Pes na hlídání i k dětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2015 12:59
alenakrout

XXX.XXX.97.161

Ahoj, prosím Vás o radu.
Vypisujeme "výběrové řízení" na nového člena naší rodiny. Chtěli bychom si pořídit pejska, aby rozšířil naše řady. V současné době máme 13 letou fenku křížence Belgického ovčáka Groenendael jménem Fluffy, která je úžasná, super hlídač a skvělý parťák, jak pro nás, tak i 7 letému synovi.
Předtím jsme měli křížence, který ale před 2 lety umřel v úctyhodném věku 17 let.
Rádi bychom pořídili dalšího pejska, který by hlídal (bydlíme na konci města s velkým pohybem spoluobčanů) a zároveň by byl naším parťákem a také parťákem Fluffy.
Naší představou je pes střední/větší, celoročně venku - bydlíme v rd s velkou zahradou, hlídač a aby se snesl s dětmi a dalším psem. Líbí se nám Chodský pes, Hovawart.
Poradí někdo, zda se zaměřit na tato plemena nebo jiný návrh?
Děkuji.
Alena.

11.1.2015 13:21
ekkaia

XXX.XXX.52.1

Rotvajler? Super mazel, skvelý hlídač čo zbytočne nešteká.

11.1.2015 17:37
conie

XXX.XXX.206.202

Chodský pes je myslím dobrá volba, uvažovat by se dalo např. O velkém nebo vlčím špicovi, což je dobrý parťák i hlídač, určitě by byl vhodný i klasický no, jen by potřeboval trochu zaměstnat. Základní výchovu a výcvik bude potřebovat každý pes. Hovík - pes může být náročnější na výchovu.

12.1.2015 08:10
alenakrout

XXX.XXX.100.187

Děkuji za názory. Z rotvajlera mám dost respekt, takže do toho asi nepůjdeme. Samozřejmě, že vím, že je to o vedení psa.
Ještě jsem narazila na křížence cane corso a středoasijského ovčáka, to teda bude určitě velký pes, ale nevím, jak to bude s povahou při křížení těchto dvou plemen. Poradí někdo?

12.1.2015 08:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Jo, pude to

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2015 08:45

alenakrout napsal(a):
Děkuji za názory. Z rotvajlera mám dost respekt, takže do toho asi nepůjdeme. Samozřejmě, že vím, že je to o vedení psa.
Ještě jsem narazila na křížence cane corso a středoasijského ovčáka, to teda bude určitě velký pes, ale nevím, jak to bude s povahou při křížení těchto dvou plemen. Poradí někdo?

Tak Vy jste dobrá, z rotvajlera máte respekt a z křížence středoaziata máte srandu ?

Neregistrovaný uživatel

12.1.2015 09:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

alenakrout napsal(a):

Tak to bych si 100x raději vzala rotvíka, protože je to pracovní plemeno, které bude určitě tvárnější a ovladatelnější, než nevyzpytatelný kříženec středoaziata s molossem!

12.1.2015 09:04
kopek

XXX.XXX.223.172

alenakrout napsal(a):

Pkiaľ máte obavy z rotvejlera, tak kríženec akého spomínate nie je vhodná voľba. Nie som proti krížencom, ale u čistokrvného psa máte oveľa väčšiu možnosť odhadu budúcej povahy. U krížencov je to väčšia lotéria. Navyše tie dve plemená sú dosť "orieškom" aj pre skúsených psíčkarov, ozaj ťažko predpovedať aký pes bude z ich kríženia. Čo je však istém bude to pes do skúsených a dôsledných rúk.

12.1.2015 09:41

alenakrout napsal(a):
Ahoj, prosím Vás o radu.
Vypisujeme "výběrové řízení" na nového člena naší rodiny. Chtěli bychom si pořídit pejska, aby rozšířil naše řady. V současné době máme 13 letou fenku křížence Belgického ovčáka Groenendael jménem Fluffy, která je úžasná, super hlídač a skvělý parťák, jak pro nás, tak i 7 letému synovi.
Předtím jsme měli křížence, který ale před 2 lety umřel v úctyhodném věku 17 let.
Rádi bychom pořídili dalšího pejska, který by hlídal (bydlíme na konci města s velkým pohybem spoluobčanů) a zároveň by byl naším parťákem a také parťákem Fluffy.
Naší představou je pes střední/větší, celoročně venku - bydlíme v rd s velkou zahradou, hlídač a aby se snesl s dětmi a dalším psem. Líbí se nám Chodský pes, Hovawart.
Poradí někdo, zda se zaměřit na tato plemena nebo jiný návrh?
Děkuji.
Alena.

Obě plemena jsou pro vás vhodná. Jestli se vám líbí, není co řešit a vymýšlet další plemena. Choďák je menší a bude víc temperamentní, bude potřebovat víc zaměstnat. Hovawart zaměstnáním nepohrdne, ale je to hlídač dvora, to je jeho činnost a náplň. Vy máte zkušenosti s belgičanem, tak vás temperament choda nepřekvapí. Ať šáhnete po chodovi nebo po hovíkovi, chybu neuděláte.

12.1.2015 09:54

alenakrout napsal(a):

Kříženec cane Corso a stredoasiat? koho to napadlo krizit? k dětem rozhodne ne psa u kterého je povaha sázka do loterie což tady jo. Křížení pastevcu s psy jako cane corso není normální..to jak jednou někoho napadlo krizit pitbula se stredoasiatem a pejsek se paničce zakousl do ruky a několik hodin ji držel..a když máte respekt z rtw tak co pak z křízeni těchto dvou plemen..co třeba bullmastif?

12.1.2015 09:58
elaphka

XXX.XXX.214.21

Za sebe bych určitě radši doporučila choďáka... Howavart by mohl být oříšek, nejsou, řekněme, tak ochotně cvičitelní jako choďáci, jsou určitě větší a řekla bych, že jsou i o dost tvrdší (neříkám agresivnější).
Známá má už asi 3. Choďáka po sobě, vedle nich vychovala dvě děcka a všichni tři psi byli chůvy, dítě by jim mohlo lézt i po hlavě a oni by si to nechali líbit

12.1.2015 10:47
alenakrout

XXX.XXX.100.187

Díky moc za reakce a rady. Asi to vyhraje Choďák, taky nám vycházel jako nejlepší volba. Ještě jednou díky všem.

12.1.2015 15:28
kiko967

XXX.XXX.148.130

A čo tak bernský salašnícky pes?Je veľký, budí rešpekt.Má ho sused a je dobrý strážca.Je vynikajúci k deťom a je priatelský k iným psom. smajlík

12.1.2015 23:32
ayen

XXX.XXX.89.99

My budeme kupovat chodskeho psa, a myslim ze ten chodsky je i dobre znasanlivy s inymi psami...a je lahko vychovatelny...lahsie ako hovawart. My sme volili medzi hovawartom, chodskym psom a no, a zvolili sme chodskeho psa..

Přidejte reakci

Přidat smajlík