Clayton
napsal(a):
No tak, to tady nikdo nemá na psa vodítko?
Ja mám dve...
Prečo nezájdete do obchodu, kde si máte možnosť pozrieť, ohmatať atď. a rozhodnúť sa podľa toho čo sedí vám ? To sa človek ozaj s každou hlúposťou musí radiť na internete ? Ako chcete potom psa vychovávať či cvičiť, keď si neviete poradiť s takto triviálnou vecou. Navyše aj tu asi bude platiť, že 100 ľudí = 100 názorov, riaďte sa tým svojim.
loolucy
napsal(a):
My máme i ploché i kulaté, kulaté mi příjde pohodlnější, tolik neřeže, když pes náhodou zatáhne, ale většinou nosíme ploché, protože je fešnější :D :)
Já vybírám vodítka podle toho, jak se mi hodí k bundě, takže jich máme požehnaně. Po pár letech je vždy věnuji do útulku ;).
Děkuji za slušnou odpověď.
Kdyby byl jeden typ lepší než ten druhý, tak by se vyráběl jen ten jeden.
Každému přece vyhovuje něco jiného. My máme ploché i kulaté, já víc používám ploché, můj muž má raději kulaté.
Já se spíš dívám na materiál, vždy si vezmu před koupí vodítko do ruky. Některé vám ruku při tahavém psu spálí, ale zas je třeba lepší na údržbu.
kopek
napsal(a):
To nie je posuvný systém v pravom slova zmysle. Je to dlhé vodítko, ktoré má karabínu na každom konci a prišitých niekoľko krúžkov. Jedna karabína ide na obojok a druhá do ľubovoľného krúžku, tým sa vodítko sktracuje/predlžuje, dá sa použiť aj na dvoch psov.
Dvojkarabinové vodítko chápu, mám ho doma.Tam se přepíná karabina na různé kroužky a zkracuje/prodlužuje se, ale ten tamer to má jinak.Karabina NA OBOJEK je jen jedna a druhá ''horolezecká'' karabina je příplá do jakéhosi uzlu dole na vodítku.Žádné kroužky, žádná zacvakávací karabina to mě právě nejde do hlavy.
Clayton
napsal(a):
Jo, jo.Podle materiálu.A teď jsem si právě vybrala velmi pevné, prodlužovací, kulaté vodítko značky Tamer a nechápu, jak to mám prodloužit/zkrátit. Je tam takový uzel a s ním se má asi pohybovat po vodítku, já nevím.Potřebovala bych poradit.Všem děkuji.
Skúste sem dať fotku vášho vodítka, možno sa niekto "chytí" a poradí.
Tamer vodítko funguje tak, že když je vklidu, nenapnuté, posunutím uzlu můžete nastavovat Vám vyhovující délku (větší velikost ucha - kratší vodítko), když je vodítko napnuté, uzel se tahem zajistí a k posunu nedochází. Je to podobné jako přepínací vodítko, akorát nemá ty kroužky, do kterých se může skřípnout prst apod.
tapina
napsal(a):
Tamer vodítko funguje tak, že když je vklidu, nenapnuté, posunutím uzlu můžete nastavovat Vám vyhovující délku (větší velikost ucha - kratší vodítko), když je vodítko napnuté, uzel se tahem zajistí a k posunu nedochází. Je to podobné jako přepínací vodítko, akorát nemá ty kroužky, do kterých se může skřípnout prst apod.
To povolení provedete tak, že jakoby ten uzel zastrčíte dovnitř, jako byste jej chtěla rozplést, tím se povolí, tahem ho utáhnete, zajistíte.