemusí ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6
Právě proto to řeším zde od toho tento web je ne?
nechci furt tahat na veterinu už takhle je ze všeho vyjukaná
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.6
jestli je hutný nebo vazký?..... je prostě jako když si strhnete hluboký strup z ranky třeba na koleni tak je pod ním takové to lepivé... nevím jak to lépe popsat.
A na vulvě to má jako kapičku na špičce štěrbiny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jestli je hutný nebo vazký?..... je prostě jako když si strhnete hluboký strup z ranky třeba na koleni tak je pod ním takové to lepivé... nevím jak to lépe popsat.
A na vulvě to má jako kapičku na špičce štěrbiny.
Nikam nejezděte, je to naprosto normální. Taky nepatřím k těm co jezdí s každým uprdnutím hned k veterináři ! Hlavně hlídejte aby to nesmrdělo a nebylo zelené !!!! Jinak ale počtejte s tím že ten ,,sliz´´ bude mít celou březost. Je to normální a pro mě vždy známka úspěšného zabřeznutí !!!! A mají to všechny moje feny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikam nejezděte, je to naprosto normální. Taky nepatřím k těm co jezdí s každým uprdnutím hned k veterináři ! Hlavně hlídejte aby to nesmrdělo a nebylo zelené !!!! Jinak ale počtejte s tím že ten ,,sliz´´ bude mít celou březost. Je to normální a pro mě vždy známka úspěšného zabřeznutí !!!! A mají to všechny moje feny.
Taky to tak máme, většinou je to tak že čím víc štěňat, tím víc výtoku. Bývá více či méně čirý, někdy s tím zelenavým nádechem, jen prostě nemá být krvavý, žlutozelený, zapáchající. Hojnost je různá, při velkém pupíku mi to z fenky leckdy visí jako s prominutím soplová nudle až na paty ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky to tak máme, většinou je to tak že čím víc štěňat, tím víc výtoku. Bývá více či méně čirý, někdy s tím zelenavým nádechem, jen prostě nemá být krvavý, žlutozelený, zapáchající. Hojnost je různá, při velkém pupíku mi to z fenky leckdy visí jako s prominutím soplová nudle až na paty ...
Ano, přesně tak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.185
Dobrý den,
tento výtok je věčinou po celou dobu březosti..
Mám nakryté 2 fenky, po týdnu měly výtok obě.. Jsou v druhé pol. březosti a sem tam z nich občas něco takového teče.. Máme odchováno více vrhů a věčinou to fenky mají..
Jen kontroluje fenulku, ještě si vetovi zavolejte ( at máte klíd. fenku tam neberte)
Hodně štěstí ze štěníky a hodné páníky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.159
Navazuji na starší diskuzi s podobným dotazem - o bíle-nazelenalém nezapáchajícím výtoku uvádíte, že je u březích fen normální, je ale normální už 8. den po krytí? V té době ještě asi nemůže být řeč o úspěšnosti zabřeznutí nebo množství štěňat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Domnívám se, že to je reakce vnitřního prostředí feny na semeno, na cizí látku. Později to může souviset s vyvíjejícími se plody. U našich fen je to taky normální.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.159
Lucie, díky, to zní jako rozumné vysvětlení. Fenka je fakt v pohodě, žere, je veselá, nezapáchá, jen jí zezadu z vulvy občas visí takový bělavý "sopl" (pardon, ale jak to lépe popsat). Z vaší zkušenosti - jak dlouho to trvá? Je to nějaké dočišťování po krytí (jak jste psala - reakce) nebo po celou případnou březost?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.2
Trvá to po celou březost, taky jsme to tak měly u fenky :) Ted mě čeká krytí druhé fenky, tak snad už tak nebudu panikařit, taky jsem se poprvé bála co to je a hned plašila, že fenka potrácí a tak :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lucie, díky, to zní jako rozumné vysvětlení. Fenka je fakt v pohodě, žere, je veselá, nezapáchá, jen jí zezadu z vulvy občas visí takový bělavý "sopl" (pardon, ale jak to lépe popsat). Z vaší zkušenosti - jak dlouho to trvá? Je to nějaké dočišťování po krytí (jak jste psala - reakce) nebo po celou případnou březost?
U nás celkem intenzivně zhruba dva týdna po krytí (fakt ten sopel, jak píšete). Potom během celé březosti, ale v menší intenzitě (třeba po vyčurání zůstala taková spíš hustá kapička, nebo nitka), a přibližně dva tři týdny před porodem se to zase zintenzivňovalo do "nudle".
Jestli fenka žere, chová se normálně a výtok nesmrdí, vůbec sebe ani ji nestresujte!
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.54
Když má fena cca 12. den po krytí krvavý výtok, znamená to něco? Nám veterinář řekl, že je to normální, ale mám docela strach. Zánět nemá, je apatická :(.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když má fena cca 12. den po krytí krvavý výtok, znamená to něco? Nám veterinář řekl, že je to normální, ale mám docela strach. Zánět nemá, je apatická :(.
Změnila bych veta - krvavý výtok vždy značí problém, pokud to není hárání. A 12. den po krytí by už fena krvácet neměla. Pokud je navíc apatická, řešila bych to. Žere, pije? V dostatečném množství? Jakou má teplotu? Kdy naposledy kadila? A jak se projevuje ta apatie? Připravila bych si odpovědi na tyto otázky a konzultovala s vetem.
Klára N.

XXX.XXX.56.58
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak to s fenkou dopadlo (s tím nazelenalým výtokem)? Naše fenka je teď 13 den po krytí a má ho taky Mám trochu strach, ale nechci hned letěť na veterinu, je ho jen trochu a nezapáchá...
Dobrý den, fenku jsem nakryla před 14 dny. Dva dny poté přestala krvácet, nyní před 2dny se objevila kapka nahnedle krve. Fenka je bez teploty, veselá, žravá, bez teploty, sono čisté, ster bez nálezu, výtok bez zápachu. Ster odpovídá cyklu. Takže doharavá. Má s tím u nakryte fenky někdo zkušenost? Děkuji