Když se chce "pást"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2015 14:05
keisy

XXX.XXX.90.177

Ahoj všichni, taky vaši hafani mívají "pastevní období"? můj pes normálně trávu nežere, ale jednou za čas (cca měsíc - dva) má chvilky, kdy mu je "šoufl" - škrundá mu břicho, nechce žrát, venku se pase jak koza. většinou to během pár hodin odezní, jen jednou to trvalo 2 dny. dle názoru veta - je to normální, neřešit, max nasadit lehčí dietku. jde mi o to - je nějaká možnost psovi ulevit a případně tomu předcházet (úprava stravy, přidávání nějakých doplňků,..)? pes žere syrový 2x denně, přidávám jen roboran. děkuji za rady a názory :).

20.2.2015 14:06
kopek

XXX.XXX.236.191

keisy napsal(a):
Ahoj všichni, taky vaši hafani mívají "pastevní období"? můj pes normálně trávu nežere, ale jednou za čas (cca měsíc - dva) má chvilky, kdy mu je "šoufl" - škrundá mu břicho, nechce žrát, venku se pase jak koza. většinou to během pár hodin odezní, jen jednou to trvalo 2 dny. dle názoru veta - je to normální, neřešit, max nasadit lehčí dietku. jde mi o to - je nějaká možnost psovi ulevit a případně tomu předcházet (úprava stravy, přidávání nějakých doplňků,..)? pes žere syrový 2x denně, přidávám jen roboran. děkuji za rady a názory :).

Keď má chuť pásť sa nechajte ho. Ak je to raz za čas, neuškodí mu. Možno potrebuje vlákninu.

20.2.2015 14:53
adam77

XXX.XXX.230.6

keisy napsal(a):

Pes jí víc trávy když si do ní potřebuje obalit a lépe vyvrhnout, to co nestráví.

20.2.2015 15:10
Císař

XXX.XXX.89.52

Když se chce pást, je mu špatně a potřebuje se pročistit. Asi něco nevhodného někde slupnul. Moji psi to dělají tak jednou do roka.

20.2.2015 16:02
lev

XXX.XXX.253.186

Překyselení žaludku, nadbytek žaludečních šťáv, potřeba vyvrhnout zbytky, nestravitelné věci, chuchvalce chlupů apod. Tráva mu pomůže k obalení a vyzvracení. Nebo žerou jen určité druhy bylin, to se pak chce podívat, k čemu ona bylina slouží, jeden pes takto demonstroval močové kamínky.

20.2.2015 20:51
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Mí psi žerou trávu ze tří důvodů:
1. chutná jim a baví je sladkou trávu žvýkat. To je nejčastější. Vybírají si ty nejchutnější a nejsladší trsy výhradně určitých oblíbených druhů trav, žerou jen ta nejšťavnatější stébla, tváří se u toho spokojeně. Takhle se labužnicky pasou skoro každý den (teda teď v zimě ne, teď není dobrá tráva). Neřeším, u mého plemene je to normální.
2. z nervozity, stresu, když se cítí být pod nátlakem. V tomto případě taky neřeším to, že žerou trávu, ale snažím se přizpůsobit svou komunikaci s nimi tak, aby byli víc v klidu a neměli potřebu se uklidňovat žraním trávy.
3. když je jim blbě od žaludku. To jsem zatím zaznamenala jen u našeho nejmladšího psa a jen dvakrát. Vyžádal si, že chce nutně ven, ale tam nečůral ani nekadil, jen urputně žral trávu. Tvářil se u toho úplně jinak, zoufaleji, než v předchozích dvou případech, nevybíral si určité druhy trávy, ani si nečuchal značky, prostě jen hrozně nutkavě žral... nicméně během půl dne byl zase fit, takže nebylo co řešit. Šlo zřejmě o virový zánět trávicího traktu - hodně psů na sídlišti bylo v téže době nemocných (průjmy, zvracení...).

Přidejte reakci

Přidat smajlík