Americky buldok a trismenny provoz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2015 00:26
smrk

XXX.XXX.47.60

Zdravim,

vazne uvazuji nad koupi tohoto plemene, ale jelikoz v praci delam na 3 smeny (tj. Tyden ranni, tyden odpoledni, tyden nocni), jsem docela na vaskach. Tak nejak si nejsem jisty, jestli by pes, po dobu co budu v praci nijak nestradal. Mate s tim nekdo zkusenosti?

7.2.2015 00:48
Didakt

XXX.XXX.182.205

Dobrý večer. Já měl 13 let buldoka a z vlastní zkušenosti Vám narovinu napíši co si asi sám myslíte, že uslyšíte. Bohužel pes není jako kočka a zbytečně by se takto trápil. Psi mají rádi když už tak nějaký "řád", kdy si zvyknou na určitou hodinu venčení, určitou hodinu kdy páneček dojde,...ale když by jste každý týden chodil jinak tak by z toho byl pes "vedle", nezvykl si a plakal by za vaší nepřítomnosti a prostě a jednoduše...nebyl by šťastný Tak se rozhodněte pořádně. Znám to, když si chce člověk hodně pořídit nějaké zvíře, ale musí uvážit i stránku věci, aby nebyl sobec a zvířeti se dostalo všeho nebo alejspoň co nejvíce toho co potřebuje a vyžaduje...

7.2.2015 04:17
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Souhlas s předchozím příspěvkem, pořídit si psa do těchto podmínek by bylo čiré sobectví. A ještě dodávám, že pokud by pes byl z těch, kteří o samotě vyštěkávají, a vyštěkával by v době nočního klidu, tak by s vámi sousedi brzo vyběhli.

7.2.2015 07:47
koňadra

XXX.XXX.128.24

Pokud jste na psa sám, tak už to je docela riskantní si pořídit jakéhokoliv psa. Je to závazek 24/7 a člověk vždy není zdravý, někdy má pracovní povinnosti, není jisté, že práci, kterou má dnes, bude mít i za 2, 5 let... A třeba potom bude mít jinou, náročnější. Pokud ale máte v blízkosti někoho, kdo by vám mohl psa vyvenčit - ideálně člena domácnosti, potom si myslím, že práce na směny není překážkou. Podmínkou ale je, aby pes byl natolik vychovaný, aby nevyřvával po nocích, to byste určitě v bytě se sousedy neobstál. Jinak ale práce na směny může být pro psa i výhoda. Člověk, který dělá jen na ranní a vrací se dejme tomu kolem 17 h domů, tak psa od podzimu do jara venčí ráno i večer prakticky po tmě, takže mu určitě nedá takové vycházky, jaké mu můžete dát vy, když půjdete na noční nebo odpolední. Kdysi jsme dělali s manželem taky na směny a nemám pocit, že by psi strádali. Byli jsme na ně ale dva. Často jsme měli opačné směny, takže psi na tom ještě vydělali, ale stalo se, že jsme byli pryč oba, někdy přes den, někdy přes noc, ale psi to bez problémů zvládli. Podle mne psi si zvyknou i na takový režim.

7.2.2015 10:16
sufle

XXX.XXX.49.81

Dobrý den, souhlasím s koňadrou. Ve směnách bych takový problém neviděla. Já dělám také dost nepravidelně. Některé dny je dlouhá procházka dopoledne a jiné dny odpoledne. Obecně máme s naším způsobem života problém s pravidelností, ale psi jsou v pohodě.
Myslím si, že horší je to, když je člověk na psa sám. Je to docela zátěž, když si potřebujete po práci něco zařídit nebo někam zajít, tak je to těžké a to nemluvím o nemoci apod.
Já se o psy starám v podstatě sama, ale když je nejhůře, mohou být jen na zahradě, což je obrovská výhoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík