Zmutovaná parvoviróza v psím útulku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2015 10:33
nelimar1

XXX.XXX.148.139

Jsem docela zděšená posledními zprávami od známé a vlastně i z televize, kde včera v podvečer ukazovali nějaký útulek, že tam na parvovirózu zahynulo už 37 pejsků . Prosím o nějaké zkušenosti, rady jak postupovat, mám li doma pejska. Nevím, zda se týká i dospělých, nebo (a to zřejmě) i dospělých..

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2015 10:44

nelimar1 napsal(a):
Jsem docela zděšená posledními zprávami od známé a vlastně i z televize, kde včera v podvečer ukazovali nějaký útulek, že tam na parvovirózu zahynulo už 37 pejsků . Prosím o nějaké zkušenosti, rady jak postupovat, mám li doma pejska. Nevím, zda se týká i dospělých, nebo (a to zřejmě) i dospělých..

Nevíte o jaký útulek šlo, nebyly to pchery u kladna? tam totiž nedávno psi na parvovirozu hynuli. Jinak jistě se o psa staráte a máte ho vakcinovaného. Pes pokud je zdráv a v dobré kondici by se nakazit neměl, Jednou jsem přitáhla parvovirozu domů se štěnětem které jsem si vzala z útulku bouchalka, štěně i přes léčbu uhynulo, ostatní naši psi přesto že s ním zpočátku byli v přímém kontaktu a pohybovali se v jednom bytě se nenakazili. Tady je jediná rada, psa vakcinovat, dobře se o něj starat a vyhýbat se místům kde se pohybují zanedbaní toulaví psi.

22.1.2015 10:50

Útulek Ostrava - Třebovice.

22.1.2015 10:53
nelimar1

XXX.XXX.148.139

Konkrétní útulek teď nevím, určitě to včera v televizi vidělo hodně lidí. Podle všeho jde ale o zmutovanou formu - tudíž těžko předpokládat, jak se bude chovat, přenášet... Toho se bojím. Pejska mám samozřejmě v dobré kondici a očkovaného. Jenom se teď budu bát s ním jít ven..

22.1.2015 11:10

nelimar1 napsal(a):
Konkrétní útulek teď nevím, určitě to včera v televizi vidělo hodně lidí. Podle všeho jde ale o zmutovanou formu - tudíž těžko předpokládat, jak se bude chovat, přenášet... Toho se bojím. Pejska mám samozřejmě v dobré kondici a očkovaného. Jenom se teď budu bát s ním jít ven..

Tomu nezabráníte, když se má stát, stane se. Parvovirus přinesete domů klidně na podrážce bot. Je to prevít virus, a kde se někdy vyskytl přežívá po několik let, spolehlivě lze zničit pouze chloraminem což je v přírodě neproveditelné. Krom toho se prý nachází i ve výkalech psů kteří ho přežili a uzdravili se. Velkou roli při nakažení psa hraje stres, proto se často nakazí zvířata v útulcích, protože na půdě většiny útuků se někdy vyskytl, takže tam někde čeká a stresované zeslabené zvíře snadněji podlehne. šance na přežití je větší u fen než samců což je taky zvláštní, proč to tak je to nevim. Měli jsme to doma za můj život dvakrát, jednou u zmiňovaného štěnda z útulku, předtím ještě u fenky s pp kterou jsme normálně koupili, ta přežila, je to zvláštní nevím jestli jí pomohla podpůrná léčba a uzdravila by se stejně nebo rada nalít do ní vlažné mléko s rumem.

22.1.2015 16:27
bonča

XXX.XXX.22.25

Jedná se o Ostravský útulek, ale není jisté, že se jedná o zmutovaný vir. Většina těch psů nezahynula, ale byla utracena pro "nepříznivou prognózu".

Přidejte reakci

Přidat smajlík