Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13
Ahoj, dost uvažuji o pořizování 2. Psa severského plemene. Ale dost často cestuji vlakem a autobusem, takže bych se chtěla zeptat, jak se s více psy cestuje. Pustí dva větší psy do autobusu? Jak se tváří na více psů třeba v restauraci?
Pak bych se ještě chtěla zeptat, jak je to s ostatními psi. Myslíte, že když budou dva, tak se venku budou držet více pohormadě a budou je méně zajímat ostatní psi a další zvířata? Vím, že je to hrozně individuální, ale i tak by mě zajímalo, jak to máte třeba vy.
A ještě jsem někde četla, že bych stejně prcka musela nejdřív venčit samostatně. Nevíte proč?
Budu vám vděčná za každou zkušenost a radu.. :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, dost uvažuji o pořizování 2. Psa severského plemene. Ale dost často cestuji vlakem a autobusem, takže bych se chtěla zeptat, jak se s více psy cestuje. Pustí dva větší psy do autobusu? Jak se tváří na více psů třeba v restauraci?
Pak bych se ještě chtěla zeptat, jak je to s ostatními psi. Myslíte, že když budou dva, tak se venku budou držet více pohormadě a budou je méně zajímat ostatní psi a další zvířata? Vím, že je to hrozně individuální, ale i tak by mě zajímalo, jak to máte třeba vy.
A ještě jsem někde četla, že bych stejně prcka musela nejdřív venčit samostatně. Nevíte proč?
Dřív jsem jezdívala mhd se dvěma velkýma psama, a problém nastal jen asi 2x když nastoupila nějaká slepice s kočárkem, a dožadovala se ať okamžitě vystoupím, i když jsem tam byla dřív, že se psem v autobusu nepojede (ale to by nejspíš nastalo, i kdybych měla psa jednoho).
s ostatními psy to bude nejspíš tak, že pokud budou 2 tak se sice spolu budou držet, ale rozhodně se nepřestanou o jiné psy a zvířata zajímat, ale naopak se dají dohromady proti nim, vás už k ničemu potřebovat nebudou, a problém se ještě znásobí (u sevřana to platí obzvlášť).
pokud se ptáte na takovou základní věc, tak si určitě dalšího psa nepořizujte (seveřana už vůbec ne), protože budete nešťastná Vy, i široké okolí
Je velký rozdíl mezi jedním a dvěma psy. Ne všude vám musí pustít, zvláště, když jde o velké plemeno. O cestování dálkovou dopravou si můžete nechat leda zdát. V mhd vás sice svezou, ale pokud je tam víc lidí, tak je těžké se jednou rukou držet a druhou hlídat (nebo chránit) psy. A pod sedadlo se vám oba nevejdou tak, aby nikomu nepřekáželi.
V restauraci se taky jeden pes pod stůl vejde, ale se dvěma už může být problém. My chodíme hlavně v létě na zahrádky, tam zatím psi nikomu nevadili nebo se dají uvázat někde na dohled.
Naši psi se při venčení moc spolu nedrží, jen když je nějaká "akce", tzn. Důvod ke rvačce, vonící fenka, utíkající zvěř.
Zvlášť pokud se některý pes pere a kamarád mu jde pomoci, není snadné od sebe 3 psy oddělit.
Jakmile uvažujete o dvou velkých psech, musíte mít aspoň toho prvního perfektně vycvičeného, jinak to bude pro vás trápení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
davidka
napsal(a):
Je velký rozdíl mezi jedním a dvěma psy. Ne všude vám musí pustít, zvláště, když jde o velké plemeno. O cestování dálkovou dopravou si můžete nechat leda zdát. V mhd vás sice svezou, ale pokud je tam víc lidí, tak je těžké se jednou rukou držet a druhou hlídat (nebo chránit) psy. A pod sedadlo se vám oba nevejdou tak, aby nikomu nepřekáželi.
V restauraci se taky jeden pes pod stůl vejde, ale se dvěma už může být problém. My chodíme hlavně v létě na zahrádky, tam zatím psi nikomu nevadili nebo se dají uvázat někde na dohled.
Naši psi se při venčení moc spolu nedrží, jen když je nějaká "akce", tzn. Důvod ke rvačce, vonící fenka, utíkající zvěř.
Zvlášť pokud se některý pes pere a kamarád mu jde pomoci, není snadné od sebe 3 psy oddělit.
Jakmile uvažujete o dvou velkých psech, musíte mít aspoň toho prvního perfektně vycvičeného, jinak to bude pro vás trápení.
Z dálkových autobusů bral psy Euro Line, ale nikdy jsem nejela víc než s jedním (tohle jde ale řešit jízdou vlakem). Do restaurace by mě s 2 velkýma psama ani nenapadlo vlézt - tak ještě někam nakraj na zahrádku, ale dovnitř určitě ne.
Dneska už bych si netroufla mít 2 velké psy a nemít auto - to je neuvěřitelný opruz, a když je hnusně, tak dvojnásob, protože opravdu špinavého psa do mhd správně řidič ani nemá pustit, protože může zašpinit dopr. Prostředek i ostatní cestující
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vlakem v pohodě, pokud jsou psi vychovaní. Do autobusu vás řidič nemusí vzít, což je dost průšvih, pokud další autobus jede za dvě hodiny nebo vůbec.
Ano, když budou dva, budou se s největší pravděpodobností víc držet pohromadě. Méně je budete zajímat hlavně vy, vystačí si spolu. A takový společný smečkový lov, to je báječná zábava, zvlášť pro seveřany... Což je i odpověď na vaši poslední otázku.
Půl roku po pořízení si druhého psa (který navíc sám do vlaku ani autobusu nenastoupí, ale na zvedání na rukou je to docela síla - cca 12 kilo), jsme si pořídili auto .
Byla to jedna z hlavních příčin, protože cestování začalo být velice obtížné - o tom, že opravdu v autobuse řidič může psy z dopravy vyloučit, nemluvě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jezdím se psem hodně často, na krátkou vzdálennost. Mám radši cestu vlakem, když je pes mokrý, zůstávám na plošině.
S řidiči autobusů je často problém. Ač mám psa krásného, při nastupování čistého, velikosti střední - slýchám nepříjemné poznámky, počínaje tím, že mě nevezmou, po ty kde mám zůstat se psem stát. Také mu jednou vrazil řidič prsty do náhubku, aby zkusil, jestli je dost bezpečný. Také jezdí řidiči vstřícní, pohladí, pokecají. Jen nikdy nevíte na koho narazíte.
Se dvěma velkými psy bych cestovat nechtěla, zvlášť když by mi záleželo na tom, abych dojela na čas. Řidič autobusu je neomezený pán, v předpisech má, že vozit smí psa jednoho a když si vezme do hlavy, že vás nevezme - tak nepojedete.
Dálkové bus-linky mají zákaz psů, pouze v tašce malého. Zbývá vám pouze vlak. Mhd taky jak kde a kdy. 2 seveřany na volno, je dost o průšvih. Loví vše, co je k mání a už je to smečka, takže uloví. Pokud se ptáte na základní výchovné otázky, tak snad si opravdu druhého psa nepořizujte a hlavně ne seveřana.

Nejlepší cestování se psem je autem. Natož se dvěma psy. Řešila bych to tedy koupí auta. Vím o čem mluvím, kdysi jsem taky jezdila se psem veřejnou dopravou.
Pozor na to, že i do vlaků některých společností vám větší psy nevezmou vůbec(u Jančury ani do vlaku, ani do autobusu). Berou jen ty, co se vejdou do tašky a můžete je mít na klíně.
A pokud přepravní podmínky vysloveně říkají, že do autobusu smí jen 1 pes a to ještě jen s povolením řidiče... Vžijte se do toho řidiče. Kdyby se něco stalo (pokousání spolucestujícího, znečištění oděvu, záchvat kvůli alergii apod.), může dostat řidič i vyhazov. A v dnešní době, kdo si to riskne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.94
lev
napsal(a):
Dálkové bus-linky mají zákaz psů, pouze v tašce malého. Zbývá vám pouze vlak. Mhd taky jak kde a kdy. 2 seveřany na volno, je dost o průšvih. Loví vše, co je k mání a už je to smečka, takže uloví. Pokud se ptáte na základní výchovné otázky, tak snad si opravdu druhého psa nepořizujte a hlavně ne seveřana.
Já jsem se psem jezdila 3 roky, každý týden do školy s Euro Line na trase Brno - Praha, a nebyl v tom žádný problém (je to 4 roky zpět), takže jestli dálkové autobusy nesmí vozit psy, tak je to nějaká novinka.

Společnosti, které nevozí psy to mají napsáno v jízdním řádu ( přeprava živých zvířat zakázána). Známého vykázal řidič z autobusu s ještěrkami v kufříku, právě s odkazm na tento dovětek v j.ř.
I já jsem cestovala několikrát se psem busem na trase Liberec - Brno a zpátky. Bylo to jednodušší než na krátkých trasách - měla jsem psa napsaného na místence, takže i když se objevil další pes, nebo chtěl řidič prudit, bylo to bez problémů.
S veřejnou dopravou zkušenosti nemáme, ale s dvěma psy cestujeme často-v zimě třeba do Krkonoš do hotelu Hromovka(2 velcí psy naprosto žádný problém) v létě jednu dovolenou u nás(Jižní čechy-najít ubytování není problém), Chorvatsko -robonsonády nebo jezdíme k Dubrovníku(Slano) -apartmán přímo na pláži-žádný problém, naše psy tam již berou jako domácí. Záleží ovšem, jak jsou psi vychovaní. My jezdíme s Ridgbeckama, jsou poslušní, bezproblémoví k lidem i jakýmkoli zvířetům, včetně koček(což třeba v Chorvatsku bývá někdy problém). Zrovna tak máme celkem dobré zkušenosti i při návštěvě restaurací (samozřejmě se vždy nejprve zeptáme), naopak v zahraničí možná i lepší.Co se týče venčení štěněte s druhým psem, opět podle mého záleží, jak máte zvládnutého staršího psa. Pokud je O.K. A poslouchá, tak se štěně může od něj naučit, je ale důležité i provádět vycházky se štěnětem samostatně- co nejrozmanitější(my chodili třeba i do městského provozu, nejen do přírody), kvůli socializace a zkušenostem v různém prostředí.(doprava, ruch, lidé apod.).