Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2015 16:48
conaf

XXX.XXX.152.220

Dobrý den, prosím o radu, případně nějakou zkušenost...
Včera jsem byla s fenkou na tréninku agility a všechno v pořádku, večer ještě běhala a hrála si... A dnes ráno prý (nebyla jsem doma) kulhala a vůbec nemohla stoupnout na levou zadní tlapku. Když jsem přišla domů, tak to není tak hrozné, chodí normálně, jen když třeba popoběhne tak jí trošku nadlehčuje... Když jsem jí to zkoušela prohmatat ani ji to nijak moc nebolelo, jen trošku ucukla - "problém" bude mít někde dole na tlapce, nebolí ji celá noha. Nehrbí se, má chuť k jídlu, dobrovolně chodí atd. Ale tlapku má zespoda horkou. Jestli nateklou to nevím, pokud ano tak jen trošku. Na veterinu se teď špatně dostanu, tak jí teď tlapku chladím. Co myslíte, mám s tím mám teď dělat něco více, nebo bych měla určitě na veterinu zajít ještě dnes...? Pokud to není nijak akutní tak počkám do zítra a na veterinu bych jela pokud se to nezlepší. Co může být příznakem toho, že má tlapku zespoda teplou?
Díky...

19.2.2015 16:52
pidla

XXX.XXX.106.11

Pokud nevidíte žádné známky, že by tam měla něco vraženého, tak neplašte. Tyhle úrazy jsou v drtivé většině jen natažení, podvrtnutí, naražení... Odpovídá tomu i to, že se to "rozleželo" odpočinkem. Stačí pár dnů klidový režim a mělo by to být OK. Nechala bych tomu čas do pondělka, samozřejmě se striktním klidovým režimem - žádné procházky, žádné lítání, venčení jen na vodítku. Pokud se během víkendu nezlepší, tak v pondělí zajeďte na veterinu, pokud možno rovnou k ortopedovi. Ale s největší pravděpodobností to bude v pořádku.

19.2.2015 16:58
conaf

XXX.XXX.152.220

Jasné, jasné, díky... :)
Připomíná mi to můj kotník, jednou ráno jsem zakopla na schodech, bylo to v pohodě a pak asi po 4 hodinách to teprve začalo bolet... No a po hodině nateklé, už jsem se toho nemohla ani dotknout jak to bolelo. A byly to to byli jen natažené vazy nebo co.
Bolelo to docela dost, ale asi jen den a po týdnu už úplně v pohodě.

Tak snad to bude něco podobného... :).

19.2.2015 16:59
conaf

XXX.XXX.152.220

A tlapku jsem jí samozřejmě důkladně prohlédla, nic tam nemá...

19.2.2015 19:05
conie

XXX.XXX.206.202

conaf napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, případně nějakou zkušenost...
Včera jsem byla s fenkou na tréninku agility a všechno v pořádku, večer ještě běhala a hrála si... A dnes ráno prý (nebyla jsem doma) kulhala a vůbec nemohla stoupnout na levou zadní tlapku. Když jsem přišla domů, tak to není tak hrozné, chodí normálně, jen když třeba popoběhne tak jí trošku nadlehčuje... Když jsem jí to zkoušela prohmatat ani ji to nijak moc nebolelo, jen trošku ucukla - "problém" bude mít někde dole na tlapce, nebolí ji celá noha. Nehrbí se, má chuť k jídlu, dobrovolně chodí atd. Ale tlapku má zespoda horkou. Jestli nateklou to nevím, pokud ano tak jen trošku. Na veterinu se teď špatně dostanu, tak jí teď tlapku chladím. Co myslíte, mám s tím mám teď dělat něco více, nebo bych měla určitě na veterinu zajít ještě dnes...? Pokud to není nijak akutní tak počkám do zítra a na veterinu bych jela pokud se to nezlepší. Co může být příznakem toho, že má tlapku zespoda teplou?
Díky...

Viděla bych to nejspíš na natažený sval, to se agiliťákům stává, zvláště v chgladném období, kdy svaly nejsou pořádně prohřáté. Taky chladíme a postiženou nohu promasírujeme nějakým gelem na svaly, který je doma v lékárně. Zatím to vždy stačilo, k tomu týden klidu a vše bylo OK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík