Toulavé Tlapky - dobré či špatné zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.144

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda někteří mají dobré či špatné zkušenosti s OS TT? Vzali byste si psa s podmínkou, že bude muset bát vykastrován.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.1

Povinná kastrace je v tomto ohledu určitě velké pozitivum. Ti psi se dávají za symbolickou cenu, mnohdy již mají těžký osud za sebou a kastrace je také jistý způsob, jak předejít, ať už nechtěnému či chtěnému nakrytí fen. Každý, co si odtud či z jiných organizací pejska bere, ví dopředu, do čeho jde a jaké jsou podmínky. Jestli se to někomu nelíbí, ať si pořídí psa jinde. Za mě v těchto případech je kastrace nejlepší řešení.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.40

Z TT bych si psa nevzala, nejen kvůli kastraci, hlavně to jsou podvodníci vydělávající na soucitu lidí, kteří drží (nebo abych nebyla nařčena - drželi minimálně psy z Mostek) psy v dost děsných podmínkách. Ale pokud psa odtamtud chcete, dost pochybuji, že budou TT někdy kontrolovat, zda je skutečně vykastrován.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Povinná kastrace je v tomto ohledu určitě velké pozitivum. Ti psi se dávají za symbolickou cenu, mnohdy již mají těžký osud za sebou a kastrace je také jistý způsob, jak předejít, ať už nechtěnému či chtěnému nakrytí fen. Každý, co si odtud či z jiných organizací pejska bere, ví dopředu, do čeho jde a jaké jsou podmínky. Jestli se to někomu nelíbí, ať si pořídí psa jinde. Za mě v těchto případech je kastrace nejlepší řešení.

Nevzala bych si psa s podmínkou kastrace, považuju to za blbost a za velké riziko pro zdraví psa a potažmo peněženku majitele. TT nedávají psa za symbolickou cenu, ale za tučný adopční poplatek, podle popisku pod fotkami na jejich stránkách je většina psů problémových. Od TT bych si vzala psa jen proto, aby se odtamtud dostal a mohl někde normálně žít.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 16:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda někteří mají dobré či špatné zkušenosti s OS TT? Vzali byste si psa s podmínkou, že bude muset bát vykastrován.

Pročtěte si tuhle stránku, jsou tam důkazy o tom, kdo jsou TT.

https://www.facebook.com/ToulaveTlapkyCoSeZeStranekOsNedozvite?fref=ts

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 16:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.6

Není to jediný důvod, ale kvůli té povinné kastraci bych si odtud zvíře nevzala. Vadí mi zásah do organismu zvířete a vadí mi, že jsem považována za idiota, který psa nebo fenu neuhlídá. Takže za mě jedině odjinud.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210

Už dlouho sleduji situaci kolem TT, sleduji i stránky "co se nedozvíte"...

-Jsem celkem pozorný čtenář a s dobrou pamětí, proto jsem již několikrát zaznamenala, že si TT v mnoha příspěvcích protiřečí, čili řečeno jednodušše, lžou.
-Také mi přijdou hodně podezřelé jejich dojemné příběhy - každý pejsek má ten svůj dojemný.
-Kastrace u nich probíhá i u psa, který byl přijat těsně před ní a jeho zdravotní stav není nejlepší (to je podle mého hoooodně špatné).
-Nikde se nedozvíte, přesný aktuální počet psů v TT a jejich depozitech, dočaskách apod.
-Hrozný bordel v albech, několik psů se "vytratilo" a už o nich nikdy nikde nebyla ani zmínka.
-OS TT živí z finančních i materiálních darů svojí vlastní smečku - která se tam pro mě z nepochopitelných důvodů vytvořila - některé psy odmítají dát k adopci (není jich zrovna málo).
-projíždí inzeráty na bazoši a vybírá psy i z nich, aby pak na nich získali aspoň pár kaček (toho jsem svědkem dokonce).

ke stránkám "co se nedozvíte"...
-Stránky hodnotím jako celek, nikoliv osobu od osoby (stejně tak TT) a pokud někdo, kdo udělá sám chybu, chce kvůli ní někoho očernit natolik, že na něj tahá veškerou špínu z internetu, aby jí zveřejnil na fb, je absolutně nevyrovnaný a neschopný soudit - takových lidí tam najdete dost.
-Nikdy jsem neviděla jasný důkaz o těžkém porušování zákonů, či týrání, který by mě definitivně přesvědčil, abych TT odsoudila úplně.

ALE... dost věcí tam podle mého v pořádku není a to ani sama sl. Denisa, podle mě je to člověk s nevyrovnanou povahou, který má neustálou potřebu lhát.

P.S.: Kdyby se tu našel nějaký zarytý zastánce TT, nebo rýpal a chtěl by mi oponovat, ať si to zkusím. Tak předem píšu, že velkým podílem mezi našimi miláčky jsou útulkáči. Kromě toho poskytuji dočasné péče a sama jsem již několikrát zvíře někomu odebírala z nevyhovujících podmínek a toto vše dělám na vlastní náklady, bez cizí pomoci (vítám pouze pomoc fyzickou od svých přátel).

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 17:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210

Nevzala bych si psa s podmínkou kastrace, považuju to za blbost a za velké riziko pro zdraví psa a potažmo peněženku majitele. TT nedávají psa za symbolickou cenu, ale za tučný adopční poplatek, podle popisku pod fotkami na jejich stránkách je většina psů problémových. Od TT bych si vzala psa jen proto, aby se odtamtud dostal a mohl někde normálně žít.

smajlík
Bohužel je otázka, kde se ti deprivanti a asociální psi berou.....?! Když i štěně které je od mala v TT je vrozeným deprivantem, skutečně se rodí tolik deprivovaných psů?!

sl. Denisa (bohužel) používá dost metod podbným těm R.D. ...

- myslím, že to je mnohem horčí, než to, že chci po psisku, aby při vítání předsedl smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

Daleko více psů umírá na rakovinu dělohy, než trpí jakýmikoli následky kastrace, které se v 80% a více, nikdy nevyskytnou. Navíc náhoda je blbec a vždy se může stát, že fena uteče, jiný pes přeskočí či podhrabe plot a na světě bude dalších x kříženců, jako kdyby jich bylo málo. I přes dobrý dojem budoucího majitele, to může být risk a fenka či pes se můžou stát součástí množírny. Jsem zastánce názoru, že pokud neplánuji štěňata nebo nemám uchovněnou fenu s PP, kde si štěňata budu případně rozmýšlet, určitě volím kastraci, kterou předejdu určitým onemocněním či případnému nechtěnému nakrytí. Měla jsem několik kastrovaných fen, na žádné se neprojevily, byť sebemenší, neblahé příznaky kastrace, dožily se vždy kolem 15let, od křížených fen, či čistokrevných s PP. Osobně bych opravdu klidně zavedla i povinné kastrování psů v útulku, pokud se ovšem budou ověřovat všichni psi, že nemají tetování či čip a že nejsou chovní a jejich majitel se o ně třeba do měsíce nepřihlásí... Bohužel, je to skoro nereálné.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 18:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.104

Od nich bych si nevzala ani chlup.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210

Daleko více psů umírá na rakovinu dělohy, než trpí jakýmikoli následky kastrace, které se v 80% a více, nikdy nevyskytnou. Navíc náhoda je blbec a vždy se může stát, že fena uteče, jiný pes přeskočí či podhrabe plot a na světě bude dalších x kříženců, jako kdyby jich bylo málo. I přes dobrý dojem budoucího majitele, to může být risk a fenka či pes se můžou stát součástí množírny. Jsem zastánce názoru, že pokud neplánuji štěňata nebo nemám uchovněnou fenu s PP, kde si štěňata budu případně rozmýšlet, určitě volím kastraci, kterou předejdu určitým onemocněním či případnému nechtěnému nakrytí. Měla jsem několik kastrovaných fen, na žádné se neprojevily, byť sebemenší, neblahé příznaky kastrace, dožily se vždy kolem 15let, od křížených fen, či čistokrevných s PP. Osobně bych opravdu klidně zavedla i povinné kastrování psů v útulku, pokud se ovšem budou ověřovat všichni psi, že nemají tetování či čip a že nejsou chovní a jejich majitel se o ně třeba do měsíce nepřihlásí... Bohužel, je to skoro nereálné.

Každá narkóza a řez do těla je pro celý organismus obrovskou zátěží, potom pomalý úbytek hormonů, tělo se vyrovnává s novou "situací". Kastrovaní psi se také mohou setkat s šikanou od těch nekastrovaných (znám hodně případů).
A co je pro mě hlavní problém - TT kastrují i nemocná, začervená a podvyživená zvířata!!! To není správné!!!

Zavést povinné kastrace by bylo fajn, ale i v dnešní době čipů, čteček dochází k neochotě/neschopnosti lidí z útulků čip přečíst, mnohdy nepátrají ani po tetování. Mně někdo vykastrovat mého psa, tak takové zařízení žaluji. I kdyby to bylo po době, kterou je nutné dodržet před kastrací zvířete v útulku.

Nevidím jediný důvod, proč bych měla dobrovolně nechat své psy kastrovat, vždy jsem si vše ohlídala a to jsem vždy měla smečku smíšených pohlaví, nikdo mě nebude nutit k tomu, abych to svým psům dobrovolně udělala - udělala jsem, JEDNOU A NAPOSLEDY!

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.170

U nich mě udivuje , ža mají samé atraktivní pejsky ( křižence) , nebo štěňátka . Ošlivec se tam myslím ani nenajde . Mají psy i z inzerátu , které jsem viděla , že lide darovali ...smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173

Mě osobně by zajímalo, proč nepoužívají transparentní účet..

https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2900258591 smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

To je blbost naprostá.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

U nich mě udivuje , ža mají samé atraktivní pejsky ( křižence) , nebo štěňátka . Ošlivec se tam myslím ani nenajde . Mají psy i z inzerátu , které jsem viděla , že lide darovali ...smajlík

DZ si ty inzeráty objíždí, vydává se za bohatou veterinářku s domečkem a bere si psy, kterí nejsou v problémech, týraní, nic takového. Pak si vymyslí příběh a inkasují peníze. Na toto jednání je několik svědků z řad podvedených původních majitelů.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210

Nejen z řad podvedených majitelů, já byla požádána o vyzvednutí několika takových psů z inzerátu.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Nejen z řad podvedených majitelů, já byla požádána o vyzvednutí několika takových psů z inzerátu.

Můžete se prosím přihlásit na linkované fb stránky? děkuji

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.143

Když mi přišla zpráva z kontroli co jsem tam poslala počet psů byl 150 smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.143

Symbolickou cenu??? smajlík To je vtip nebo co?smajlík Denisa dává psy za 2000,- + ještě ta kastrace což je cca 3000,- za tohle mám psa s PP. smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.210

Můžete se prosím přihlásit na linkované fb stránky? děkuji

Já tam přihlášená byla, odešla jsem, protože jsem byla otrávená z těch příspěvků od puberťaček a věčných hádek a urážek z řad lidí TT smajlík

V tuto chvíli to ani nechci zveřejňovat (nechci to jakkoliv víc hodnotit, dokud to neuvidím) - do TT se chystám na osobní návštěvu, abych si konečně mohla udělat lepší obrázek.

Ale pokud to tam zveřejnit chcete v tuto chvíli, tak můžete. O vyzvednutí psů z inzerátu jsem byla požádána po nabídce DO (chtěla jsem nějak pomoci).

Neregistrovaný uživatel

15.8.2013 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.132

Já znám i psy, co odtud šli a měli krvavé průjmy, psa si ty lidi měli vyzvednout na benzince a až po dlouhém rozhovoru si je vyzvedli na statku, někdy je doveze až domů jen proto, aby lidi nedojeli k ní na statek. Ale hlavně bacha na ty průjmy! Hned letět k vetovi, bacha na odčervení a očkování.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 06:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

smajlík
Bohužel je otázka, kde se ti deprivanti a asociální psi berou.....?! Když i štěně které je od mala v TT je vrozeným deprivantem, skutečně se rodí tolik deprivovaných psů?!

sl. Denisa (bohužel) používá dost metod podbným těm R.D. ...

- myslím, že to je mnohem horčí, než to, že chci po psisku, aby při vítání předsedl smajlík

Vrozená deprivace je podle mého názoru jen výmluva pro totální pokažení psa od malinka.
DZ nepoužívá postupy RD, to by právě ty deprivanty neprodukovala. Používá metod Millana - pokládání na bok a takové ty jeho postupy, smyčky pod krkem a tak.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 06:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Když mi přišla zpráva z kontroli co jsem tam poslala počet psů byl 150 smajlík

Z toho je ve zprávě uvedených asi 120 psů jako její osobní chov a teprve zbytek je TT. Takže všichni dárci přispívají na psy, kteří nejsou nabízeni k osvojení a kteří tam prožijí život do konce bez možnosti dostat se odtud. A také bohatě přispívají na obnovu soukromého majetku DZ - toho statku. To, co předvedly TT o povodních, to byl hyenismus, žádat peníze na opravy způsobené povodní, když tam žádnou jinou než dešťovku neměly. Nežádaly o to, aby si lidi brali psi do dočasek, o umístění psů, jen a jen o prachy.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 07:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.52

V TT jsou zvířata podle mě jen za jedním účelem - hrát lidem na city a vytáhnout z nich, co nejvíc peněz. Denise chybí empatie, ale dovede ji perfektně zahrát. Dokáže i úplně neznámému člověku vykládat, jak po ránu sbírá smečkou roztrhaná zvířata do igelitky a pak to zase popřít.
Sbírá zvířata po inzerátech a vymýšlí jim strory o týrání...
Ona je zkrátka narušená a to tak, že hodně, to mi už dnes nikdo nevymluví. Jen nechápu, proč máme tak debilní zákony, že je snad nemožné ji zastavit.
Dokázala se vylhat už z tolika podrazů, že to by normální člověk nedokázal a líní úředníci ji v tomto vesele podporují, přitom ani nemusím číst jakákoliv varování proti TT, stačí si pozorně pročítat jejich stránky, kde si odporují každou chvíli.
k pochopení jejich "péče" o zvířata stačí jednoduchá matematika a mít přehled o tom, o potřebuje jedno zvíře, natož tedy 150.
Je už spousta lidí, kteří si od nich zvíře vzali a vědí dnes už, že nikde v žádném útulku takto živého tvora nezničili, jako v TT.smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 07:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.130

V TT jsou zvířata podle mě jen za jedním účelem - hrát lidem na city a vytáhnout z nich, co nejvíc peněz. Denise chybí empatie, ale dovede ji perfektně zahrát. Dokáže i úplně neznámému člověku vykládat, jak po ránu sbírá smečkou roztrhaná zvířata do igelitky a pak to zase popřít.
Sbírá zvířata po inzerátech a vymýšlí jim strory o týrání...
Ona je zkrátka narušená a to tak, že hodně, to mi už dnes nikdo nevymluví. Jen nechápu, proč máme tak debilní zákony, že je snad nemožné ji zastavit.
Dokázala se vylhat už z tolika podrazů, že to by normální člověk nedokázal a líní úředníci ji v tomto vesele podporují, přitom ani nemusím číst jakákoliv varování proti TT, stačí si pozorně pročítat jejich stránky, kde si odporují každou chvíli.
k pochopení jejich "péče" o zvířata stačí jednoduchá matematika a mít přehled o tom, o potřebuje jedno zvíře, natož tedy 150.
Je už spousta lidí, kteří si od nich zvíře vzali a vědí dnes už, že nikde v žádném útulku takto živého tvora nezničili, jako v TT.smajlík

Souhlasím. Problém není v zákonech, ale právě v úřednících. Když se řešily Mostky, jedna úřednice na to úplně prděla. Pak odjela na dovolenou a nám se tam podařilo dostat jinou, ta okamžitě vydala rozhodnutí o odebrání psů. Druhý den dorazili i policajti a odchytovka z Troje, ale Denisa psy přes noc odvezla jinam a jim tvrdila, že jsou v dočaskách a dočaskáři si jejich kontrolu doma nepřejí. Mezitím se vrátila původní úřednice a ta už po osudu psů odmítla pátrat a dala jen TT nějakou pokutu, protože kdyby je zas našla, musela by je odebrat a město by platilo za pobyt v útulku, za což by jí nepoděkovalo. Takže když se psi pak objevili zavření v garáži na Zahradním Městě, poslala Denise info o plánované prohlídce 14 dní předem, aby si je zas stihla včas uklidit jinam.smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.42

Po tom co vše jsem o TT přečetla a slyšela, se mi nemůže nikdo divit a dalším jistě také ne, že nejsem ochotna žádnému takovému sdružení či organizaci poslat ani pětník, jedině se dobře starat o ta zvířata jež mám doma. Bohužel to tak mám a moji přátelé taky.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 09:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Po tom co vše jsem o TT přečetla a slyšela, se mi nemůže nikdo divit a dalším jistě také ne, že nejsem ochotna žádnému takovému sdružení či organizaci poslat ani pětník, jedině se dobře starat o ta zvířata jež mám doma. Bohužel to tak mám a moji přátelé taky.

Přesně tak, také jsem na to najela.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.54

A to máte pejsky v dočasce na své náklady, nebo jak ? Jak vlastně ty dočasky fungují?

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

A to máte pejsky v dočasce na své náklady, nebo jak ? Jak vlastně ty dočasky fungují?

Není to dočaska jako taková, je to malíčký azyl, kompletně na moje náklady. Když je pes připraven na osvojení, nabízím ho, zájemce dostane kompletní informace, přijede, rozhodující je to, jak na zájemce reaguje pes. Jestliže se dohodneme na adopci, dostane osvojitel adopční smlouvu s podrobným popisem věku, zdravotního stavu, chování, povahy, kontakt na dosud ošetřujícího veta, očkovák a krmení na tři dny, na které je pes zvyklý.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 10:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Co to píšeš za kraviny ? Daleko více fen umírá na rakovinu mléčné žlázy než na rakovinu dělohy - nepiš kraviny, ty trdlo. A jakou je prevencí proti rakovině mléčné žlázy kasrtrování feny ve 4 nebo 5 letech. Odpověď zní není to už žádná prevence, už je to pouze zbytečná kastrace - je to zb ytečné týrání, Když je člověk zodpovědný, tak není třeba psy a feny zbytečně kastrovat a tímto způsobem týrat a dávat si to ještě jako podmínku.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Doufám, že lidí s těmito názory bude co nejméně nebo si nebudou pořizovat psy, když nechtějí převzít za své zvíře odpovědnost. Povinně bych jim nařídila nějaké kurzy na pochopení významu slova odpovědnost a také něco o zvířatech.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.54

Není to dočaska jako taková, je to malíčký azyl, kompletně na moje náklady. Když je pes připraven na osvojení, nabízím ho, zájemce dostane kompletní informace, přijede, rozhodující je to, jak na zájemce reaguje pes. Jestliže se dohodneme na adopci, dostane osvojitel adopční smlouvu s podrobným popisem věku, zdravotního stavu, chování, povahy, kontakt na dosud ošetřujícího veta, očkovák a krmení na tři dny, na které je pes zvyklý.

Aha, moc děkuji za odpověď, my jsme zatím měli štěstí na útulky ze kterých psy máme (natrvalo), ale přemýšlím o tom, že bychom mohli pomáhat touto formou. Další pes by se k nám vešel, jen se bojím, že bychom se ho pak těžko vzdávali - no nevím.smajlík.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Aha, moc děkuji za odpověď, my jsme zatím měli štěstí na útulky ze kterých psy máme (natrvalo), ale přemýšlím o tom, že bychom mohli pomáhat touto formou. Další pes by se k nám vešel, jen se bojím, že bychom se ho pak těžko vzdávali - no nevím.smajlík.

Ano, v tom bývá problém, také se jich těžko vzdávám. Mám je trošku déle, protože si beru bázlivky, problémáky nebo nemocné, tak chvíli trvá, než jsou připraveni k osvojení. Ale když pak člověk vidí fotky spokojeného psa a spokojených lidí, stojí to za to.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 15:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.144

Zad. Ani tomu moc nechci věřit, že se chovají, tak jak ostatní píši,ale něco na tom pravdy bude. Pokud s tím půjde něco udělat, tak udělám není mi to lhostejné. Teď nemyslím finanče nebo dokonce si vzít psa ikdyž mám favorita,ale něco v tom podniknout,ale až na začátku září se tomu více věnovat.
Pokud by někdo chtěl se přidat, tak budu jenom ráda.

K jejich účtu mi to přijde velmi srandovní momentálně"jenom" 1500 Kč určitě mít nebude ( jejich účet založen v květnu). Sice psy mají hezké,ale pokud je to podmínka kastrace,tak do toho nepůjdu. Je to na novém majiteli, zda ho nechá vykastrovat nebo ne. A né, že by to měl někomu nařizovat!!! Pokud bych podepsala smlouvu s podminkami i s tou kastrací, tak bych podle zákona musela je splnit ( dotaz na psoz). Na FB jsem četla komentáře a byla to docela síla.. Nejspíše si udělám výlet abych si udělala obrázek vlastní. Děkuji za příspěvky. Přeji krásný den. Zadavatelka.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.197

JÁ, jsem asi ze staré školy, ale né tak staré, je mi pouhých 46 - let a za našich časů slovo kastrace byl zločin. Bylo to tak, že jsme se vlastně srovnávali se zvířatama. kastrace psa - či feny, to nikdo neznal... každý si SVÉ ohlídal. To ta dnešní doba, doznala kastrace u psů, potraty u lidí. Zamyslela jsem nad tím a hledala info, našla jsem ho, ale záleží na vás, samotné.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Máte pravdu, není jen jedna cesta. Určitě by nikdo nehromadil 150 psů, nevydával se za veterinářku a neobjížděl republiku po inzerátech, kde lidé nabízejí psy zadarmo. Pak je přivezou to TT, vymyslí příběh o týrání a už se inkasuje. Pak si vezmou psy údajně z nějaké strašné týrací kauzy a během asi 20 dnů jsou nabízeni očkováni, odčerveni a pochopitelně kastrováni. Zjistěte si u vašeho veta, jestli by to nepovažoval za týrání zvířat. Dozvíte se, že ano.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

ano, je. a jsou využívány.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Co to zase meleš ty blbko ???? Jedna kravka píše nesmysly, že feny umírají na houfně na rakovinu dělohy, a preventivní kastrace, že prá ptoti tomu chrání. Vždyť to je nesmysl, feny umírají spíše na rakovinu mléčné žlázy - a proti tomu chrání kastrace před nebo maximálně po prvním hárání - v 5 letech už kastrace proti rakovině mléčné žlázy fenu nijak nechrání ( a fenu co umřela na rakovinu dělohy teda osobně neznám ) - a bezdůvodná kastrace je samozřejmě obrovský zásah rovnající se zbytečnému týrání zvířat. Přestaň už tady plkat ty svoje nesmysly.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

JÁ, jsem asi ze staré školy, ale né tak staré, je mi pouhých 46 - let a za našich časů slovo kastrace byl zločin. Bylo to tak, že jsme se vlastně srovnávali se zvířatama. kastrace psa - či feny, to nikdo neznal... každý si SVÉ ohlídal. To ta dnešní doba, doznala kastrace u psů, potraty u lidí. Zamyslela jsem nad tím a hledala info, našla jsem ho, ale záleží na vás, samotné.

Přesně, naprosto s vámi souhlasím. smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Tak nic nedodávej a tahni do pr... smajlík Ty by jsi klidně ty úchylná blbko nechala vykastrovat klidně zbytečně 100 starších psů, ať zbytečně trpí a před ničím by je to nechránilo. Rakovina dělohy se moc nevyskytuje, spíše rakovina mléčné žlázy. A proti zánětu se nekastruje preventivně, ale hned až když se tento problém třeba vyskytne, tam není třeba prevence. Znám dost fen, co mělo zánět dělohy a drtivá většina z nich se vyléčila bez nutnosti kastrace - když je majitel zodpovědný a léčí včas. Nech se vykastrovat sama ty pizdo. Do toho se asi preventivně nehrneš co, když se jedá o tebe, co ... ? smajlík Ale psy a feny by jsi na kastraci hnala hned.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Jestli ono to nebude tím, že v té staré škole se utrácela štěňata po narození a často lopatou nebo v pytli, bez asistence veterináře. Co se týče potratů u lidí, tam má právo veta žena a je to jen a jen dobře.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2013 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Jestli ono to nebude tím, že v té staré škole se utrácela štěňata po narození a často lopatou nebo v pytli, bez asistence veterináře. Co se týče potratů u lidí, tam má právo veta žena a je to jen a jen dobře.

No a jak je utráci dne s v množárnách bezpapíráků třeba v Zachotíně ??? Myslíte, že je tam utrácí veterinář, když se tam po kravíně válí i mrtví i dospělí psi. V chovkách s PP se to nedělo a neděje běžně ani tenkrát ani dnes. A v množárnách se to dělo i tenkrát, i dnes. Stará škola nemusí nutně znamenat utrácení lopatou. Stejně tak neznamená, že každá kasrace je to pravé ořechové chránící psa.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 06:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Jsem také ze staré školy a musím říct, že nepamatuji nějaké utrácení štěňat po narození, protože si lidé psy hlídali a uhlídali a měli k nim, většinou, o mnoho lepší přístup a respekt než dnes.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.130

Mýlíte se ohledně anonymních klevet. a nicnedělání, Já v "depozitu" TT byla, podávala jsem poté trestní oznámení, oznámení na krajskou veterinární správu.. Rozhodně jsem nebyla jediná. Bohužel vše marno, výsledek jsem psala už výše. Trestní oznámení bylo odloženo, protože se neprokázalo trvalé poškození zdraví psů (že já kráva je krmila, napájela a kydala pod nimi ty bobky, ty nejhorší případy se pak "ztatili" v údajných dočaskách), KVS nechce psy stejně jako v řadě dalších případů (Šíblová, Bártů..) moc odebírat, protože to pak obce musí platit. Komoře veterinářů je to úplně jedno, pokud Denisa pokoutně neordinuje, nijak je přece nepoškozuje.
Kamarádku stál boj proti TT manželství, manžel neunesl, že tráví veškerý čas snahou sesbírat důkazy a dotáhnout kauzu Mostky do konce... Jenže pro úřady je to příliš zanedbatelná záležitost, pak je třeba bojovat aspoň na fórech.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Moc by mě zajímali i veterináři, kteří pro TT kastrují hubené, vyděšené, neodčervené a neočkované psy. Jak můžou být psi během asi 15 dnů očkováni, odčerveni, kastrováni. Jak může být kastrována fena 5 týdnů po porodu, hárající fena. Kdo tohle udělá?

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 15:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Jsem také ze staré školy a musím říct, že nepamatuji nějaké utrácení štěňat po narození, protože si lidé psy hlídali a uhlídali a měli k nim, většinou, o mnoho lepší přístup a respekt než dnes.

Přesně.smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Já ze svých vlastních. Psi mohli do domu, klidně i do postele, byli krmeni přirozenou stravou, měli sociální kontakty a dobrou péči, dožívali hýčkáni a opečováváni. Tam, kde jsem se učila já, nikdy k žádnému nechtěnému nakrytí nedošlo, feny jsme si hlídali. Nesmažili jsme psy EO, nepotřebovali protištěkače, klece, bičíky a kdyby někdo chtěl nutit psa k práci tak, že ho bude krmit jen při výcviku, dostal by od učitele přes hubu. Neříkám, že někde to nebylo horší, ale tohle je stará škola, kterou pamatuju já. Pes byl kamarád a partner, ne image a nebyl degradován na zvíře bez mozku a nikdo si na něm nehonil tričko a nebyla spousta "trenérů zvířat" a škol, kde nevědí, na který konec vodítka se připíná pes a nikdo netahal z lidí peníze. Tohle je moje stará škola a věřím, že spousta dnešních psů by byla šťastná, kdyby se do ní mohla od různých amatérů a záchranářů dostat.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Já ze svých vlastních. Psi mohli do domu, klidně i do postele, byli krmeni přirozenou stravou, měli sociální kontakty a dobrou péči, dožívali hýčkáni a opečováváni. Tam, kde jsem se učila já, nikdy k žádnému nechtěnému nakrytí nedošlo, feny jsme si hlídali. Nesmažili jsme psy EO, nepotřebovali protištěkače, klece, bičíky a kdyby někdo chtěl nutit psa k práci tak, že ho bude krmit jen při výcviku, dostal by od učitele přes hubu. Neříkám, že někde to nebylo horší, ale tohle je stará škola, kterou pamatuju já. Pes byl kamarád a partner, ne image a nebyl degradován na zvíře bez mozku a nikdo si na něm nehonil tričko a nebyla spousta "trenérů zvířat" a škol, kde nevědí, na který konec vodítka se připíná pes a nikdo netahal z lidí peníze. Tohle je moje stará škola a věřím, že spousta dnešních psů by byla šťastná, kdyby se do ní mohla od různých amatérů a záchranářů dostat.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.130

Také jsem dlouho přemýšlela, jestli je Denisa blázen s utkvělou představou, že takhle těm psem pomáhá, nebo čistá podvodnice. Bohužel dnes se přikláním k druhému - motivace: napsat dostatečně srdceryvný příběh (většinou lživý) a žebrat o peníze. Zjevně to funguje, protože po dvou letech "zachraňování" si koupila statek, kde teď TT sídlí.
Osobní averzi dnes klidně přiznám, ale nejde mi o kastace, má averze vznikla až poté, co jsem na vlastní oči viděla toto:
http://mostky.rajce.idnes.cz/depozitum_TT
- oficiálně "resocializační depozitum pro psy z Mostek" - ti psi byli 3 týdny trvale zavřeni v chatkách, několik dní byli bez vody a na prošlých kradených granulích...(než jsme se o tom dozvěděli a zajistili alespoň vodu). Podle netu přitom měli ti psi být umístěni v rodinách v péči dočaskářů, kteří se poctivě starají o jejich socializaci a dovolují si skromě požádat o příspěvek na léčení a žrádlo...
Věřím, že dnes v TT vypomáhají i lidé, co se opravdu snaží a věří, že takhle je to správně, ale pro Denisu je to fakt jen zdroj příjmu.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 22:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Přesně, ale tohle ta kravka 236.4 asi jen těžko pochopí svým slepičím mozečkem ... smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205

Podmínka budoucí kastrace se mi zdá hodně nesmyslná. Pokud je člověk jen trochu zodpovědný, psa/fenu si dokáže bez problému uhlídat. Je zbytečný zatěžovat organismus týraných a všelijak nemocných psů operačním zákrokem. Zvlášť u fen bych to nikdy jen tak nedělala, znám jich dost, co pak měly problém s inkontinencí. Jedna dokonce musela být kvůli tomu utracena, protože majitelé žili v bytě, fena byla velkého plemene a plínky si sundávala. Pokusili se ji darovat k někomu na zahradu (přestože byla krátkosrstá), ale nikdo ji nechtěl.
Pokud si pro psa přijde podvodník, tak nic kastrovat nebude a TT nemá žádnou kontrolu, jestli je na těch psech dále chováno nebo ne. Smlouva je v tomto případě dost na nic.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2013 23:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Podmínka budoucí kastrace se mi zdá hodně nesmyslná. Pokud je člověk jen trochu zodpovědný, psa/fenu si dokáže bez problému uhlídat. Je zbytečný zatěžovat organismus týraných a všelijak nemocných psů operačním zákrokem. Zvlášť u fen bych to nikdy jen tak nedělala, znám jich dost, co pak měly problém s inkontinencí. Jedna dokonce musela být kvůli tomu utracena, protože majitelé žili v bytě, fena byla velkého plemene a plínky si sundávala. Pokusili se ji darovat k někomu na zahradu (přestože byla krátkosrstá), ale nikdo ji nechtěl.
Pokud si pro psa přijde podvodník, tak nic kastrovat nebude a TT nemá žádnou kontrolu, jestli je na těch psech dále chováno nebo ne. Smlouva je v tomto případě dost na nic.

Přesně. Hezky napsané. smajlík Také souhlasím s tím, že zodpovědný majitel si fenku uhlídá a nemusí ji kvůli tomu zbytečně týrat - kastrovat. A na podvodnících kastraci stejně nevymohou - ti jen slíbí, ale nesplní.A nemyslím si, že by to vůbec někdo z TT přes celou republiku kontroloval.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Bohužel ale takového veterináře v TT těžko najdete. Slušný veterinář nekastruje vyhublá bázlivá zvířata a feny po porodu.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.69

Vy píšete takový hovadiny, že je mi nad vámi blivno. V roce 1985 jsem začala s výcvikem NO a samozřejmě ve Svazarmu. Nikdy v životě mne tam neučili psa cukat za stahovák, kopat do něj a další hovadiny co popisujete. Už opravdu chápu proč vás lidi tady nesnáší. U všeho ste byla, od všeho máte klíče a tam kde ste ještě mebyla pojedete zítra. Prostě pán 168,4 má naprostou pravdu, když vás nazývá BLBKOU a i hůře.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 11:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205

A jak asi bude dodržování smlouvy vymáhat? Pojedou kontrolovat, ale majitel je vůbec nemusí pustit domů a nemusí jim psa ukázat. Stejně tak může říct, že štěňata jsou od úplně jiné feny.
Už vidím, jak TT dávají trestní oznámení, policie se přetrhne s vyšetřováním, zda nějaká fena nemá náhodou štěňata, jestli je to ta určitá fena. Než by vůbec něco zjistlili, štěňata by už dávno byla u nových majitelů.
A pak půjdou TT k soudu? Jak budou všechno dokazovat? Budou platit právníka kvůli psovi, kterého se rádi zbavili, aby ho nemuseli živit? Hahaha smajlík
Prostě je to celé nesmysl, smlouvy se v takových případech dělají jen na oko. Slušný člověk určitá pravidla a dohody dodržovat bude, podvodník se na ně vykašle.

A k té kastraci - až 10% fen má po kastraci zdravotní potíže. A je jedno, jestli zákrok dělá klinika nebo vesnický veterinář.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 11:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Co to zase meleš ty blbko ???? Jedna kravka píše nesmysly, že feny umírají na houfně na rakovinu dělohy, a preventivní kastrace, že prá ptoti tomu chrání. Vždyť to je nesmysl, feny umírají spíše na rakovinu mléčné žlázy - a proti tomu chrání kastrace před nebo maximálně po prvním hárání - v 5 letech už kastrace proti rakovině mléčné žlázy fenu nijak nechrání ( a fenu co umřela na rakovinu dělohy teda osobně neznám ) - a bezdůvodná kastrace je samozřejmě obrovský zásah rovnající se zbytečnému týrání zvířat. Přestaň už tady plkat ty svoje nesmysly.

Přesně tak, kastrace jako prevence zdr. potíží = nesmysl. Proč by jinak na tyto problémy neumíraly i klisny a kočky žijící volně smajlík smajlík

Jen k 236.4, nevím co pamatujete za doby, ale již ve středověku existovala společenská plemena psů, chovaná k těmto účelům a to po celém světě. Nemyslím, že se až tolik změnil chov a držení psů, spíš je jich více, určitě máme mnohem lepší možnosti co se týče léčby zvířat apod. Klece a všelijaké pomůcky lidé vymýšleli také už dávno.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Vy píšete takový hovadiny, že je mi nad vámi blivno. V roce 1985 jsem začala s výcvikem NO a samozřejmě ve Svazarmu. Nikdy v životě mne tam neučili psa cukat za stahovák, kopat do něj a další hovadiny co popisujete. Už opravdu chápu proč vás lidi tady nesnáší. U všeho ste byla, od všeho máte klíče a tam kde ste ještě mebyla pojedete zítra. Prostě pán 168,4 má naprostou pravdu, když vás nazývá BLBKOU a i hůře.

Děkuji. smajlík Také to píši jen té blbce 236.4 ( po nikom jiném tak nevyjíždím, jen po té jedné blbé osobě ) - protože nikdo jiný tu není evidentně tak blbej a úchylnej a nechodí se sem jen hádat, než ta tupka 236.4 . Všude byla 3 krát všechno ví teoreticky nejlíp ( i když prakticky ví kulový ) - jak již jsem psal, je to takový ženský broku Pytlík. Nikdo jí tu nechce - vyhodí ji dveřma a ona se cpe zase dovnitř oknem ... Je to hádavá hloupá blbka, která se sem chodí vykecávat a hádat - nikomu nechce odpověďmi pomoci - jen se sem prostě chodí pohádat a rejpat do druhých a slovíčkařit o jejich příspěvcích a snaží se ze všech dělat blbce a ze sebe tu nejchytřejší a nejpovolanější ... smajlíksmajlíksmajlík Je to taková hádavá a primitivní kravka na ntou.smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Přestaň už psát ty tvoje teoretické kraviny a dej si mokrej hadr na palici ať se uklidníš. A přestaň tady s tvojema teoriema otravovat. Je jasné, že dodržování nějaké pochybné a nezákonné smlouvy budou TT přes celou republiku jen těžko u hodně psů kontrolovat, natož vymáhat. Když nemají peníze na svůj provoz, kde by asi vzali na cestování a kontrolování natož na nějaké soudy.smajlík Tvoje kecy jsou zase jen blbé slovíčkaření a teorie.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 14:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

No, oproti tobě určitě ty otravná tupko ... smajlík My se tu nenavážíme ve všemožných tématech do všech jako ty - my se navážíme jen do blbky jako jsi ty, aby ostatní měli třeba od tebe už tady klid a pokoj.smajlík Takže na rozdíl od tebe děláme záslužnou činnost. smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.151

Možná to je tím,že jsi z tak staré školy,že už ti neslouží pamět,ty hvězdo..jiné vysvětlení není.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205

Toto je jen mlácení prázdné slámy. Jste teoretik, ale o praxi nic nevíte.
Opravdu jste přesvědčena, že někdo z TT pojede kontrolovat psa a když mu ho neukáží, dá to k soudu? Víte, jak je to pro normálního člověka složité, časově náročné a drahé?
Soudy by se vlekli pravděpodobně déle než je život toho psa smajlík A není vůbec jisté, že by soud vyhráli, i přes všechny vaše smlouvy smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 18:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Opravdu jste přesvědčena, že někdo z TT pojede kontrolovat psa a když mu ho neukáží, dá to k soudu? Víte, jak je to pro normálního člověka složité, časově náročné a drahé?
Soudy by se vlekli pravděpodobně déle než je život toho psa smajlík A není vůbec jisté, že by soud vyhráli, i přes všechny vaše smlouvy smajlík

Tady píšete - pro normálního člověka a tedy se to netýká TT.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.151

třeba se známe..smajlík to pak je tykání běžná věc,ne?

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.131

Přesně. Teoreticky, by se tím mohl někdo zabývat, ale prakticky to nikdo z TT řešit nebude, jestli to bylo dodrženo nebo ne - vyinkasuje prašule za psa nechá si pro klid duše podepsat nějaké lejstro, ale to už je tak prakticky vše. smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.8.2013 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.131

Ty jsi tady sama nejvíc hloupá a zakoplexovaná teoretická nána co se sem chodí jen hádat s druhými a děláš tady největší rozbroje a hádky ty sama. Tak to nesváděj na druhé, ty tu děláš největší hádky a zle, a pak se vždy divíš, když ti někdo vynadá ... smajlíksmajlíksmajlík Už toho nech ty hérečko. smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 00:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Já si pouze myslím, že situace se až o tolik nezlepšila - jen se rozrostl počet psů (jak píšete, má ho dnes každý osel), proto je i více vidět "špatné" (záměrně píšu v uvozovkách, protože tohle má každý nastavené trochu jinak, pak je další věcí týrání) chování, navíc se změnily zákony.
Stejně jako tehdy i teď se najdou idioti, dříve se s tím tolik netajili.
Např. moje bábi měla chs kolií (s chovem již skončila, péče o štěňata je pro ní příliš náročná, navíc dlouhosrstky nejsou tak populární, když jí zbyli 2 štěníci, měla co dělat, aby to zvládla, plně se věnovat jejich výchově), chovala tuším od r. 1986 a měla opravdu mnoho početných vrhů, nikdy však neutratila žádné zdravé štěně (tedy vet, sama by to nikdy neudělala), feny vždy rodily doma, nebo ve vytápěné garáži. Všichni psi v mrazech byli doma (určitě by neumrzli), při bouřkách také. Nikdy jsem jí neviděla psa praštit, či mu cuknout za obojek. Nikdy je příliš necvičila a přesto se jí vždy drželi, vždy přišli. Své odchovance si hlídala už tehdy a že to bylo mnohem složitější, o tom asi není pochyb. Pokaždé, když vznikl nějaký problém, svého odchovance přijala zpátky..
A i když viditelně ráda sledovala mou rostoucí lásku ke zvířatům, k veškerým vrhům jsem měla zakázaný vstup bez dospělých, do té doby, než jsem chápala, jak např. štěně správně uchopit a jak se ke štěňatům celkově chovat.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 00:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

A pardon, zapomněla jsem se vyjádřit k té poslední větě. Souhlasím s ní hlavně u útulkových zvířat, ovšem měl by ji zajistit sám útulek - už jen proto, aby mohlo být víc psů (samo dle velikosti kotce, psů atd.) pohromadě a nemuseli být sami. Ale zase by zřejmě přibylo soudních sporů, v případě, že by se majitel dohledal.
Jako prevence zdravotních potíží mi přijde nesmyslná. Nekastrují se kobyly (a spousty dalších zvířat), mnohé z nich říjí celý život "naprázdno" a nezažila jsem ani jednu, která by měla nádor, rakovinu dělohy. Lidé se také nekastrují a kolik žen, které menstruovaly naprázdno mělo nádor/rakovinu?
Nejsem tak zásadně proti kastraci (své psy však nekastruji a nic na tom nebudu měnit, ani kdyby přišel nějaký zákon), to, zda kastrovat, či ne je na každém z nás, na vlastním uvážení. Jen tím chci říct, že to opravdu nevidím jako prevenci - max při opakovaných faleškách a opakovaných zánětech.

Hlavní problém vidím opět v lidech, kteří přehlíží zdrav. komplikace svých psů, případně je nepoznají - neléčené, nerozpoznané či přehlédnuté záněty, opomíjené falešky. To je podle mě hlavní problém v problematice rakoviny nebo nádorů u fen.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 00:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Dovolím si s Vámi nesouhlasit - ono také hodně záleží na soudci, právním zástupci a jeho krocích v danném případu, pokud si najmete špatného a k tomu blbého právníka (možná by jste se divila kolik jich je takových a nejsem si jistá, zda normální člověk je schopný rozpoznat znalosti/schopnosti právníka), můžete soud prohrát, i když je pravda jednoznačně na Vaší straně.

Některé soudy se skutečně táhnou, je to však rozhodnutím soudce. Takové rozhodnutí může mít několik důvodů. Nikde totiž není stanoveno, že soud má trvat takovou a makovou dobu.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 00:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Já si pouze myslím, že situace se až o tolik nezlepšila - jen se rozrostl počet psů (jak píšete, má ho dnes každý osel), proto je i více vidět "špatné" (záměrně píšu v uvozovkách, protože tohle má každý nastavené trochu jinak, pak je další věcí týrání) chování, navíc se změnily zákony.
Stejně jako tehdy i teď se najdou idioti, dříve se s tím tolik netajili.
Např. moje bábi měla chs kolií (s chovem již skončila, péče o štěňata je pro ní příliš náročná, navíc dlouhosrstky nejsou tak populární, když jí zbyli 2 štěníci, měla co dělat, aby to zvládla, plně se věnovat jejich výchově), chovala tuším od r. 1986 a měla opravdu mnoho početných vrhů, nikdy však neutratila žádné zdravé štěně (tedy vet, sama by to nikdy neudělala), feny vždy rodily doma, nebo ve vytápěné garáži. Všichni psi v mrazech byli doma (určitě by neumrzli), při bouřkách také. Nikdy jsem jí neviděla psa praštit, či mu cuknout za obojek. Nikdy je příliš necvičila a přesto se jí vždy drželi, vždy přišli. Své odchovance si hlídala už tehdy a že to bylo mnohem složitější, o tom asi není pochyb. Pokaždé, když vznikl nějaký problém, svého odchovance přijala zpátky..
A i když viditelně ráda sledovala mou rostoucí lásku ke zvířatům, k veškerým vrhům jsem měla zakázaný vstup bez dospělých, do té doby, než jsem chápala, jak např. štěně správně uchopit a jak se ke štěňatům celkově chovat.

Čtu pozorně celou diskuzi. Některé příspěvky jsou úsměvné, jiné a těch je většina spíš k pláči.
Pod ten Váš se s klidným svědomím podepíšu. Je mi už docela hodně let a vždy jsme žili na vesnici. Od dětství máme doma psy. VŽDY byli drženi v domě ať to byli ovčáci, kolie, špicové...
Nejbližší veterinář byl v městečku 30 km daleko, přesto, když měl pes zdravotní problém, jelo se tam. I s kočkou. Byla to 60, 70, 80 tá léta....
Nepamatuji se, že by někdo bil psa. Nebo jinak trápil. Ano, někteří psi byli přes den uvázaní, ale to mělo svůj důvod. Buď to byli psi, co honili drůbež, nebo majitel neměl oplocený velký pozemek...
Většinou takový pes trávil den uvázaný na dlouhém řetěze u domovních dveří. Měl tedy kontakt s majiteli a současně ohlídal vchod do domu. Až na pár vyjímek téměř všichni tito psi byli na noc bráni do stavení. Naši psi uvázáni nebyli nikdy. Vždy měli volnost a možnost pohybu po zahradě i po domě.
A ano, i tehdy se stejně jako dnes našli hajzlové, co se o psy nestarali a někdy je i týrali. Ale takovými většina slušných lidí opovrhovala. Pes byl brán nejen jako kamarád, ale také jako užitečné domácí zvíře a s těmi se na vsích vždy zacházelo slušně. A taky se říkalo, že jak se chováš ke psovi, chováš se i k lidem.
A zajímavé je, že psi těch pár nadšenců, co už tehdy své psy cvičili a chodili s nimi do Svazarmu, poslouchali ze všech nejmíň. Kdejaký vesnický voříšek svého pána poslouchal lépe než "cvičení" psi se složenými zkouškami.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 02:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Čtu pozorně celou diskuzi. Některé příspěvky jsou úsměvné, jiné a těch je většina spíš k pláči.
Pod ten Váš se s klidným svědomím podepíšu. Je mi už docela hodně let a vždy jsme žili na vesnici. Od dětství máme doma psy. VŽDY byli drženi v domě ať to byli ovčáci, kolie, špicové...
Nejbližší veterinář byl v městečku 30 km daleko, přesto, když měl pes zdravotní problém, jelo se tam. I s kočkou. Byla to 60, 70, 80 tá léta....
Nepamatuji se, že by někdo bil psa. Nebo jinak trápil. Ano, někteří psi byli přes den uvázaní, ale to mělo svůj důvod. Buď to byli psi, co honili drůbež, nebo majitel neměl oplocený velký pozemek...
Většinou takový pes trávil den uvázaný na dlouhém řetěze u domovních dveří. Měl tedy kontakt s majiteli a současně ohlídal vchod do domu. Až na pár vyjímek téměř všichni tito psi byli na noc bráni do stavení. Naši psi uvázáni nebyli nikdy. Vždy měli volnost a možnost pohybu po zahradě i po domě.
A ano, i tehdy se stejně jako dnes našli hajzlové, co se o psy nestarali a někdy je i týrali. Ale takovými většina slušných lidí opovrhovala. Pes byl brán nejen jako kamarád, ale také jako užitečné domácí zvíře a s těmi se na vsích vždy zacházelo slušně. A taky se říkalo, že jak se chováš ke psovi, chováš se i k lidem.
A zajímavé je, že psi těch pár nadšenců, co už tehdy své psy cvičili a chodili s nimi do Svazarmu, poslouchali ze všech nejmíň. Kdejaký vesnický voříšek svého pána poslouchal lépe než "cvičení" psi se složenými zkouškami.

Teď jen, aby další zde diskutující nepřehlédli, že píšete o většině, nikoliv o všech. Já jsem se jak jako malé dítko, tak dnes setkávala a setkávám se psy, kteří žijou stále na řetězu. S lidmi, kteří kočku berou jako užitkové zvíře, ne však jako kamaráda a podle toho se k ní chovají, koťata topí, kočky ani neodčervují, natož aby jim poskytli vet. péči. V dnešní, ale i dřívější době.

I tak, děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 06:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Přesně tak, kastrace jako prevence zdr. potíží = nesmysl. Proč by jinak na tyto problémy neumíraly i klisny a kočky žijící volně smajlík smajlík

Jen k 236.4, nevím co pamatujete za doby, ale již ve středověku existovala společenská plemena psů, chovaná k těmto účelům a to po celém světě. Nemyslím, že se až tolik změnil chov a držení psů, spíš je jich více, určitě máme mnohem lepší možnosti co se týče léčby zvířat apod. Klece a všelijaké pomůcky lidé vymýšleli také už dávno.

No u těch koček žijících volně to bude tím, že při mrouskání nezůstanou plonkové a mají pokaždé koťata, nemluvě o tom, že u volně žijících koček je průměrná délka života mnohem nižší, takže většinou vůbec nemají čas si nějaký hlubší zdravotní problém vyvinout. Zrovna kočky bych do diskuze o kastracích psů nepletla, protože u nich je to nastavené jinak a mrouskající kočka, která nemá koťata, prožívá hormonální smršť, která se stupňuje s každým mrouskáním a to skutečně nemá na její zdraví dobrý vliv. Feny to mají v tomhle ohledu trochu jinak.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 08:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.199

Nemohu jinak, donutila jste mne k tomu sama. VY JSTE KRÁVA, nedá se to jinak pojmenovat. smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.40

Jen tedy k realitě vymáhání kastrace - asi dva měsíce po kauze Mostky jsem se s Denisou setkala znovu, kamarádka mi volala, že se Denisa chystá utratit fenu pro agresivitu a jestli si jí nemůžu vzít. Věděla jsem, že natrvalo dalšího psa nechci, ale fenu jsem si vzala do dočasky. Ve smlouvě jsem samozřejmě měla, že mám fenu vykastrovat, nesmím jí dát někomu dalšímu atd. Donutila jsem ale TT ze smlouvy vymazat veškeré finanční sankce. Feně jsme našli nový domov. Přestože fena měla být údajně "osobní pes" Denisy (nešlo o zachráněnce, brala si jí na inzerát) a první noc mi Denisa posílala sms, jak jí strašně chybí a jak jí má moc ráda, od podpisu smlouvy mě nikdy nikdo neoslovil, jestli fenu vůbec ještě mám, natož aby zkoušeli řešit, zda jsem jí nechala vykastrovat...

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Jo, tak když čerpáte vědomosti z filmů,které točí Pražáci, co vesnici znají jen z doslechu, tak to jo....smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Mně TT přesvědčily o tom, že se jim nedá věřit ani pozdravení. Vybíraly na údajně těžce nemocného psa, který v té době byl zdravý a trvale umístěn již několik týdnů u osvojitele. V letošním roce podvedly dva majitele psů, kteří nabízeli psy zadarmo k darování do dobrých rukou, kdy se TT vydávaly za někoho jiného, DZ dokonce za bohatou veterinářku, psy odvezly do TT, vymyslely neexistující týrací kauzu a vybíraly peníze. Jedna fena z takto získaných psů byla kastrována cca 5 týdnů po porodu, když v TT údajně onemocněla. Její štěňata kromě jediného od té doby nikdo neviděl, poslední informace byla, že onemocněla šedivým průjmem. Dál mi vadilo, že TT požadovaly finanční dary v době záplav, ale pouze peníze, o umístění psů nebo o dočasky neměly TT vůbec zájem. Fenu z kauzy Bílovec, údajně děsně týraných psů, nabízely za asi 15 dnů po převzetí kasrovanou, očkovanou, odčervenou, čipovanou. Což není možné ze zákona, pokud ho někdo někdy dodržuje, což se TT vůbec netýká. Podle jejich vlastních slov bylo jednomu starému psovi špatně, místo vet. péče mu bylo ustláno na travičce a teprve když se zvedla vlna protestů, byl odvezen k lékaři. A spousta dalších "kauz". Pro mě jsou TT odstrašujícím příkladem toho, jak se se psy zacházet nemá. Kdo má zájem přečte si články na jejich stránkách o péči o psa, výchově, krmení a kastraci. Kynologický dikobraz by nemohl být lepší.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.144

Zad. kauza Bílovec je pravda ( os. dotaz starostovy),ale ostatní kauzy můžou být jedna velká lež. Vychtám se tam pomoc na práci, tak uvidím jestli něco vyšpioním.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Nedostatete se všude a nezjistíte v podstatě nic, než to, že má DZ cca 130 psů osobní smečky. Bohužel.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Zad. kauza Bílovec je pravda ( os. dotaz starostovy),ale ostatní kauzy můžou být jedna velká lež. Vychtám se tam pomoc na práci, tak uvidím jestli něco vyšpioním.

Kauza Bílovec, to nikdo nezpochybňuje. Jen mi řekněte, jak může být fena za cca 15 dní odčervena, očkována a kastrována a nabízena k adpoci, když by měla být asi 14 dní v karanténě, pak odčervená, pak podruhé odčervená, po asi 14 dnech teprve očkovaná a následně možná kastrovaná? Zvlášť když ti psi měli být těžce týrání. Zase porušení etiky, neznalost, bezohlednost. Kde je rekonvalescence po kastraci? I když TT běžně dávají novým majitelům psy ještě zakrvácené a se stehy.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.40

O pár odkazů výše máte fotky z kauzy Mostky - nafocené kolegyní, ruka na fotce v červené bundou je moje. O lež opravdu nejde.
Ale budu ráda, pokud sem pak hodíte info, jak to tam vypadá (jenže jak už někdo psal, pustí vás nejspíš stejně jen do "části pro veřejnost").

Jana Matoušková

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Myslíš z tvojich debilních anonymních plků ... ? smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 15:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.239

No vida, dvorní šašek nezklamal. smajlík

V tom případě nechápu, co jste psala za bludy v diskuzi o kupírování (mmj nejsem ani pro něj ani pro kastraci z preventivních důvodů). Kde jste tvrdila, že je to nesmysl jako prevence před omláceným ocasem nebo hryznutým uchem. Je to totiž to samé, víme? Argument rovný hovna.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

No vida, dvorní šašek nezklamal. smajlík

V tom případě nechápu, co jste psala za bludy v diskuzi o kupírování (mmj nejsem ani pro něj ani pro kastraci z preventivních důvodů). Kde jste tvrdila, že je to nesmysl jako prevence před omláceným ocasem nebo hryznutým uchem. Je to totiž to samé, víme? Argument rovný hovna.

To se mi líbí, souhlasím. smajlíksmajlík Nejvýstižnější je poslední věta. smajlík Takové argumenty - obsažené v poslední větě - má 236.4 stále. smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.239

To se mi líbí, souhlasím. smajlíksmajlík Nejvýstižnější je poslední věta. smajlík Takové argumenty - obsažené v poslední větě - má 236.4 stále. smajlíksmajlík

Jen jí furt nevyhánějte, já jsem ráda, že i zde je konečně trocha srandy. Když je někdo hloupý, či nemá znalosti, to je ještě prd. Když je však někdo hloupý, bez znalostí a ještě, že jedinou pravdu má on sám, to je pak vrchol nad kterým se lze jen smát. Nic víc s podobným pitomcem stejně nesvedete.

Já jí opravdu žeru, dvorní šašek ifauny! smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Jen jí furt nevyhánějte, já jsem ráda, že i zde je konečně trocha srandy. Když je někdo hloupý, či nemá znalosti, to je ještě prd. Když je však někdo hloupý, bez znalostí a ještě, že jedinou pravdu má on sám, to je pak vrchol nad kterým se lze jen smát. Nic víc s podobným pitomcem stejně nesvedete.

Já jí opravdu žeru, dvorní šašek ifauny! smajlík

Já jí teda nežeru a ani šašek nemůže být takhle blbý a neodbytný jako ona. smajlík

Neregistrovaný uživatel

19.8.2013 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.70

Já jí teda nežeru a ani šašek nemůže být takhle blbý a neodbytný jako ona. smajlík

Omyl, šašek právě musí být takhle hloupý, jinak by nezvládl tak věrohodně ze sebe udělat blbce smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.8.2013 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173

mají doloženu řadu veterinárních kontrol - vše v pořádku
Tak to je argument!!!

Vše v pořádku má i Žiška. smajlík KVSky jsou v tomhle ohledu opravdu hodně schopné!

http://www.psinadeje.cz/cz/mnozirna-liskovec smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.8.2013 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173

Dokážete pochopit psaný text? smajlík

Nebavím se o TT, ale o relevanci kontrol z KVS. smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.8.2013 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.207

Tohle mě baví, myslíte, že když se optáte přímo probíraného subjektu, že vám napíše nějaké věci, které by ho mohly ohrozit, případně usvědčit z něčeho? smajlík To je, jak ptát se trenéra Slávie, kde soudruzi s Teplicemi udělali chybu.
Závěry o TT má fůra lidí napříč různými nejen psími servery, averze? - ano, dozajista jsou silné. Jestli si myslíte, že tu někdo někoho špiní, ohledně TT, tak jste mimo. Jen se zde psala pravda. Byť na anonymním serveru.

Neregistrovaný uživatel

20.8.2013 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Z veterinárního hlediska má všechno v pořádku i pan Navrátil (taky dobrá figurka na iFauně), co se do něj tuhle 236.4 obula, že týrá kočky a psy...

KVS bohužel není všemocná. Může posoudit jen to, čeho je svědkem nebo k čemu jsou doklady. A pokud doklady sedí a svědkem týrání se veterinář z KVS nestane, co má dělat? I kdyby si myslel, že není vše úplně v pořádku... nevím jestli se to nezměnilo, ale veterináři z KVS snad ani nejsou oprávněni vstoupit na cizí pozemek bez souhlasu vlastníka.

Neregistrovaný uživatel

20.8.2013 23:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.42

Zrovna správou z KVS bych se osobně neoháněla nikdy. KVS je schopná regulérní klecovou množírnu ohodnotit jako normální podnikový chov. Žádného úředníčka rozhodně nezajímal demodex, prašivina, začervení ad., pak si takhle hezky někdo přečte onu správu a zhodnotí vše jako zkontrolované a v pořádku.

Pokud už se opravdu tak zajímáte, navštivte ony druhé stránky na FB, sledujte chvíli samotné stránky TT (pokud jste opravdu tak bystrá, všimnete si věčných nesrovnalostí, protiřečení, lží, výmyslů a nepořádku ve psech).

Kromě toho je minimálně dokázáno, že TT vybírají psy z inzerce na které pak smýšlejí smutné příběhy.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 00:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

mají doloženu řadu veterinárních kontrol - vše v pořádku
Tak to je argument!!!

Vše v pořádku má i Žiška. smajlík KVSky jsou v tomhle ohledu opravdu hodně schopné!

http://www.psinadeje.cz/cz/mnozirna-liskovec smajlík

No, množitelka Bártů ze Zachotína ( dříve Jarošova ) má také doloženo hodně veterinárních kontrol, na kterých má ,,skoro,, vše v pořádku a pak se těmi lejstry, kde neshledali týrání a větší závady nejvíce ohání. Takže mi to ze strany TT - PŘIJDE OBDOBNÉ - A SVĚTE DIV SE KONTROLI SE MUSÍ NAHLÁSIT K CHOVATELI DOPŘEDU !!! Takže nebude to potom také drobet tím, že to mají v pořádku, že se každá kontrola z KVS nebo OVS musí nahlásit dopředu, aby chovatel byl doma ? Ani si to na kontrolu připraví, a pak se ohánějí lejstry, že to mají jako OK ? A jinak veterinární kontroly nevylučují kšeftování se psy - a o tom, že se tam se psy kšeftuje pro zisk a z darovaných peněz si krmí i soukromé psy na kterých chovají štěňata na kšeft, a spoustu psů. které získali zdarma - ,,zachránili,, - nakonec pro zisk svojí kapsy prodají - to už také veterinární správu nezajímá a lejstro, že to nedělají na to nemají. Já to slyšel od různých lidí, co se motají léta okolo psů, že se v TT na psech silně živí - obohacují svojí peněženku. Takže mávat s lejstrem od dopředu nahlášené kontoly, jak to mají OK mohou i ti největší kšeftmani se psy co jich mají plné stodoly a kravína a přiživují se na psech... smajlík Že se v TT kšeftuje se psy a plní si z toho soukromou kapsu cvrlikají i vrabci na střeše ... smajlík Jen zase ta blbka 236.4 nás tady bude poučovat. Opět neví nic a jen mele o věcech o kterých nemá páru jak jsou. A ty nádhery z TT jí něco nabulíkují a ona se nechá utahnout na vařené nudli ... smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 00:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

A SVĚTE DIV SE KONTROLI SE MUSÍ NAHLÁSIT K CHOVATELI DOPŘEDU !!!
Pozor.. Nahlášení dopředu znamená, že se musí ohlásit nejpozději před vstupem na pozemek. Čili můžou bez ohlášení zazvonit a nejdéle při otevření dveří ukázat průkaz, že jdou na kontrolu. Žádné měsíc dopředu se nemusí konat. Ale.. To už je na konkrétních pracovnících, na kolik dopředu to nahlásí.smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 01:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.11

OS TOULAVÉ TLAPKY
PŘÍPAD PSÍCH JATEK V BEROUNĚ!

Tuto informaci zveřejňujeme z důvodu, že si nevíme rady
Spolupracující občanské sdružení nás požádalo o pomoc v řešení složitého případu psích jatek. Dozvěděli se o vietnamci, který vlastní obchod na náměstí v Berouně, ve dvoře chová několik psů v klecích za účelem konzumace. Počet psů se různě liší. Nikdo neví, odkud se psi do domu dostávají, kam pro ně jezdí. Na dvůr se nedá nijak dostat, pouze z přilehlé hospody se dá přes zeď nebo z okna pořídit pár fotografií, nebo natočit jekot psů při zabíjení a kňučení.
Bohužel se nám to nepovedlo, nebyla na to vhodná situace v době naší návštěvy. Několik lidí v okolí už situaci řeší delší dobu.
Byl podán podnět na KVS, která provedla kontrolu a bohužel neshledala žádné pochybení na základě kterého by bylo možné psy odebrat. Byli očkovaní a v dobrém stavu. Na místo byla několikrát přivolaná i policie, ale majitel je nevpustil ihned dovnitř, stihl uklidit zřejmě nežádoucí věci a pak již nebylo nalezeno nic podezřelého a situace se opakovala při každém přivolání policie. Byla přítomná i zásahová jednotka z důvodu přechovávání drog, ale opět se nedostavil žádný výsledek, majitel podniká dál a psi nadále drží, zabíjí, konzumuje a přiváží další včetně fen se štěňaty.
Případ budeme sledovat a pomůžeme ho v případě potřeby řešit právní cestou. Několik lidí by se mělo v brzké době pokusit s majitelem vyjednávat. Apelujeme na všechny lidi v okolí Berouna, aby si velmi dobře hlídali svoje psy! Aby si útulky i soukromí majitelé dávali velký pozor na to, komu dávají svoje psy! Vždy je potřeba nechat uhradit částku a nedávat pejsky zadarmo! Nepředávat je podezřelým osobám a zkontrolovat si, do jakých podmínek pejsek jde! Nejlépe ho do nového domova odvézt. Je třeba mít psy čipované a vyfocené.
Pokud by mohl někdo pomoci v tomto případu, kontaktujte nás a moc prosíme neřešte tuto záležitost v diskuzi pod ilustrační fotkou, nezveřejňujte svůj profil, jméno ani kontakt! Využijte náš email! Zdržte se vulgárních komentářů. Situace se musí řešit rychle, zákonnou cestou a dostupnými možnostmi. Věříme, že se toto zlo povede zastavit!

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 07:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.130

Pro zadavatelku - dávala jsem Vám sem fotky kauzy z Mostek. Fakt tomu nevěříe? Ano, tehdy tam taky byla kontrola- sdělily Vám TT její výsledek (kdyby si nemohly vzpomenout, je to z března 2010, úřad městské části Praha 6 a KVS Praha kvůli "depozitu" Na padesátníku)? Že bylo rozhodnuto o odebrání několika psů a uložena pokuta? A že poslední kontrole TT tvrdily, že 130 ze 150 psů na statku TT je vlastně soukromých psů Denisy? Proč na ně tedy vybíraj peníze? Zcela racionálně - troufnete si odhadnout, jaké finanční a lidské zdroje jsou potřeba pro péči o takové množství psů, zejména pokud jich je údajně většina deprivovaných nebo nemocných?

K tomu ohlášení kontroly KVS - teoreticky může KVS přijít s policajtama a kontrolu provést kdykoliv, ale nedělají to, opravdu posílají výzvu předem - kontrolovaný musí mít lhůtu minimálně 5 dnů od doručení a počítá se s doručením dopisu fikcí tj. 10 dnů navíc..

Pokud nechcete věřit jen "plkům anonymního fóra" (což chápu), klidně se ozvěte na qmatous@quick.cz.

Pokud chcete věřit a podporovat TT na základě jejich dopisu "všichni nám škodí ze závisti", nikdo Vám v tom nezabrání, jen až prozříte, nejspíš se zastydíte. Já bych se zamyslela, zda má opravdu tolik lidí potřebu někoho "bezdůvodně" ze závisti pomlouvat, nebo jestli tedy nebude na jejich tvrzení něco pravdy..

Jana Matoušková

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

A SVĚTE DIV SE KONTROLI SE MUSÍ NAHLÁSIT K CHOVATELI DOPŘEDU !!!
Pozor.. Nahlášení dopředu znamená, že se musí ohlásit nejpozději před vstupem na pozemek. Čili můžou bez ohlášení zazvonit a nejdéle při otevření dveří ukázat průkaz, že jdou na kontrolu. Žádné měsíc dopředu se nemusí konat. Ale.. To už je na konkrétních pracovnících, na kolik dopředu to nahlásí.smajlík

Kontroly hlásí v drtivé většině jak KVS nebo OVS dopředu, protože jinak se jim stává, že nikdo neotvírá - chovatel ,,není,, doma. To samé u chovatelů s PP, když je tam nějaký problém a jde k nim kontrola z klubu ( řeší se to přes chovatelský klub daného plemene ) - také nahlášeno chovateli dopředu - datum a hodina, kdy kontrola proběhne. Takže snadno si lze chovatelské zařízení dopředu připravit nebo uklidit a nežádoucí psy na den kontroly ,,uklidit,,.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.173

Kontroly hlásí v drtivé většině jak KVS nebo OVS dopředu, protože jinak se jim stává, že nikdo neotvírá - chovatel ,,není,, doma. To samé u chovatelů s PP, když je tam nějaký problém a jde k nim kontrola z klubu ( řeší se to přes chovatelský klub daného plemene ) - také nahlášeno chovateli dopředu - datum a hodina, kdy kontrola proběhne. Takže snadno si lze chovatelské zařízení dopředu připravit nebo uklidit a nežádoucí psy na den kontroly ,,uklidit,,.

Ale nemusí to tak být, záleží na kontrolorovi.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 16:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Ale nemusí to tak být, záleží na kontrolorovi.

Nemusí to tak být, ale je to tak, jak již také psalo i více píšících výše. smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.40

Prosím pošlete ji kdyžtak znovu na jazzinka@seznam.cz.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.130

Kastrace je v takových případech svévolným mrzačením psa.
Kastrace je v takových případech pouze projev lidské neschopnosti postarat se zodpovědně o zvíře.
Místo nesmyslného a lajdáckého hromadného handlování se psy by bylo lepší udělat něco konečně pro dobro psů, ne tedy jen pro dobro naše.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 19:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Já s ní nesouhlasím, protože je to týrání horší než kupírování - a společnost jí jako týrání účelově do zákona nedala, protože by potom bylo přepsováno a překočkováno. Ale na tom, že je to týrání to nic nemění ani když to není v zákoně. Je to větší týrání než kupírování, akorát kastrace na rozdíl od kupírování společnost potřebuje, tak je nemůže a nechce zakázat a přiznat, že je to týrání... smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Kastrace je v takových případech pouze projev lidské neschopnosti postarat se zodpovědně o zvíře.
Místo nesmyslného a lajdáckého hromadného handlování se psy by bylo lepší udělat něco konečně pro dobro psů, ne tedy jen pro dobro naše.

smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Já s ní nesouhlasím, protože je to týrání horší než kupírování - a společnost jí jako týrání účelově do zákona nedala, protože by potom bylo přepsováno a překočkováno. Ale na tom, že je to týrání to nic nemění ani když to není v zákoně. Je to větší týrání než kupírování, akorát kastrace na rozdíl od kupírování společnost potřebuje, tak je nemůže a nechce zakázat a přiznat, že je to týrání... smajlík

TT mají novou kauzu, další psy na žebrání a oblbování lidí.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

smajlíksmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

21.8.2013 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.39

TT mají novou kauzu, další psy na žebrání a oblbování lidí.

Kauzu mají snad denně smajlík smajlík Nejhorší jsou ty jejich pohádky.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2013 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.100

Naprosto vás chápu. Nicméně, kdo chce pomoct může účelně a velmi jednoduše. Stačí transparentní účet a stránka, kde se zveřejňují veškeré proplacené doklady s popisem, k jakému psu, do jaké dočasky, na jakou pomoc peníze šly.
Je spousta sdružení, azylů apod., které díky příspěvkům mohou platit nákladné operace. Taková luxace patel u středně velkého psa - cca 10tisíc. Koik takových lidí je, kteří si můžou dovolit vzít pejska, kterému takovou operaci zaplatí?

Neregistrovaný uživatel

12.9.2013 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.100

No, množitelka Bártů ze Zachotína ( dříve Jarošova ) má také doloženo hodně veterinárních kontrol, na kterých má ,,skoro,, vše v pořádku a pak se těmi lejstry, kde neshledali týrání a větší závady nejvíce ohání. Takže mi to ze strany TT - PŘIJDE OBDOBNÉ - A SVĚTE DIV SE KONTROLI SE MUSÍ NAHLÁSIT K CHOVATELI DOPŘEDU !!! Takže nebude to potom také drobet tím, že to mají v pořádku, že se každá kontrola z KVS nebo OVS musí nahlásit dopředu, aby chovatel byl doma ? Ani si to na kontrolu připraví, a pak se ohánějí lejstry, že to mají jako OK ? A jinak veterinární kontroly nevylučují kšeftování se psy - a o tom, že se tam se psy kšeftuje pro zisk a z darovaných peněz si krmí i soukromé psy na kterých chovají štěňata na kšeft, a spoustu psů. které získali zdarma - ,,zachránili,, - nakonec pro zisk svojí kapsy prodají - to už také veterinární správu nezajímá a lejstro, že to nedělají na to nemají. Já to slyšel od různých lidí, co se motají léta okolo psů, že se v TT na psech silně živí - obohacují svojí peněženku. Takže mávat s lejstrem od dopředu nahlášené kontoly, jak to mají OK mohou i ti největší kšeftmani se psy co jich mají plné stodoly a kravína a přiživují se na psech... smajlík Že se v TT kšeftuje se psy a plní si z toho soukromou kapsu cvrlikají i vrabci na střeše ... smajlík Jen zase ta blbka 236.4 nás tady bude poučovat. Opět neví nic a jen mele o věcech o kterých nemá páru jak jsou. A ty nádhery z TT jí něco nabulíkují a ona se nechá utahnout na vařené nudli ... smajlík

Od Bártů jsme měli jednoho pejska v dočasce. Tak zničeného psa - psychicky - jsem v životě nezažila. Schovával se při každém sebemenším pohybu, nikdy si nic nevzal z ruky, nedal se pohladit, když se podařilo vzít do náruče, tak se pokálel. Neustále se izoloval od všech ostatních - zvířat i lidí.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2013 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.100

Moje zkušenost s TT?
Odvezli fenku i s malinkými štěňaty. Původnímu majiteli lhala, že si je bere k sobě. Fena hned po příjezdu kastrována. Štěňata až možná na jedno umřela. Zbytečně!!!! Protože si chtěla opět vymyslet nějakou kauzu. O 1 štěněti pořád tvrdila, že bylo hned umístěno, ale ještě nedávno bylo pořád v TT????¨
Tak, kdo mi ještě chce říct, že jim jde o zvířata?!?!?!?

Neregistrovaný uživatel

14.5.2014 19:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.134

takových co si mysleli, že přeci fenku uhlídají, znám několik...takže idiot je ten, kdo si myslí, že jemu se to nestane......a v současné době, kdy jsou psů plné útulky, množírny a někteří ochranáři dokonce vozí psy z Ukrajiny, Rumunska, chrty z Irska apod., je kastrace jediná zaručená prevence, a kecy o zásahu do organismu pak vysvětlujte těm něchtěným štěńatům v útulku.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2014 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.254

Ano, pak nechapu proc tt navenek propaguji kastrace ale na fenkach severanu z mostek sami vesele mnozi..

4.4.2019 15:14
mojipsi

XXX.XXX.38.193

Exhumuji staré vlákno, já coby veterinární technik jsem proti kastracím z pohodlnosti, ale že jdou psi kastrovani že spolku, to jdou i z útulku protože psů je prostě moc.Mimochodem od Denisy jsem dostala pohodovou fenu, vykastrovanou po dost velké břišní operaci zcela zdarma.Plne očkovanou odčervenou a s kapkou proti klíšťatům.

4.4.2019 20:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na mě se někdo od nich verbálně vrhl na FB, protože jsem se ptala, proč potřebují vykastrovat hned a okamžitě pejska, který podle fotografie nebyl v pořádku. Navíc pod fotkou TT popisovaly, že je špatný a co mu je. Tak proč kastrace? Šlo o malého psíka veskrze pokojového, který by určitě šel pohlídat, než se dá do pořádku a pak zvážit tu kastraci. I u samců je operace zásah do organizmu a u pejska oslabeného to může mít fatalní následky.
Nejsem proti kastracím, ale je potřeba brát jednoho každého psa individuálně, ne šmahem,jak na běžícím pásu kastrovat, hlava nehlava.

4.4.2019 21:48
jazzinka

XXX.XXX.107.28

mojipsi napsal(a):
Exhumuji staré vlákno, já coby veterinární technik jsem proti kastracím z pohodlnosti, ale že jdou psi kastrovani že spolku, to jdou i z útulku protože psů je prostě moc.Mimochodem od Denisy jsem dostala pohodovou fenu, vykastrovanou po dost velké břišní operaci zcela zdarma.Plne očkovanou odčervenou a s kapkou proti klíšťatům.

Mám 2 roky psa z útulku. Překvapivě kastrovaný není. Stejně jako nebyly kastrované fenky, které si brala kamarádka z jiného útulku. Zatím mi neutekl a nikde se nespustil. Stejně jako se to nepovedlo za 14 let předchozímu psovi ani kamarádky fenkám...
K TT jsem se jako osobní účastník kauzy Mostky vyjadřovala výše již před lety s podpisem Matoušková. Byla bych moc ráda, kdyby se Denisa za těch 5 let změnila a někam posunula, ale osobně tomu nevěřím. Možná jste měla kliku.. A další věc je, že minimálně tehdy hromada psů popisovaných jako týraní, deprivovaní apod. byli normální psi z inzerátů, akorát na tyhle záchranářské historky holt líp vybírají peníze.

5.4.2019 08:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No vím že mě jednou dost překvapil jeden článek od Toulavých tlapek - bylo to o tom, jak se chovat ke psovi, kterého si přivezu z útulku. Nesouhlasila jsem s tím. Pak jsem viděla pár "jejich" kauz, jak někde ukradli psy, v domnění, že jsou týraní atd.... Ten spolek na mě působil prostě divně.

A jelikož to mám kousek, tak jsem se tam jednou zajela podívat - i se psem, na jakousi "výchovnou" lekci. No a na živo to na mě působilo ještě divněji a rady, které jsem tenkrát dostala se mi zdály úplně mimo. Jo a pak taky jak se říká, že pes pozná dobrého člověka - tak nevím čím to bylo, ale hned při seznámení mi pes po té Denise dost ostře vyjel, což udělal poprvé a naposledy, nikdy už na nikoho takhle nevyjel - vím, že to mohlo mít tisíc důvodů - ale když si shrnu všechno co o nich vím, a to jak na mě působily - tak mě se tenhle spolek jednoznačně nelíbí.

5.4.2019 10:59
mojipsi

XXX.XXX.48.120

jazzinka napsal(a):
Mám 2 roky psa z útulku. Překvapivě kastrovaný není. Stejně jako nebyly kastrované fenky, které si brala kamarádka z jiného útulku. Zatím mi neutekl a nikde se nespustil. Stejně jako se to nepovedlo za 14 let předchozímu psovi ani kamarádky fenkám...
K TT jsem se jako osobní účastník kauzy Mostky vyjadřovala výše již před lety s podpisem Matoušková. Byla bych moc ráda, kdyby se Denisa za těch 5 let změnila a někam posunula, ale osobně tomu nevěřím. Možná jste měla kliku.. A další věc je, že minimálně tehdy hromada psů popisovaných jako týraní, deprivovaní apod. byli normální psi z inzerátů, akorát na tyhle záchranářské historky holt líp vybírají peníze.

Fena co mám doma být kastrovaná musela, měla hodně zeslabenou dělohu a myomy, otázka času kdy by měla pyometru, případně rupturu dělohy, ruptura končí většinou smrti.

5.4.2019 11:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

mojipsi napsal(a):
Fena co mám doma být kastrovaná musela, měla hodně zeslabenou dělohu a myomy, otázka času kdy by měla pyometru, případně rupturu dělohy, ruptura končí většinou smrti.

Nikdo znalý neříká NIKDY NEKASTROVAT, ale KASTROVAT S ROZMYSLEM.

6.4.2019 17:51
jazzinka

XXX.XXX.107.28

mojipsi napsal(a):

Jasně, někdy je to potřeba, taky jsem psa musela ve 12 letech vykastrovat kvůli problémům s prostatou.(I když kdo ví jak to s operací Vaší fenky bylo - u TT se nedá všemu věřit. Třeba mě pobavila na jejich webu historka, kterak neohroženě nasazovaly dvěma fenkám umístěným v jiné záchr. stanici obojky, málem byly pokousány atd.. ve skutečnosti obojky kupovala kamarádka, nasazovaly jsme je spolu a fenky byly spíš ztuhlé strachy a rozhodně ne agresivní).
TT mají ve smlouvě kastraci "povinně", což fakt nepovažuji za nutné a rozumné. A psů je sice moc, ale zrovna u TT je to vtipný argument, když samy třeba na seveřanech z Mostků vesele množily.

5.5.2019 16:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Včera jsem reagovala na toto od TT: "MOYO v azylu na stálo
po strastiplné cestě, 7 let v jiném otřesném útulku, vystřídal pak několik našich dobrovolníků ale nikdy mu to nevyšlo. Nevydržel sám. Měl operaci slinné žlázy na krku, ted bere léky na srdce, už je mu asi 12 let."
Prý ho v útulku, kde byl před TT, bili a oni ho zachránili. Tak jsem slušně požádala, aby uveřejnili, co to byl za hrozný útulek, aby bylo možno, s tím něco udělat. Se zlou jsem se potázala.

6.5.2019 09:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
Včera jsem reagovala na toto od TT: "MOYO v azylu na stálo
po strastiplné cestě, 7 let v jiném otřesném útulku, vystřídal pak několik našich dobrovolníků ale nikdy mu to nevyšlo. Nevydržel sám. Měl operaci slinné žlázy na krku, ted bere léky na srdce, už je mu asi 12 let."
Prý ho v útulku, kde byl před TT, bili a oni ho zachránili. Tak jsem slušně požádala, aby uveřejnili, co to byl za hrozný útulek, aby bylo možno, s tím něco udělat. Se zlou jsem se potázala.

Zvláštní . Mě hlavně hrozně zaráží, kolik je v tom azylu psů, a že k adopci je jich celkem jen 13...

6.5.2019 10:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Hnus a děs.
Nebylo by mnohým líp, kdyby nebyli ?

"Dělají prý co mohou".
Proboha, proč je tohle dovolený .

6.5.2019 11:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Jak je možné, že s policejní video dostalo na facebook? Autorka vše kritizuje, pěkně z křesílka. Ale kolik lidí by bylo ochotno vzdát se všeho kvůli zvířatům. Mám nedobré osobní zkušenosti s jednou slečnou z této organizace, ale po shlédnutí tohoto videa jsem svůj názor změnil. To, že se to jedné slepici nelíbí svědčí o tom, že sama o věci prd ví. Bylo by třeba přijmout slovenské řešení a psy po určité době v útulcích utrácet, zabránit importu bezprizoních psů na naše území.

6.5.2019 12:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Jak je možné, že s policejní video dostalo na facebook? Autorka vše kritizuje, pěkně z křesílka. Ale kolik lidí by bylo ochotno vzdát se všeho kvůli zvířatům. Mám nedobré osobní zkušenosti s jednou slečnou z této organizace, ale po shlédnutí tohoto videa jsem svůj názor změnil. To, že se to jedné slepici nelíbí svědčí o tom, že sama o věci prd ví. Bylo by třeba přijmout slovenské řešení a psy po určité době v útulcích utrácet, zabránit importu bezprizoních psů na naše území.

Spíš, než šmahem utrácet, by to chtělo zhodnotit, zda je pejsek životaschopný. Někdy mi přijdou nesmyslné některé velmi nákladné operace, co pejsci podstupují a na které se vybírá. Případně udržování psíků, kteří už skoro nevnímají nebo maji nemoc,která vede jen ke smrti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2019 12:20

Jak je možné, že se to dostalo na facebook? U nás se neutají nc a unikly už závažnější dokumenty.
Ta Denisa se nevdala všeho kvůli zvířatům. Nevím, proč to dělá, ale ta zvířata si to, co s nimi dělá, rozhodně nezaslouží.
Kdyby byla normální..... už dávno si měla férově přiznat, že na to nestačí a poctivě jít dělat něco jiného. K čemu to takhle je ? Snad si ani nemůže pamatovat, kde všude má ty psy rozstrkané a asi je ani všechny každý den nevidí.
Vlastně se divím jen tomu, že je ti psi ještě nesežrali.
A k tomu vpádu policie : Jediný kdo tam řádil a řval byl... kdo to vlastně byl? Partner Denisy, další člen spolku.......
Jestli jsou psi zvyklí, že se v areálu pohybují dobrovolníci, neměla by je návštěva policie výrazně rozhodit. Pes fakt nepozná, jestli má někdo pásku "Policie" na rukávu.

6.5.2019 12:22

Ještě : D. tam říká "my nejsme útulek, my toulavé psy neberem". Co tedy jsou a kde psy berou ? Proč je nenabízí ?

6.5.2019 12:28

sisi58 napsal(a):
Spíš, než šmahem utrácet, by to chtělo zhodnotit, zda je pejsek životaschopný. Někdy mi přijdou nesmyslné některé velmi nákladné operace, co pejsci podstupují a na které se vybírá. Případně udržování psíků, kteří už skoro nevnímají nebo maji nemoc,která vede jen ke smrti.

Je to zvláštní honění si ega? Já zachráním psa, rozsáhlou veterinární péčí - za jakého utrpení toho psa? copak psa všechny ty operace nebolí, on netrpí, když se nemůže ani vyvenčit, ani postavit ?
Kdyby se mohl rozhodnout, zaleze někde pod keř a tam si umře. To jen lidi mu nepochopitelně prodlužují utrpení.
Kdyby ke každému jednotlivému psu měli nějaký vztah, tak ho nechají milosrdně uspat, tak jako to udělá většina majitelů rodinných psů.
Jenže při tom množství psů ani neví, jak se který jmenuje a v kterém zákrutu areálu je zastrčený.

6.5.2019 18:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já nechci nikoho soudit - ale 200 psů je hrozně moc. Nevím, kolik mají dobrovolníků a kolik času tam tráví - ale aby se to dalo zvládat a každý pes měl péči jakou potřebuje, tak by jich asi muselo být mraky. Jasně, v útulku jsou taky psi zavření v kotcích, občas je někdo vyvenčí a to je celé - ale z toho útulku jsou psi nabízení a mají šanci se dostat ven. Tady ne, nevím proč. Přitom většina z nich nevypadá jako problémoví psi.

Ten nápad ze začátku asi nebyl špatný - brát psy ze špatných podmínek, dát je do kupy a dávat dál, pokud to tak bylo. Ale asi by si měl člověk umět říct, co už je nad jeho síly a co už nejde zvládat. Obstarat 200 psů (tak aby měli plnohodnotný život) v pár lidech mi připadá jako trochu sci-fi.

6.5.2019 18:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tady je vyjádření k adopcim (zkopírováno z fb) :

Na stránce zveřejňujeme pouze několik psů k adopci. Důvody: Azyl Toulavých Tlapek je trvalým domovem pro problémové psy,nikoli útulkem pro nalezence, ani čistě adopčním spolkem. K adopci nabízíme psy, kteří prošli převýchovou a veterinární péčí. Ostatní psi v péči spolku k adopci určení nejsou, nebo ne hned. Zaměřujeme se na případy psů, kteří měli být utraceni, kteří opakovaně prošli nezdařenou adopcí, strávili mnoho let v jiném útulku, dále psi z množíren a týraní psi ze špatných podmínek.Většina takových psů je schopná žít u nás plnohodnotný život v psí smečce pod stálým dozorem pečovatelů. Díky tomu psi nestrádají, zajišťujeme jim nejlepší možný komfort,máme je i doma v teple (kříženci seveřanů jsou venku).S některými psy sportujeme v rámci činnosti spolku, další používáme při socializaci jiných problémových psů. Do adopce připravujeme psy pečlivě a pečlivě vybíráme nové majitele. Již jsme našli domov pro více jak 800 psů. Ostatní pejsky v naší péči najdete na facebooku i v jiných albech zde na stránce. Nabídka je aktualizovaná.

Pokud to s adopcí myslíte skutečně vážně, jste ochotni se psovi věnovat, respektovat naše doporučení, brát v potaz, že nám na psech nesmírně záleží a na tom, jaký bude jejich osud po přesunu z našeho azylu, můžete se nám ozvat s upřímným popisem podmínek a možností. Tehdy Vám můžeme nabídnout i pejsky, které ještě nejsou zde na webu. email: denisa.tlapka@seznam.cz , jsme rádi i za odkaz na Váš facebook.

7.5.2019 15:15
jazzinka

XXX.XXX.107.28

marcelaamax napsal(a):
No já nechci nikoho soudit - ale 200 psů je hrozně moc. Nevím, kolik mají dobrovolníků a kolik času tam tráví - ale aby se to dalo zvládat a každý pes měl péči jakou potřebuje, tak by jich asi muselo být mraky. Jasně, v útulku jsou taky psi zavření v kotcích, občas je někdo vyvenčí a to je celé - ale z toho útulku jsou psi nabízení a mají šanci se dostat ven. Tady ne, nevím proč. Přitom většina z nich nevypadá jako problémoví psi.

Ten nápad ze začátku asi nebyl špatný - brát psy ze špatných podmínek, dát je do kupy a dávat dál, pokud to tak bylo. Ale asi by si měl člověk umět říct, co už je nad jeho síly a co už nejde zvládat. Obstarat 200 psů (tak aby měli plnohodnotný život) v pár lidech mi připadá jako trochu sci-fi.

Až na to, že Denisa si od začátku nebrala psy ze špatných podmínek, ale spíš z mediálně vděčných kauz, aby na ně šlo dost vybrat. Nebo je brala od lidí na inzerát. V případě psů z Mostků si například vzala 10 psů již umístěných v krumlovském útulku, původně jich tam bylo asi 18 a hned první týden se jich 8 udalo. Z těch 10, co následně odešli k Denise, se neudal ani jeden, páč nutně potřebovali převychovat...

7.5.2019 15:39
mojipsi

XXX.XXX.39.148

Musím se vyjádřit, ti co píší hnus apod, kolika z vás prošli pod rukama desítky deprivantů, psi zlomení, kousaví, vyhublí na kost? Nikomu.Ano psi jsou zvyklí na dobrovolníky, ne na cizí lidi ano ten pán co tam údajně řval má pravdu, naprostou.Ze se psi podelali? Zřejmě protože nebyl čas je vyvenčit a navíc tam přišli cizí .Ano je tam bordel, ale psi jsou v cajku.

7.5.2019 17:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jak už jsem psala jednou - nechci nikoho soudit. V TT jsem byla i osobně a mě se to tam prostě nelíbí. A jinak teda když jsem tam byla - poprvé a naposledy jako úplně cizí člověk pro psy - tak mi nepřišlo, že by mě nějak výrazně psi řešili a že by z toho měli trauma. Byly jsme tam dvě - ještě s kamarádkou - bez problémů nás vzali mezi psy, nepřišlo mi, že by s tím byl problém..

Ano,neprošly mi rukama desítky kousavých a problémových psů - ale znám lidi, kterým ano - a taky se ti psi dostali dál, do nových rodin. A ti lidi si dokázali říct, kolik psů zvládnou, na kolik mají, dokázali si stanovit nějaké hranice a nikdy se nedostali do takového počtu psů - ale tím, že ty psy umísťovali do nových domovů, tak tím měli další místa pro psy nové... Prostě dokud neumístili nějaké psy, které měli, tak si další nebrali...

Mě se třeba nelíbil ten pes, který tam byl přivázaný v prostoru úplně někde odstrčeně, psi zavření v klecích a nebo ti, kteří měli v kotci náhubek - vypadalo to, jako že ten náhubek mají nonstop. Pak ti v těch vnitřních kotcích - no dobře, třeba je opravdu jen nestihli vyvenčit. Samozřejmě do toho až tak nevidím a může to být úplně jinak. Nechci nikoho urážet, je to jen můj názor, můj pohled na věc...

7.5.2019 17:11
mojipsi

XXX.XXX.48.117

Nahubek mohou mít nonstop, pes se přes něj nažere a napije.V kotci třeba proto,aby dotyčného až otevře kotec hned nesejmul.Nikoho se nezastávam, jen mám osobní zkušenosti s těmito psy.

7.5.2019 18:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

mojipsi napsal(a):
Nahubek mohou mít nonstop, pes se přes něj nažere a napije.V kotci třeba proto,aby dotyčného až otevře kotec hned nesejmul.Nikoho se nezastávam, jen mám osobní zkušenosti s těmito psy.

A co s takovým psem dál?
Něco jiného je, bojácný pes,který může při nešikovné manipulaci či úleku rafnout a něco jiného je útočící pes.
Kolik je zkušených pejskařů, kteří si takového problémového psa vezmou? A pro běžné majitele, navíc třeba s dětmi to není ani náhodou. Jak dlouho mohou zkoušet, zda jde převychovat a kde je jistota, že nenastane recidiva? A jaká je kvalita života takového psa. Pes není člověk, který může doufat v lepší zítřky, když překoná nějaká úskalí. Pes žije teď a tady.

7.5.2019 18:37
impact

XXX.XXX.53.191

mojipsi napsal(a):
Musím se vyjádřit, ti co píší hnus apod, kolika z vás prošli pod rukama desítky deprivantů, psi zlomení, kousaví, vyhublí na kost? Nikomu.Ano psi jsou zvyklí na dobrovolníky, ne na cizí lidi ano ten pán co tam údajně řval má pravdu, naprostou.Ze se psi podelali? Zřejmě protože nebyl čas je vyvenčit a navíc tam přišli cizí .Ano je tam bordel, ale psi jsou v cajku.

Tak myma rukama zhruba pet set. To me tedy opravnuje k tomu, abych mohla vyjadrit svuj nazor? Tak jo. Cely to smetiste by meli zavrit a Teniska by se mela jit lecit na psychiatrii. Staci?

7.5.2019 19:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nechci tvrdit, ze to s těma psema neumí - i když rady, které jsem tenkrát dostala ja, se mi moc nezdaly. Ale dle mě teda je problémový pes ještě náročnější (časově) nez "normální" pes. A možná, kdyby nepribirali dalsi a nemeli jich tolik, tak by se ty co by meli podařilo dat do kupy (protože by na to měli čas) a najít jim nový domov. Nějak nechápu, proč ma nekdo potřebu vlastnit tolik problémových psů. Berte to zase jen jako muj pohled na věc.

8.5.2019 21:23
jazzinka

XXX.XXX.107.28

mojipsi napsal(a):

Tak mně prošlo rukama několik z těch psů, kteří byli/jsou u Denisy. Zajímavé, že deprivace se u nich významně zhoršila po její návštěvě v "depozitu" - tedy dřevěné chatce, do které je zavřela na "převýchovu". Zejména strach z lopaty do té doby fakt neměli. A ano, podlaha byla podělaná nonstop - ono totiž žádné venčení ani nebylo v plánu..
A taky jsem si od ní vzala do dočasky její "osobní" ČSV, které se chystala druhý den utratit pro agresivitu. U nás ta fenka ani nezavrčela a po měsíci odešla do rodiny s dětmi, kde s ní nebyl problém. To jen k Denisy resocializačním schopnostem...

9.5.2019 10:16

"Musím se vyjádřit, ti co píší hnus apod",

Tak ona si vezme psa z nevhodných podmínek, a umístí ho do klece v temné místnosti s kupami odloženého harampádí. Méně vhodné podmínky už si nedovedu představit.
Nemám podmínky, tak si psa neberu !

9.5.2019 15:20
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Musím se vyjádřit, ti co píší hnus apod",

Tak ona si vezme psa z nevhodných podmínek, a umístí ho do klece v temné místnosti s kupami odloženého harampádí. Méně vhodné podmínky už si nedovedu představit.
Nemám podmínky, tak si psa neberu !

pokud jsem si na videu všiml, tak se všude něco budovalo a psi mi nepřipadali podvyživení. Kdyby jste místo kritiky raději zorganizovali brigádu, aby psi měli lepší podmínky, místo planého tlachání o tom jak je vše špatné.

9.5.2019 15:28

jahodapavel napsal(a):
pokud jsem si na videu všiml, tak se všude něco budovalo a psi mi nepřipadali podvyživení. Kdyby jste místo kritiky raději zorganizovali brigádu, aby psi měli lepší podmínky, místo planého tlachání o tom jak je vše špatné.

Možná byste mohl jít příkladem a jít tam ten "chaos", který ona tam několik let hromadí, roztřídit a odvozit. Potřeboval byste na to několik náklaďáků.
A jestli výživa je jediný požadavek na dobrý život psa, pak si ho pletete s prasetem.
A dále : Na video jste se špatně koukal. Psi v kleci tam byli snad 4. A to si nezaslouží žádný pes.
Když nemám jiný způsob držení psa než klec o málo větší než je ten pes, tak toho psa prostě nemám.

9.5.2019 16:30
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Možná byste mohl jít příkladem a jít tam ten "chaos", který ona tam několik let hromadí, roztřídit a odvozit. Potřeboval byste na to několik náklaďáků.
A jestli výživa je jediný požadavek na dobrý život psa, pak si ho pletete s prasetem.
A dále : Na video jste se špatně koukal. Psi v kleci tam byli snad 4. A to si nezaslouží žádný pes.
Když nemám jiný způsob držení psa než klec o málo větší než je ten pes, tak toho psa prostě nemám.

RENAULT

DobrovolníkTT

10.5.2019 17:38
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

Dobrý den, byť je to tedy jen jedno z mnoha takovýchto vláken a opět plné již stokrát omletých nepravd, polopravd, pomluv a fabulací a spekulací na stranu Toulavých Tlapek i Denisy Středové, pokusím se vám alespoň pár ze zde vyslovených tvrzení uvést na pravou míru. Nedělám si iluze, že by to nějak změnilo roky zatvrzelý pohled veřejnosti, či snad většiny jedinců zde. Ale možná, v duchu ochranářské práce, se mi povede alespoň pár z vás (stejně jako není možno pomoci všem zvířatům v nouzi, tak se musíme soustředit alespoń na jednotlivce) přehodnotit váš pohled.
Já jsem stálým dobrovolníkem TT již asi tak dva roky. Většinu času se pohybuji přimo na statku, čili znám podmínky, postupy, prostory, i samotnou Denisu velice dobře. Pokud jste statek navštívili v posledních dvou letech, je dosti pravděpodobné, že jste mluvili právě se mnou. Toliko k mé mé osobě a kompetentnosti se k těmto věcem vyjadřovat.
První tedy ke kastracím:
Ano v TT odchází všichni psi do adopce kastrovaní nebo minimálně se závazkem psa do daného termínu vykastrovat. Je to běžná praxe mezi všemi spolky a jádro ochranářské práce, jak se snažit snížit počet psů u nás.
Pro některé bych na tomto místě ještě ujasnil rozdíl mezi spolkem a útulkem. Spolky kastrují téměř všechny, u útulků to zařízení od zařízení. Útulky jsou služba městu, aby se nepotulovali po ulicích psi, berou si za každého psa peníze buď jednorázově (u velkého psa tato částka činí až 7000kč) nebo se platí pronájem za kotec za den. Často také pobírají různé dotace aj. finanční prostředky. Mají zaměstnance a berou si platy. Spolky si často berou množírny, nebo pomáhají různým jiným psům v nouzi. A velice často za psa při příjmu nedostávají ani korunu. Zpravidla to dělají tzv. "srdcem" a jde jim především o zvířata. Jsou samozřejmě mezi nimi i vyjímky, jež to dělají pro vlastní obohacení, dovolte mi však říci, že Denisa mezi ně skutečně nepatří. Spolky, jakožto neziskové organizace jsou plně odkázáni na peníze veřejnosti a soukromé sponzory. Některé spolky si také berou platy, ale v TT tomu tak není, všichni to děláme zdarma a peníze pro vlastní potřebu si musíme vydělávat jinak. Já osobně třeba mám ještě brigádu, Denisa má e-shop atd.
K námitkám že spolky dělají z lidí blbce, že jim nedůvěřují v tom že si neuhlídají vlastního psa si uvědomte jednu věc: My vás neznáme a těžko během toho mála času, kdy s vámi budeme dojednávat adopci vás skutečně poznáme. Nemluvě o tom, že lidé lžou. Pokud by množitel chtěl psa na množení, samozřejmě vám neřekne že si ho bere z tohoto důvodu. Proto se to dělá takto paušálně. Ke zdravotním důvodům kastrace. Tam veterina mluví jasně. Obzvláště u fen. Nádory mléčné žlázy, dělohy atd. U psů hrozí problémy s prostatou, hromadění testosteronu, když pes nekryje. Navíc odstraníte tomu psovi celoživotní stres z toho že nemůže naplňovat tuto svou biologickou potřebu. Tady v Tlapkách "žijeme podle toho co kážeme", čili jsou kastrovaní, až na pár opodstatněných vyjímek všichni psi. I ti co jsou zde na stálo. Včetně všech husky z Mostek. Toliko k dalšímu mýtu že tady psy množíme. Skutečně nejsme kouzelníci abychom zvládli množit na vykastrovaných psech. Pokud tady štěňata byla, jakože z Mostecké kauzy i jiných byla, pak to bylo proto, že se sem dostaly již nakryté feny, které porodily až zde. Co se pejska na kterého se myslím odkazuje paní týče, šlo o malého čivaváčka bez spodní čelisti, skutečně klasický množírenský chudáček, který se sem dostal velmi hubený. U něj jsme na kastraci čekali až dostatečně přibral, konzultovali jsme to s veterináři a až tehdy kdy jsme dospěli k tomu, že je vhodný čas, jsme jej nechali vykastrovat. Během celého procesu jsme byli v kontaktu s budoucí majitelkou, která o všem věděla a souhlasila s tím.
Co se samotné osoby Denisy týče: Já jsem jí poznal jako člověka naprosto oddaného a milujícího nejen svá, ale všechna zvířata. A za ty dva roky, co ji znám mě v tomto nevyvedla z omylu. Denisa se věnuje aktivní záchraně zvířat již od 13 let, kdy zachraňovala pražské toulavé kočky veškerý svůj volný čas a energii věnovala jim a když se pak dostala k Mostecké kauze, naučila se pracovat se psy a začala se věnovat převážně jim. Takový člověk ze své podstaty skutečně nemyslí na sebe, své obohacení a svůj komfort. Denisa opravdu obětovala zvířatům hodně, včetně těch nejdůležitějších věcí. Má zničená záda za ty roky co tady dělala, častokrát sama těžkou práci. Dennodenní nošení kýblů, pytlů s cementem na stavební práce a spousty jiných věcí. Kdo ví co obnáší práce na statku pochopí. A vemte v potaz to, že tenhle statek byl poměrně velká ruina. Před tím než se sem nastěhovala, zde byla velká komunita Romů, kolem statku je skládka co sem lidi navozili z okolí atd. Vše pro psy se tu muselo vybudovat, přizpůsobit. Stále je voda jen na jednom místě na statku, na začátku tu žila v zimě bez jakéhokoli topení. To jsou věci, které si málokdo umí představit. Nyní žije ve velké místnosti, kde se jí vejde hodně problémových psů, se kterými je potřeba intenzivně pracovat, kteří vše zničí, počůrají atd. když je necháte dostatečně dlouho bez dozoru. Což je další věc, dozor. Psů zde v současné chvíli je kolem 130, což je si myslím stále ještě největší počet psů na jednom místě v republice. Nicméně díky systému, jež tu Denisa ustanovila, díky smečkám a výběhům je to zvladatelné, protože ve výbězích se nemusí tolik uklízet a i psi mají mnohem větší naplnění, jelikož smečka je jejich rodina, oni si spolu celé dny hrají, žijí svůj přirozený život v hierarchii, jež je pro ně přirozená. Jsou fixovaní více jeden na druhého než na nás a proto není potřeba se jim ani tolik individuálně venovat. Proto nemáme problm mít mnoho problémových psů na stálo, protože víme, že alespoň v rámci možností jim toho dokážeme nabídnout víc e než kdekoli jinde- Jak už jsem naznačil, většina psů není zavřená v kotcích, ale jsou "na volno" v jednotlivých smečkách Těch je tu 6 cca po 10 psech, jedna menší a jedna velká, která čítá asi 30 psů. Daní za to, aby tito psi mohli takto žít je to, že nesmí být ani 5 min bez dozoru. Neustále zde musí někdo být a hlídat je, protože byť naší výchovou a prací s nimi těmto situacím předcházíme, stejně se jednou za čas stane že se někde strhne rvačka a pak je potřeba aby zde někdo byl a okamžitě ji rozehnal aby se žádnému psovi nic nestalo. Čili si vemte že pak člověk jako Denisa, na níž leží veškerá zodpovědnost, nemá moc osobní svobody aby si mohla někam jet byť třeba jen na výlet do lesa, pokud nemá někoho, kdo je schopen jí toto množství psů ohlídat a to znamená i v noci. To že zde umřel Kraken během policejního zásahu bylo neodborným počínáním policie, která s sebou neměla žádného veterináře ani kynologa a která Denisu nepustila, když jim opakovaně říkala, že se jí vzadu ve smečce rvou psi a že tam musí jít.
K policejnímu zásahu jako takovému a k videu: Na videu není celý zásah. Především to, co se stalo předtím: Že najela do dvora auta, že policista vběhl na dvůr atd. to způsobilo obrovský rozruch na statku. Video začíná až později, kdy se alespoň trochu vše uvedlo do pořádku. Nemyslete si tedy, že z videa vyčtete vše. Aby prohlídka mohla vůbec proběhnout, museli se někteří psi pozavírat tam kde normálně nebyli, někteří se museli uvázat atd. Z toho pak byly ty hrůzné záběry psa uvázaného u gauče. Byl tam, protože je vzteklý a policisty by pravděpodobně napadl. Celé to bylo ráno, čili se teprve začaínalo pracovat. Zavření rozrušení psi si rozlily misky, vyčůrali se, vykadili atd. Je jasné, že na videu to pak bude vypadat jak to bude vypadat.
Co se samotné práce s problémovými psy týče: Denisa jim skutečně rozumí. Jinak by nemohla mít tolik smeček a zajistit jim bezpečnost. Prošlo jí pod rukama již kolem 1000 psů. Spousta těch "kauz na které vyžebrala spoustu peněz", byly psi ve velkém počtu. Velcí, nesocializovaní, agresivní nebo extrémně plaší. To opravdu nejsou jednoduché kauzy. Lidi chtějí převážně malé a bezproblémové psy, ne takovéto. Na těch opravdu neutržíte majlant. Jo a mimochodem adopční poplatek u nás dělá v průměru asi 1500 Kč. Většinu z nich dokázala převychovat a dát do adopce. Ano pár těch nejtěžších případů tu holt zůstane. Budou začlenění do smeček, ve kterých dokáží fungovat lépe než kdyby byli samostatně někde v rodině, kde by byli totálně nezvladatelní. Ale Tlapky byly vždy azyl pro psy. Lidé mají pořád představu z útulků, kde všichni psi musí jít do adopce. Tady ne. Tlapky jsou hlavně trvalý domov pro psy, kteří měli být dávno utraceni nebo by jinde neměli šanci. Vždy tomu tak bylo a vždy to tak bude.
Toliko ve stručnosti k některým vaším dotazům a dohadům. Doufám, že některým z vás toto třeba pomůže přehodnotit některé věci. Pokud by jste měli nejaké jiné otázky, pokusím se vám je zpodpovědět, pokud budou rozumné, slušné a budu na ně znát odpověď. Hezký den.

11.5.2019 21:00
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Máte pravdu. Je to marný, je to marný, je to marný. Dokud si lidi jako Vy a Denisa neuvědomí, že 130 psů nezachrání a nepřevychovají nošením kýblů ve dvou lidech. A že ti psy by z velké části nepotřebovali doživotní azyl v polorozpadlém statku a byli by udatelní, pokud by byli v útulcích / v dočaskách jednotlivě.

Pro srovnání, podílela jsem se na resocializaci psů z Krupé. Tito psi byli doslova vytažení ze sklepa, člověka v podstatě neznali. Přesto snad kromě jednoho psa byli do 3 měsíců udaní. U Desenského se střídalo každý den několik lidí, kteří s nimi jednotlivě pracovali. Kolik z psů z Mostek odešlo aspoň do roka? Nešlo o týrané psi nebo psy určené jinde k utracení, jen o psi nesocializované ale neagresivní).
S kolika z těch 130 psů u Denisy zvládnete denně alespoň půl hodiny samostatně pracovat? Z jakého důvodu nejsou inzerováni všichni psi, kteří prochází převýchovou tak, aby si je mohl případně někdo vyhlédnout a na té převýchově se podílet? Možná by se ukázalo, že polovina psů ten doživotní azyl ani nepotřebuje a mohli by být v domácí smečce u někoho, kdo na ně bude mít čas i prostředky..

Chápu, že Vy to děláte z dobré vůle a věříte, že tím těm psům pomáháte. Snad si jednou uvědomíte, že tato pomoc je poněkud polovičatá a řadě z těch psů by jinde bylo líp.

DobrovolníkTT

11.5.2019 23:03
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

jazzinka napsal(a):
Máte pravdu. Je to marný, je to marný, je to marný. Dokud si lidi jako Vy a Denisa neuvědomí, že 130 psů nezachrání a nepřevychovají nošením kýblů ve dvou lidech. A že ti psy by z velké části nepotřebovali doživotní azyl v polorozpadlém statku a byli by udatelní, pokud by byli v útulcích / v dočaskách jednotlivě.

Pro srovnání, podílela jsem se na resocializaci psů z Krupé. Tito psi byli doslova vytažení ze sklepa, člověka v podstatě neznali. Přesto snad kromě jednoho psa byli do 3 měsíců udaní. U Desenského se střídalo každý den několik lidí, kteří s nimi jednotlivě pracovali. Kolik z psů z Mostek odešlo aspoň do roka? Nešlo o týrané psi nebo psy určené jinde k utracení, jen o psi nesocializované ale neagresivní).
S kolika z těch 130 psů u Denisy zvládnete denně alespoň půl hodiny samostatně pracovat? Z jakého důvodu nejsou inzerováni všichni psi, kteří prochází převýchovou tak, aby si je mohl případně někdo vyhlédnout a na té převýchově se podílet? Možná by se ukázalo, že polovina psů ten doživotní azyl ani nepotřebuje a mohli by být v domácí smečce u někoho, kdo na ně bude mít čas i prostředky..

Chápu, že Vy to děláte z dobré vůle a věříte, že tím těm psům pomáháte. Snad si jednou uvědomíte, že tato pomoc je poněkud polovičatá a řadě z těch psů by jinde bylo líp.

Jak jsem říkal, není účelem převychovat a udat všech 130 psů. Psi kteří zde žijí na trvalo ve smečkách již převýchovu nepotřebují, jelikož ve smečce fungují dobře. Jejich domov je zde již na stálo a nikde jim nebude lépe, protože dát je do adopce by znamenalo vytrhnout je ze smečky, která je jejich rodinou. Navíc proč investovat ten čas a energii do převýchovy takového psa, který naprosto klidně a v pohodě může žít a fungovat zde. Protože si někteří lidé myslí, že tady to pro něj není vyhovující? To toho psa nezajímá co si lidé myslí, že je pro něj nejlepší, čili to nezajímá ani nás. On zde má svou rodinnu, kvalitní stravu, řád a bezpečí. Psů je všude spousta. Stále není vyřešená situace se psy u nás. Útulky jsou zpravidla plné. Proč si tedy myslíte, že by nemělo existovat místo, které zvládne ubyovat velké množství psů, pro které by se jinak hledal domov velmi těžko, navíc co máme zkušenosti se zájemci, skutečně jich není tolik, kteří by dokázali přistupova k problematičtějším psům tak jak by potřebovali a tak mnoho psů, jež do adpoce odejdou, se stejně vrací zpět, jelikož majitel nedodrží postup a pravidla, jež vůči takovému psovi nutně dodržovat musí, jinak celá práce s převýchovou na takovém psu naprosto ztrácí význam. A pro ty zájemce, jež zkušenosti mají, a chtěli by pomoci problémovému psovi je, jak jsem řekl, psů všude dost.
Neustále se vytahují proti Denise psi z Mostek, ano většinu si naoknec nechala, ale není pravda, že by je nedávala do adopce. Dávala a lidé je buď vraceli s tím, že je nezvládají a nebo jim utekli a pár za to zaplatilo i daň nejvyšší. To opravdu není příliš povzbuzující a uznejte že když na tom psovi vynaložíte několik měsíců práce s převýchovou aby ho pak dostal majitel, který jej buď "zkazí" nebo mu uteče a něco ho srazí, budete více obezřetná komu a jaké psy dáváte. Ano o tom kteří psi zde zůstanou a kteří půjdou do adopce rozhoduje Denisa. Veřejnosti se to líbit nemusí, ale Denisa na to má dostatek zkušeností. A hlavně za ní mluví výsledky. Od Mostecké kauzy odešlo do adopce více než 800 psů. Mnoho z nich prošlo rozsáhlou převýchovou. Lidé jí však stále nemohou odpustit těch pár desítek psů, které se rozhodla si nechat a zbudovala jim zde nejlepší podmínky, jakých byla schopna, místo toho aby uznali její zásluhy na té valné většině, jimž pomohla nové domovy najít.

11.5.2019 23:55

...celou "kauzu" znam jen z medii. Pocet psu o ktere se starate mi prijde alarmujici, stejne jako prostredi. To je ovsem jen muj osobni nazor.
Pokud slecna (pani) Denisa, dokaze se psi delat zazraky co popisujtete, proc v dnesni dobe nemaji TT svuj youtube kanal, kde svou napr. denni rutinu prezenuji? Proc verejnosti neukazi jake pokroky s jakym psem delaji? Co obnasi starost o tolik psu, atd atd.

Myslim, ze by to bylo prinosne pro vsechny. Hlavne tedy pro lidi, co o adpoci od Vas premysleji, ale zatim nic moc o psech z podobnych podminek nevedi.

BTW. poslat pak byt i jen drobak, pokud vim nac, je taky snazsi...

12.5.2019 07:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

DobrovolníkTT napsal(a):
Jak jsem říkal, není účelem převychovat a udat všech 130 psů. Psi kteří zde žijí na trvalo ve smečkách již převýchovu nepotřebují, jelikož ve smečce fungují dobře. Jejich domov je zde již na stálo a nikde jim nebude lépe, protože dát je do adopce by znamenalo vytrhnout je ze smečky, která je jejich rodinou. Navíc proč investovat ten čas a energii do převýchovy takového psa, který naprosto klidně a v pohodě může žít a fungovat zde. Protože si někteří lidé myslí, že tady to pro něj není vyhovující? To toho psa nezajímá co si lidé myslí, že je pro něj nejlepší, čili to nezajímá ani nás. On zde má svou rodinnu, kvalitní stravu, řád a bezpečí. Psů je všude spousta. Stále není vyřešená situace se psy u nás. Útulky jsou zpravidla plné. Proč si tedy myslíte, že by nemělo existovat místo, které zvládne ubyovat velké množství psů, pro které by se jinak hledal domov velmi těžko, navíc co máme zkušenosti se zájemci, skutečně jich není tolik, kteří by dokázali přistupova k problematičtějším psům tak jak by potřebovali a tak mnoho psů, jež do adpoce odejdou, se stejně vrací zpět, jelikož majitel nedodrží postup a pravidla, jež vůči takovému psovi nutně dodržovat musí, jinak celá práce s převýchovou na takovém psu naprosto ztrácí význam. A pro ty zájemce, jež zkušenosti mají, a chtěli by pomoci problémovému psovi je, jak jsem řekl, psů všude dost.
Neustále se vytahují proti Denise psi z Mostek, ano většinu si naoknec nechala, ale není pravda, že by je nedávala do adopce. Dávala a lidé je buď vraceli s tím, že je nezvládají a nebo jim utekli a pár za to zaplatilo i daň nejvyšší. To opravdu není příliš povzbuzující a uznejte že když na tom psovi vynaložíte několik měsíců práce s převýchovou aby ho pak dostal majitel, který jej buď "zkazí" nebo mu uteče a něco ho srazí, budete více obezřetná komu a jaké psy dáváte. Ano o tom kteří psi zde zůstanou a kteří půjdou do adopce rozhoduje Denisa. Veřejnosti se to líbit nemusí, ale Denisa na to má dostatek zkušeností. A hlavně za ní mluví výsledky. Od Mostecké kauzy odešlo do adopce více než 800 psů. Mnoho z nich prošlo rozsáhlou převýchovou. Lidé jí však stále nemohou odpustit těch pár desítek psů, které se rozhodla si nechat a zbudovala jim zde nejlepší podmínky, jakých byla schopna, místo toho aby uznali její zásluhy na té valné většině, jimž pomohla nové domovy najít.

Takové množství psů je na jednu paní + dobrovolník/ci moc. Může se stát,že si paní Denisa zlomí ruku/ nohu, že ji chytne žlučník,či jiná hnusná choroba. Kdo se pak postará?
Rozumím tomu, když napíšete, "nikdo jiný to nedokáže". Mám tytéž pocity u svých koní. Jsou nemocní,kobyla, stará, valach problémový.. Pokud se nepostarám já, půjdou na jatka. A to je fakt, nikoli má představa.
Takže rozumím jak se paní cítí.
A že mají psi svou smečku/ky je moc fajn. Ovšem smeček nemusí být tucet, psů ve smečce 10 a tak.
Už v zájmu těch psů bych jim hledala umístění jinde. Alespoň části.
Jinak se může stát, a to těm psům ani paní nepřeji, že v krizové situaci dojde na nejhorší.
To by paní Denisa chtěla?

12.5.2019 08:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No nevím. Podle mě třeba spousta lidí z nás má prostory na to mít smečku třeba 10ti psů, nebo i více. Ale nemá ji. A proč asi? Protože by se každému tomu psovi nemohl věnovat naplno tak, jak by chtěl a tak, jak pes potřebuje. Ale pokud by šlo jen o to, rozdělit nějak zahradu, dát tam pár smeček - jednou denně jim dát nažrat a vodu - no tak to by asi zvládlo spousta z nás (samozřejmě trochu s nadsázkou).. Jen já osobně bych z toho měla špatný pocit, že těm psům nedávám maximum. A do toho si brát další "problémové" psy? To bych se radši co nejvíc věnovala těm, které už tam mám.

A to netvrdím, že se ti psi ve smečkách mají vyloženě špatně, ale určitě by se mohli mít líp. Nějak nechápu ten princip - mám 100 psů ve výbězích ve smečkách - nemám čas se individuálně věnovat každému z nich, chodit s nimi ven atd... tak tam ty psy prostě tak v těch smečkách nechám - protože oni mají smečku, to jim stačí. A začnu si brát problémové psy a těm se věnovat....Proč se prostě jednoduše nezačnu věnovat těm psům, které mám a nepřestanu si nabírat další?

12.5.2019 09:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak tam ty psy prostě tak v těch smečkách nechám -

stručně by se TT dalo popsat, že funguje jako : "FABRIKA NA HOVNA" (psí)

DobrovolníkTT

12.5.2019 17:24
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

Opakovaně zde zaznívá to že 130 psů je moc. Z čeho tak usuzujete? Vy víte jaké to je mít 130 psů? Vy víte jaký je zde systém na to aby se o ně mohlo být nejen postaráno, ale aby byly naplněny i jejich potřeby? Nevíte. Vše co říkáte je jen to, že vy si to neumíte představit, že vy byste se o 130 psů nedokázali postarat, že vůbec nevíte jak by se to dalo udělat. Kdysi zde bylo i dvakrát tak velké množství psů a postarat se o ně také dalo. Žádnému z těch psů se zde nic nestalo a věšina z nich má nyní nové domovy. Čili zde v TT je praxe se postarat o mnohem větší množství a také to šlo.
Problém který lidé mají s Denisou je, že se rozhodla dělat tuto práci jinak než kdokoli jiný u nás. Jejím cílem bylo poskytnout domovy nejen psům, jež by se jen velmi těžko udrželi v rodinách, ale také třeba těm, jež v klasických kotcových útulcích jsou třeba celý svůj život. Psi jež jsou zde na trvalo o kotci pomalu ani neslyšeli. Kde jsou všichni ti co vykřikují jak jde každý pes převychovat a aby každý pes šel do adopce, když je spousta psů, jež jsou v klasických kotcových útulcích 7 i více let. A takových jsou stovky. Proč řešíte že by se měli odtud dostat, ideálně ihned, psi jež si zde žijí spokojeně na volno pospolu, místo toho aby jste řešili ty, jež jsou celý život sami v jednom kotci? Proč nepomáhají s převýchovami tam? Pár z těch jež zde jsou, jsou také ti, jež byli v utulcích celé roky bez jakékoli šance na adopci a těm bylo poskytnuto lepší prostředí a kvalitnější život než jen malý kotec. Často se skloňuje jméno pana Desenského, ale ten třeba takové psy neřeší a řešit nebude. Ten si psy vybírá a rozhodně si nevybere nějakého starého vořecha z útulku. Denisa ano. Velké, staré, ošklivé, agresivní, nemá s tím problém. I pro takové psy je to zde azyl.
Všichni říkají jak nejdou zachránit všichni psi, a jak se o to zrovinka my nemáme snažit, ale pak se snaží pomáhat psům u nás, kteří se mají mnohem lépe než velká spousta jiných, takže se snaží napravovat něco co není nijak špatné, aby to bylo ještě lepší, místo toho aby věnovali energii tomu, aby pomáhali tam kde to je skutečně potřeba. Není to trochu pokrytectví?
Ale zpět k tématu: Denisa se rozhodla tuto práci dělat jinak. Chtěla dělat jak trvalý domov, tak pomoci co nejvíce psům to bude možné skrze klasickou ochranářskou práci, čili záchranu, převýchovu, adopce, to je její volba a má na ni plné právo. A to lidi nikdy nepochopili nebo nepřijali, protože byli zvyklí za desetiletí toho, kdy žádné spolky nebyly a existovali jen útulky, které inzerovali všechny psy. A jelikož odmítala aby psi žili zavření, naučila se pracovat se smečkami a vymyslela systém jaký je tu teď. Mimochodem si uvědomte, že nejhůře jak se pes u nás může mít, je stejně jako v jakémkoli jiném útulku. Bude zavřený v kotci, dokud se buď nedostane do adopce, nebo se nepřevychová aby mohl být společně s ostatními psy. Mimochodem, většina zaměstnanců útulků psí psychologii nerozumí ani z poloviny tak jako Denisa, spousta z nich vůbec. Čili se psy se tam nepracuje nijak a jejich šance se od tama dostat je jedině nohama napřed nebo mizivá. Ale my to z nějakého důvodu děláme podle lidí hůř.
Říkáte, že by se psi měli jinde lépe a že by se s nimi mělo pracovat, aby jich mohlo více odejít do adopce. Je to však zase jen z toho důvodu, že jste zvylí na to, že pes by měl být v domově a chodit na procházky a tak je to podle vás nejlepší. Ale každý pes je jiný a potřebuje něco jiného. Vy znáte jednotlivé psy zde? Jejich povahy, potřeby, historii? Opravdu si myslíte že to víte lépe než sama Denisa, za kterou stojí nepopiratelné výsledky více než 800 psů, jež odešlo do adopcí, kolem tisíce, jež jí prošly pod rukama. Ona, která má více zkušeností se psy než většina ochranářů u nás. A to proto že se to rozhodla dělat jinak a ve velkém aby pomohla co nejvíce psům. A sama za to zaplatila hodně a teď nemluvím o penězích. A dost možná je to také člověk, který u nás rozumí psím smečkám nelépe ze všech, jelikož s nimi má nejvíce zkušeností (klidně mě opravte, pokud znáte někoho jiného). Zkusím vám tedy rozebrat, jaké jsou klady života ve smečce u nás pro mnohé ze psů oproti adopci. Valná většina psů jež ve smečkách u nás jsou se již ve smečkách narodili. Spousta z nich nikdy nepoznala vodítko, nikdy nebyla na procházce. Buď to byli kříženci husky z Mostek, kteří žili ve smečkách již tam, nebo třeba divoké smečky, produkty nekontrolovaného množení např. z Bojman nebo Nemotic. To byly kauzy, při kterých si Denisa brala několik desítek psů najednou. cca 60-80 psů. Velkých, agresivních, plachých, jež třeba ani nepoznali lidskou ruku. Žádný jiný azyl by toto nedokázal. Řeknete že se dostali z bláta do louže, ale ti psi byli zde, jak říkám, přinejhorším zavření v kotcích a většina po čase odešla do adopce. Pár těch nejhorších zde zůstalo ve smečkách. Pro takového psa opravdu není lepší měnit celý jeho dosavadní způsob života. Kor u těch plachých psů, jež nesou změny velice těžce. Proč tedy stresovat takové psy snahou vytrhnout jej od psů, jež zná celý život a přemístit ho do naprosto cizího prostředí, tahat ho téměř násilím po procházkách kde se bude krčit při každém zvuku? To si myslíte že je pro takového psa nejlepší? Další věc je, že my jsme tu se psy 24/7, pes v adopci, a to jsou často psi nafixovaní na své pány až moc, je většinou doma sám 8-12 hodin. Nemluvě o tom, že když pes odejde do adopce, veřejnost se o něj přestane zajímat. Jak víte že se v adopci má skutečně lépe?

K individuálnímu přístupu jež paní marcelaamax podotkla: Myslíte si, že musheři pracují se psy individuálně? Naučí je to co nutně potřebují aby tahali a pak s nimi už jen běhají jako s celou smečkou. Často ti psi ani nemůžou být společně jako u nás, protože jsou zvlášť na úvaze a i v přítomnosti mushera je nepouští spolu (čest vyjímkám samozřejmě). Někteří mají psy až na hranici podvýživy. Ale to je v pořádku a kdokoli by se pokusil jim toto vytýkat bude označen za hysterického vegana nebo tak něco. Jinak to, že každý může mít smečku když má prostor a oplotí to je opravdu jen hodně velká nadsázka. To je opravdu na tom to nejmenší. Pak následují měsíce intenzivní práce se stabilizací té smečky, doživotní výchova a hlavně neustálý
A dozor. Pokud psy budete nechávat bez dozoru a nerozdělíte je ve vaší nepřítomnosti, jendou se vrátíte a jeden z nich bude mrtvý. Málokdo si toto může dovolit. Opravdu to není o tom, že by psi nedostávali dostatek pozornosti, smečka se o sebe stará z částí sama. Jakýkoli pes je pod neustálým dozorem a má neustálou pozornost ostatních psů. Když cokoli udělá, ostatní psi na to reagují, když je nějaký konflit, jde ho "pořešit" třeba alfa nebo pes, jež ho má na starost. Přirozeně, beze stresu, tak jak se to má dělat a bez chyb. Protože psi ve výchově nechybují ak jako lidi. Takže ten pes má ve finále mnohem individuálnější přístup a více pozornosti než ti, jež jsou sami doma x hodin. Jinak proč jich máme zde "tolik" je i proto, že ty smečky jsou pečlivě namíchané, aby si vyhovovaly a bylo tam minimum konfliktů a psi v nich žili co nejpohodověji. Takže to nevyplynulo z toho že by Denisa řekla: "Budu mít tolik a tolik smeček.", ale z potřeb psů. Když bylo potřeba udělat další, vybudoval se nový výběh. A znovu, opravdu to nikdo nedokáže ohodnotit lépe než Denisa.

Reakce na paní sisi: Nebojte se, Denisa není jediná, která se tu o to dokáže postarat, to jsem nikdy neřekl. Jen to dělá nejlépe a bez ní by to tu nutně muselo vypadat jinak. I krizové situace jsou pořešené. Např. když o nás kolovaly soukromé informace z policejního spisu po internetu, např. výpisy z našich účtů, bylo Denise předhazováno, že má na kontě asi 600 000 nebo kolik, že rozhodně nepotřebuje žebrat a že má peněz dost. To byly peníze, jež se jí podařilo nastřádat za ty roky činnosti jako rezervu pro všechny případy, kdyby se něco stalo, na které nikdy nesahala. Při takovém množství psů to opravdu není nijak velká částka. Toliko k její zodpovědnosti a předvídavosti do budoucna.

Reakce na paní Victorii: Denisa opravdu neumí žádné zázraky. Jsou to jen roky dřiny a zkušeností. Jinak dříve jsme se prezentovali mnohem více veřejně, dokonce i takováto videa existují a točila se. Bohužel kvůli kauze kolem domovní prohlídky, úroveň šikany, veřejného lynče a vůbec obecného haterismu a nenávistnosti dosáhla neúnosné hranice a my jsme byli nuceni se částečně stáhnout do ústraní. Máte pravdu, že to bohužel znamená méně peněz, čili úspornější provoz a opatření a třeba velké obtíže z tím to zde dále budovat, rozšiřovat a zlepšovat aby psi měli stále lepší a lepší zázemí. Také na ta videa nemáme tolik času. To je další důvod. Prezentujeme naši práci neustále, jen se nedostane k tolika lidem jako dříve. Ale třeba s tím opět začneme a taková videa od nás ještě uvidíte. :)

12.5.2019 18:50
impact

XXX.XXX.195.92

Deniso ty mluvis jak kniha. Jenom zavrit.

DobrovolníkTT

12.5.2019 19:01
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

impact napsal(a):
Deniso ty mluvis jak kniha. Jenom zavrit.

Opravdu nejsem Denisa, ale děkuji za kompliment. ;) Pokud prosím nemáte co byste k tématu řekla, pak se prosím zdržte těchto banálních jednořádkových výkřiků do tmy.
Není to ani vtipné a už vůbec ne originální. Hezký večer.

12.5.2019 19:06
Fatia

XXX.XXX.64.240

dobrovolníku... pište stručněji, tohle se nedá číst :D :D

"Pár těch nejhorších zde zůstalo ve smečkách. "

"Když cokoli udělá, ostatní psi na to reagují, když je nějaký konflit, jde ho "pořešit" třeba alfa nebo pes, jež ho má na starost. Přirozeně, beze stresu, tak jak se to má dělat a bez chyb. "

Takže těch pár nejhorších se ve smečkách vychovává navzájem. Super přístup. Sám píšeš, že těch 130 psů jsou nesocializovaná zvířata, většinou z hrozných podmínek. Dostávají individuální přístup od psů, jež "správné psí chování" neviděli ani z rychlíku.

Denisa, a zřejmě nejen ona v TT, trpí spasitelským syndromem. Z počátku dobrá myšlenka se zvrhla v myšlenku obludnou - nikdo jiný se o ty psy nepostará líp, než Denisa.

DobrovolníkTT

12.5.2019 19:18
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

Fatia napsal(a):
dobrovolníku... pište stručněji, tohle se nedá číst :D :D

"Pár těch nejhorších zde zůstalo ve smečkách. "

"Když cokoli udělá, ostatní psi na to reagují, když je nějaký konflit, jde ho "pořešit" třeba alfa nebo pes, jež ho má na starost. Přirozeně, beze stresu, tak jak se to má dělat a bez chyb. "

Takže těch pár nejhorších se ve smečkách vychovává navzájem. Super přístup. Sám píšeš, že těch 130 psů jsou nesocializovaná zvířata, většinou z hrozných podmínek. Dostávají individuální přístup od psů, jež "správné psí chování" neviděli ani z rychlíku.

Denisa, a zřejmě nejen ona v TT, trpí spasitelským syndromem. Z počátku dobrá myšlenka se zvrhla v myšlenku obludnou - nikdo jiný se o ty psy nepostará líp, než Denisa.

Já píšu velice stručně, jen je to koplexní a složité téma o kterém by se dalo mluvit mnohem déle.
Vy jste třeba typický příklad toho jak to funguje u lidí. Účelně si interpetují věci tak aby to zapadalo do toho co vidět chtějí, přitom problematice očividně vůbec nerozumí.
Víte co znamená socializace? Socializace je seznámení psa, ideálně již v útlém věku s co nejvíce podněty se terými se bude v životě setkávat a vytvoření pozitivní zkušenosti s nimi tak, aby se jich v životě nebál.
Když říkám že byli nesocializovaní znamená to na člověka a na lidské prostředí a metody. Město, vodítko atd. Když vyrůstali ve smečce, tak na psy byla ta zvířata socializovaná dobře, to bylo tak jediné. A v těch stabilních smečkách se ti psi navzájem již nevychovávají. Tam prostě spolu žijí. Ano mají svou hierarchii a když některý pes dělá něco co by neměl, překračuje své postavení, pes nad ním mu vyčiní. Takové je přirozené soužití ve psí smečce. Psi dokáží vychovat jiného psa, ale pokud má problém se psy. Například když se jich bojí. Pak je smečka neocenitelný nástroj, kdy psi ukáží tomu novému jak se správně mezi psi chovat.

12.5.2019 19:47
Fatia

XXX.XXX.64.240

jedna možnost je, že tomu nerozumím (já a většina dalších diskutujících), druhá možnost je, že prostě nesouhlasím s postupem TT.

12.5.2019 20:03
impact

XXX.XXX.195.92

DobrovolníkTT napsal(a):
Opravdu nejsem Denisa, ale děkuji za kompliment. ;) Pokud prosím nemáte co byste k tématu řekla, pak se prosím zdržte těchto banálních jednořádkových výkřiků do tmy.
Není to ani vtipné a už vůbec ne originální. Hezký večer.

Jako vazne mi tu budes vykladat, co a kde psat smim nebo nesmim? No jejda.

DobrovolníkTT

12.5.2019 20:07
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

Fatia napsal(a):
jedna možnost je, že tomu nerozumím (já a většina dalších diskutujících), druhá možnost je, že prostě nesouhlasím s postupem TT.

A třetí je, že obě dvě předchozí možnosti jsou správné, což je očividně váš případ. To by samo o sobě bylo naprosto v pořádku, nemůžete rozumět všemu a máte právo na vlastní názor. Problém nastává ve chvíli, kdy tento svůj nekompetentní názor začnete veřejně prezentovat. A ani to by ve většině případů nevadilo, když se třeba nadává na politiku v hospodě atd. Jenomže když to lidé dělají veřejně na sociálních sítích, na kterých jsou bohužel životně závislé neziskové organizace jako jsou právě TT, ale i stovky jiných, poškozujete tím danou organizaci a její práci, protože bohužel existují lidé, a je jich dnes až přiliš mnoho, kteří si nebudou dohledávat informace a budou brát vaše názory jako fakt. A takoví lidé se budou nabalovat, až z toho vznikne reálný problém pro takovou organizaci.
Jenomže dnes si každý myslí, že je odborníkem na zvířata, jelikož má přece doma taky jedno a že neziskové organizace jsou podřízené veřejnosti, protože ta je přeci platí. Čili takoví lidé si myslí, že do toho můžou takové organizaci kecat a říkat jí jak dělat svou práci. Jenže znovu: Nemohou, jelikož tomu nerozumí. Nemusíte jim posílat peníze, nemusíte s nimi souhlasit, ale také by jste jim neměli škodit. Byť přece jeden příspěvěk na FB nic nezmůže. Jenže ony se nabalují jak jsem říkal.
Ale nebojte se ani si to neberte osobně. To není nic proti vám, to je problém doby a lidí jako vy jsou miliony.

12.5.2019 20:13
impact

XXX.XXX.195.92

Nejhorsi na tom vsem je, kdyz v TT nemate ani kousek sebereflexe a vubec vam tam neprijde divny, ze ten bordel tam kritizuje tolik lidi. Misto toho, abyste nad tim zacali premyslet, jeste zacnete arogantne lidem vykladat, ze jsou naprosto neschopni, nicemu nerozumi, nikdy nic nedokazali a radsi maj drzet hubu a soupat nohama. Takze tu vizitku si delate sami a zrovna ty tady celymu tomu cirkusu delas tak trochu medvedi sluzbu. Jooo, to neni jak na strankach, vsechny nepohodlny komentare smazat a lidi zablokovat.

DobrovolníkTT

12.5.2019 20:22
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

impact napsal(a):
Nejhorsi na tom vsem je, kdyz v TT nemate ani kousek sebereflexe a vubec vam tam neprijde divny, ze ten bordel tam kritizuje tolik lidi. Misto toho, abyste nad tim zacali premyslet, jeste zacnete arogantne lidem vykladat, ze jsou naprosto neschopni, nicemu nerozumi, nikdy nic nedokazali a radsi maj drzet hubu a soupat nohama. Takze tu vizitku si delate sami a zrovna ty tady celymu tomu cirkusu delas tak trochu medvedi sluzbu. Jooo, to neni jak na strankach, vsechny nepohodlny komentare smazat a lidi zablokovat.

Já vám nic nezakázal ani nerozkázal, jen jsem vás o to slušně požádal, slušnost vám však očividně chybí, jinak by jste mi netykala.Jen si položte otázky, zdali opravdu víte jaký je zde pořádek nebo nepořádek? Byla jste tu? Nebo soudíte jen z dva roky starého videa, ke kterému jsme se již mnohokrát vyjádřili? Dále na vás nebudu reagovat, protože jak jsem napsal v prvním příspěvku budu odpovídat jen na slušné a rozumné komentáře. Hezký večer.

12.5.2019 20:25
impact

XXX.XXX.195.92

DobrovolníkTT napsal(a):
Já vám nic nezakázal ani nerozkázal, jen jsem vás o to slušně požádal, slušnost vám však očividně chybí, jinak by jste mi netykala.Jen si položte otázky, zdali opravdu víte jaký je zde pořádek nebo nepořádek? Byla jste tu? Nebo soudíte jen z dva roky starého videa, ke kterému jsme se již mnohokrát vyjádřili? Dále na vás nebudu reagovat, protože jak jsem napsal v prvním příspěvku budu odpovídat jen na slušné a rozumné komentáře. Hezký večer.

Copak? Komentar s poukazanim na nedostatek sebereflexe rozumny neni a hodny odpovedi taky ne?

DobrovolníkTT

12.5.2019 20:43
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

impact napsal(a):
Copak? Komentar s poukazanim na nedostatek sebereflexe rozumny neni a hodny odpovedi taky ne?

Nic o nás nevíte, neznáte nikoho z a nás o naší schopnosti sebereflexe nevíte zhola nic. Čili ne, to opravdu není hodno vyjadřování se, ale to není ten důvod, nebudu se k vám vyjadřovat proto, že nemáte ani tolik slušnosti aby jste mi soustavně vykala, jak káže obecná slušnost. Nashledanou.

12.5.2019 21:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Psů je 130. Já kupuji našemu psovi granule NaD + maso. Granule 1200,- maso nepočítám, jsou to spíše levnější kousky.
Budu tedy počítat jen těch 1200,- / pes/měsíc. Pes má 25 kg.
Takže 130 x 1000,- (ať se to lépe počítá a všichni psi určitě nejsou velcí) = 130 000,- uf. Buď tedy paní Denisa živí psy marketovkama nebo je tajná milionářka. I kdybych stáhla tu částku na polovinu, je to 65 000,- jen za krmení.
A to nepočítám vodu a energie, a paní taky musí něco jíst.
Pokud tedy dobrovolník nebere starost diskutujících o kvalitu péče, aby se nebrali další psi a nějací se poslali dál, snad porozumí řeči čísel?

12.5.2019 21:09

Tedy dobrovolníku, Váš sáhodlouhý komentář jsem se pokusila poctivě přečíst, ale zhruba v polovině jsem to vzdala. Stručně řečeno, nevěřím vám ani slovo. On je důvod, proč si nikdo další nepořídí 130velkých, nevychovaných vesměs agresivních psů a to ten, že dlouhodobě to rozhodně nefunguje. Vykládat si můžete co chcete, napadá mě paralela s jistým mladým chovatelem lvů, ten taky tvrdil, že svým zvířatům rozumí a jak to dopadlo?

12.5.2019 21:12
impact

XXX.XXX.195.92

DobrovolníkTT napsal(a):
Nic o nás nevíte, neznáte nikoho z a nás o naší schopnosti sebereflexe nevíte zhola nic. Čili ne, to opravdu není hodno vyjadřování se, ale to není ten důvod, nebudu se k vám vyjadřovat proto, že nemáte ani tolik slušnosti aby jste mi soustavně vykala, jak káže obecná slušnost. Nashledanou.

Vykanim se projevuje ucta. A ja k lharum uctu nemam, bohuzel.

12.5.2019 21:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak ještě jednou.... Dejme tomu, že tedy těch přes 100 psů ve smečkách se má dobře a mají všechno, co potřebují. I když jsou ve smečkách, tak potřebují nějakou péči, stojí nějaké finance. A je to prostě hodně psů - na co má člověk potřebu vlastnit jich ještě víc a brát si další? To je stovka málo?

A tomu sáhodlouhému příspěvku - vyjádřím se snad jen k tomu, co jste psal o musherech.

Myslíte si, že musheři pracují se psy individuálně? Naučí je to co nutně potřebují aby tahali a pak s nimi už jen běhají jako s celou smečkou.

Jenže ti psi musherů byli právě pro ten běh se smečkou šlechtěni a je to přesně to, co potřebují. To, co je naplňuje. Jejich práce. Podle mě taková smečka husků, která má pravidelné tréninky a tahá - je pro ty husky to nejlepší, co můžou mít. Oproti tomu co píšete vy Valná většina psů jež ve smečkách u nás jsou se již ve smečkách narodili. Spousta z nich nikdy nepoznala vodítko, nikdy nebyla na procházce. - smečka husků, kteří nikdy nebyli ani na procházce, co k tomu říct...

Mimochodem, většina zaměstnanců útulků psí psychologii nerozumí ani z poloviny tak jako Denisa

Nevím, jak jsou na tom zaměstnanci útulku se znalostí psí psychologie. Ale nechci vědět, jak by to dopadlo, kdybych tenkrát já postupovala s mým psem podle rad, které jsem dostala přímo od Denisy. Psovi už by asi dávno hráblo.

DobrovolníkTT

12.5.2019 21:24
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

sisi58 napsal(a):
Psů je 130. Já kupuji našemu psovi granule NaD + maso. Granule 1200,- maso nepočítám, jsou to spíše levnější kousky.
Budu tedy počítat jen těch 1200,- / pes/měsíc. Pes má 25 kg.
Takže 130 x 1000,- (ať se to lépe počítá a všichni psi určitě nejsou velcí) = 130 000,- uf. Buď tedy paní Denisa živí psy marketovkama nebo je tajná milionářka. I kdybych stáhla tu částku na polovinu, je to 65 000,- jen za krmení.
A to nepočítám vodu a energie, a paní taky musí něco jíst.
Pokud tedy dobrovolník nebere starost diskutujících o kvalitu péče, aby se nebrali další psi a nějací se poslali dál, snad porozumí řeči čísel?

Já vám to klidně řeknu v řeči čísel. My krmíme psi BARFem, krmivo bereme za velkoobchodní ceny, takže se dostaneme na částky, na které se většina lidí nedostane. Maso bereme kolem 10kč za kilo, čili při 130 psech je to cca 100kg čistého masa na den ať se to dobře počítá, takže nakrmíme psy masem za cca 30000kč na měsíc. Ale je to jen orientační, liší se to podle toho, jaké maso dostávají atd. A jiné útulky co mají těch psů mnohem méně třeba těmi marketovkami krmí. Ale znovu, ty nikdo neřeší. My nedáváme fotky z krmení každý den, ale pokud chcete, v našich albech na FB se některé dají najít. Můžete se přesvědčit sama.

12.5.2019 21:33
Fatia

XXX.XXX.64.240

obecná slušnost v internetových diskuzích je tykat, zažitá zvyklost nejen na ifauně. Já i další můžeme své názory psát veřejně, koneckonců, diskuzní forum přímo vybízí k diskuzi, ne? Kompetentnost názorů nechť posoudí laskavý čtenář. Pokud si TT za svou činností stojí, nemůže přece tento spolek poškodit anonymní názor nějaké diskutující z ifauny. Pokud jakákoliv organizace, která prostředky pro svou existenci získává z darů lidí, ztratí kredit a důvěru, tak prostě tato organizace nemůže fungovat. Pokud máte pocit, že dochází k porušování zákona, podejte trestní oznámení na neznámého pachatele. Reálný problém pro každou organizaci je ztráta důvěryhodnosti a dobrého jména, za to ovšem nemohu já, ale sama organizace, která nedokáže obhájit a vysvětlit své konání a hospodaření.

Reálný problém organizace TT již opravdu má. A není to diskuze na ifauně či jinde, je to několik stovek psů v jejich péči.

12.5.2019 21:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

DobrovolníkTT napsal(a):
Já vám to klidně řeknu v řeči čísel. My krmíme psi BARFem, krmivo bereme za velkoobchodní ceny, takže se dostaneme na částky, na které se většina lidí nedostane. Maso bereme kolem 10kč za kilo, čili při 130 psech je to cca 100kg čistého masa na den ať se to dobře počítá, takže nakrmíme psy masem za cca 30000kč na měsíc. Ale je to jen orientační, liší se to podle toho, jaké maso dostávají atd. A jiné útulky co mají těch psů mnohem méně třeba těmi marketovkami krmí. Ale znovu, ty nikdo neřeší. My nedáváme fotky z krmení každý den, ale pokud chcete, v našich albech na FB se některé dají najít. Můžete se přesvědčit sama.

Nemám důvod vám nevěřit, že zvládnete koupit maso za 30000,- Já jsem pracovala téměř stále, manžel také, ale nikdy jsme 30000,- za měsíc dohromady nedali. eď jsme v důchodu a zase je nemáme.
Paní D nepracuje, jinak by nestihala tolik pejsků zaopatřit, tak kde se dá sehnat za nic tolik peněz každý měsíc? A každý další a další měsíc. Plus tedy očkování, odčervení, přípravky proti blechám, klíšťatům. Může se stát, že některý pejsek onemocní, zraní se, atd., atp.
Víte, už jenom z toho, jak to popisuji, se mi nervozně svírá žaludek. Nemohla bych žít takto na hraně. A kdybych sama mohla, neumím si představit, že bych v této situaci ještě vlastnila nějaké živé tvory, na mě plně závislé.

12.5.2019 21:42
Fatia

XXX.XXX.64.240

a mimochodem... ten bordel, co je vidět ve videu výše, to je strašný. parta 20 brigádníků by to dala za víkend dohromady, takhle přesně vypadá situace, která někomu přerůstá (nebo již dávno přerostla) přes hlavu. chcete peníze od dárců? tak si sakra nejdřív ukliďte na dvorku, aby jen při chůzi okolo nehrozila otrava krve

12.5.2019 23:00

..tak pokud to vezmu svým selským rozumem, pak paní Denisa, pokud je se svými 130 psy 24 hodin denně po 12 měsíců v roce a to po dobu několik let, nemůže i kdyby s rozkrájela prostě pro takové množství psů zaručit: adekvátní denodenní krmení, veterinární péči zahrnující ošetřování psů braných z otřesných podmínek, jejich následnou kastraci + pravidelnou ochranu před vnějšími a vnitřními parazity, praní pelechů a dek zahrnující: pračky, energii a prací prostředky, popelnice nad limit pro takové množství exkrementů, které takové množství psů je schopno denně vyprodukovat........rovněž paní Denisa jistě není asketa přežívající na vzduchu a rose, i ona má jistě své potřeby těla i ducha - či-li jídlo, pití, hygienu, oblečení apod.......pak mi z toho celého vychází, že taková situace je udržitelná maximálně několik měsíců až rok či dva, ale ve finále to prostě musí skončí fatálně jak pro paní Denisu a jejich pár dobrovolníků, tak pro psy samotné.........tohle prostě není normální a udržitelná situace pro jednoho člověka a hrstku dobrovolníků + 130 psů a může si to dobrovolní TT zdůvodňovat jak chce dokolečka dokola.....

13.5.2019 17:07
conie

XXX.XXX.206.202

DobrovolníkTT napsal(a):

Trochu demagogie, že? Maso 10 Kč/kg, asi kvalita nic moc, ale ani barf není jen maso, jsou to přílohy a doplňky - zelenina, ovoce, bylinky atd. I když nejde o nic drahého, pro 130 psů měsíčně to stejně "pár korun" bude. V tomto množství psů pak veterinární péče atd. taky něco stojí.

14.5.2019 23:14

Reakce na paní Victorii: Denisa opravdu neumí žádné zázraky. Jsou to jen roky dřiny a zkušeností. Jinak dříve jsme se prezentovali mnohem více veřejně, dokonce i takováto videa existují a točila se. Bohužel kvůli kauze kolem domovní prohlídky, úroveň šikany, veřejného lynče a vůbec obecného haterismu a nenávistnosti dosáhla neúnosné hranice a my jsme byli nuceni se částečně stáhnout do ústraní. Máte pravdu, že to bohužel znamená méně peněz, čili úspornější provoz a opatření a třeba velké obtíže z tím to zde dále budovat, rozšiřovat a zlepšovat aby psi měli stále lepší a lepší zázemí. Také na ta videa nemáme tolik času. To je další důvod. Prezentujeme naši práci neustále, jen se nedostane k tolika lidem jako dříve. Ale třeba s tím opět začneme a taková videa od nás ještě uvidíte. :)

Prominte, ale spousta instituci, ci firem celi "sikane, lynci i nenavisti" atd. Ale presto vsechno jedou dal. Reauguji "pozitivni kampani", protoze vedi, ze zustat zalezli v nore by byla smrt.
Nechapu, proc je kvuli jedne domovni prohlidce nutne stahnout se do ustrani a najet na uspornejsi rezim (ktery odnesou ve vysledku zas jen ti psi).

Bordel snad staci poklidit a po te se otevrit verejnosti (pokud je tam opravdu vse ok). Ale to uz je jen o lidech v TT (stejne jako prip. videa).
Diky tomu ziskat vic dobrovolniku, vic penez.... a tim se nejen lepe starat o psy, ale i budovat atd.

Po pravde - nechci ani domyslet, jak by to vypadalo, kdyby TT "zkoncili"...

DobrovolníkTT

16.5.2019 13:32
DobrovolníkTT

XXX.XXX.140.227

Reakce na paní Hluchavka: 130 problémových psů si nikdo nepořídí ne proto, že by to nemohlo fungovat, ale proto že nikdo není ochotný pro ně obětovat veškerý svůj volný čas a komfort. Pokud je vám jako důkaz 8 let činnosti Toulavých Tlapek málo, pak tedy nevím co více by jste chtěla. Nicméně pokud mi nevěříte ani slovo a nejse schopná dočíst ani jeden krátký příspěvek, skutečně se nemáme o čem bavit. A vaše paralela je naprosto mimo. Hezký den.

Reakce na paní Marcelaamax: Nikdo nemá potřebu si brát další psi. Ale naše práce je jak poskytovat psům trvalý azyl, tak dělat klasickou ochranářskou práci, čili příjmat psiv nouzi, na těch kteří to potřebují provést převýchovu a následně je umisťovat do adopce. Psů bereme jen tolik na kolik stačíme. A někdy se holt stane, že nějaký pes zde zůstane déle, jelikož je holt problémovější, převýchova déle trvá a pak následně je i složitější pro něj najít vhodného majitele. Nové psi na trvalo si necháváme vzácně. A když, tak jsou to většinou právě ti co jsou v klasických kotcových útulcích 7 a více let. Pochopte, že tato práce je služba a poslání. Velmi často to není o tom, co byste chtěl, ale o tom co je potřeba udělat.
A k musherským psům. To je právě ta mýlka, kterou se povedlo přesvědčit veřejnost. Ano, ti psi jsou šlechtěni pro své VLASTNOSTI, převážně fyzické jež z nich dělají skvělé běžce. Ale ti psi jsou stále jen psi a jejich základní potřeby se neliší od potřeb jiných psů. Pro takového psa není přirozené běhat ve spřežení, to je naučená schopnost. Přirozené (a pro husky naprosto stěžejní) je žít ve smečce, což je jim mushery často odpíráno (opakuji, čest vyjímkám). My máme o nich představu že jsou to superatleti, jež mají naprosto odlišné potřeby od jiných psů, ale to je jen mystifikace. Všichni naši psi možná nechodí každý den na procházky, ale nikdo jiný jim nedokáže poskytnout to aby mohli celý den naplňovat své přirozené smečkové chování navíc ve své vlastní rodinné smečce. Nikdo se nepozastavuje nad tím když má někdo jednoho huskyho v paneláku, ale opět to co děláme my, je horší.
Jinak nevím co vám poradila tenkrát Denisa, takže to nemohu komentovat, nicméně mohu říci snad jen to, že ani vy nevíte, jestli by to vašemu psovi pomohlo, protože jste to nikdy nezkusila a rovnou jste to zatratila. Možná byste byla mile překvapena.

Reakce na pani Fatia: Myslel jsem to poněkud více obecně, tak to prosím neredukujte na jeden příspěvek zde. Na diskuzních fórech se příliš nepohybuji a na ifauně také ne, tak neznám zdejší zvyklosti, jen nevidím důvod, proč by platforma internetového fóra měla potírat staletí zažité zvyklosti zdvořilosti a obecné slušnosti mezi lidmi, jež se nijak neznají.
Ono to není tak jednoduché jak si představujete. Kdyby opravdu záleželo jen na práci a prezentaci dané organizace, bylo by to tak jak říkáte. Největší "chybou", která nejvíce poškodila repoutaci organizace, kterou Toulavé Tlapky udělaly, bylo to, že si na začátku své činnosi znepřátelily jisté soukromé osoby a odmítli provozovat svou činnost podle nich. Ty osoby jim pak vyhlásily věčné nepřátelsví a slib totální likvidace o což se pak dalších více než osm let soustavně snažily. Jedním z nejmocnějších nástrojů jim bylo právě šíření pomluv po sociálních sítích a celém internetu. To co bylo kauzou kolem domovní prohlídky, bylo jen vyvrcholení této šikany. Věřte, že bez toho, by zde žádná domovní prohlídka nikdy neproběhla. Nemůžu a ani nechci však zabíhat do větších podrobností, snad to pochopíte. A potom jsou lidé, jež na internetu papouškují to čemu se dnes říká "fake news", pomluvy a výmysly, jež mají jen za cíl poškodit dobré jméno organizace a naprosto si neuvědomují, že tím jdou jen na ruku lidem, kteří to celé zinscenovali. Toulavé Tlapky se snaží celých 8 let bojovat s těmito pomluvami, uváděním na pravou míru, vysvětlováním, videi, fotografiemi atd. Bohužel lidé jsou příliš líní na to si tyto informace zjistit, byť jsou volně dostupné a raději budou dále zatvrzele opakovat tu zajímavější verzi příběhu. Je to podobný princip jako bulvár. Lidi vždy více baví špína a skandály. Trestní oznámení jsme podávali mnohokrát, bohužel bez výsledku. Věřte mi prosím, že o toto množství psů, se dá skutečně dobře postarat. Ano je to spousta práce, ale není to nijak nereálný úkol. Mnohem náročnější je dělat dobře naši práci skrze veškeré klacky pod nohy, které jsou kladeny ze strany veřejnosti. Pro příklad to jsou věty typu: "Neposílejte jim peníze", "Nikdo tam nejezděte", "Neberte si od nich psy". Lidé si neuvědomují, že tímto škodí jen a jen psům. Proč to na videu vypadalo jak to vypadalo jsme také mnohokrát veřejně vysvětlovali. Myslíte si, že to někdo četl? Ne. Lidem přece stačilo to video. Jinak sehnat 20 dobrovolníků je již pro nás nereálné, na základě výše vysvětleného již nejezdí kromě našich stálých přátel skutečně nikdo. Nyní to zde také už nevypadá tak jako předtím, ale to také nikoho nezajímá. Lidi budou navždy už žít s přestavou toho, že to co bylo na videu je stabilní stav.

