Školka pro štěňata - vaše představa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2015 21:00
conie

XXX.XXX.206.202

Již několik let vedu školku pro štěňata a mladé psy, za chvíli opět začínáme jarní kurz. Ráda bych se proto zeptala, co vy očekáváte od školičky. Zajímají mě názory začátečníků i zkušených. Třeba najdu inspiraci pro nějakou inovaci. Dík za každý názor i nápad.

23.2.2015 17:52
conie

XXX.XXX.206.202

Posouvám. Škoda, že nikdo nemá žádné postřehy nebo zkušenosti, ať v tom dobrém, či v tom špatném, o které by se chtěl podělit.

23.2.2015 20:32
imattree

XXX.XXX.109.4

Já jsem sice nikdy v psí školce nebyl, ale očekával bych tyto body:
-možnost seznámení štěněte s jinými psy různých plemen, věků i povah
-venkovní i vnitřní prostory pro štěňata
-"klidovou část"
-ochotný personál
-schopnost pomoci s výchovou a základním výcvikem
-informovanost o novinkách a kontakty na lidi, kteří by nám s nimi mohli poradit (Například v poslední době hersenwork)
-možnost být tam po celou dobu se štěnětem i ho tam ponechat
-mnoho hraček, hlavolamů a dalších podnětů

Nadrámec nějaké víkendové společné procházky či výlety, workshopy, atd.

Doufám, že nemusím zmiňovat stálý přístup k čerstvé pitné vodě a možnost postarat se o psy se speciálními nároky na výživu.

Doufám, že vám to nepřijde přehnané, mně to přijde jako takový základ.

24.2.2015 08:41
pidla

XXX.XXX.106.11

Podle mě je základní věc, aby instruktoři velmi dobře uměli číst psí chování, uměli rozlišit hru od šikany, uměli hru řídit a směrovat a hlavně neprosazovali vždy a za každých okolností názor "nechte je, však oni si to vyřídí sami".

24.2.2015 11:02
lev

XXX.XXX.253.186

Aby instruktoři uměli naučit majitele jak zacházet se psem a rozumět mu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2015 13:09

Když jsem koukala po psí školce tak tam nebyla možnost se štěnětem být. museli jste ho tam dát a pak si ho vyzvednout to mě odradilo..nenechala bych psa někomu koho vidím poprvé v životě..takže možnost tam být..

24.2.2015 14:11
ciraali

XXX.XXX.40.8

Ja bych od kurzu pro stenatka cekala hlavne to, aby si stenata mohla hrat a zabavnou formou se ucit nove veci a lehce se socializovat. Tj. aby na place byly ruzne prekazky nebo predmety na hrani a prelezani, ne volna nudna plocha. Instruktor(ri) aby meli dobrou znalost psi etologie a umeli vcas divoke hry zarazit/presmerovat - a samozrejme vzdelavat majitele stenatek. Cvicit take ano, ale treba jen tretinu doby kurzu.

Nesla bych se stenetem tam, kde by bylo cely kurz na voditku a nesmelo si hrat, ani tam, kde by bylo sice navolno, ale ponechano svemu osudu stylem - oni si to vyridi.

24.2.2015 14:51

Já sem supr psí školku se svým posledním psem absolvovala. Byl ponechán prostor pro vylítání a pohrání, ale hlavně pro úplné začátečníky bylo super že se spolu se psem učili jak na přivolání, jak na chůzi na vodítku, povely, počátek odložení, nevšímavost k ostatním psům apod. a v šesti měsících kdy štěnda školku opouštěly šly rovnou do vyšší fáze výcviku a uměli toho víc než mnozí dospělí psi. Takové školky kde si psi jen hrají a instruktor vykládá proč mají uši nahoru nebo ocas dolů to mě přijde k ničemu.

24.2.2015 17:48
conie

XXX.XXX.206.202

Děkuji všem za příspěvky. Jen pro upřesnění - jde o kurz socializace a základního výcviku pro štěňata a mladé psy všech možných i nemožných plemen a velikosti, který probíhá formou hodinových lekcí. Takže pejsky nehlídám ani jim nezajišťuji krmení, jen je u nás vžité označení "školička", které může být trochu zavádějící.

24.2.2015 18:01
pidla

XXX.XXX.106.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já sem supr psí školku se svým posledním psem absolvovala. Byl ponechán prostor pro vylítání a pohrání, ale hlavně pro úplné začátečníky bylo super že se spolu se psem učili jak na přivolání, jak na chůzi na vodítku, povely, počátek odložení, nevšímavost k ostatním psům apod. a v šesti měsících kdy štěnda školku opouštěly šly rovnou do vyšší fáze výcviku a uměli toho víc než mnozí dospělí psi. Takové školky kde si psi jen hrají a instruktor vykládá proč mají uši nahoru nebo ocas dolů to mě přijde k ničemu.

Vám to možná přijde k ničemu, ale drtivá většina lidí číst signály svého psa neumí. Takže dost často vídám majitele bázlivějších psů, jak nechávají ostatní psy, aby toho jejich v rámci socializace masili a šikanovali, naprosto ignorují jeho žádosti o pomoc... a pak se diví, když to po nějaké době vygraduje tak, že jejich "dokonale socializovaný" miláček začne po ostatních psech vyjíždět a rvát se. Pokud by bylo víc instruktorů, kteří opravdu vědí, proč má pes v daném momentě uši dozadu nebo ocas nahoru, tak by i tohle hodně lidem (a hlavně jejich psům) prospělo...
Ty základy výcviku jsou taky fajn, samozřejmě. Prostě chce to od všeho něco - štěně se stejně nevydrží dlouho soustředit, takže chvilka cvičení, chvilka řízeného hraní... A hlavně to chce hodně dobrého, citlivého výcvikáře.

24.2.2015 18:38
scylla

XXX.XXX.109.99

Problém je v tom, že si dnes psí školku otevře s klidem člověk, který má svého prvního psa, absolvovat pár seminářů a přečetl Konejšivé signály a Klikr trénink. Pak je průšvih hotový. Výcvikář ve školce by měl mít odžitá léta se smečkou psů, to nemůže nic nahradit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík