Čím byste doporučili krmit dospělého psa bernardýna? Přemýšlela jsem třeba o FITMIN Maxi Maintenance nebo FITMIN For Life Adult Large Breed a nebo jsem ještě koukala na Acana Adult Large... Pokud máte jiné tipy, tak sems nimi :) budu ráda za každou radu.
Chtěla bych nějaké kvalitní granule, ale aby mě zase nezruinovaly, ta cena by neměla být vyšší než +-1600 za 15 kilo.
Pejsek byl doteď krmen těmi nejlevnějšími granulemi z obchoďáku, s přítelem jsme si ho teď adoptovali a rádi bychom přešli na něco vhodnějšího pro takového velkého psa.
Moc děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Krmím berňáka a měli jsme léta šílené problémy s průjmy - na granulích. Vyzkoušeli jsme moře značek, od těch lepších po nejdražší, nejlépe hodnocených značek. Navíc se v tom nimrali, neprospívali. Nakonec jsme přešli na vařené (syrové jim moc neveze) a jako doplněk bereme granule Wolfsblut, které mají spíš jako mlsku, trochu ke snídani. Mají moře receptur, ale je to jediná značka, co jsem poprvé viděla, že jim granule opravdu chutnaly. Průjmy se ztratily, ale to přičítám spíš tomu vařenému. Granule můžu vřele doporučit, hodnocené v žebříčcích jsou jako výborné, jsou tak na hraně vašeho rozpočtu, ale některé receptury se vejdou a časem spíše zlevňují...dražší jsou nasazené novinky. Nejchutnější pro nás jsou: blue mountain a rybí:wild pacific...ale žerou snad všechny. Zkuste si první napsat o vzorky, ať nekoupíte pytel zbytečně...co chutná jednomu psu, vůbec nechutná jinému. Třeba zrovna Acana jim nesedla, ale hlavně vůbec nechutnala. Jo, kupujeme na Granule.cz, bývaly tam nejlevnější, ale pohledejte. Přeju šťastnou ruku
Jeé, to jsem ráda, že někdo vyzkoušel i Simpsons - my s nimi máme dobrou zkušenost.
Teď máme Purizon a taky maxímální spokojenost (zařadíme do střídání ; doporučuji vyzkoušet, pokud jste ještě neměli ).
Wolfsblut se nám taky osvědčil .
Doporučuji zadavateli/lce uvedené značky vyzkoušet.
TBerry
napsal(a):
Čím byste doporučili krmit dospělého psa bernardýna? Přemýšlela jsem třeba o FITMIN Maxi Maintenance nebo FITMIN For Life Adult Large Breed a nebo jsem ještě koukala na Acana Adult Large... Pokud máte jiné tipy, tak sems nimi :) budu ráda za každou radu.
Chtěla bych nějaké kvalitní granule, ale aby mě zase nezruinovaly, ta cena by neměla být vyšší než +-1600 za 15 kilo.
Pejsek byl doteď krmen těmi nejlevnějšími granulemi z obchoďáku, s přítelem jsme si ho teď adoptovali a rádi bychom přešli na něco vhodnějšího pro takového velkého psa.
Moc děkuji za rady.
Fitmin je humáč, v té cenové relaci je třeba mnohem lepší Profine (60% maso + brambory).
Jinak TOTW, Purizon, nebo třeba Essentials, Marp, naprosto super
Jen si dejte fakt bacha na přechod, dejte tomu klidně i měsíc, dva. Nic neuspěchejte, jinak se Vám luxusně zese*e. A takový bernardýn...
Uživatel s deaktivovaným účtem

elaphka
napsal(a):
Fitmin je humáč, v té cenové relaci je třeba mnohem lepší Profine (60% maso + brambory).
Jen si dejte fakt bacha na přechod, dejte tomu klidně i měsíc, dva. Nic neuspěchejte, jinak se Vám luxusně zese*e. A takový bernardýn...
Přesne tak, protoze bernardýn se zažívacími potížemi je opravdu neštěstí
Děkuji za rady, ráda vyzkouším vše.. jenom mě trápí ještě jedna věc, podle veterináře je prý jako rybička, ale myslíte, že by to špatné stravování mohlo mít do budoucna vliv? První rok byl snad krmen kvalitně, ale posledních pět let byl na těch největších srajdách ze supermarketu... Bojím se, aby nás do budoucna nečekaly zdravotní problémy tím způsobené...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
TBerry
napsal(a):
Děkuji za rady, ráda vyzkouším vše.. jenom mě trápí ještě jedna věc, podle veterináře je prý jako rybička, ale myslíte, že by to špatné stravování mohlo mít do budoucna vliv? První rok byl snad krmen kvalitně, ale posledních pět let byl na těch největších srajdách ze supermarketu... Bojím se, aby nás do budoucna nečekaly zdravotní problémy tím způsobené...
Asi takto, měli jsme doma vždycky vořechy, naposled křížence špice, snad s jezevčíkem(měl krátké nohy) Ten byl celý život krmený zbytky od stolu, prakticky, co lednička dá", když nezbylo od oběda, uvařily se těstoviny, plesklo se na to vajíčko a opražený na kostky levný kabanos, dojídal cukroví po svátcích, buchty atp. Dožil se ve zdraví 16let, ten poslední 17 už mu bohužel odešly zadní nožky, tak nepíšu, ve zdraví 17" ale dožil se jich. Takže stava z dnešního pohledu děsná, spíše pro prase než pro psa...ale kupodivu v pohodě. Ale bývalo v ní i maso, většinou dostal všechno vařené z polívky. Obsah masa v nejlevnějších marketovkách je 00 nic...přečtěte si někdy složení...jen tak pro zajímavost Takže strava spíše pro slepici Bernardýn je velký pes, tam bych se nedostatků ve výživě bála, hlavně kvůli kloubům.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi takto, měli jsme doma vždycky vořechy, naposled křížence špice, snad s jezevčíkem(měl krátké nohy) Ten byl celý život krmený zbytky od stolu, prakticky, co lednička dá", když nezbylo od oběda, uvařily se těstoviny, plesklo se na to vajíčko a opražený na kostky levný kabanos, dojídal cukroví po svátcích, buchty atp. Dožil se ve zdraví 16let, ten poslední 17 už mu bohužel odešly zadní nožky, tak nepíšu, ve zdraví 17" ale dožil se jich. Takže stava z dnešního pohledu děsná, spíše pro prase než pro psa...ale kupodivu v pohodě. Ale bývalo v ní i maso, většinou dostal všechno vařené z polívky. Obsah masa v nejlevnějších marketovkách je 00 nic...přečtěte si někdy složení...jen tak pro zajímavost Takže strava spíše pro slepici Bernardýn je velký pes, tam bych se nedostatků ve výživě bála, hlavně kvůli kloubům.
No toho se taky bojím, zítra už dostane wolfsblut akorát se mi to nechce moc míchat dohromady s těmi obilnými granulemi, které jsme k němu dostali... Přemýšlím, že se vykašlu na postupný přechod a dám mu to rovnou čistý..
TBerry
napsal(a):
No toho se taky bojím, zítra už dostane wolfsblut akorát se mi to nechce moc míchat dohromady s těmi obilnými granulemi, které jsme k němu dostali... Přemýšlím, že se vykašlu na postupný přechod a dám mu to rovnou čistý..
Na přechod jste měla raději volit něco kvalitního, ale s menším množstvím bílkovin - třeba klasické Canidae nebo Dog Lovers Gold (ten psi dobře snášejí) a pak dát teprve Wolfsblut...
Když psa naučíte na rozmanitější stravu, žádný postupný přechod řešit nemusíte...ve Vašem konktrétním případě bych se toho ale bála. (Přirovnání je podobné, jako když lidi v koncentrácích po osvobození dostali špek a jejich organizmy začaly kolabovat).
Který Wolfsblut jste objednali?
elaphka
napsal(a):
...aaaa pán bude znalec...jestliže hodnotíte granule jen podle obsahu masa...tak srovnání podle toho co jste napsal... Profine 60% maso...jak píšete...Fitmin maxi Maintenance 2014 obsahuje 50% čerstvého masa, 15-25% sušeného masa podle druhu pytle...žádná pšenice, pouze rýže a kukuřice. ( A kdybyste chtěl odepsat něco o alergiích způsobených kukuřičným lepkem, přečtěte si nejdříve něco o výživové hodnotě kukuřice a za cca 8 let prodeje na obchodech s krmivy jsem nezažil psa alergického na kukuř. Lepek. ) tak by mě jenom zajímalo podle čeho jste došel k tomu, že Fitmin je humáč.
Nejraději bych Vás nazval nějakým pořádným peprným slovem, ale vypadá to, že budete "tak trochu" primitiv soudě podle toho, jak dokážete udělat negativní reklamu krmivu v jedné krátké větě bez delšího vysvětlení, tak to nemá smysl. Reagovat jsem ale musel, protože takových primitivů-znalců mám na obchodě asi 10 ze 100 zákazníků a je to vážně síla. Osobně krmím Fitmin Junior Large Breed ( ještě bych klidně doporučil i kanadský Nutram, ale oproti Fitminu je dražší a dle mého názoru nedává nic navíc...) Se psy dělám 20let, mám sedmého psa, z toho třetího molosa, takže vím co je to velký pes. V obchodech dělám cca 8 let, takže mám i zpětnou reakci na krmiva od zákazníků...ale můžu se také mýlit...
Každopádně když už Fitmin, tak pro velkého psa raději novou recepturu 2014, než For Life. Už jenom kvůli vyššímu obsahu kloubní ochrany, atd...
Granule klidně vyzkoušejte, rozhodně pár dní přemíchněte z původní značky, tím s pánem souhlasím..
Jinak všeobecně: zajděte si raději do menšího kamenného krámku, s nějakým opravdovým nadšencem za pultem se zkušenostmi a výběrem, ale který Vám nebude cpát komerční vykradené značky jako Royal Canin, Purinu Pro Plan, Eukanubu, Taste of the Wild, nechte si poradit raději tam, než od internetových radílků, kde tu vhodnou pravdu pro Vás nerozeznáte...hodně štěstí.
TBerry
napsal(a):
...záleží na odolnosti organismu. Pravděpodobně ano, ale opravdu poznáte že nějaká případná nemoc je kvůli špatnému dřívějšímu stravování, nebo byla vrozená...? Neřešte minulost, dejte mu teď to nejlepší podle svého svědomí a užívejte si s ním radosti i starosti...
Buďte v klidu. Kamarádka krmila psa taky supermarketovkama, občas Chicopee pak jsem ji ukecala na něco lepšího...takže Brit, levnější Acana, Fitmin - ovšem vždy poloviční dávka a zbytek těstoviny, často pak piškoty, rohlík apod.
Když granule došly, koupila něco nejlevnějšího v místní prodejně .
Teď cca rok si objednává granule opět sama - takže Emiment, opět v kombinaci s těstovinami, na další se už raději neptám.
Pes má nadstandardní věk - v rámci plemene...takže rozhodně nemusíte mít strach, že by se muselo nekvalitní krmivo projevit na zdraví..
Zbytečně neplašte a užívejte si šťastné chvilky s pejskem...určitě to bude stát za to .