Reakce na paní sisi: Vy nejspíše jen nechápete jak tedy funguje naše financování. Jsme nezisková organizace, čili jsme financováni z peněz veřejnosti. Tyto peníze jdou všechny na zvířata, právě na pokrytí nákladů jako je žrádlo, veterina, případně stavební materiál na výběhy, boudy, atd. My si nebereme plat, z těchto peněz nemáme ani korunu. Že Denisa nepracuje je další lež, která je o ní rozšířená. Denisa pracuje, jen nechodí do práce, klasicky na na 8 hodin. Kromě vedení celé organizace, péče o zvířata ještě během dne spravuje svůj e-shop, skrze který si vydělává na své vlastní výdaje. A to rozhodně není málo práce. Ale jelikož ji její práce baví, naplňuje ji a od malička byla zvyklá pracovat, upřímně je trochu workoholik, bez práce moc dlouho nevydrží, zvládá za den udělat obrovský kus práce. Navíc se tomuto věnuje celý svůj život, takže má dost praxe. A jak jsem vám psal předtím, má i našetřenou nějakou rezervu pro zvířata, takže rozhodně nežijí "na hraně".

reakce na chameleonHugo: Nevím proč by to nemělo být reálné. Denisa není zde na statku sama. Je nás tu více, čili všechny tyto činnosti se dají naprosto v pohodě zvládat. Spoustu z nich dělám já osobně, takže to moc dobře vím. Že si to vy nedokážete přestavit chápu, ale věřte mi, že to jde. Je zde vymyšlený na všechny věci systém, tak aby to bylo co nejvíce efektivní. Nevím jaký jiný důkaz toho že to jde i dlouhodobě chcete, než to že Tlapky fungují již přes 8 let a to ne na nějakém "přežívání" ale s více než 800 adoptovanými psy. Možná vám to, jak to zde funguje osvětlí některé z mých reakcí výše. Hezký den.

reakce na conie: Jak říkám, dostáváme se na velkoobchodní ceny a kvalita masa je stejná jako kvalita masa pro lidi. Jen se jedná o části zvířat která se běžně pro lidi nepoužívají (kuřecí skelety, vnitřnosti atd.). Jinak ano, doplňky také něco stojí, ale jak říkám částka byla jen orientační. Moc nechápu vaši pointu. Vše stojí peníze, to snad víme všichni. My naštěstí peníze na provoz a zajištění zvířat máme, jen se musíme často uskromňovat a nemůžeme to zde zvířatům zvelebovat tak jak bycho msi přesdstavovali, jelikož penež je kvůli mnohaleté negativní kampani proti nám méně než dříve. A jak říkám, neustálé "plivání" na naši organizaci způsobuje jen to, že je peněz pro zvířata méně, méně dobrovolníků a větší problém najít adopce. My se o zvířata starat nepřestaneme a pokud k tomu nebudeme donucení tak s naší činností nepřestaneme. Jediný kdo to odnáší jsou zvířata v naší péči, což nás samozřemě mrzí nejvíce.

Reakce na paní Victorii: Přečtěte si reakci na paní Fatiu, to vám částečně osvělí celou situaci. Čili vězte, že kauza kolem domovní prohlídky byla jen špička ledovce. Možná proto je tak těžké se v tom pro lidi zorienovat, pokud nevědí pozadí naší historie a s čím se celou dobu naší činnosi potýkáme. Snad vám jen řeknu že domovní prohlídce předcházelo kromě mnoha vyhrožování po internetu i telefonu reálná fyzická šikana kolem našeho statku a dva dny po vypuštění videa z prohlídky (mimochodem bylo to na Vánoce, což by vám mohlo napovědět, že to skutečně byl něčí účený útok aby nás co nejvíce poškodil) nám zapálil neznámý pachatel objekt v našem areálu. Takže to opravdu bylo hodně vyhrocené a nebyly to "běžné útoky, kterým čelí mnoho organizací". Jak jsem už několikrát zmínil, pozitivní kampaň se snažíme proti tomu vést celou dobu, bohužel lidi kteří nechtějí změnit názor ho nezmění za žádnou cenu a takových je mnoho.

16.5.2019 15:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak nevím co vám poradila tenkrát Denisa, takže to nemohu komentovat, nicméně mohu říci snad jen to, že ani vy nevíte, jestli by to vašemu psovi pomohlo, protože jste to nikdy nezkusila a rovnou jste to zatratila. Možná byste byla mile překvapena.

A tak já vám to napíšu . Jela jsem tam s tím, že mi pes (bull) chtěl vraždit na potkání další psy. V tu dobu i feny a štěňata. Už když jsem si psali, tak jsem ji napsala, že vzhledem k tomu, co je to za psa, tak chápu a beru, že se nesnese se psy (samci), ale že bych chtěla alespoň aby toleroval feny a štěňata a celkově aby psy spíše ignoroval. Její odpověď byla taková, že nezáleží na tom, že je to bull, že pod jejím vedením jakýkoli pes vyjde se všema psema.

Když jsem dorazila na místo - ona přišla před vrata za námi a pes na ní fakt ostře vystartoval - byl to první a poslední člověk, na kterého tohle udělal. Ona tvrdila, že to je tím, že z ní cítí spoustu psů. Psovi jsem dala náhubek a vešli jsme dovnitř mezi smečku asi 20ti psů navolno. Kupodivu tam pes žádného vraždit nechtěl - podle mě proto, že byl prostě vyjukaný z tolika psů, z tak velké smečky. Úplně v pohodě ale taky nebyl. No Denisa mi tvrdila ,že můj pes je naprosto bez problémů, že když se umí chovat ostatní psi, tak on s nimi problém nemá, takže problém není v mém psovi, ale v těch všech ostatních, co potkává. Docela sranda, že mi chtěl "vraždit" i takové "psí chůvičky" na cvičáku, ty který umějí komunikovat se psema a používají se tam hodně právě při socializaci. Ale to je jedno, závěr byl takový, že v mém psovi chyba není. A pak jsem dostala rady - i když nechápu proč, když v mém psovi chyba nebyla? Ještě dodám, že pes je velmi aktivní, až hyperaktivní. Cvičili jsme v tu dobu poslušnost, obrany, stopy, tahal kolobku, chodili jsme na dlouhé procházky. Její rady zněly: přestat se psem dělat poslušnost, obrany úplně, protože prý v něm podporuji agresi , netahat koloběžku, přestat úplně cvičit, nenechávat ho vůbec lítat na volno, nevšímat si ho, nevěnovat mu pozornost a nehladit ho. Dobrý, rady jsem si vyslechla, udělala si obrázek a jela domů. Jak by asi dopadl hyperaktivní pes, kdybych s ním přestala cvičit, chodit na procházky, nevšímala si ho, ingnorovala ho a nehladila ho? A proč? Jak to souvisí s tím, že vyjížděl na psy? Navíc teda tohle řešení mi přijde akorát tak na zkažení psa - že se nějak uzavře do sebe a nebo opravdu zblázní, když se s ním nic nesmí. Jo a další rada - dát co nejdřív kastrovat, protože jinak bude frustrovaný.

Tak já nevím, připadá vám to jako super rady, které by pomohly? Mě ne. Nyní už máme problém vyřešený - ale postupovali jsem úplně opačně - psa jsem hodně zaměstnávala, hodně jsme cvičili a pak jsme vyhledávali hodně kontakt s klidnými fenami (po tom, co byl pes unavený a "uvolněný", co měl vypuštěnou páru nebo jak to říct) a díky poslušnosti jsem ho naučila psy ignorovat, takže asi tak..

16.5.2019 16:23

"Jediný kdo to odnáší jsou zvířata v naší péči, což nás samozřemě mrzí nejvíce."

To je v pořádku. O nic nejde. Zvířata. No bože.

Nejvíc jsme jich měli 16. Ve dvou lidech + jeden občas + veterinář neustále v pohotovosti. Deset ks max byl optimální stav. A to jsme s nimi bydleli.
V areálu fungoval obchod, existovala zahrada.
A jak jsem líný člověk, tak takový bordel jako v TT, jsem neviděla ani při vichřici, která švihla popelnicí do kotců, a jak se vysypaly odpadky, psi začli nadávat, ať to uklidím.

Ale jako jo, jestli šlo o to, kdo má víc psů, tak vyhráváte ;-)

16.5.2019 16:23
impact

XXX.XXX.32.241

"""netahat koloběžku, přestat úplně cvičit, nenechávat ho vůbec lítat na volno, nevšímat si ho, nevěnovat mu pozornost a nehladit ho."""

Tak takhle ona to praktikuje u vsech stotriceti psu, tak to radi dal.. Jako chudaci, prej jsou stastni, i kdyz nejdou na prochazku kazdy den. No oni nejspis nejdou na prochazku ani kazdy tyden. A dost mozna ani kazdy mesic.

16.5.2019 16:37

impact napsal(a):
"""netahat koloběžku, přestat úplně cvičit, nenechávat ho vůbec lítat na volno, nevšímat si ho, nevěnovat mu pozornost a nehladit ho."""

Tak takhle ona to praktikuje u vsech stotriceti psu, tak to radi dal.. Jako chudaci, prej jsou stastni, i kdyz nejdou na prochazku kazdy den. No oni nejspis nejdou na prochazku ani kazdy tyden. A dost mozna ani kazdy mesic.

....či rok, možná i dva....de facto nikdy....

16.5.2019 16:41
impact

XXX.XXX.32.241

....či rok, možná i dva....de facto nikdy....

Ale kdyz oni jsou v te smecce taaaaaaaak stastni..

16.5.2019 16:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jako fakt jsem nepochopila, jak by to, že se psovi prostě jednoduše řečeno přestanu věnovat a budu ho ignorovat mohlo pomoct s jakýmkoli problémem?

16.5.2019 16:52
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

A k musherským psům. To je právě ta mýlka, kterou se povedlo přesvědčit veřejnost. Ano, ti psi jsou šlechtěni pro své VLASTNOSTI, převážně fyzické jež z nich dělají skvělé běžce. Ale ti psi jsou stále jen psi a jejich základní potřeby se neliší od potřeb jiných psů. Pro takového psa není přirozené běhat ve spřežení, to je naučená schopnost. Přirozené (a pro husky naprosto stěžejní) je žít ve smečce, což je jim mushery často odpíráno (opakuji, čest vyjímkám). My máme o nich představu že jsou to superatleti, jež mají naprosto odlišné potřeby od jiných psů, ale to je jen mystifikace. Všichni naši psi možná nechodí každý den na procházky, ale nikdo jiný jim nedokáže poskytnout to aby mohli celý den naplňovat své přirozené smečkové chování navíc ve své vlastní rodinné smečce. Nikdo se nepozastavuje nad tím když má někdo jednoho huskyho v paneláku, ale opět to co děláme my, je horší.
TOHLE je přece taková snůška keců.....naprostá většina musherů, která má sibiřské husky je má ve smečce pohromadě. Nejste jediní....takže ne, nikdo jiný, ale většina lidí to tak má. A propo k tomu běhu, oni byli po staletí šlechtěni k tahu, takže bez pohybu trpí. Sama jsem měla smečku 11 huskounů s kterými jsem jezdila závody, psy jsem chovala kupodivu všechny pohromadě ve smečce a můžu vám říct, že bez pohybu setsakra trpěli. Takže i v létě, když se nezapřahalo jsem je brala na pravidelný procházky. Jinak k tomu huskymu v paneláku, jak jste dobře podotkl, tak je husky smečkový pes a je mu rozhodně líp doma s lidskou smečkou, než sám na zahradě.
Ostatní věci nijak nekomentuju, jen tyhle bludy o haskounech mě zvedly ze židle!

16.5.2019 18:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Jako fakt jsem nepochopila, jak by to, že se psovi prostě jednoduše řečeno přestanu věnovat a budu ho ignorovat mohlo pomoct s jakýmkoli problémem?

No protože když se mu nevěnujete, tak ten problém nevidíte. Ležící a spící pes, problémy nedělá.

16.5.2019 18:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
No protože když se mu nevěnujete, tak ten problém nevidíte. Ležící a spící pes, problémy nedělá.

To je fakt, ale problém je v tom, ze kdybych se mu nevenovala tal on určitě ležet a spat nebudeb😂. A hlavně, on byl přece bezproblémový 😁

Neregistrovaný uživatel

16.5.2019 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

DobrovolníkTT napsal(a):
Reakce na paní Hluchavka: 130 problémových psů si nikdo nepořídí ne proto, že by to nemohlo fungovat, ale proto že nikdo není ochotný pro ně obětovat veškerý svůj volný čas a komfort. Pokud je vám jako důkaz 8 let činnosti Toulavých Tlapek málo, pak tedy nevím co více by jste chtěla. Nicméně pokud mi nevěříte ani slovo a nejse schopná dočíst ani jeden krátký příspěvek, skutečně se nemáme o čem bavit. A vaše paralela je naprosto mimo. Hezký den.

Reakce na paní Marcelaamax: Nikdo nemá potřebu si brát další psi. Ale naše práce je jak poskytovat psům trvalý azyl, tak dělat klasickou ochranářskou práci, čili příjmat psiv nouzi, na těch kteří to potřebují provést převýchovu a následně je umisťovat do adopce. Psů bereme jen tolik na kolik stačíme. A někdy se holt stane, že nějaký pes zde zůstane déle, jelikož je holt problémovější, převýchova déle trvá a pak následně je i složitější pro něj najít vhodného majitele. Nové psi na trvalo si necháváme vzácně. A když, tak jsou to většinou právě ti co jsou v klasických kotcových útulcích 7 a více let. Pochopte, že tato práce je služba a poslání. Velmi často to není o tom, co byste chtěl, ale o tom co je potřeba udělat.

Reakce na pani Fatia: Myslel jsem to poněkud více obecně, tak to prosím neredukujte na jeden příspěvek zde. Na diskuzních fórech se příliš nepohybuji a na ifauně také ne, tak neznám zdejší zvyklosti, jen nevidím důvod, proč by platforma internetového fóra měla potírat staletí zažité zvyklosti zdvořilosti a obecné slušnosti mezi lidmi, jež se nijak neznají.
Ono to není tak jednoduché jak si představujete. Kdyby opravdu záleželo jen na práci a prezentaci dané organizace, bylo by to tak jak říkáte. Největší "chybou", která nejvíce poškodila repoutaci organizace, kterou Toulavé Tlapky udělaly, bylo to, že si na začátku své činnosi znepřátelily jisté soukromé osoby a odmítli provozovat svou činnost podle nich. Ty osoby jim pak vyhlásily věčné nepřátelsví a slib totální likvidace o což se pak dalších více než osm let soustavně snažily. Jedním z nejmocnějších nástrojů jim bylo právě šíření pomluv po sociálních sítích a celém internetu. To co bylo kauzou kolem domovní prohlídky, bylo jen vyvrcholení této šikany. Věřte, že bez toho, by zde žádná domovní prohlídka nikdy neproběhla. Nemůžu a ani nechci však zabíhat do větších podrobností, snad to pochopíte. A potom jsou lidé, jež na internetu papouškují to čemu se dnes říká "fake news", pomluvy a výmysly, jež mají jen za cíl poškodit dobré jméno organizace a naprosto si neuvědomují, že tím jdou jen na ruku lidem, kteří to celé zinscenovali. Toulavé Tlapky se snaží celých 8 let bojovat s těmito pomluvami, uváděním na pravou míru, vysvětlováním, videi, fotografiemi atd. Bohužel lidé jsou příliš líní na to si tyto informace zjistit, byť jsou volně dostupné a raději budou dále zatvrzele opakovat tu zajímavější verzi příběhu. Je to podobný princip jako bulvár. Lidi vždy více baví špína a skandály. Trestní oznámení jsme podávali mnohokrát, bohužel bez výsledku. Věřte mi prosím, že o toto množství psů, se dá skutečně dobře postarat. Ano je to spousta práce, ale není to nijak nereálný úkol. Mnohem náročnější je dělat dobře naši práci skrze veškeré klacky pod nohy, které jsou kladeny ze strany veřejnosti. Pro příklad to jsou věty typu: "Neposílejte jim peníze", "Nikdo tam nejezděte", "Neberte si od nich psy". Lidé si neuvědomují, že tímto škodí jen a jen psům. Proč to na videu vypadalo jak to vypadalo jsme také mnohokrát veřejně vysvětlovali. Myslíte si, že to někdo četl? Ne. Lidem přece stačilo to video. Jinak sehnat 20 dobrovolníků je již pro nás nereálné, na základě výše vysvětleného již nejezdí kromě našich stálých přátel skutečně nikdo. Nyní to zde také už nevypadá tak jako předtím, ale to také nikoho nezajímá. Lidi budou navždy už žít s přestavou toho, že to co bylo na videu je stabilní stav.

Reakce na paní sisi: Vy nejspíše jen nechápete jak tedy funguje naše financování. Jsme nezisková organizace, čili jsme financováni z peněz veřejnosti. Tyto peníze jdou všechny na zvířata, právě na pokrytí nákladů jako je žrádlo, veterina, případně stavební materiál na výběhy, boudy, atd. My si nebereme plat, z těchto peněz nemáme ani korunu. Že Denisa nepracuje je další lež, která je o ní rozšířená. Denisa pracuje, jen nechodí do práce, klasicky na na 8 hodin. Kromě vedení celé organizace, péče o zvířata ještě během dne spravuje svůj e-shop, skrze který si vydělává na své vlastní výdaje. A to rozhodně není málo práce. Ale jelikož ji její práce baví, naplňuje ji a od malička byla zvyklá pracovat, upřímně je trochu workoholik, bez práce moc dlouho nevydrží, zvládá za den udělat obrovský kus práce. Navíc se tomuto věnuje celý svůj život, takže má dost praxe. A jak jsem vám psal předtím, má i našetřenou nějakou rezervu pro zvířata, takže rozhodně nežijí "na hraně".

reakce na chameleonHugo: Nevím proč by to nemělo být reálné. Denisa není zde na statku sama. Je nás tu více, čili všechny tyto činnosti se dají naprosto v pohodě zvládat. Spoustu z nich dělám já osobně, takže to moc dobře vím. Že si to vy nedokážete přestavit chápu, ale věřte mi, že to jde. Je zde vymyšlený na všechny věci systém, tak aby to bylo co nejvíce efektivní. Nevím jaký jiný důkaz toho že to jde i dlouhodobě chcete, než to že Tlapky fungují již přes 8 let a to ne na nějakém "přežívání" ale s více než 800 adoptovanými psy. Možná vám to, jak to zde funguje osvětlí některé z mých reakcí výše. Hezký den.

reakce na conie: Jak říkám, dostáváme se na velkoobchodní ceny a kvalita masa je stejná jako kvalita masa pro lidi. Jen se jedná o části zvířat která se běžně pro lidi nepoužívají (kuřecí skelety, vnitřnosti atd.). Jinak ano, doplňky také něco stojí, ale jak říkám částka byla jen orientační. Moc nechápu vaši pointu. Vše stojí peníze, to snad víme všichni. My naštěstí peníze na provoz a zajištění zvířat máme, jen se musíme často uskromňovat a nemůžeme to zde zvířatům zvelebovat tak jak bycho msi přesdstavovali, jelikož penež je kvůli mnohaleté negativní kampani proti nám méně než dříve. A jak říkám, neustálé "plivání" na naši organizaci způsobuje jen to, že je peněz pro zvířata méně, méně dobrovolníků a větší problém najít adopce. My se o zvířata starat nepřestaneme a pokud k tomu nebudeme donucení tak s naší činností nepřestaneme. Jediný kdo to odnáší jsou zvířata v naší péči, což nás samozřemě mrzí nejvíce.

Reakce na paní Victorii: Přečtěte si reakci na paní Fatiu, to vám částečně osvělí celou situaci. Čili vězte, že kauza kolem domovní prohlídky byla jen špička ledovce. Možná proto je tak těžké se v tom pro lidi zorienovat, pokud nevědí pozadí naší historie a s čím se celou dobu naší činnosi potýkáme. Snad vám jen řeknu že domovní prohlídce předcházelo kromě mnoha vyhrožování po internetu i telefonu reálná fyzická šikana kolem našeho statku a dva dny po vypuštění videa z prohlídky (mimochodem bylo to na Vánoce, což by vám mohlo napovědět, že to skutečně byl něčí účený útok aby nás co nejvíce poškodil) nám zapálil neznámý pachatel objekt v našem areálu. Takže to opravdu bylo hodně vyhrocené a nebyly to "běžné útoky, kterým čelí mnoho organizací". Jak jsem už několikrát zmínil, pozitivní kampaň se snažíme proti tomu vést celou dobu, bohužel lidi kteří nechtějí změnit názor ho nezmění za žádnou cenu a takových je mnoho.

Pokud je všechno to co píšete pravda, tak já osobně před Vámi smekám! A to i v případě, že jste všechno třeba úplně nezvládli a počet psů je moc vysoký. A i v případě, že je třeba na dvoře bordel. Myslím to vážně, to je totiž psům úplně jedno. Jen to blbě vypadá na fotkách.
Sama jsem zažila, co je to nevraživost v branži, útoky vedené v médiích. Médii zkreslovaná a překrucovaná pravda jen, aby byla vyšší sledovanost. Sestříhané rozhovory, aby z toho udělali co potřebují. Kdo to nezažil, tak nemá vůbec potuchy!
Ano, psům je nejpřirozenější život ve smečce. Moci se volně pohybovat, nebýt sám a mít tu svojí rodinu (smečku), kde může přirozeně komunikovat. Hodně lidí si tohle neuvědomuje a mají pocit, že šťastnější je načesaný pes na výstavním koberci, než pes hrající si na rozblácené louce. Opak je pravdou!
Držím Vám palce! Čelit šikaně a nepřátelství chce sílu.
Ale jak píšu - vycházím z toho, co zde uvádíte, víc informací nemám. Ale to co píšete má logiku a vysvětlujete věc dobře.

Neregistrovaný uživatel

16.5.2019 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Můžu se ještě zeptat, jak velké jsou v TT jednotlivé výběhy?

16.5.2019 19:28
impact

XXX.XXX.32.241

Pokud je všechno to co píšete pravda, tak já osobně před Vámi smekám! A to i v případě, že jste všechno třeba úplně nezvládli a počet psů je moc vysoký. A i v případě, že je třeba na dvoře bordel. Myslím to vážně, to je totiž psům úplně jedno. Jen to blbě vypadá na fotkách.
Sama jsem zažila, co je to nevraživost v branži, útoky vedené v médiích. Médii zkreslovaná a překrucovaná pravda jen, aby byla vyšší sledovanost. Sestříhané rozhovory, aby z toho udělali co potřebují. Kdo to nezažil, tak nemá vůbec potuchy!
Ano, psům je nejpřirozenější život ve smečce. Moci se volně pohybovat, nebýt sám a mít tu svojí rodinu (smečku), kde může přirozeně komunikovat. Hodně lidí si tohle neuvědomuje a mají pocit, že šťastnější je načesaný pes na výstavním koberci, než pes hrající si na rozblácené louce. Opak je pravdou!
Držím Vám palce! Čelit šikaně a nepřátelství chce sílu.
Ale jak píšu - vycházím z toho, co zde uvádíte, víc informací nemám. Ale to co píšete má logiku a vysvětlujete věc dobře.

A kde by se ti chudaci dostali na zabahnenou louku? Vzdyt jsou nonstop zavreni.

16.5.2019 19:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
To je fakt, ale problém je v tom, ze kdybych se mu nevenovala tal on určitě ležet a spat nebudeb😂. A hlavně, on byl přece bezproblémový 😁

Jsem se pokusila o sarkastickou poznámku.

16.5.2019 20:19
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

impact napsal(a):
A kde by se ti chudaci dostali na zabahnenou louku? Vzdyt jsou nonstop zavreni.

třeba jim stačí ten zabahněnej výběh

16.5.2019 20:53

impact napsal(a):
Ale kdyz oni jsou v te smecce taaaaaaaak stastni..

....by mně docela zajímalo na kolika čtverečních centimetrech každá ta smečka ordinuje....

16.5.2019 21:04
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

....by mně docela zajímalo na kolika čtverečních centimetrech každá ta smečka ordinuje....

Musí se nechat, že ty výběhy jsou dost velký, ale bejt tam zavřený den co den.....na druhou stranu pes na vesnici se má i hůř.

16.5.2019 22:20

Huskyjanina napsal(a):
Musí se nechat, že ty výběhy jsou dost velký, ale bejt tam zavřený den co den.....na druhou stranu pes na vesnici se má i hůř.

..tak alespoň že tak......to máte pravdu, občas je to tragédie - pes u boudy na kratičkém řetězu a u něj otlučený špinavý kastrůlek obalený mouchami a bordelem......

18.5.2019 16:03

Ti psi ve výbězích.....je to taková psí zoologická zahrada - nic proti tomu, vlci v ZOO taky na procházky nechodí, a pokud jsou někteří z těch psů opravdu neumístitelní, je to maximální pohodlí, jak můžou dožít. Ale ti psi uvnitř "místností" to byla děsná množárenská hrůza. Že to neděla za své, ale z darů a možná z veřejných prostředků - to je přirozené. ZOO ( většinou ) také nikdo nedělá za své. Ale sebereflexi nemá žádnou - jinak by dávno řekla stop.
Moje rada zní : najmout partu a nechat uklidit dvory, stodoly a všechny přilehlé budovy od toho hrozného chaosu - byť za peníze ( asi nemalé, ale to žádní dobrovolníci nezvládnou, jestli ano, ať dá DTT fotky uklizených prostor, místo těch sáhodlouhých zdůvodnění, která stejně nejsou k přečtení ). A rozmístit ty zavřené chudáky.

Dobrovolník2

19.5.2019 16:25
Dobrovolník2

XXX.XXX.140.227

Po pročtení diskuze mě celkem udivuje, že se zde někteří ptají na informace typu velikost výběhů v TT a další dotazy. Nikdo z vás se nepodíval na fb TT? Nikdo z vás neviděl video z celého areálu TT? A to mluvím o videu z domovní prohlídky, ale z yotube od TT. Další zarážející fakt je, že se furt bude diskutovat o Denise a o celých TT, hnusný, výsměšný, arogantní pranýř. Pranýř na lidi, kteří napravují průsery úplně někoho jiného. Množáci produkují hlavní zdroj psů všech útulků. Šílenci, co si pořízují psy, na které nestačí a potom je odevzdají při prvním problému. Útulky, kde se vůbec se psama nic nedělá, jenom kotce, smrad, pořadový čísla. Divíte se potom, že každému normálnímu člověku hned dojde, že tohle celé je čistě osobní nenávist k Denisa a msta. Vůbec se tu nesnažte hájit, že tu někomu jde o psy v TT. To vám nikdo věřit nebude.V TT je o psy postaráno a vždycky bylo. To, jak se mají psi tam, si jiní chudáci z útulku můžou nechat jenom zdát. Cílem diskuzí je totiž vyhledávat kdejakou chybu a to pozor, ne na základě osobní zkušenosti, ale na základě nějaké diskuze a kde co někdo někde řekl.Nemůžete snad myslet vážně, že budete tepat do lidí tam za to,jak se každému psovi zvlášť nevěnují desetikilometrové tůry denně. Že netepete množáky, lidi, co jdou se psem na 5 minut, vesničany, co mají psa celý život na zahradě.Co tady řešíte, nemůžu pochopit ani já, ani další, co to tu čtou. Plné diskuze byly jasných komentářů lidí, co tam jezdí, co to tam osobně znají včetně mě, včetně mých přátel. Tolikrát jsme se vyjádřili ke stavu tlapek a jak to dopadlo? Urážky, nadávky, výhružky, nakonec jsme se dozvěděli, že jsme všichni Denisa, nebo její oddané ovce v její sektě. Tak se potom nedivte, že se už nikdo z dobrovolníků nehodlá vyjadřovat v takovém nesmyslném kolektivu, kde ani náhodou nejde o zjištění faktů ale přesne o to, psát kde jakou hloupost, pomluvy, urážet Denisu a od nás se pak očekává, že to budeme vyvracet a za to nás budete urážet .Uvědomujete si tady vůbec, že se tu navážíte dost otřesným způsobem do někoho, koho vůbec neznáte? Že tady hodnotíte azyl pro psy, kde jste nikdy nebyli a ti kdo byli (zřejmě se vás od Denisy něco dotklo, třeba upřímnost ) a uráží přes to, to dělají proto, že uráží větší banda lidí, než ta, co se zastává v inernetové diskuzi? Buďte si jisti, že tohle co předvádíte vůči Tlapkám, se kromě ČR ve světě opravdu nevidí.

19.5.2019 16:40
Fatia

XXX.XXX.64.240

nevidím žádný pranýř. a jestli jo, ty se tam stavíš dobrovolně a bereš sebou i celé TT. Názory ostatních diskutujících shazuješ a vůbec si nedokážeš připustit, že zkrátka a jednoduše někdo může nesouhlasit se způsobem, jakým TT pomáhají psům. Napravujete průser někoho jiného tím, že jste vyrobili průser jiný. To je můj názor, který jsem si udělala nejen na základě této diskuze a videa z domovní prohlídky. Ale k něčemu to video bylo... uklidila jsem si v kůlně :D :D :D

Dobrovolník2

19.5.2019 16:50
Dobrovolník2

XXX.XXX.140.227

Kdo neví, o jakém videu jsem to psal, tak zde: https://www.youtube.com/watch?v=qFe3wU9BHpQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1A0noy3WLJvcKPwGitczCXIqExEQvY1qeHuY8WiOjnRH7kflozlcfMfb4 A jsem opravdu zvědav, pokud bude mít někdo odvahu se tlapkám omluvit, případně pomoct.

19.5.2019 16:51

"Tak se potom nedivte, že se už nikdo z dobrovolníků nehodlá vyjadřovat v takovém nesmyslném kolektivu.."

Já být Vámi, tak seberu všecky ty oddané kamarády a jdu uklízet a urychleně hledat nové domovy aspoň pro 150 psů.
Vyjadřovat se vůbec nemusíte. Všichni ví, o koho jde a slovy už se to fakt nenapraví. Jste nejslavnější útulek v Čechách. A dost blbým způsobem.
Vlastně jste se o první místo dělili s Bull azylem Čáslav, ten předseda se mi hned zdál jako (hm teď nevím, co mi cenzura smaže, jestli tu vůbec nějaká jen, asi ne, tady už jde jen o reklamu) nepoctivý lhář.
No a na ty už se přišlo, tak teď to máte vy, začněte s tím něco dělat a nepište kraviny, už to je tolik let furt dokola..

slova neznamenají naprosto NIC.

edit. po shlédnutí videa - neomlouvám se, nemám za co. Máte toho prostě moc.

Dobrovolník2

19.5.2019 17:49
Dobrovolník2

XXX.XXX.140.227

Ti psi ve výbězích.....je to taková psí zoologická zahrada - nic proti tomu, vlci v ZOO taky na procházky nechodí, a pokud jsou někteří z těch psů opravdu neumístitelní, je to maximální pohodlí, jak můžou dožít. Ale ti psi uvnitř "místností" to byla děsná množárenská hrůza. Že to neděla za své, ale z darů a možná z veřejných prostředků - to je přirozené. ZOO ( většinou ) také nikdo nedělá za své. Ale sebereflexi nemá žádnou - jinak by dávno řekla stop.
Moje rada zní : najmout partu a nechat uklidit dvory, stodoly a všechny přilehlé budovy od toho hrozného chaosu - byť za peníze ( asi nemalé, ale to žádní dobrovolníci nezvládnou, jestli ano, ať dá DTT fotky uklizených prostor, místo těch sáhodlouhých zdůvodnění, která stejně nejsou k přečtení ). A rozmístit ty zavřené chudáky.

Na hlavní fb stránce mají srozumitelné vyjádření.Škoda, že lidé nečtou a nechtějí slyšet,jak to skutečně bylo. Kdo se podívá na mnou vložené video, musí mu být jasné, že půl hodiny v kuse natáčení areálu je celkem rozdíl oproti 15 minutám sestříhaného videa z domovní prohlídky.Omlýlání nějakého bordelu ve stodolách,kde nikdy žádní psi umístění nebyli.Psi v klecích...a pořád dokolečka.Ti psi v klecích byli přes noc. Tou dobou byly skoro všechny výběhy plné bahna,proto ty malé pejsky dali na noc do klecí a pro jejich bezpečnost (viz.jejich vysvětlení, viz. fotky, viz.videa,viz.moje zkušenost).Normálně se přes den pustili ven. Žádné týrané chudáky to z nich nedělá,hledáte problém skutečně v něčem, kde není a nebyl.Takové klece se používají na veterinách, na cvičáku, do auta na převoz. Mají je i lidi v bytech a dokonce v nich nechávají psi celý den co jsou v práci a to dobře není. Nebo máte dojem, že si jen tak řeknou, že nějaké pejsky budou schválně týrat a jiné ne Jenže vy usuzujete z 15 minut chaotického sestřihu, jak je o psy postaráno a zbytečně se pohoršujete.My jsme tam po tom policejním nesmyslu pomáhat byli.Čistili jsme místnosti s klecema, během dne v nich žádný pes nebyl.Kdykoli jsme byli v TT pomoct i na víc dnů, nikdy jsme tam nebyli jediní. Není mi jasné, proč mají pořád lidé představu o tom, že v TT je jeden nebo dva lidi, že tam nikdo nejezdí, nikdo se tam o psy nestará a nikdo jiný tam nebylí. Tyhle pomluvy se šířily už v době,kdy tam bylo snad 9 lidí co si pamatuji v roce 2013 kdy jsem tam začal jezdit. A to už jsem v tu dobu slyšel keců hodně.Znovu použiji příklad s útulky, kde zaměstnanci dokonce za státní peníze nezvládají udržet čistotu ani u třiceti psů natož je venčit a už vůbec s nimi nějak pracovat, hlídat si adopce a dělat kontroly. V TT se dokáže pár lidí postarat o mnohem větší počet psů a to jich tam bylo i 3x tolik než dneska, ale je to z nějakého důvodu vnímáno špatně právě kvůli negativním diskuzím z opravdu osobních důvodů.Nedávno jsem viděl video z jiného spolku, kde byl na dvoře nehorázný bordel a rovněž psi v bahně, šikovný text a co myslíte? Nikdo tam nenapsal ani slovo o tom, v jak hrozných jsou psi podmínkách, ale nabízeli pomoc a drželi palečky. To video z domovní prohlídky jsem viděl. Kdo to tam nezná, chápu, že ze sestřihu účelových záběrů to působí děsivě. Nikdo si to ale nechce nechat vysvělit a už konecně pochopit zásadní věc, že video z domovní prohlídky je součást spisového materiálu při vyšetřování. Copak policie sestříhává záznamy z domovních prohlídek a upravuje několikahodinová videa, vybírá z nich nejhorší pasáže pro oko a potom to postuje po facebooku? A to v době, kdy ještě nebyl ani první soud? 24.prosince na Vánoce? Ještě půl roku předem chodí Denise výhružky, jak se může těšit na zveřejnění videa a likvidaci? Fakt ze sebe nechají lidi dělat blbce? Chápe někdo, že účelem toho bylo zařídit pro TT co nejvíc negativních reakcí a zničit tak spolek? Ví někdo z veřejnosti, co se dělo v tom roce, kdy vzniklo video? Neví! Naštěstí to došlo tolika lidem, tolik lidí bylo svědkem co se odehrávalo a lidem z tlapek pomohli. Díky tomu se nikomu nic nestalo a věřím, že jednou se dočkají tlapky omluvy. Když teď pojedu udělat video do jakéhokoli útulku, dokážu z něj také vystříhat nějaké nepěkné záběry a udělat z toho pomstychtivou reportáž, stejně tak dokážu udělat pozitivní.Stále lidi nepochopí, o co tehdy šlo, i když k tomu byla vyjádření plná zeď. Bylo by dobré připustit si fakt,že tlapkám pomáhá hodně lidí proto, že se jim líbí, jak je tam o zvířata postaráno,že tam jezdí, znají ty lidi i znají pozadí všeho.A potom na takových diskuzích nestačí koukat a kolikrát si pokládají otázku, zda jezdí na to stejné místo, o kterém si teď čtou. Když chcete někoho zničit, najdete si způsob. Když to nejde tak snadno, přitvrdíte a začnete porušovat zákon.Nebo přijde někomu v pohodě zapalovat nemovitost a házet petardy do objektu, kde jsou psi? To dělá někdo, kdo chce pomoct psům? V oblíbeném spojení kauza TT nešlo skutečně nikdy o to, že by někdo bojoval za údajně tam týraná zvířátka. Že by docházelo v TT k týrání a někdo chtěl pejskům pomoct. O to nešlo nikdy a moc dobře to vědí ti, kteří tu kampaň vedou. Kdybyste ty osoby poznali, bylo by vám to jasné.Kdyby šli psi z TT utratit, těm lidem by to bylo úplně jedno, jenom by se smáli Denise a tím jí opakovaně vyhrožovali. Jde jenom o likvidaci Denisy jako osoby a jak jinak se jí mstít, než přes psy.Za TT stojí naštěstí spoustu lidí, kteří je tam v tom nenechají a budou se snažit najít způsob, jak zveřejnit od začátku co se stalo a dohnat dotyčné osoby k zodpovědnosti. TT narozdíl od dotyčných osob nemohou porušovat zákon a zveřejnit obsah soudních jednání a podaných trestních oznámení. Až to bude možné, tak budou všichni velmi koukat.

19.5.2019 17:50
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Přemýšlel/a jste někdy o tom, proč by tak velká skupina lidí měla potřebu Denisu "osobně nenávidět a mstít" se jí do té míry, aby jim stálo za to klepat písmenka na net?

Dobrovolník2

19.5.2019 18:07
Dobrovolník2

XXX.XXX.140.227

jazzinka napsal(a):
Přemýšlel/a jste někdy o tom, proč by tak velká skupina lidí měla potřebu Denisu "osobně nenávidět a mstít" se jí do té míry, aby jim stálo za to klepat písmenka na net?

To je pár lidí. Velká skupina se přidává na základě pomluv z internetu. Ti co tam nejezdí, nepomáhají a někteří z nich nepomáhají vůbec nikde. Se stylem činnosti tlapek souhlasit lidé nemusí, to je každého věc. Každý útulek má svůj systém, svoje pravidla. Nějaké útulky mají jenom kotce, nějaké mají zase všechny psy spolu. Další útulky mají psy jenom na dožití a třeba můj názor je, že staří psi vyžadující hodně péče by měli mít svůj domov a přesto jsou pro ně útulky, kde sice je méně psů, zato jim dají o dost víc zabrat. Tvrdit ale to o co tu pořád jde,že tam nejsou psi v pořádku, je lež. Nejde mě osobně o nic jiného řešit. Psi tam v pořádku jsou a vždycky byli. Za tím si stojím, protože to tam znám. Jasně, že někdo nemusí souhlasit s tím, že se někteří psu nedávají do adopce. Jenže tlapky to mají napsané, že jsou pro psy na dožití. Jenže proč, protože ty psy fakt nikdo normální nechce. Kdyby se ozývali zkušení lidi a chtěli dodržet pár základních věcí,tak jim přece nebude důvod ty psy nedat. Zas za mě, já jsem v bytě, chodím do práce. Nemůžu si vzít psa, co mi celý byt zničí, bude tam nešťastnej. Potřebuji mít psa, který se mi hodí k takovému stylu života. Co bude čekat v klidu doma a vynahradím mu to odpoledne a o víkendech. Tam ale nejsou takoví psi a když jo, okamžitě je ten pes v adopci.Z těch co tam jsou na stálo v pohodě není asi žádnej a to není tak, že by chtěli všichni někoho požrat.Vím, že hodně psů se tam nabralo z útulku, kde se utrácí.To je jako v pohodě? Řeší se tady, že v TT je moc psů. Jo, je, ale neutratí tam nikdo žádného a znovu, postaráno o ně je. Narozdíl v tom útulku! Nebo tady někdo co je tady, má možnost vzít si z TT psa a nabídnout mu přesně to, co konkrétní pes potřebuje?

19.5.2019 18:35
Fatia

XXX.XXX.64.240

hele dobrovolníku, dám ti dobrou radu zadarmo. Snad už radši nic nepiš. Jestli TT dělají vše dobře, v areálu i na účtech mají pořádek, nemáš přeci potřebu se obhajovat před anonymními diskutujícími. A přestaň urážet, jestli neuneseš kritiku, prostě nepiš. Myslíš, že petardy házel opravdu někdo odsud? Že tu někdo porušuje zákon?

Chápu, TT si myslí, že vše dělají dobře. Stejně tak chápu, že může existovat jiná skupina, která si myslí opak a činnost TT chce ukončit, protože se domnívá, že dochází k porušení zákona. Kde je pravda rozsoudí zřejmě až soud.

19.5.2019 20:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dobrovolník2 napsal(a):
Kdo neví, o jakém videu jsem to psal, tak zde: https://www.youtube.com/watch?v=qFe3wU9BHpQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1A0noy3WLJvcKPwGitczCXIqExEQvY1qeHuY8WiOjnRH7kflozlcfMfb4 A jsem opravdu zvědav, pokud bude mít někdo odvahu se tlapkám omluvit, případně pomoct.

Pomáhám ve svém okolí, dle svých možností. To by měl vlastně každý a hodně lidí to tak i dělá. Bez řečí, neboť to nedělají kvůli pochvale, ale mají zvířata opravdu rádi.

Dobrovolník2

19.5.2019 20:41
Dobrovolník2

XXX.XXX.140.227

Já vůbec netvrdím, že by někdo z této diskuze něco dělal TT fyzicky. Poukazuji na to, že podobné diskuze jsou jenom zbytečný lynč díky lidem, kteří dělají to, co jsem popsal. Napsal jsem, že každý může mít jiný názor na práci TT. Tady se ale řešilo to, že tam zvířata nejsou v pořádku a protože to není pravda, tak jsem se vyjádřil. Je snad jasné, že existují i další útulky,kde je hodně psů. A naváží se do nich někdo, že mají moc psů,že je nikdo nechce, že se všemi nechodí denně ven? Nebo že je dokonce týrají? Jsou proti nim podobné diskuze? Tahle není jediná, jsou i na facebooku. Kdekoli se snažím říct jenom to, že to tam znám osobně a psi jsou v pořádku, diskuze se zvrhne v napadání. K mému vyjádření mě nevede nutkání něco obhajovat, ale napsat vlastní zkušenost a vlastní názor. Moje zkušenost je, že v TT jsou psi v pořádku, že se mi líbí jak to dělají, jak mají psy ubytované.Mám psy rád stejně jako asi vy,jinak bych těžko věnoval svůj volný čas ježděním do jakéhokoli útulku.Mám tam ty lidi rád a mrzí mě, jak se o nich píše. To byl důvod, proč jsem se tady vyjádřil. Pokud máte o psy v TT skutečnou starost, měl by vás zajímat komentář někoho, kdo vám to může vyvrátit. Ostatně, proč bych sem jinak toto psal. Kdybych měl jinou zkušenost,určitě nebudu psát kladné poznatky.

19.5.2019 23:19

Se psy na dožití je to někdy úplně špatně.
Bulík Jimmy např., to je pes, který požral spoustu lidí, až nakonec se někde rozhodlo, že ho nikomu nedají, to bylo někde v Bulls help Slovensko nebo podobném spolku (mimochodem fakt bezva podmínky adopce, se bratrům asi s rozdělením federace uloupl i kousek hlavy nebo co)..jestli to není on, tak je to ještě horší, protože tím pádem je těch Jimíků nějak hodně..
Musí žít na 2x2m a čeká ho jen smrt. Nic jiného. I kdyby ho někomu dali, tak bude mít 24/7 náhubek, co to je za život?
Zavřít hubu ve stodole nebo si dát michelin obleček a pejskovi náhubek nafurt.
Když jsem měla tak tři, čtyři roky, nosila jsem domů zablešené ježky, myši, psy, vlaštovky, kočky, hodně polomrtvých. Už to nedělám. Prý to byly blbé nápady, že zvířátko bez maminky nemůže být a bla bla, nech ho jít, vrátíme ho do lesa. Už to nedělám.
Mi už bylo tři..cet. Procitnutí. Hrozné. Dospělácká zodpovědnost. Fuj. Někdy se ale zapomenu. U trička s logem Batmana (pyžamo mám se znakem Superman) je to ještě v pohodě.
Ale chtěla jsem si vzít tři argentýny, ony jsou pěkné jen dvě a víc. Ale potomek pravil - chceš aby se mi ve škole smáli, že ti už úplně hráblo?
Tak o basetovi, krátkosrstém bernardýnovi a jejich nejlepší kamarádce čivavě už teda mlčím.
Ale často se nadechnu, že něco řeknu, ale je to jen.. došel chleba.

20.5.2019 16:37
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Tak k tomu, jak je všechno jen účelovka, kampaň atd, domovní prohlídky byly neoprávněné, k týrání rozhodně nedochází:
Sakra asi třikrát máte v TOMTO vlákně odkaz na fotky "depozita "psů z Mostek, ale ať to nemusíte hledat:. https://mostky.rajce.idnes.cz/depozitum_TT
Fakt chcete říct, že ta péče byla OK? Že celá kauza vznikla jen kvůli nesouhlasu několika lidí s přístupem TT? Jednu z prohlídek KVS jsem tehdy iniciovala já, KVS tehdy rozhodla o odebrání části psů a uložila Denise pokutu. Psi do druhého dne, kdy tam přijela policie s odchytovkou z Troje, zmizeli. Za 3 měsíce se situace opakovala, opět kontrola, tentokrát v Hostivaři. To zvířata zmizela ještě před příjezdem KVS, která jim o prohlídce napsala předem. Všichni víme, jak ochotně KVS rozhoduje o odebrání psů, tak tady netvrďte, jak pár jedinců rozpoutalo z osobní msty kampaň
Mmch. část těch psů Denisa ukradla z pozemku, kde žili spokojeně nesocializovaně ve smečce. Proč, když je to pro ně vlastně nejlepší?

20.5.2019 16:51
jazzinka

XXX.XXX.107.28

A ještě poznámka: Kdyby Denisa někdy uznala "OK, Mostky jsem podělala, neměla jsem zkušenosti, nedošlo mi, co to bude obnášet, teď už to vím", tak se možná můžu bavit, zda je aktuální přístup OK nebo ne. Ale ona bude dál tvrdit, jak to vše bylo naaranžované a jde jen o osobní mstu. Pak jí bohužel fakt nemůžu věřit, že teď dělá něco líp a záběry policie jsou jen šikovně sestříhané.

20.5.2019 20:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

jazzinka napsal(a):
Tak k tomu, jak je všechno jen účelovka, kampaň atd, domovní prohlídky byly neoprávněné, k týrání rozhodně nedochází:
Sakra asi třikrát máte v TOMTO vlákně odkaz na fotky "depozita "psů z Mostek, ale ať to nemusíte hledat:. https://mostky.rajce.idnes.cz/depozitum_TT
Fakt chcete říct, že ta péče byla OK? Že celá kauza vznikla jen kvůli nesouhlasu několika lidí s přístupem TT? Jednu z prohlídek KVS jsem tehdy iniciovala já, KVS tehdy rozhodla o odebrání části psů a uložila Denise pokutu. Psi do druhého dne, kdy tam přijela policie s odchytovkou z Troje, zmizeli. Za 3 měsíce se situace opakovala, opět kontrola, tentokrát v Hostivaři. To zvířata zmizela ještě před příjezdem KVS, která jim o prohlídce napsala předem. Všichni víme, jak ochotně KVS rozhoduje o odebrání psů, tak tady netvrďte, jak pár jedinců rozpoutalo z osobní msty kampaň
Mmch. část těch psů Denisa ukradla z pozemku, kde žili spokojeně nesocializovaně ve smečce. Proč, když je to pro ně vlastně nejlepší?

Krásní psi, ale proč jsou proboha v bytě? A v takovém svinčíku? To je fakt neštěstí.

20.5.2019 22:14

jazzinka napsal(a):

Fuj.

21.5.2019 09:42
mojipsi

XXX.XXX.48.120

Ten bordel udělá pár psů za jeden jediný den, mluvím z osobní zkušenosti.

21.5.2019 10:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

mojipsi napsal(a):
Ten bordel udělá pár psů za jeden jediný den, mluvím z osobní zkušenosti.

Může být. Psi jsou vynalézaví. Ale opravdu není důvod, zavřít tolik psů v bytě(soudím podle kuchyně). Stodola, dvůr a nejlépe oplocený prostor venku, by byl myslím mnohem lepší.
Pokud zachraňuji zvířata ze špatných podmínek a dám je někam, kde si vzápětí vytvoří stejný svinčík, je to kontraproduktivní.
Já mám každou chvíli nutkání zachraňovat zvířata, co jsou prezentována na FB, ALE už mám zvířátek několik a víc jich do paneláku prostě vzít nemohu.

A o tom vlastně tato diskuze je. Kdy ještě brát psy/jiná zvířata a kdy už to je moc.

22.5.2019 13:06

sisi58 napsal(a):
Může být. Psi jsou vynalézaví. Ale opravdu není důvod, zavřít tolik psů v bytě(soudím podle kuchyně). Stodola, dvůr a nejlépe oplocený prostor venku, by byl myslím mnohem lepší.
Pokud zachraňuji zvířata ze špatných podmínek a dám je někam, kde si vzápětí vytvoří stejný svinčík, je to kontraproduktivní.
Já mám každou chvíli nutkání zachraňovat zvířata, co jsou prezentována na FB, ALE už mám zvířátek několik a víc jich do paneláku prostě vzít nemohu.

A o tom vlastně tato diskuze je. Kdy ještě brát psy/jiná zvířata a kdy už to je moc.

Celé je to o tom : Když nemám vyhovující podmínky, tak si zvířata neberu ( ať jsou to psi - nebo jeden pes, koně, ovce, osli...... ). Připravím si podmínky a pak do toho jdu.
Chci zachránit několik psů velkého plemene ( v tomhle případě husky ), musím mít dobře oplocený pozemek, vybudované kotce a malé zázemí. Nezavřu psy do chalupy, kterou mám momentálně k dispozici a kterou psi střelhbitě zdemolují. Je to zdlouhavé, ale nutné.
Jinak nejvíc toho svinčíku tam dělá peří z rozcupovaných polštářů.....super nápad, dát je psům.
Po shlédnutí policejního videa mám dojem, že D. psychicky moc nepokročila.

22.5.2019 13:15

Ještě dodám sice jiný, ale v podstatě podobný případ :
Žila v našem městě stará paní - v bytě, v sídlišti. Nezachraňovala stovky psů.Vzala si do hlavy, že zachrání jen tři, podvraťáčky, tuláčky, které někde posbírala.
Moc síly neměla, v hlavě jí také trochu strašilo...., ze začátku s nimi i chodila ven, pak frekvence procházek řídla, nakonec rozložila do bytě noviny....na ně další noviny.....
Když paní odvezli a psy umístili, musely být v bytě vytrhány parkety, sbíječkami vytloukli beton pod nimi - všechno bylo nasáklé močí a výkaly. Totéž zdi do výše 1 m.
Ale ta paní přece jen udělala ( chtěla udělat ) dobrý skutek.
Jiné to bylo v tom, že to táhla z důchodu, neměla dotace, ani nepořádala sbírky.

22.5.2019 13:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ještě dodám sice jiný, ale v podstatě podobný případ :
Žila v našem městě stará paní - v bytě, v sídlišti. Nezachraňovala stovky psů.Vzala si do hlavy, že zachrání jen tři, podvraťáčky, tuláčky, které někde posbírala.
Moc síly neměla, v hlavě jí také trochu strašilo...., ze začátku s nimi i chodila ven, pak frekvence procházek řídla, nakonec rozložila do bytě noviny....na ně další noviny.....
Když paní odvezli a psy umístili, musely být v bytě vytrhány parkety, sbíječkami vytloukli beton pod nimi - všechno bylo nasáklé močí a výkaly. Totéž zdi do výše 1 m.
Ale ta paní přece jen udělala ( chtěla udělat ) dobrý skutek.
Jiné to bylo v tom, že to táhla z důchodu, neměla dotace, ani nepořádala sbírky.

Problém není v tom paneláku, či v malém důchodu. Problém je v nemohoucnosti té paní. Můžete mít 100 x dobrou vůli, ale když to nejde, tak to nejde. Stačí, když máte špatné koleno a nemáte výtah.

22.5.2019 13:33

sisi58 napsal(a):
Problém není v tom paneláku, či v malém důchodu. Problém je v nemohoucnosti té paní. Můžete mít 100 x dobrou vůli, ale když to nejde, tak to nejde. Stačí, když máte špatné koleno a nemáte výtah.

Možná jsme se úplně nepochopily. U té paní byl problém v hlavě a podle mého u D. též.
Ani jedna nedokázala posoudit, na co stačí.

22.5.2019 20:08

Mě by jen zajímalo, jestli dům co ho psi zdemolovali, byl tvz. záchránce nebo si ho od nějakého chudáka pronajal.

13.1.2020 08:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Opět přijímají psy. Na FB příspěvek o NO,který by byl utracen, nebýt TT. A vzápětí žádost o příspěvek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík