Chodský pes – do bytu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2015 13:08
grismen

XXX.XXX.207.98

Myslíte že je vhodné toto plemeno do bytu. Samozřejmě s max. Využitím a výcvikem. Máme tak trochu strach z toho jeho kožichu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2017 19:12

Také by mě to zajímalo...?

27.2.2017 19:22

"Máme tak trochu strach z toho jeho kožichu..."
tohle je váš potencionální problém, ne toho psa

"Samozřejmě s max. Využitím a výcvikem. "
tohle je podstatné.

27.2.2017 19:35
scylla

XXX.XXX.150.32

grismen napsal(a):
Myslíte že je vhodné toto plemeno do bytu. Samozřejmě s max. Využitím a výcvikem. Máme tak trochu strach z toho jeho kožichu...

Bez problémů do bytu. Kožich není na překážku.

27.2.2017 19:48

Já osobně bych se toho nebála...chlupy budou, ale pokud nejste zastáncem sterilní domácnosti, tak se to dá zvládnout...důležité je adekvátně zaměstnat, ale to platí u každého psa...švagrová má choďáky dva, bydlí teda v baráku se zahradou, ale pesani jsou stejně nejradši navezený s ní doma...

27.2.2017 19:52

Bude z něj asi stejně chlupů jako z AUO. To znamená móóóc. A budou všude. Proti australákovi má chodský výhodu poměrně jednolitého tmavého zbarvení. Takže černé chlupy nebudou na tmavém oblečení ( potahu, koberci...) tak nápadné. To na australákovi jsou černé, bílé a podsada je šedivá. Takže metu chlupy, jako kdybych měla psy 3.

27.2.2017 20:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

S chlupy to není tak hrozné. Chce to česat při línání, ale ne víc, než jiná plemena psů s delší srstí. Údržba bytu = běžné luxování.
Měli jsem fenku CHP a teď máme psa. Oba v paneláku, oba bez problémů, venku pohyb, doma spánek. Za mě příjemné plemeno.

27.2.2017 20:07
napalena@seznam.cz

XXX.XXX.96.8

Mám doma dvě fenky, kombinace RD + uvnitř a není problém. S porovnáním např. bernského salašnického psa tak choďák skoro nelíná a chlupy se uklízí perfekntě. Stačí zamést nebo vysát. Nemáme koberce, jen dlažbu nebo lamino.

4.3.2017 11:40

Takže nemusí být choďák nutně jen venku v boudě? Nevadí, když bude přes den i v noci doma?
Procházky samozřejmostí, ráno hodina (5:45-6:45), odpoledne (od cca.14:15) asi tři hoďky, někdy agility, někdy v lese, na louce apod., a pak večer kolem 19:00 hodina a půl. Díky.
A ještě... v 7:30 odcházíme do práce, nebude mu vadit být doma sám do cca.13:30?

4.3.2017 11:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže nemusí být choďák nutně jen venku v boudě? Nevadí, když bude přes den i v noci doma?
Procházky samozřejmostí, ráno hodina (5:45-6:45), odpoledne (od cca.14:15) asi tři hoďky, někdy agility, někdy v lese, na louce apod., a pak večer kolem 19:00 hodina a půl. Díky.
A ještě... v 7:30 odcházíme do práce, nebude mu vadit být doma sám do cca.13:30?

Nutnost být v boudě pro něj určitě není. To jak to popisujete by určitě stačilo, ale zdá se mi to až moc dokonalé. Měli jste už někdy psa? Nějak si neumím představit, že je mu někdo schopný věnovat opravdu tolik času denně každý den.

6 hodin o samotě dospělý, vyběhaný pes zvládne úplně v pohodě. Bude spát..

4.3.2017 12:01

Igore, tak, jak to máš psané to je fakt ideální, jenom abys ho nepřetáhl

4.3.2017 12:03
scylla

XXX.XXX.150.32

Žádný pes nemusí být nutně venku v boudě.

4.3.2017 12:08

Díky, díky pejsky jsme měli :).

4.3.2017 12:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nutnost být v boudě pro něj určitě není. To jak to popisujete by určitě stačilo, ale zdá se mi to až moc dokonalé. Měli jste už někdy psa? Nějak si neumím představit, že je mu někdo schopný věnovat opravdu tolik času denně každý den.

6 hodin o samotě dospělý, vyběhaný pes zvládne úplně v pohodě. Bude spát..

Přesně tohle mne napadlo, když jsem to četla. Ráno - je to většinou nutnost, aby pejsa neudělal z bytu kůlničku na dříví, ale už vidím, jak mladý pár, či na střídačku, tráví celé odpoledne se psem venku. Doporučuju, si tento režim naordinovat třeba na 14dní a dělat to tak teď, bez psa. Neznám nikoho, ani jednoho mladého člověka ze svého okolí, co si pořídil psa a chodí s ním ven, byť na půlhodinu denně. Jsem z vesnice, tudíž má každý zahradu a ta to jistí Mladé pes přestane bavit po pár týdnech...Vypadá to, že to vidím moc černě, ale je to má skoro 9letá zkušenost, co chodím se svými psy a pozoruju, jak narůstá počet psů a kolikrát je pak vidím venku...A skřípu zuby, opravdu hodně.

5.3.2017 19:10
Malina5

XXX.XXX.87.132

Nevim, jak ostatní mladí lidé, ale moje dcera chodí ven se psem denně celkem dvě hodiny nejmíň. K tomu chodí na cvičák. Je jí 15 let.

5.3.2017 20:43
bhk

XXX.XXX.214.217

lesnížínka napsal(a):
Přesně tohle mne napadlo, když jsem to četla. Ráno - je to většinou nutnost, aby pejsa neudělal z bytu kůlničku na dříví, ale už vidím, jak mladý pár, či na střídačku, tráví celé odpoledne se psem venku. Doporučuju, si tento režim naordinovat třeba na 14dní a dělat to tak teď, bez psa. Neznám nikoho, ani jednoho mladého člověka ze svého okolí, co si pořídil psa a chodí s ním ven, byť na půlhodinu denně. Jsem z vesnice, tudíž má každý zahradu a ta to jistí Mladé pes přestane bavit po pár týdnech...Vypadá to, že to vidím moc černě, ale je to má skoro 9letá zkušenost, co chodím se svými psy a pozoruju, jak narůstá počet psů a kolikrát je pak vidím venku...A skřípu zuby, opravdu hodně.

To máte pravdu.- takysousedi si pořídili bišonka nebo tak něco..cca rok vydrželi, měli ho doma, ven se s ním šlo, s jejich dětma si hrál, prostě dobrý...Po tom cca roce šup s ním na zahradu, kde už měli zaparkovanýho křížence labradora - na procházku ho vezmou zcela vyjímečně, vlastně už oba zcela vyjímečně. Na můj dotaz jak je sakra napadlo bišonka šoupnout celoročně ven? Doma jim očůrával sedačku..

U nás snad opravdu kromě mě nikdo pravidelně se psem na procházku nechodí. Všechno na zahradě (proti tomu nic, - všechno ostatní je fakt smutný).

Přidejte reakci

Přidat smajlík