aira
napsal(a):
Jak se jmenuje váš pes nebo napište nějaké zajímavé jméno
Moje nejmladší holky se jmenují Assyryn Gije (to znamená v turkménštině tajemství noci) a Akylly Gyz (chytrá holka). Jména mají z turkménštiny, protože jsou to středoasiatky a na ty jména jsem moc pyšná . Taky to vymýšlení dalo práce !
aira
napsal(a):
Ahojky.
Tak ta naše psice se jmenuje Siki. Jinak jí ale říkáme různě, třeba Sikouši, Sikuši, Psíkuši, popř. i Sikuško (i Sraltkapko, je totiž strašnej srábek...na dálku si dovoluje, ale když se ocitne v blízkosti nějakýho většího psa, tak kouká, kde by se schovala)...
Vůbec nevim, jek se tady k tomu jménu přišlo, táta říkal, že ji tak pojmenoval ten pán, co ji od něj máme.
Jo a jinak je to asi osmiletá kříženka dalmatina a dobrmana...
Zajímavě mi taky zní jméno Ayla. Myslím, že se tak jmenuje nějaká fenka šarpeje...
elsa
napsal(a):
Ahojky.
Tak ta naše psice se jmenuje Siki. Jinak jí ale říkáme různě, třeba Sikouši, Sikuši, Psíkuši, popř. i Sikuško (i Sraltkapko, je totiž strašnej srábek...na dálku si dovoluje, ale když se ocitne v blízkosti nějakýho většího psa, tak kouká, kde by se schovala)...
Vůbec nevim, jek se tady k tomu jménu přišlo, táta říkal, že ji tak pojmenoval ten pán, co ji od něj máme.
Zajímavě mi taky zní jméno Ayla. Myslím, že se tak jmenuje nějaká fenka šarpeje...
Asy - ta jména jsou fantastická sedí k tomu plemeni
Elso- Sikouš jak vypadá - po dobroušovi?
My máme nachystáno jméno pro holku,. kterou si dovezu v únoru. Aira nebo Agáta, ale manžel stále že to není ono. Tak hledám mustr. Jinak jsme měli kdysi Bobinu a Auru, Terinu a Cleua Borka - toho si nepamatuji
aira
napsal(a):
My máme nachystáno jméno pro holku,. kterou si dovezu v únoru. Aira nebo Agáta, ale manžel stále že to není ono. Tak hledám mustr. Jinak jsme měli kdysi Bobinu a Auru, Terinu a Cleua Borka - toho si nepamatuji
No my máme doma ještě další a ty dostaly "domácí" jména (ty jejich se nám nelíbily) - Jáchym a Nanynka.
Co budete mít za pejska? Jinak z těch uvedených se mi nejvíc líbí Agáta.
aira
napsal(a):
Ahoj, tak se taky jdeme chlubit Mame 3,5 mesicni stene anglickeho buldoka a jmenuje se Byte (Bajt) jako pocitacova jednotka. Muj pritel je programator, takze neni treba vice vysvetlovat
. Rikame mu - Bajt, Bajticek, Bajtik, Bajtinku... Ahoj Helca a Paja.
haslerka
napsal(a):
Ahoj, tak se taky jdeme chlubit Mame 3,5 mesicni stene anglickeho buldoka a jmenuje se Byte (Bajt) jako pocitacova jednotka. Muj pritel je programator, takze neni treba vice vysvetlovat
. Rikame mu - Bajt, Bajticek, Bajtik, Bajtinku... Ahoj Helca a Paja.
Já jsem teď vymýšlela jména pro štěňátka od A, zajímavá z nich jsou Aiofe z Říše divů (ífí) staroirsky to znamená Eva a pejsek má jméno Anýzek z Říše divů...
aira
napsal(a):
Sikina je samozřejmě podobná oboum, žeano.Hlavu má do dalmatina a jinak nevim, k čemu je čím podobná.
Je celá černá (má teda i pálení po dobrošovi) a má bílou černě flekatou ("dalmatinskou") náprsenku.
Když ju taťka přinesl, byl to takovej malej černej roztomilej uzlíček hlaďoučkejch chlupů, ale teď...
asy
napsal(a):
No my máme doma ještě další a ty dostaly "domácí" jména (ty jejich se nám nelíbily) - Jáchym a Nanynka.
Co budete mít za pejska? Jinak z těch uvedených se mi nejvíc líbí Agáta.
I mne bere nejvíc Agátka, ale manžel nějak stále hledá.... Ta Aira byl takový střed mezi mým návrhem a jeho. Stejně ale nakonec bude na mně, jak se bude jmenovat
Budeme mít grifonka, bruselskou slečnu. Mooooc se na ni těším, je to můj vymodlený pejsek.
aira
napsal(a):
letos jsem si letěla do Čeljabinsku v Rusku pro další přírustek do naší chovatelské stanice. Přiveyla jsem nádhernou fenešku plemene Moskevský strážní pes jménem Želaju udači iz Viernzch stražej. Její jméno jde přeložit jako Držím palce, nebo Hodně odvahy a tak to raději zkracujeme na Žana :-)
mirka
napsal(a):
U nás to byl postupně NO Ches, NO Sir, labís je Sagi (původně to znělo Ságo, jako hudební nástroj Saxofon, ale nějak se to zkrátilo) a GR fenka Burbon (Bourbon - manžel má tento nápoj rád)
Julinka ... 40kg kříženka
Hamar Katma King ... RR
a mimiška se jemenovala
Elizabeth Julie King
Stela Julie King
Erin Julie king ( Erin = irská bohyně)
Michal Julius King
Maxmilián Julius King
Rusty Julius King
Samuel Julius King
9248
napsal(a):
Julinka ... 40kg kříženka
Hamar Katma King ... RR
a mimiška se jemenovala
Elizabeth Julie King
Stela Julie King
Erin Julie king ( Erin = irská bohyně)
Michal Julius King
Maxmilián Julius King
Rusty Julius King
Samuel Julius King
můj afghán se jmenuje Biambotinambou a říkám mu Biambotinambou nebo Biambo
A druhý pejsek se jmenuje Alf (klasika)
a ještě sestra Biamba se jemnuje Batombanga
aira
napsal(a):
Tak nějaká jména přidám i já. Mám doma:
jmenuje se: říkáme jim:
Ciro Cido
Innocent Love Centy
Britney Spears Brusinka
bude Merlin Merlin
Měla jsem ještě:
Dennyho, Aschu (Ašu), Sorbona, Baby (Bejby), Gatsbyho, Ivoru, Elzu, Nelu, rodiče teď mají Viki, štěňátka měla třeba jména: Aimee, Agheila, Artlles, Airin, Alda, Atrey... PAk se mi ještě od A líbí třeba již zmiňované Aiofe (Ifí), Aramis, Albi, Aremi, Alvin, Anry, Ametys, Amélie, Atlanta, Ailinne, Areta, Ailla, Acella, Abigail.... Ale to vše jsou různě klučičí i holčičí jména.
aira
napsal(a):
Můj pes se jmenuje nudně Sam a jelikož je bez PP, nemá ani žádné jiné ušlechtilé jméno. Víc jsme se vyblbli s kočkama: kocour Gato, kocouři Pribináček a Lipánek, kočičky Barbucha a Kubula. Všichni bohužel časem zmizeli (život na vsi je plný nebezpečenství
), jen Barbucha odolává.
Jinak, mně osobně se líbí jména ch.s. krátkosrstých kolií Nirreterrit - Cobykdyby, Cestounecestou, CanCan... Už tady o tom byla řeč, kdekdo to kritizoval, ale mně to přijde vtipné a líbí se mi to, i když jsou ta jména pro život se psem spíš nepoužitelná. Stejně lidé většinou psovi neříkají jménem z rodokmenu, tak ať je to jméno v rodokmenu aspoň sranda a česky, když jde o český odchov.
marcha
napsal(a):
Můj pes se jmenuje nudně Sam a jelikož je bez PP, nemá ani žádné jiné ušlechtilé jméno. Víc jsme se vyblbli s kočkama: kocour Gato, kocouři Pribináček a Lipánek, kočičky Barbucha a Kubula. Všichni bohužel časem zmizeli (život na vsi je plný nebezpečenství
), jen Barbucha odolává.
Jinak, mně osobně se líbí jména ch.s. krátkosrstých kolií Nirreterrit - Cobykdyby, Cestounecestou, CanCan... Už tady o tom byla řeč, kdekdo to kritizoval, ale mně to přijde vtipné a líbí se mi to, i když jsou ta jména pro život se psem spíš nepoužitelná. Stejně lidé většinou psovi neříkají jménem z rodokmenu, tak ať je to jméno v rodokmenu aspoň sranda a česky, když jde o český odchov.
Přeně tak, málo kdy říkají majitelé psům stejně, jako mají v p.p.. Já jsem typickým příkladem... viz výše...
Opravdu nevidím žádný vážný důvod, proč psům říkat stejně. Jméno se mi musí líbit a nesmím se cítit trapně na psa tímto jménem volat. Vždyť to budu používat dennodenně xx let.
eva nohelova
napsal(a):
Přeně tak, málo kdy říkají majitelé psům stejně, jako mají v p.p.. Já jsem typickým příkladem... viz výše...
Opravdu nevidím žádný vážný důvod, proč psům říkat stejně. Jméno se mi musí líbit a nesmím se cítit trapně na psa tímto jménem volat. Vždyť to budu používat dennodenně xx let.
Mně se líbí ten Váš Merlin... Mám to jméno vytipované až budu mít velkého černého psa. Bosíka nebo velkého knírače... A koukám, že Vy ho taky máte pro černého...
aira
napsal(a):
Já osobně jsem zastánce toho, dávat psům originální jména. Líbí se mi česká jména, proto mě tak hrozně mrzí, že dneska každý třetí musí mít název chovatelské stanice anglicky a každý druhý dává psům anglická jména … zvlášť u loveckých plemen je to vyloženě trapné Líbí se mi názvy stanic typu „z Radotínských strání“, „ze Záplav“, „z Ostrožských jezer“, „z Těšínovských buků“ a podobné … naopak nemám ráda všelijaké ty „Czech Originál“, „Faimold’s Oak“, „Piccolo Gitano“, „Belle Amie“ … V tomhle směru jsem takový kynologický Jungmann
Na druhou stranu, u některých plemen mi cizí názvy nevadí, pokud vychází například ze země původu plemene … třeba k takovým tibetský teriérům by se asi z Těšínovských buků moc nehodilo. To uznávám i já.
V oblasti výběru jmen pro své odchovy jsem poněkud šílená, takže už jsem odchovala: Aranku, Anetku, Ann, Barvínka, Cibetku, Cibulku, Cedříka, Cesmína, Cypřiška, Druida, Dymiána, Doubravku, Elfina (hm, tady je fakt, že jsem sáhla do angličtiny), Erryho, Elišku, Floxe, Fazolku, Fénixe, Granulku (to je obzvláště zvrhlé ), Gwendy, Gitu, Herbu, Hobita, Iluzi, Ironii, Jiljího (toho Němčouři zkomolili na Žilžiho
), Jezinku, Kelta, Kalinu, Lóriena, Lupina, Lasičku, Merlina, Narsila, Nefrita, Norberta, Nessu, Noru, Oktávu, Oktarínu, Polárku, Pohanku, Querulanta, Quendy, Quentu, Rohana, Rakytku a Routu … ale některá jména si vymýšleli i majitelé psíků
Některá z těch jmen mi teď, s odstupem času přijdou opravdu přehnaná, ale na jiná jsem obzvláště hrdá.
aira
napsal(a):
Taky se mi líbí, když jméno psa nějakého "exotického" plemene koresponduje se zemí původu psa. Třeba kamarádi mají tibeťana Ješepu...
Jinak mám slabost pro česká (a lidská) jména: Káča, Klára, Sára, Barča, Dorotka, Amálka, Týna, Eliška, Linda, Nina... nebo
Boris, Bruno, Adam, Filip, Hugo, Jonáš, Matěj... Nebezpečí je v kolizi se jmény příbuzných či kamarádů. Třeba zrovna Matěj - to je bohužel brácha, to by neprošlo.
Pro Zet: máte odvahu a smysl pro humor! Líbí se mi to! Třeba Barvínek je super
marcha
napsal(a):
Taky se mi líbí, když jméno psa nějakého "exotického" plemene koresponduje se zemí původu psa. Třeba kamarádi mají tibeťana Ješepu...
Jinak mám slabost pro česká (a lidská) jména: Káča, Klára, Sára, Barča, Dorotka, Amálka, Týna, Eliška, Linda, Nina... nebo
Boris, Bruno, Adam, Filip, Hugo, Jonáš, Matěj... Nebezpečí je v kolizi se jmény příbuzných či kamarádů. Třeba zrovna Matěj - to je bohužel brácha, to by neprošlo.
Pro Zet: máte odvahu a smysl pro humor! Líbí se mi to! Třeba Barvínek je super
znala jsem německou dogu jménem Pampeliška , mimochodem byla černá jako noc
ema
napsal(a):
znala jsem německou dogu jménem Pampeliška , mimochodem byla černá jako noc
můj pes je Frabricio Balšaja Achota....brrr, Dante se k němu hodí mnohem víc
moc se mi líbí jméno Fascijo - tak pojmenuju jeho syna (až jednou bude nějakýho mít)...nebo se jeho potomek bude jmenovat Aligieri....budu na ně volat - Dante, Aligieri - ke mně!
eva nohelova
napsal(a):
Tak nějaká jména přidám i já. Mám doma:
jmenuje se: říkáme jim:
Ciro Cido
Innocent Love Centy
Britney Spears Brusinka
bude Merlin Merlin
Měla jsem ještě:
Dennyho, Aschu (Ašu), Sorbona, Baby (Bejby), Gatsbyho, Ivoru, Elzu, Nelu, rodiče teď mají Viki, štěňátka měla třeba jména: Aimee, Agheila, Artlles, Airin, Alda, Atrey... PAk se mi ještě od A líbí třeba již zmiňované Aiofe (Ifí), Aramis, Albi, Aremi, Alvin, Anry, Ametys, Amélie, Atlanta, Ailinne, Areta, Ailla, Acella, Abigail.... Ale to vše jsou různě klučičí i holčičí jména.
Merlin je super jméno, kámoška má černýho koně a ten se taky jmenuje Merlin.
Jinak já mám mopsici Michelinu(přítel má pneuservis takže proto), a Michelina má dva mopsí kluky - Chip a Zipp.(tam už jsem si stihla obhájit normální jména, jinak by to byli nějací Pirelli a tak pod.)
N0 se jmenuje Ron a náš rotvík je Nero.
jana dante
napsal(a):
můj pes je Frabricio Balšaja Achota....brrr, Dante se k němu hodí mnohem víc
moc se mi líbí jméno Fascijo - tak pojmenuju jeho syna (až jednou bude nějakýho mít)...nebo se jeho potomek bude jmenovat Aligieri....budu na ně volat - Dante, Aligieri - ke mně!
Můj pes se jmenuje jen Kulíšek.Je po rodičích s PP,ale on je bez PP tak žádné vznešené jméno nemá
aira
napsal(a):
Psi a fenky, jak jsme je měli doma (jména až na 2 - označím hvězdičkou) jsem vymyslela já:
Ata* - dalmatinka, Čertík - voříšek, Blesk(a) - fenka voříška, Deny* - skorovlk, Lump - skorovlk.
A jména se mi líbí veselá a česká, takže v plánu jsou nejblíže: Šotek (voříšek z útulku), Bubák (skorovlk nebo CsV).
Co jsem vymyslela porůznu pro okolí : Haluška, Bezinka, Punťa, Strašidýlko, Hejkal, Tramp, Trapper, Truhlík, Barbucha, ... (na víc si teď nevzpomenu!
)
petruska
napsal(a):
Já jsem měla fenky - Freda, Charlotta (říkali jsme jí Lotka),Bára, Alenka, Amálka a Iren
a pejsky - Chot (Šot), Andy
Docela normální jména
Můj zaměstnavatel měl psa Heřmánka (angl. buldog) a moje kamarádka měla krysaříka Arga:-))
Já měla bulinku Dorotu.
A když jsem se jednou rozplývala nad tím, jak kouzelné jméno je Heřmánek, tak manžel suše zkonstatoval, že už by bylo lepší Rulík.
Líbí se mi na kocoura Kryšpín a Fridolín:-))) na psa mi ale to nějak nesedí.
dorota1
napsal(a):
Můj zaměstnavatel měl psa Heřmánka (angl. buldog) a moje kamarádka měla krysaříka Arga:-))
Já měla bulinku Dorotu.
A když jsem se jednou rozplývala nad tím, jak kouzelné jméno je Heřmánek, tak manžel suše zkonstatoval, že už by bylo lepší Rulík.
Líbí se mi na kocoura Kryšpín a Fridolín:-))) na psa mi ale to nějak nesedí.
Už jsem psala o fence Moskevského strážního psa Želaju udači. Kromě ní se musíme vyrovnat s faktem,že naše druhá,téměř dvouletá fenka pochází z polské chovné stanice, která vznikla před 15.-ti lety a nemá se současnou politickou situací ve světě nic společného. Ale vysvětlujte to někomu, kdo vytřeští oči, když naši holčičku představíme: Rosa Al Kaida
romanovci
napsal(a):
Už jsem psala o fence Moskevského strážního psa Želaju udači. Kromě ní se musíme vyrovnat s faktem,že naše druhá,téměř dvouletá fenka pochází z polské chovné stanice, která vznikla před 15.-ti lety a nemá se současnou politickou situací ve světě nic společného. Ale vysvětlujte to někomu, kdo vytřeští oči, když naši holčičku představíme: Rosa Al Kaida
Ahojky! Můj kamarád má bígla Anguse. Zdá se mi to také nezvyklé...
aira
napsal(a):
Moje brabantí holčička se jmenuje Carla, ale říkáme jí Conie, občas Tončo , Toničko, a tím budím dost velkou pozornost na procházkách. Jejího syna jsme pokřtili Aton (egyptský bůh slunce), ale stejně jako u nás, mu doma říkají TONÍČEK.
conie
napsal(a):
Moje brabantí holčička se jmenuje Carla, ale říkáme jí Conie, občas Tončo , Toničko, a tím budím dost velkou pozornost na procházkách. Jejího syna jsme pokřtili Aton (egyptský bůh slunce), ale stejně jako u nás, mu doma říkají TONÍČEK.
Ahoj. Můj velký černý pes se jmenuje Corrado ( Korádo ). Mám jistotu, že po zavolání jeho jména v přepsovaném parku, přiběhne fakt jen ten můj. A ještě jsme populární, protože málokdo tuší, že volám na psa. A o to mi taky při výběru jména šlo - odlišit se . Jane
pastevec

romanovci
napsal(a):
Štěně z mého vrhu jsme pojmenovali tak nějak podobně- Binn Ladin a říkají mu skromně -Beník
.
corin
napsal(a):
Ahoj. Můj velký černý pes se jmenuje Corrado ( Korádo ). Mám jistotu, že po zavolání jeho jména v přepsovaném parku, přiběhne fakt jen ten můj. A ještě jsme populární, protože málokdo tuší, že volám na psa. A o to mi taky při výběru jména šlo - odlišit se . Jane
Je to trošku od tématu, o našich psech jsem tady už psala, ale měli jsme i kocoury a těm jsme dávali jména podle toho, od koho jsme je dostali. Takže to byl např. Šíma, Mikeš.... Teď máme kočku a ta se jmenuje Hagrid. Syn zrovna četl jeden z dílů Harryho Potera.
mirka
napsal(a):
Je to trošku od tématu, o našich psech jsem tady už psala, ale měli jsme i kocoury a těm jsme dávali jména podle toho, od koho jsme je dostali. Takže to byl např. Šíma, Mikeš.... Teď máme kočku a ta se jmenuje Hagrid. Syn zrovna četl jeden z dílů Harryho Potera.
Já pojmenovávám chovné králiky podle toho, od koho je máme. (Třeba samec je Vašut
...to jsme se mu pomstili za dárek
).
wami
napsal(a):
Psi a fenky, jak jsme je měli doma (jména až na 2 - označím hvězdičkou) jsem vymyslela já:
Ata* - dalmatinka, Čertík - voříšek, Blesk(a) - fenka voříška, Deny* - skorovlk, Lump - skorovlk.
A jména se mi líbí veselá a česká, takže v plánu jsou nejblíže: Šotek (voříšek z útulku), Bubák (skorovlk nebo CsV).
Co jsem vymyslela porůznu pro okolí : Haluška, Bezinka, Punťa, Strašidýlko, Hejkal, Tramp, Trapper, Truhlík, Barbucha, ... (na víc si teď nevzpomenu!
)
Jé, my máme taky Barbuchu
Na obrázku ulovila Samův ocas
eva nohelova
napsal(a):
Já pojmenovávám chovné králiky podle toho, od koho je máme. (Třeba samec je Vašut
...to jsme se mu pomstili za dárek
).
U nás na vsi se říká podle majitelů psům.... A nám říkají podle domu, kam jsme se nastěhovali, naše pravá jména každý ignoruje, jsme prostě "mladý Benedovi
". Takže náš Sam je "Beneda"...
Jaké máte králíky? My měli velké světlé stříbřité (Eda, Křivá huba, ...) a potom novozélandské bílé (Venca, Helmut - import z Německa, samice si nepamatuju). A tradicí v rodině bylo jméno Boris pro morče. Morčatům se říká borýsci...
marcha
napsal(a):
U nás na vsi se říká podle majitelů psům.... A nám říkají podle domu, kam jsme se nastěhovali, naše pravá jména každý ignoruje, jsme prostě "mladý Benedovi
Jaké máte králíky? My měli velké světlé stříbřité (Eda, Křivá huba, ...) a potom novozélandské bílé (Venca, Helmut - import z Německa, samice si nepamatuju). A tradicí v rodině bylo jméno Boris pro morče. Morčatům se říká borýsci...
Nedá mi a musím se zeptat, už se tady na to namátkově narazilo. Když jste začínali s chovem psů, koček králíků a všeho zvěrstva doma, co na to vaše protějšky. Jako matky, tchyně, manželé
U mne to bylo asi klasické. Rodičům to bylo jedno a tak doma bylo snad vše, co bylo dostupné. Pak jsem se vdala a nosila jsem domů to, co jsem jako dcera mít nemohla. A tak jsem si koupila hada. manžel je chytrý tolerantní muž a tak ač se toho štítí, udělal terárko a had bydlel. Podotýkám, že to byla jen gutata měla asi 40cm, ale on se jí fakt bál. No stalo se, že nám utekla a zalezla a vzhledem k manželovu strachu jsme ji museli hledat. Nebudu popisovat vše, jen tolik, že jsme rozebrali pračku, ledničku, prosívali mouku,odpojili všechny odpady a nakonec vyřezaji a rozbourali bytové jádro
a ano, tam byla, pod vanou. z druhé strany se k ní nešlo dostat, museli bychom rozbít nově obloženou koupelnu. Tchýně umírala, manžel taky. Inu dál.Pak jsme se různě stěhovali a začalo to králíkama a teď tady v domě přibyly ptáčci a morčata a manžel jen tiše kouká. A teď další pejsek a manžel zase tolerantní chlap běhá a schání, zkrátka si zvykl, dokonce i některá plemena už pozná
Rodiče jako obvykle nic nenamítají a tchýně? Inu je jako správná tchýně a proto to ještě neví
a jak se jmenují?
Morčata Evžen a Pepek
ptáci Pepiny a Boženka
Psi Keisyna a bude Agáta
Chameleon Johny pětka
Had Mrcha hladká-manžel ji tak pojmenoval
Králíci jsou Králíci
aira
napsal(a):
Nedá mi a musím se zeptat, už se tady na to namátkově narazilo. Když jste začínali s chovem psů, koček králíků a všeho zvěrstva doma, co na to vaše protějšky. Jako matky, tchyně, manželé
U mne to bylo asi klasické. Rodičům to bylo jedno a tak doma bylo snad vše, co bylo dostupné. Pak jsem se vdala a nosila jsem domů to, co jsem jako dcera mít nemohla. A tak jsem si koupila hada. manžel je chytrý tolerantní muž a tak ač se toho štítí, udělal terárko a had bydlel. Podotýkám, že to byla jen gutata měla asi 40cm, ale on se jí fakt bál. No stalo se, že nám utekla a zalezla a vzhledem k manželovu strachu jsme ji museli hledat. Nebudu popisovat vše, jen tolik, že jsme rozebrali pračku, ledničku, prosívali mouku,odpojili všechny odpady a nakonec vyřezaji a rozbourali bytové jádro
a ano, tam byla, pod vanou. z druhé strany se k ní nešlo dostat, museli bychom rozbít nově obloženou koupelnu. Tchýně umírala, manžel taky. Inu dál.Pak jsme se různě stěhovali a začalo to králíkama a teď tady v domě přibyly ptáčci a morčata a manžel jen tiše kouká. A teď další pejsek a manžel zase tolerantní chlap běhá a schání, zkrátka si zvykl, dokonce i některá plemena už pozná
Rodiče jako obvykle nic nenamítají a tchýně? Inu je jako správná tchýně a proto to ještě neví
a jak se jmenují?
Morčata Evžen a Pepek
ptáci Pepiny a Boženka
Psi Keisyna a bude Agáta
Chameleon Johny pětka
Králíci jsou Králíci
Jako malá jsem chovala kdeco: začalo to morčatama (táta měl vždycky taky Borýska, takže to podporoval, však se to u něj nakonec zvrtlo k vypuknutí zadušené chovatelské vášně z mládí a dotáhl to na S chov králíků, jeden čas jich měl kolem 80 kousků - a to prosím ve městě, jen se zahrádkou za domem), pak přibyla myš, bodlinatá myš, džungarští křečíci... Všechno ovšem jako náhrada za psa, kterého mi rodiče povolit nechtěli. Ale po asi pěti letech naléhání povolili
. Myslím, že teď už pochopili, že to nebyl dětský chvilkový rozmar, ale trvalé pominutí a že pes bude chtě-nechtě vždy součástí mého života. asi to mám po dědovi - psovodovi... Sama teď naši milují, hlídají a rozmazlují jako správní dědeček s babičkou
. Máma přitom v sobě má hlubokou nedůvěru k živým tvorům, možná paradoxně proto, že její tatínek byl veterinář a brával ji mezi stáda skotu...? Z ptáků má vyloženě fóbii a proto jsme nikdy neměli mnou vysněného papouška.
Přítel se s tím už smiřuje, teď pracuju na tom, aby pochopil, že jeden pes je málo. Teď máme ještě kočku, ale drobné savce mi přítel zatrhnul, že s nima nic není, jen se o ně člověk musí starat, a v noci že šramotí... Ostatně, po diplomce, kdy jsem se tři roky starala o asi 300 myší v chovech, po nich doma už taky tolik netoužím... Ale v práci mám aspoň dva osmáky
.
Ráda bych jednou měla chameleona, psouna a kozu, možná i slepice (když už jsme na tý vsi), ale je pravda, že pak je čím dál těžší někam odjet - a cestování se zatím nechci vzdát.
Je pravda, že s přibývajícím věkem si čím dál víc uvědomuji zodpovědnost za živé tvory, které si pořídím, proto se do toho už tak nehrnu a dobře promýšlím své možnosti...
aira
napsal(a):
a jak se jmenují?
Morčata Evžen a Pepek
ptáci Pepiny a Boženka
Psi Keisyna a bude Agáta
Chameleon Johny pětka
Králíci jsou Králíci
Rodiče mi dovolili snad všechny zvířata co mohly být v bytě-neměli jsme zahradu a dokonce mi i některé masi donesli! (žáby, mloky, králíky, morčata, želvy, křečky, myši...), a i když největší problém byl se psem, nakonec i pes byl. Na to, že psa "musím mít", rodiče přišli po tom, co jsem asi rok v kuse tahala pořád domů všelijaké toulavé psy, abych je vykoupala, nakrmila vším, co lednička dala a aby rodiče po příchodu z práce řekli "toho psa pusť ven". Před tím se totiž asi 2x pokusili mít psa doma - i si pamatuji na jména Čert a Melinda, aby nakonec usoudili, že jim lépe bude na zahradě u babičky. Byli dost velcí. Nakonec mi asi v 8 letech pořídili prvního psa-maltezáčka. Moji rodiče jsou do teď tolerantní, dokonce se tu o to někdy starají, když nejsme doma.
Manžel, když jsem ho poznala, se psů velmi bál (a na koni nikdy neseděl). "Kvůli mě" strach překonal, těší se na každý nový přírůstek a dokonce moc nebrble, když se mnou má jet na nějakou pejskařskou akci. A teď pozná kdejaké plemeno a radí kamarádům v práci, jak psa vychovávat a koní máme 6 a ktomu ještě králíky, ovce a morče. Proto nevěřím, když někdo tvrdí, že pejskař potřebuje pejskaře, aby byl šťastný, protože můj manžel, se kterým jsem 9 let, se stal pejskařem až se mnou.
A tchýně? Nadšená zpočátku moc nebyla a každý plánovaný zvířecí přírůstek nám rozmlouvala. Ale když zjistila, že bez toho by jsme nebyl ani jeden šťastný, dokonce si psy oblíbila a pokaždé, když náhodou k nim přijedeme jen s dětmi a bez psů, první na co se zeptá "A kde jste nechali pejsky?". ...Takže - nemůžu si stěžovat.
aira
napsal(a):
ahoja
tak moje tri fenky se jmenuji:
Kesidy
Darlena
Boneta
a nyní mame stenatka a tem jsme dali jmena: Arjessy, Arwen, Awe, Anzi-Bady, Achita, Argyll, Atticus, Attari, Alvia
eva nohelova
napsal(a):
Rodiče mi dovolili snad všechny zvířata co mohly být v bytě-neměli jsme zahradu a dokonce mi i některé masi donesli! (žáby, mloky, králíky, morčata, želvy, křečky, myši...), a i když největší problém byl se psem, nakonec i pes byl. Na to, že psa "musím mít", rodiče přišli po tom, co jsem asi rok v kuse tahala pořád domů všelijaké toulavé psy, abych je vykoupala, nakrmila vším, co lednička dala a aby rodiče po příchodu z práce řekli "toho psa pusť ven". Před tím se totiž asi 2x pokusili mít psa doma - i si pamatuji na jména Čert a Melinda, aby nakonec usoudili, že jim lépe bude na zahradě u babičky. Byli dost velcí. Nakonec mi asi v 8 letech pořídili prvního psa-maltezáčka. Moji rodiče jsou do teď tolerantní, dokonce se tu o to někdy starají, když nejsme doma.
Manžel, když jsem ho poznala, se psů velmi bál (a na koni nikdy neseděl). "Kvůli mě" strach překonal, těší se na každý nový přírůstek a dokonce moc nebrble, když se mnou má jet na nějakou pejskařskou akci. A teď pozná kdejaké plemeno a radí kamarádům v práci, jak psa vychovávat a koní máme 6 a ktomu ještě králíky, ovce a morče. Proto nevěřím, když někdo tvrdí, že pejskař potřebuje pejskaře, aby byl šťastný, protože můj manžel, se kterým jsem 9 let, se stal pejskařem až se mnou.
A tchýně? Nadšená zpočátku moc nebyla a každý plánovaný zvířecí přírůstek nám rozmlouvala. Ale když zjistila, že bez toho by jsme nebyl ani jeden šťastný, dokonce si psy oblíbila a pokaždé, když náhodou k nim přijedeme jen s dětmi a bez psů, první na co se zeptá "A kde jste nechali pejsky?". ...Takže - nemůžu si stěžovat.
No, to bylo krásný s naším tátou... Prý: "Zase psa, vy jste se zbláznili, nepočítejte, že ho budu hlídat, a když přijedete, bude na dvoře...". A teď, když jsme jednou přijeli a stavovali se jen na chviličku a Sama nechali v autě, protože byl zablácený - kdo hned běžel dolů a přivedl ho do obýváku, chudáčka, oni ho nechali v autě, no pocem, tady máš ouško...?
Taky jsem fikaně pozvala naše na návštěvu hned za týden, co jsme Sama přivezli - bylo jasné, že podlehnou.
Koně jsem vzdala - po pádu z koně v Kyrgyzstánu jsem přítelovi ještě v Karakolské nemocnici slíbila, že koně teda mít nebudem.
Myslím, že není nutné mít partnera se stejnými zájmy, ale tolerantního, velkorysého a otevřeného všemu novému. Aspoň se vzájemně něco nového naučí (já už poznám, která voda je pstruhová)
aira
napsal(a):
a jak se jmenují?
Morčata Evžen a Pepek
ptáci Pepiny a Boženka
Psi Keisyna a bude Agáta
Chameleon Johny pětka
Králíci jsou Králíci
U nás doma to začalo postupně asi 8 kocourama. Když jeden odešel nebo umřel, tak byl nový. Potom naši dostavěli a začalo to pejskama. Vždy venkovní NO. A do bytu jsem jako holka cpala křečky, klasika rybičky. Strašilku mi máma vyhodila na zahradu s tím, že už to přeháním. Potom jsem si o letních brigádách vydělala na svého prvního psa s PP. Za jeho života jsem poznala svého budoucího manžela, který mohl mít doma tak akorát zvíře na obrázku. Se mnou si to začal vynahrazovat.
Nyní máme společně doma (i když máme zahradu) syna, dva velké psi a kočku. U té jsem ho lišácky chvilku přemlouvala. Ale vyšlo mi to. A on se nakonec asi zbláznil a pořídili jsme si právě toho druhého psa.
Naši si myslí, že jsem cvok, ale k vánocům naše zvířátka vždycky od nich něco najdou pod stromečkem.
A tchýně-to je kapitola sama pro sebe. Já jsem ta zlá, co nutí mít jejího syna doma zvířata a ještě ke všemu s nima spí v posteli. Ta se nepodívá ani na jejich fotky a na návštěvě u nás za těch 15 let byla jednou.
U nás se vžila věta:" To kdyby viděla babička".
pastevec
napsal(a):
Štěně z mého vrhu jsme pojmenovali tak nějak podobně- Binn Ladin a říkají mu skromně -Beník
.
Štěně z mého vrhu jsme pojmenovali tak nějak podobně- Binn Ladin
Tak tohle by na naší plemenné knize nejspíš neschválili Myslím, že jména známých politiků a podobných existencí "zakazují". Už jsem slyšela o několika případech jmen, která plemenná kniha zatrhla ... konkrétně si pamatuju Gbelíčka.
chibet
napsal(a):
Janii: Móc pěkný jména.
Moje fena AST se jmenuje Daydream Fantasy Amazonka.
Takže volně přeloženo Fantazie denního snu (Amazonka je "příjmení"). Za tohle jméno děkuju "mým chovatelům" dodnes - je nádherné a oni věděli, že nějaké netypické si moc přeju a že ho chci i "používat" v reálu, což skvěle jde. Daydream jsme doma zkrátili na Day a od toho už jde odvodit spousta "zdrobnělin" a jmen jako Dej, Dea, Dejinka, Dejušína, Dejuška apod.
Jen tak namátkou co si pamatuju další jména z vrhů např. Dansing Contesa Amazonka (tady by klidně šlo na fenku volat "Densi"), Doughter of Sunn Amazonka (tady páníci na fenku volají Sanny) , Bijou Bijou Amazonka(vyslovuje se Bižu, což se taky dá použít v reálu...), Blue Boys Amazonka, First of Friday Amazonka(páneček používá jméno Frííí) apod.
Takže pokud se chce, dá se i přímo v originálním jménu najít i jméno k "použití". Je fakt, že hodně lidí má ale "svoje" jméno už dlouho dopředu namyšlené a nezáleží mu, jak se pejsek "jmenuje v PP".
Nejsem zastáncem "lidských jmen" u psů, ale proti gustu...., zkrátka pokud se to někomu líbí proč ne? Já bych ale lidské jméno nikdy nechtěla.
Až jednou (resp. pokud) budu mít svoji chov. stanici - budu vymýšlet pro svoje štěňata taky originální a netypická jména.
....a už teď přemýšlím nad jménem mé "budoucí???" chov.stanice.
danone
napsal(a):
Moje fena AST se jmenuje Daydream Fantasy Amazonka.
Takže volně přeloženo Fantazie denního snu (Amazonka je "příjmení"). Za tohle jméno děkuju "mým chovatelům" dodnes - je nádherné a oni věděli, že nějaké netypické si moc přeju a že ho chci i "používat" v reálu, což skvěle jde. Daydream jsme doma zkrátili na Day a od toho už jde odvodit spousta "zdrobnělin" a jmen jako Dej, Dea, Dejinka, Dejušína, Dejuška apod.
Jen tak namátkou co si pamatuju další jména z vrhů např. Dansing Contesa Amazonka (tady by klidně šlo na fenku volat "Densi"), Doughter of Sunn Amazonka (tady páníci na fenku volají Sanny) , Bijou Bijou Amazonka(vyslovuje se Bižu, což se taky dá použít v reálu...), Blue Boys Amazonka, First of Friday Amazonka(páneček používá jméno Frííí) apod.
Takže pokud se chce, dá se i přímo v originálním jménu najít i jméno k "použití". Je fakt, že hodně lidí má ale "svoje" jméno už dlouho dopředu namyšlené a nezáleží mu, jak se pejsek "jmenuje v PP".
Nejsem zastáncem "lidských jmen" u psů, ale proti gustu...., zkrátka pokud se to někomu líbí proč ne? Já bych ale lidské jméno nikdy nechtěla.
Až jednou (resp. pokud) budu mít svoji chov. stanici - budu vymýšlet pro svoje štěňata taky originální a netypická jména.
....a už teď přemýšlím nad jménem mé "budoucí???" chov.stanice.
Přidám jména našich štěňátek, když zajímavé tak i takto- Aja-pípou, An-joe, a Bao še báji. Jak na ně volají majitelé? Anetka, Čiko a Bája .Příjmení Šumavský naháček. Jsou to naháči.
klarik
napsal(a):
ahojky, musím říci, že některá jména jsou opravdu krásná. Já mám Lojzíka, Aničku, Žolinku, Buffy (koukala jsem na ten seriál o upírech - ještě než ho začali dávat znova), Nefíka - jak jinak byste pojmenovali pejska "Newll"
.......
Mám doma briarda - Kvída. Fakt envím, jaký jméno by mu sedlo líp
charon
napsal(a):
Můj pudlík se jmenuje Doolittle, hovawart Charon a můj první pejsek Alf- tenkrát to jméno nebylo tak známé jako teď..
Ale zajímavé jméno se mi zdá třeba Scia Noctis
Tak já mám bílého koně a jmenuje se Lord. Náš naháček je Alf, německý ovčák se jmenuje Bodie a kříženeček Alan. Jména pejsků z naší celé rodiny: Besinka, Teddy, Cian, Denny, Dian, Betyna, Lojza, Agina, Bulterier Hello Jim a Angelina Jolie (ti byli s PP) a moc se mi líbí jméno Cris
klarik
napsal(a):
ahojky, musím říci, že některá jména jsou opravdu krásná. Já mám Lojzíka, Aničku, Žolinku, Buffy (koukala jsem na ten seriál o upírech - ještě než ho začali dávat znova), Nefíka - jak jinak byste pojmenovali pejska "Newll"
.......
My taky máme Buffy - buldočka :) Pak taková dost obyčejná jména - Jimmy, Bad, Gerry, Káťa. Možná trochu zvláštní jméno má naše japančice Geisha
aira
napsal(a):
Můj pes NO se jmenuje Dick a pes AKBO(ŠBO) se jmenuje Rick.
aira
napsal(a):
Ještě jednou Dick&Rick
aira
napsal(a):
Můj pesan se jmenuje Prcek ... Říkám mu Prconaute, Prcino, Prcinko, Blbečku (Když mě naštve) Mě se tohle jméno moc nelíbí, ale majitelé mu takhle říkali od malička, takže byl na jméno Prcku zvyklý a naučený. Původně jsem chtěla jméno změnit na Aramis - po jeho tatínkovi, byl takovej krásnej, vznešenej s ocáskem vztyčeným
ale nakonec jsme přece jen zůstali u Prcka :-) Mimochodem je to čivava :-)
nik0la
napsal(a):
Můj pesan se jmenuje Prcek ... Říkám mu Prconaute, Prcino, Prcinko, Blbečku (Když mě naštve) Mě se tohle jméno moc nelíbí, ale majitelé mu takhle říkali od malička, takže byl na jméno Prcku zvyklý a naučený. Původně jsem chtěla jméno změnit na Aramis - po jeho tatínkovi, byl takovej krásnej, vznešenej s ocáskem vztyčeným
ale nakonec jsme přece jen zůstali u Prcka :-) Mimochodem je to čivava :-)
Naši maj 2 rottweilery Bohouška a Badžiru.My máme Číňánka Fabia a 2 krysaříky Adélku a Johnyho
marcha
napsal(a):
u nás se zasse říká majaitelům podle psů.. takže v domě máme Benečkovi, Dastynkovi a Samovi, u našich pana Basco co mají ode mě štěňátka, tak pro lepší orientaci taky říkám Aičkovi, Terynkovi a paní Akirová
když řeknu pravým jménem tam nikdo neví o koho jde
bettafish

XXX.XXX.39.19
Orina
Uživatel s deaktivovaným účtem

hanelbi
napsal(a):
Já si hrozně přála Karla, ale bohužel to u přítele neprošlo. :D Tak se náš švýcarák jmenuje Matteo (a zdrobňuju často na Matýsek). :D Jinak se mi docela líbila jména Baileys a Tequila, ale tady zas byly obavy, abychom nevypadali jako alkoholici, navíc se hodí spíše pro fenku. :D
Vy asi nemáte děti, že?
elsa
napsal(a):
Ahojky.
Máte fotku? Zajímalo by mě, jak taková kříženka vypadá. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Znám jednoho důchodce a ten měl psa a říkal mu Ještěre....
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!