Když můj psík vrhne jídlo ihned po jeho konzumaci...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2015 20:21
foxxxy

XXX.XXX.105.82

...a to v naprosto nezměněné formě (nerozkousané...ani jediné sousto!) - maso z kapsičky i uvařené (zchladlé) těstoviny v původním stavu
1) je špatné, když mu (resp.jí) to dovolím znovu sežrat?

Nemyslím si, že by to byly nějaké zažívací potíže - nikdy dřív se takhle nepoblila (dala jsem jí do porce tedy o deset gramů těstovin více než obvykle, ale tím to asi taky nejspíš nebude).

Neříkám ale, že se nepozvracela poprvé - už to bude tak měsíc, co vyzvracela jakousi šišku (na první pohled jsem myslela, že to byla mrtvá myš...ale nikoli - bylo to jako chuchvalec vlasů, né chlupů ale vlasů) a trochu žaludečních tekutin. Něco takového bych jí samozřejmě NIKDY znovu pozřít nedovolila! Ani nic podobného beztvarého či napůl natráveného...

2) proč jídlo do sebe tak klopí a nekouše ho?

Fenka, amstaff, 5měsíců.

6.2.2015 20:23
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Já bych položila jinou otázku:
3) proč krmíte štěně kapsičkou (která obsahuje minimum masa) a ještě k tomu těstovinami? Obilí a k tomu jako příloha obilí opravdu není vhodná strava pro štěně v růstu.

6.2.2015 20:36
foxxxy

XXX.XXX.105.82

papuchalk napsal(a):
3) proč krmíte štěně kapsičkou (která obsahuje minimum masa) a ještě k tomu těstovinami? Obilí a k tomu jako příloha obilí opravdu není vhodná strava pro štěně v růstu.

Ach jo - díky, vím, že to myslíte dobře, ale na to jsem se opravdu neptala - OFF TOPICovat běžte, prosím, jinam...

Pro klid vaší duše - kapsička (budto s rýží či těstovinami) netvoří ani pravidelnou ani podstatnou část jejího jídelníčku.

Dobrá, dejme tedy tomu, že by to bylo stoprocentní maso od kosti s... čímkoli...

Když pes takhle hned po jídle vyvrhne, co sežral... Může to zase sníst?

6.2.2015 20:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

A proč by ne ?

6.2.2015 20:38
noemi

XXX.XXX.64.236

papuchalk napsal(a):

Chtěla jsem položit tutéž otázku...

Nicméně - náš pes zvrací opravdu výjimečně - klasika trávu v létě...nicméně pokud se to výjimečně stalo a nebyl to hnus, stihl to sežrat dřív než jsem k němu dorazila...a jak pospíchal, když viděl, že se blížím :-D...a zatím žije.

6.2.2015 20:56
foxxxy

XXX.XXX.105.82

noemi napsal(a):
Chtěla jsem položit tutéž otázku...

Nicméně - náš pes zvrací opravdu výjimečně - klasika trávu v létě...nicméně pokud se to výjimečně stalo a nebyl to hnus, stihl to sežrat dřív než jsem k němu dorazila...a jak pospíchal, když viděl, že se blížím :-D...a zatím žije.

Charlie se nejdřív tvářila, jakoby provedla něco hrozného... (udělala jsem takové to polekané "huumm!" -a to většinou dělám, když u ní v pelíšku najdu nějakou "kořist" ;) jako např. Mou papuč a pod. Takže to má spojené s tím, že udělala něco, co neměla :) )...
ale když jsem jí to nasypala znova do misky, tak to spokojeně zbaštila a ani se jí nenavalilo...za to mně ano :D.

6.2.2015 21:40
lev

XXX.XXX.253.186

Atavismus - zhltat a pak si to v klidu a ústraní pěkne vyhodit a v klidu a pomalu znovu sežrat. Takoví psi jsou, ale může se to změnit.
Ten chuchvalec může být cokoliv, včetně olízané své srsti, sebraný humus venku apod. To prostě štěńata dělaj. Hlavně, že to vyhodí.
Jinak požírání různýách humusů může značit, že pes si potřebuje upravit trávicí prostředí (překyselený žaludek např). Zřejmě by to chtělo změnu, nebo zpestření stravy.

6.2.2015 21:45
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Můj pes je klasický hltač a občas taky do sebe něco narve (třeba půlku kuřete), pak si to někde vyhodí a teprve "v poklidu" rozkouše. Pokud je to tento případ tak se tím nevzrušuji, párkrát vyklopil třeba až ráno zpola natrávené granule, to už jsem mu sežrat nedovolila a z jídelníčku je vyřadila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík