Brit care granule - jsou kvalitní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2015 17:09

Jsou brit care kvalitní granule ?

26.1.2015 19:04
imattree

XXX.XXX.109.11

V té cenové relaci ano. Zkuste pohledat tady v diskuzi a uvidíte.

26.1.2015 19:07
danbela

XXX.XXX.70.196

Ano, já osobně kupuji venision- jsou bezobilné :).

27.1.2015 12:21
noemi

XXX.XXX.64.236

Našemu psu neseděly - ale to musíte vyzkoušet sama.
Myslím, že se dají koupit i "lepší" granule v podobné cenové relaci.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2015 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Nechci pomlouvat nějakou značku, ale mě na něm psi neprospívali vůbec. Dostali jsme je doporučené se štěndem, ale po prvním pytlu jsme změnili.

27.1.2015 12:59

O cenu mi právě moc nejde kupovala jsem acanu a annameat..brit care málu pytel a je ti jediné co mu z toho chutnalo jinak to ji jen málo (krmím masem) ale občas dam granule a nechci dávat nic špatného.

27.1.2015 14:16
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O cenu mi právě moc nejde kupovala jsem acanu a annameat..brit care málu pytel a je ti jediné co mu z toho chutnalo jinak to ji jen málo (krmím masem) ale občas dam granule a nechci dávat nic špatného.

Acana a Annamaet jsou přeci jen jiná liga...Miloš.

27.1.2015 17:27

Jak můžete přirovnat Brit care k Acaně a Annamaet, proč z těchto značek skočit na Brit? To je stejné, jako by jste z Orijenu skočila na Pedigree.

27.1.2015 17:29

Mému psovi vyhovují, krmím s nima.

27.1.2015 19:49

Jak můžete přirovnat Brit care k Acaně a Annamaet, proč z těchto značek skočit na Brit? To je stejné, jako by jste z Orijenu skočila na Pedigree.

To zas nepřehánějte :D šlo o to ze je zkusil na návštěvě a když sem mu vzala mály pytel jedl to jak divy..já krmím z 95% masem ale občas dostane i granule..dřív jsem ho krmila jen granulemi a to tou acanou a annameatem..

27.1.2015 20:01

To zas nepřehánějte :D šlo o to ze je zkusil na návštěvě a když sem mu vzala mály pytel jedl to jak divy..já krmím z 95% masem ale občas dostane i granule..dřív jsem ho krmila jen granulemi a to tou acanou a annameatem..

Pro Atalin, tak to je něco jiného, omlouvám se, na ochutnání stačí, myslela jsem, že je to ke krmení natrvalo. Přece jen-oproti Annamaet? A udělala jste dobře s přechodem na masíčko.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2015 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

prostě-miloš napsal(a):
Acana a Annamaet jsou přeci jen jiná liga...Miloš.

Z mých psů na Acaně padaly řídké hromady jako od slonů, a nesnesitelně prděli. Naopak štěňatům jsem dávala na jedno krmení Brit Care (jen aby byli zvyklí i na granulule, jinak krmím masem), a výsledek byl nesrovnatelně lepší!

28.1.2015 05:06
prostě-miloš

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z mých psů na Acaně padaly řídké hromady jako od slonů, a nesnesitelně prděli. Naopak štěňatům jsem dávala na jedno krmení Brit Care (jen aby byli zvyklí i na granulule, jinak krmím masem), a výsledek byl nesrovnatelně lepší!

Za prvé, neexistují granule, které sednou všem. Za druhé, granule neposuzuji dle toho, jestli chutnají, nebo sednou konkrétnímu psu v Horní dolní, ale dle toho, co v nich je. Acana na rozdíl od Brit Care neobsahuje syntetické konzervanty a antioxidanty (lidově řečeno chemii), obsahuje chelátové minerály (daleko lepší stravitelnost a využitelnost), za třetí jasný původ produktů, Acana u valné části z nich vypisuje odkud to bere (Kanada), Brit care ne (Polsko? Česko? Zimbabwe?).
Tohle posuzuji, ne to, že pes na pestřeji stavěných granulích (Acana je o hodně pestřejší, hlavně grain free má snad trojnásobek položek, než Brit care) se podělá, protože jeho trávení na něco takového vůbec není zvyklé. Má své granule o pěti položkách (nebo maso s kolínkami dokola) a najednou hostina.
Mí psi s Acanou nemají žádný problém. Pravda s Brit care by ho neměli asi také. Jsou totiž zvyklí na spousty proměn v jídelníčku, a tak jim nic nedělá potíže. Brit care ovšem nekrmím (nedosahuje laťky kvality, kterou mám stanovenou pro své psy).
Příští měsíc budu kupovat právě Annamaet (Manitok). Je úplně někde jinde než Brit care. Také, ale vysolím za 13, 6 kg pytel přes 2100, -. To není nadsazená cena, to je prostě fakt vyplývající z podstatně dražších (a kvalitnějších) vstupních surovin.
Paní se ptá na Brit care, jestli je dobrý. Proti Acaně grain free (bez obilovin, více masa, pestřejší složení, s přírodní konzervací), nebo Annamaet (to samé v bledě modrém), tahá Brit care kačera. Jenže je v tom malý háček. Asi by se neptala, pokud by nehledala levnější krmivo.
Levnější krmivo je jako levné auto. Otázka je jestli to celkem slušně pojede, ne jestli se může postavit na trať vedle Ferrari a rozdat si to s ním. Nemůže a namlouvat si něco jiného je nesmysl. Fakt, že se někdo s tím Ferrari naboural, protože se posadil do vozu, jehož výkon nezvládl a vyletěl hned v první zatáčce není argument pro to, že Ferrari je na dráze horší.
Ovšem Ferrari něco stojí. Jeho provoz něco stojí. Dělat ze škodovky Ferrari je hloupost.
Ale pokud nemám na Ferrari, tak hold hledám levnější značku, která za tu cenu odvede odpovídající výkon (nečekám, že budu mít auto, které mi bude zajišťovat poháry z velkých cen a ani si na to nehraji).
To je fakt.
Acanu bez problémů žerou tisíce psů a stejně se najdou psi, kterým nesedla.
Brit Care žerou tisíce psů a stejně se najdou psi, kterým nesedlo.
Pes z Horní dolní s argumentem, mě Acana nesedla, proti psu z Dolní horní, mě nesedl Brit Care. Takhle se krmiva neposuzují. Posuzují se v globálu.
Mě nechutná koprovka. Dokonce je mi po ní blbě. Určitě je to svinstvo, které by nikdo neměl jíst!
Mě chutná indická kuchyně, Tu musíte jíst!
Nevím, o tomto asi nebude...Miloš.

Neregistrovaný uživatel

28.1.2015 07:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

prostě-miloš napsal(a):
Za prvé, neexistují granule, které sednou všem. Za druhé, granule neposuzuji dle toho, jestli chutnají, nebo sednou konkrétnímu psu v Horní dolní, ale dle toho, co v nich je. Acana na rozdíl od Brit Care neobsahuje syntetické konzervanty a antioxidanty (lidově řečeno chemii), obsahuje chelátové minerály (daleko lepší stravitelnost a využitelnost), za třetí jasný původ produktů, Acana u valné části z nich vypisuje odkud to bere (Kanada), Brit care ne (Polsko? Česko? Zimbabwe?).
Tohle posuzuji, ne to, že pes na pestřeji stavěných granulích (Acana je o hodně pestřejší, hlavně grain free má snad trojnásobek položek, než Brit care) se podělá, protože jeho trávení na něco takového vůbec není zvyklé. Má své granule o pěti položkách (nebo maso s kolínkami dokola) a najednou hostina.
Mí psi s Acanou nemají žádný problém. Pravda s Brit care by ho neměli asi také. Jsou totiž zvyklí na spousty proměn v jídelníčku, a tak jim nic nedělá potíže. Brit care ovšem nekrmím (nedosahuje laťky kvality, kterou mám stanovenou pro své psy).
Příští měsíc budu kupovat právě Annamaet (Manitok). Je úplně někde jinde než Brit care. Také, ale vysolím za 13, 6 kg pytel přes 2100, -. To není nadsazená cena, to je prostě fakt vyplývající z podstatně dražších (a kvalitnějších) vstupních surovin.
Paní se ptá na Brit care, jestli je dobrý. Proti Acaně grain free (bez obilovin, více masa, pestřejší složení, s přírodní konzervací), nebo Annamaet (to samé v bledě modrém), tahá Brit care kačera. Jenže je v tom malý háček. Asi by se neptala, pokud by nehledala levnější krmivo.
Levnější krmivo je jako levné auto. Otázka je jestli to celkem slušně pojede, ne jestli se může postavit na trať vedle Ferrari a rozdat si to s ním. Nemůže a namlouvat si něco jiného je nesmysl. Fakt, že se někdo s tím Ferrari naboural, protože se posadil do vozu, jehož výkon nezvládl a vyletěl hned v první zatáčce není argument pro to, že Ferrari je na dráze horší.
Ovšem Ferrari něco stojí. Jeho provoz něco stojí. Dělat ze škodovky Ferrari je hloupost.
Ale pokud nemám na Ferrari, tak hold hledám levnější značku, která za tu cenu odvede odpovídající výkon (nečekám, že budu mít auto, které mi bude zajišťovat poháry z velkých cen a ani si na to nehraji).
To je fakt.
Acanu bez problémů žerou tisíce psů a stejně se najdou psi, kterým nesedla.
Brit Care žerou tisíce psů a stejně se najdou psi, kterým nesedlo.
Pes z Horní dolní s argumentem, mě Acana nesedla, proti psu z Dolní horní, mě nesedl Brit Care. Takhle se krmiva neposuzují. Posuzují se v globálu.
Mě nechutná koprovka. Dokonce je mi po ní blbě. Určitě je to svinstvo, které by nikdo neměl jíst!
Mě chutná indická kuchyně, Tu musíte jíst!
Nevím, o tomto asi nebude...Miloš.

No, rozepsal jste se hezky, ale básník tím chtěl říct, že i kdyby bylo krmivo složením sebeúžasnější, tak je to houby platný, když průběžně nesedlo asi 14 mým psům "z Horní dolní".
Nepropaguju žádnou značku - pro mě jsou granule z nouze ctnost.

28.1.2015 07:16
prostě-miloš

XXX.XXX.230.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, rozepsal jste se hezky, ale básník tím chtěl říct, že i kdyby bylo krmivo složením sebeúžasnější, tak je to houby platný, když průběžně nesedlo asi 14 mým psům "z Horní dolní".
Nepropaguju žádnou značku - pro mě jsou granule z nouze ctnost.

Proto jsem nepsal, že jste zakuklená konkurence. Vím, že základní Acana (alespoň v tom starém složení) občas nesedla. Jen jsem upozornil na nepřenositelnost zkušeností, protože nevím o značce, která by sedla všem. Tady na Ifauně už všichni nadávali na všechno (včetně krmení masem).
Dotaz byl, jestli je Brit Care kvalitní, ne jak vašemu psu chutnal, nebo sedl.
Odpovědí je, že v porovnání s granulemi typu Annamaet to prostě projede. Uvažování o přechodu z takových granulí na Brit care ovšem naznačuje, že paní potřebuje snížit výdaje na krmení, protože je to na ni moc. Jiný důvod by byl nesmysl. Když mám na špičkové granule, tak žádný důvod jít o třídu níž prostě není. To by padla otázka na nejvyšší třídu u Brita. Na Carnilove a ne na druhou ligu i u samotného výrobce Brita.
V nižších finančních třídách už se Brit samozřejmě začne chytat. Je tam určitě větší poptávka (více zákazníků) než po špičkových produktech, na které mnoho lidí nemá (nebo nechtějí tolik platit, nic si nenamlouvejme, viděl jsem lidi co kupovali holistické granule pro psa a sami vycházeli tak tak s výplatou - třeba já - a také ty, co přijeli v drahém autě a psu koupili doslova šrot).
Tohle asi ten případ nebude. Jinak by nejela na tak drahých granulí nikdy a ne, že teď chce jít dolů. Logicky se dá odvodit, že prostě musí.
Takže vynadat paní jaksi nejde (to by nemuselo být spravedlivé), ale také nemůžu zakrývat, že dolů, znamená dolů. Alespoň, že Brit Care je dolů, ale ne pád na hubu. To bych začal skákat jinak...Miloš.

28.1.2015 12:09

Naprosto souhlasím se vším, co Miloš napsal, krmím sice BARF, ale můj ovčák dostává i granule. Střídám Orijen, Now-grain free, Acanu, Annamaet, měli jsme i levnější TOTW, GO! natural, Platinum -iberico apod. Sama taky nemám peněz nazbyt, manželovi většinou ani neřeknu, že pytel stál okolo 2000, musím cenu trošku, poopravit dolů", ale setkala jsem se s tím, že právě bohatí lidé výživu psa neřeší, dokonce koupí šrot v supermarketu, naloží na parkovišti do BMW a je nakoupeno. Každý hold přemýšlíme a máme rádi svého psa jinak. Miloši -SUPER NAPSÁNO, je to přesně tak. #

28.1.2015 17:14

Mě o cenu nejde chci pro psa to nejlepší orijen bych teď vlastně mohla také kupovat když krmím masem tolik toho nesní..kupovala jsem acanu a annameat protože podle mě srovnatelně kvalitní a pro mě cenově dostupnější vzhledem k tomu ze studuji a pes v 8 měsících váží 35kga sežere přes kilo denně tak bych orijen asi nezvládla každopádně co se týká jenom jídla tak do psa sem ochotna měsíčně investovat tak 2000..do čehož bych se vešla i s orijenem když ho budu dávat jen když nebudu stíhat nebo někam pojedeme..jak sem zjistila maso je nejen lepší ale i cenově rovné kvalitním granulim jako je třeba ta acana..děkuji za odpovědi a z toho co jsem se dočetla tak brit mu už nekoupím :D.

28.1.2015 17:55
noemi

XXX.XXX.64.236

Mě o cenu nejde chci pro psa to nejlepší orijen bych teď vlastně mohla také kupovat když krmím masem tolik toho nesní..kupovala jsem acanu a annameat protože podle mě srovnatelně kvalitní a pro mě cenově dostupnější vzhledem k tomu ze studuji a pes v 8 měsících váží 35kga sežere přes kilo denně tak bych orijen asi nezvládla každopádně co se týká jenom jídla tak do psa sem ochotna měsíčně investovat tak 2000..do čehož bych se vešla i s orijenem když ho budu dávat jen když nebudu stíhat nebo někam pojedeme..jak sem zjistila maso je nejen lepší ale i cenově rovné kvalitním granulim jako je třeba ta acana..děkuji za odpovědi a z toho co jsem se dočetla tak brit mu už nekoupím :D.

Odpověď alá zmatená jako lesní včela - mně cenu nejde a zároveň - pro mně cenově dostupnější v kombinaci - nemůžu si dovolit?

Kupte Purizon - cenově přijatelnější než Orijen, kvalita téměř srovnatelná, pes jako střela...http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon.

28.1.2015 21:47

noemi napsal(a):
Odpověď alá zmatená jako lesní včela - mně cenu nejde a zároveň - pro mně cenově dostupnější v kombinaci - nemůžu si dovolit?

Kupte Purizon - cenově přijatelnější než Orijen, kvalita téměř srovnatelná, pes jako střela...http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/purizon.

Nejde mi o ni v rámci mých možností špatně jsem se vyjádřila nic tak hrozného se nestalo :) myslela jsem to tak že na psovi rozhodně nechci šetřit ale nebudu si na granule brát půjčku (když to řeknu přehnaně) jestli mě chápete..každopádně za měsíc sní tak 3-4 kg granulí maximálně.. Zbytek je maso..takže teď si mohu dovolit asi každé..mluvila jsem o minulosti a přítomnosti zároveň a nedávalo to smysl..to vždy když to píšu na mobilu nemám přehled a je z toho tohle :) děkuji za odpovědi.. Koupím mu orijen už jsem se rozhodla.

28.1.2015 22:31

Pro Atalin, dobře jste se rozhodla, s Orijenem nešlápnete vedle, pokud je váš hafík zvyklý na maso, nebude s ním žádný problém.Hodně lidí psalo, že jim psi po Orijenu průjmovali, myslím, že jen ti, kteří byli krmeni granulemi nic moc kvality apod. Mě taky vydrží granule dlouho, mám N.O., krmím maso a vše co k tomu patří, granule dostane tak 2x týdně, problém s trávením žádný, odčervení naposledy před 2 lety, od té doby dávám pravidelně co 2-3 měs. Hovínko na koprolog. Vyšetření a zatím vždy OK, negat. Bez nálezu. Prášky preventivně jen tak, do psa necpu. Až by byl nález, tak bych to řešila. Tak atˇvám pesan pěkně prospívá.

29.1.2015 19:31

No já nepřešla na brit care z finančních důvodů ale prostě pro to že mému psu sedl.Z počátku jsem krmila acanou a pořád průjmy, právě pro to jsme vyzkoušeli brita a dobrý.

29.1.2015 21:05
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Myslím že pokud krmíte granulemi pouze občas tak je celkem jedno co mu dáte, hlavně aby mu to chutnalo. Zase to tak řešit nemusíte. Můj pes taky jí skoro pořád maso atd. A ke cvičení používáme barevné granule za pár kaček které jednou někde zkusil a mohl se po nich utlouct a je to pro něj chutnější než nějaký párek a myslím že toho sní asi stejně jako ten váš pes. Malé děti také jí bonbóny a různé nezdravé věci, tak proč nedopřát občas psovi také to co mu nejvíce chutná.

29.1.2015 21:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

kerrynekk napsal(a):
Myslím že pokud krmíte granulemi pouze občas tak je celkem jedno co mu dáte, hlavně aby mu to chutnalo. Zase to tak řešit nemusíte. Můj pes taky jí skoro pořád maso atd. A ke cvičení používáme barevné granule za pár kaček které jednou někde zkusil a mohl se po nich utlouct a je to pro něj chutnější než nějaký párek a myslím že toho sní asi stejně jako ten váš pes. Malé děti také jí bonbóny a různé nezdravé věci, tak proč nedopřát občas psovi také to co mu nejvíce chutná.

Tak mně osobně přijde kapku škoda krmit psa masem (kterým krmím hlavně proto, abych věděla, co pes dostane za kvalitu) a zároveň do něj cpát barvené rakovinotvorné granule... Taky krmím masem a na pamlsky používám buď sušené maso (plíce, atd.), sušenky (kupované, ale kvalitní - co nejvíce masové, max s rýží. Žádná pšenice, kukuřice, apod.) a granule (BC, TOTW, Essential, apod.). Velmi oblíbené piškoty, "frolíky", apod. Mi nesmí přes práh.

A že jí malé děti bonbony...no, a nebylo by zdravější jim dát nějaké ovoce? Jako neříkám, že bych bonbon dítěti v životě nedala, ale zas nějaké cílené cpaní, to taky ne. (což přiznejme se u štěňat s pamlsky to bývá docela pravidelné podávání).

29.1.2015 22:29
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

V tak malém množství to neublíží, neříkám zadavatelce aby krmila nějakýma sra*kama ale aby se také dívala co tomu psovi nejvíce chutná. Já mám velmi vybíravého psa co se týče granulí, mnoho špičkových granulí mu nechutnalo vždy je jedl jen ze začátku ale pak k nim ani nečuchl. Máme už pár vyhlídnutých z těch kvalitních co mu fakt chutnají i po dlouhé době a ty střídáme. Jinak ty barvené granule máme fakt jen na cvičení když ho potřebuji něco nutně naučit, protože to je pro něj největší motivace.

18.2.2015 23:36
prokopova

XXX.XXX.174.242

No já nepřešla na brit care z finančních důvodů ale prostě pro to že mému psu sedl.Z počátku jsem krmila acanou a pořád průjmy, právě pro to jsme vyzkoušeli brita a dobrý.

To je přesně moje zkušenost. Můj belgičák měl Acanu od pěti do sedmi let. Hovna měl na hranici průjmu. Ale protože v té době nebyl moc výběr a všichni Acanu vychvalovali, tak mě nenapadlo, že to může být tím krmením. A když měl pes zvětšený konečník, jak pořád průjmoval, tak jsem přistoupila na hormonální čip (u renomovaného veterináře). Výsledek byl ten, že byl pes čtyři měsíce úplně někdo jiný, dodnes mě mrzí, že jsem mu to nechala udělat. Pak jsem mu zase vařila, hlevně kuře s rýží a zeleninou.
Ale úplnou náhodou jsem to řekla chlapovi, od kterého kupuji žrádlo, a ten mi řekl památnou větu: může mít alergii na kuřecí maso. Tak jsem koupila Brit care senior Lamb & Rise a od té doby máme klid. Pes netloustne a kadí dobře. Konečně!
Teď jsem si pořídila štěně BO a dávám mu Annamaet. Roste pěkně, žrádlo mu chutná, ale nejsem si jistá, že by to s jiným žrádlem bylo horší.
Ale tomu starýmu dávám čím dál častěji taky Annamaet, v mnohem menším množství. než ten Brit a sedí mu to. Hlavně netloustne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík